• 1. A legkrémesebb rántotta (Nosalty) A rántotta mindig máshogy szokott nálam sikerülni, de ezzel a recepttel tuti nagyon krémes lesz.
  • 2. Tepsis-sajtos csirkemell (Nosalty) Nálunk ez sokszor ünnepi fogás, mert nagyon ízletes, és hamar kész. Ha sok vendég várható, akkor ajánlatos elkészíteni.
  • 3. Gyros tál hazai módra (Nosalty) Nagyon szeretek főzni (állítólag tudok is) és szeretem kipróbálni az új dolgokat, az új ízeket és recepteket. Mivel a görög és az olasz ízvilágot szeretem, ezért úgy gondoltam, hogy az egyik kedvenc ételemet - a
  • 4. Eperlekvár házilag (Nosalty) Vigyázat, nehéz abbahagyni!
  • 5. Salátaleves nagymama módra (Nosalty) Igazi otthoni, székely íz. Szeretett nagymamám receptje. Szerencsére még a halála előtt lediktáltattam vele a receptet. 
  • 6. Menzás tejbegríz (Nosalty) A menza egyik híres étele a tejbegríz, amit lehet sűrűbbre vagy folyósabbra, de akár még pudinggal is elkészíteni. Ez a recept egy nagyon egyszerű verzió, de mi pont így szeretjük! A tejet könnyedén cseréljük le
  • 7. Kapros-túrós lepény 2. (Nosalty) Ezt a lepényt nagyon szeretem, de sajnos mióta a nagymamám nem él, azóta nem ettem. Most megtaláltam a receptet, és úgy gondoltam, ideje megcsinálnom. Jól is sikerült!
  • 8. Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás p... (Nosalty) Nagyon olcsó és egyszerű sütemény. Az almatölteléket és a nyers tésztát is elkészíthetjük előző nap, hűtőben tárolhatjuk. A kész sütemény 3-4 nap múlva is fogyasztható. Aki szereti a diót, az almatöltelék
  • 9. Spenót sok tejjel, zsemlével, fokhagymá... (Nosalty) Soha sehol nem eszem spenótot, mert számomra mindenkié túl "zöld", olyan, mintha legelnék a réten. De Anyukámét mindig imádtuk! Most már én is így főzöm a gyermekeimnek, akiknél ez rendszeresen kívánság ebéd!
  • 10. Csokival csurgatott mini mogyoróvajas fal... (Nosalty) Szintén nagyon gyorsan elkészülő aranyos kis falatkák, amit bárki egykönnyen elkészíthet. A csokoládécsurgatással pedig meg lehet koronázni, és még izgalmasabb lesz!! :-)))
  • 11. Kaszás leves (Nosalty) El sem tudom képzelni, miért hívják ezt a levest "kaszás"-nak, amikor a savanyú káposztából készült leves kifejezetten téli étek, télen pedig egyáltalában nincsen kaszálás. (Legalábbis gabona- vagy fűkaszál
  • 12. Könnyű és puha túrógombóc (Nosalty) Az az igazság, hogy annyira tökéletes lett ez a túrógombóc, hogy még én magam is meglepődtem rajta. Nem esett szét főzés közben, szépen egyben maradt, viszont eszméletlenül puha és könnyű lett! Én kicsit édese
  • 13. Krémes francia rakott burgonya (Nosalty) Én utálom a burgonya szót, nekem az krumpli!!! DE ehhez a finomsághoz nem tudtam krumplit írni, mert annyira elegáns étel! Szinte szétolvad a szánkban ez a zsírszegény Burgonyaétel! Szóval aki már kicsit unja a hagyo
  • 14. Vajas-citromos szardíniakrém (Nosalty) Finom szendvicskrém. Friss kenyérrel vagy pirítóssal.
  • 15. Cserépedényben sült szardínia tojássa... (Nosalty) Amikor nincs kapás, akkor is kell valamit enni! :o) 
  • 16. Sült karfiolos leves (Nosalty) Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított fűszerek kihozzák belőle a
  • 17. Tiramisu Annalilcsitől (Nosalty) Férjem egyik kedvence! Nagyon egyszerű és gyors és főleg Finom!
  • 18. Parasztcsorba (Nosalty) Aki már járt Erdélyben, biztosan ett csorba-levest, aki nem, főzze meg magának, nem bánja meg!
  • 19. Tejben főtt sertéskaraj zsályával (Nosalty) A Maiale al Latte egy hagyományos olasz fogás, melynek receptúrája tejben párolja a sertéshúst, ami ettől hihetetlenül puha és finom lesz. Ráadásul az elkészítése is egyszerű! Lehet, hogy eddig csak borral vagy ala
  • 20. Tejfölös-sajtos csirkemell (Nosalty) A gyerekeknek nagyon ízlett, gyorsan elkészíthető.