- 1. Extrán ropogós krumpli (Nosalty) A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a sült fokhagymát akár rá is l
- 2. Fatörzs torta ahogy kirzsuzs készíti (Nosalty) Ezt az édességet karácsonykor teszik az asztalra Franciaországban. Nagyon finom, és könnyű elkészíteni.
- 3. Omlós vaníliás kifli (Nosalty) A vaníliás kifli az a finomság, aminek nehéz ellenállni, hiszen ha egyszer feltűnik az asztalon, akkor biztosan mindenki rárepül majd. A gyorsan fogyó édes harapnivaló receptje hihetetlenül egyszerű, ezért a legtöbb
- 4. Gesztenyés mézes krémes Iluskától (Nosalty) Annyira jól sikerült, és olyan finom lett, hogy a vendégek nem győzték enni, de csomagoltam be nekik. Nagyon jól harmonizál a két krém együtt, úgyhogy jól kigondoltam én ezeket a krémeket, hogy összehozom. Tipikus
- 5. Hólabda, a krémes kozák kucsma (Nosalty) A hólabda, amit kozák sapkának vagy kucsmának is hívnak egy igazi klasszikus, krémes sütemény, puha kakaós piskótával, főzött vaníliás krémmel, kókusszal és csokoládéval dekorálva. Elkészítése kissé időig
- 6. Porhanyós diós pite (Nosalty) Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!
- 7. Diós és lekváros hókiflik (Nosalty) Kiadós és finom.
- 8. A tökéletes kijevi csirkemell (Nosalty) A rántott csirke örök sláger, ha pedig meg is töltjük valami finomsággal, akkor igazán felülmúlhatatlan. Lehet sajttal-sonkával, aszalt gyümölcsökkel, kolbásszal, gyakorlatilag bármivel, amit szeretünk. Na és itt
- 9. Ünnepi bejgli (Nosalty) Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe szigorúan csak az vágjon bele, aki v
- 10. Light tésztasaláta csirkemellel (Nosalty) Gyorsan összedobató saláta - ha van egy kis maradék tésztánk vagy csírkemellünk, akkor pláne percek alatt elkészül!
- 11. Narancsos-csokis ciambella (Nosalty) A ciambella olaszul fánkot jelent, de minden kerek, középen lyukas sütit így hívnak. Ehhez a kuglófhoz inkább hasonlító szépséghez egy Olaszországban vásárolt formát használtam, ha nektek nincs ilyen otthon, a sim
- 12. Vegán kelkáposztaleves (Nosalty) Frankfurti leves, oh, igen, imádom, de a gyerekek a virslit már kicsukták az általuk elfogadható élelmiszerek egyre szűkülő csoportjából. Ez a kis adalék-információ és az egyik gyermekünk vegánsága is hozzájáru
- 13. Csirke cordon bleu, gesztenyés burgonyap (Nosalty) A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus húsos fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve v
- 14. Mézeskalácsos-csokidarabkás keksz (Nosalty) A mézeskalács is nagyon finom, de ha idén nem babrálnál vele, akkor próbáld ki ezt a szuper szaftos, mézeskalácsfűszeres-csokis kekszet, ami pikkpakk elkészül, és már az illatától garantáltan átjár az ünnepi ha
- 15. Az eredeti finn lazacleves (Nosalty) A lohikeitto egy egyszerű lazacos burgonyaleves, amely Finnországban és más skandináv országokban is népszerű. Észak-Európa két legkedveletbb alapanyaga, a lazac és a friss kapor nélkülözhetetlen hozzávalói. A fin
- 16. Egyszerű, puha cukormáz (Nosalty) Ezt a könnyen elkészíthető mázat bármilyen sütemény bevonására használhatjuk, kivéve a mézeskalács díszítését. Puha, nem töredezik, jól vágható. Aki szeretné, 1-2 csepp ételszínezékkel megfestheti.
- 17. Mandulás bejgli (Nosalty) A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy kapjon egy üde színfoltot.
- 18. Kinder csoki likőr (Nosalty) Az ünnepi készülődés alatt nem csak arra kell gondot fordítani, hogy mit fogunk enni, hanem arra is, hogy mit iszunk. Persze, ilyenkor a legegyszerűbb lekapni egy italt a polcról, azonban az igazán közeli vendégeket meg
- 19. Húsmentes sólet szaftosan (Nosalty) A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A titok nyitja nem más, mint a róma
- 20. Halrudacskás szendvics remuládmártássa... (Nosalty) Ha unod már a rántott pontypatkót rizzsel és tartárral, akkor készítsd el ezt a szuper gyors, ízletes halas szendvicset ropogós halrudacskával és pikáns remuládmártással. Kiadós ünnepi reggeli is lehet, de ha tál