- 1. Nagymamám burgonyás pogácsája (Nosalty) A párom leginkább a sós tésztákat szereti, ezért sokfélét kipróbáltam már. Ilyen például ez a pogácsa recept is, ami az egyik kedvencünk. Ezt a receptet a nagymamámtól "loptam".
- 2. Baconbe tekert szűzpecsenye (Nosalty) Megkértem Párom, hogy vásároljon be hazafelé a munkából jövet. Szép, részletes listát küldtem neki, mindent leírtam... Az egyik hozzávaló a karaj volt, mentségére akkor még nem tudtam németül a nevét, de mivel
- 3. A tökéletes sólet (Nosalty) A sólet az egyik legismertebb zsidó étel, amit hagyományosan szombaton fogyasztanak. Sábátkor ugyanis tilos a munkavégzés, a sólet pedig tökéletes megoldás, hiszen előző nap előkészítve másnapra pont készre sül
- 4. Csirkemellcsíkok sörtésztában (Nosalty) Laktató és finom. Igaz, hogy frissen a legjobb (mint a legtöbb fogás!), de ha marad, jobban tűri a másnaposságot, mint a rántott hús.
- 5. Csirkefalatkák joghurtos bundában (Nosalty) Nagyon gyorsan elkészül, és a pácolás miatt hiperomlós lesz a husi a roppanós kéreg alatt!
- 6. Murgh makhani, azaz indiai vajas csirke (Nosalty) A vajas csirke az egyik leggazdagabb ízvilágú indiai étel, illetve a mi nagy kedvencünk is. A vaj, a fűszerek kavalkádja, a friss tanyasi csirke és a krémes görög joghurt már önmagukban is izgalmas alapanyagok, ezek k
- 7. McDonald's-os almás pite házilag (Nosalty) Szeretem a McDonald's-ban kapható almás pitét. A receptre egy külföldi oldalon bukkantam. Kis átalakítás után szerintem nagyon hasonló lett a gyorsétteremláncban kapható pitéhez.
- 8. Pastina, az olasz „penicillinleves” (Nosalty) Ez a leves az olasz nagyik csodaszere a megfázás ellen, ezért kapta a „penicillinleves” becenevet. Igazi olasz komfort kaja, ami nemcsak a testünket, de a lelkünket is melengeti. Eredetileg apró, csillagalakú olasz tés
- 9. Pastitsio, a görög rakott tészta (Nosalty) Görögországban nemzeti ételnek számít ez a rakott tészta, szinte minden étterem menüjén megtalálható. A nagy hasonlóság miatt sokan görög lasagnénak nevezik, hiszen mindkettőt tészta, darált hús és besamel m
- 10. Apfelstrudel, a világhírű osztrák alm (Nosalty) Bár mi, magyarok is nagy rétesrajongók vagyunk, nyugati szomszédjaink nálunk is magasabb szinten űzik a strudelsütést. A legnépszerűbb és leghíresebb verzió kétségkívül a bécsi Apfelstrudel, azaz almás rétes, a
- 11. Hagymás tört krumpli (Nosalty) Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk. Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után elmesélték, milyen fantasztiku
- 12. Céklasaláta 3. (Nosalty) Lehet, hogy csupa piros lesz tőle az ember keze (meg a konyha), amíg készíti, de megéri, mert olyan finom. Ez az adag többszörre elég. Hűtőben, lezárt üvegben jól tárolható, így legalább 1 hétig is eláll.
- 13. Házias székelykáposzta (Nosalty) A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból készítettük el, és rizst tettünk bele,
- 14. Brit kolbásztekercs pikáns mártogatóss... (Nosalty) A brit hétköznapok elmaradhatatlan kelléke a sausage roll, azaz a kolbásztekercs, amit az aluljárós pékségtől a sarki pubig mindenhol kapni. Igazi sörkorcsolya, ami reggelire is kiváló, de akár klassz ebédet is vará
- 15. Csirkés taco (Nosalty) Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb szupermarketekben, én most az ameri
- 16. Illatos gesztenyés táska (Nosalty) Az egyik kedvenc péksüteményemmel általános iskolás koromban találtunk egymásra: ez a suli melletti pékségben kapható, leveles, isteni gesztenyés táska volt. Ebből talán csak kétszer ettem, ráadásul az egyik alka
- 17. Párolt káposzta kolbásszal (Nosalty) Cukorbetegeknek, diétázóknak is ajánlott.
- 18. Florentin csirkemell krémes, spenótos-fe... (Nosalty) A florentin csirkemell olasz eredetű, Firenze spenótos–krémes fogásait idézi, de a ma ismert változat már az olasz–amerikai konyha kedvence. Egyetlen serpenyőben elkészül, selymes fehérboros-tejszínes mártással
- 19. Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyáv... (Nosalty) Ha szenteste kacsában gondolkozol, készítsd el ezt a receptet!
- 20. Villámgyors fetakrém olajbogyóval (Nosalty) Ha ti is akkora rajongói vagytok a fanyarkás fetának, mint mi, akkor ezt a receptet nem hagyhatjátok ki! Alig pár hozzávalóra és egy késes aprítóra lesz csak szükségetek, és máris kenceformában tunkolhatjátok a le