• 1. Eredeti Non plus ultra (Nosalty) Ez a recept kb 50 éves, Horváth Ilona könyvéből való. Nagymamám a mai napig e recept alapján süti meg. Én is szívesen sütöm, mivel könnyed sütemény. Picit macerás, de megéri!
  • 2. Diós linzerkoszorú (Nosalty) Az omlós tészta megfizethető, gyors az elkészítése és nagyon egyszerű. Roppantmód sokoldalú, változatosan megtölthető, felhasználható, a végeredmény pedig egy istenei teasütemény, amit biztosan mindenki szeret v
  • 3. Baconbe göngyölt csirkemáj Kattikától (Nosalty) Már egy ideje szemezgetek az interneten ezzel a finomsággal, de soha nem készítettem, még és nem is kóstoltam. Legnagyobb örömömre (és nem csak az enyémre) édesanya el is készítette, pedig nem is kértem. Nagyon fin
  • 4. Citromos pöfeteg keksz (Nosalty) A legtöbb esetben nem lennék túlságosan boldogok, ha a sütink megrepedezne, de ennél a keksznél szinte drukkolunk sülés közben, hogy minél töredezettebb, ráncosabb legyen. A pöfeteg keksznek ugyanis ez a legfőbb ism
  • 5. Lekvárral kevert mákos szelet (Nosalty) Aki csak mákosat tervez készíteni, annak ajánlom ezt a puha tésztájú, mák és házi fekete ribizlis lekvárral kevert hagyományos, mégis különleges és ellenállhatatlan ízvilágú réteges csodát. Ezt ha valaki fels
  • 6. Naan, a legpuhább indiai kenyér (Nosalty) A naan perzsául kenyeret jelent, az eredeti recept Iránból származik. Egész Közép-Ázsiában ez az egyik legnépszerűbb kenyérféle, ami a mindennapi étkezés elengedhetetlen kiegészítője. A naan hagyományosan tandoo
  • 7. Raffaello szelet 2. (Nosalty) A már jól ismert recept, némi változtatással. Nagyon jól sikerült, mutatós és jól szeletelhető, nem csúszik szét. Ahogy kihűlt, a gyerekek rögtön elfogyasztották. :)
  • 8. Egyszerű habcsók (Nosalty) A megmaradt tojásfehérje felhasználásra ez a habcsókrecept szuper választás. Mi legalábbis imádjuk a kívül roppanós, belül kissé ragacsos habcsókokat. Sőt, dekorációnak is kiválóak: tortákra, pohárkrémekre,
  • 9. Mandulás moszkauer (Nosalty) Moszkauer, más néven moszkvai sütemény, aminek semmi köze Moszkvához, viszont Párizshoz annál inkább, mivel a Florentinhoz hasonlóan francia eredetű. Ez egy régi karácsonyi klasszikus, ezért most mi is elkészített
  • 10. Kínai édes-savanyú csirke (Nosalty) A kínai édes-savanyú csirkét otthon is egyszerűen elkészíthetjük. Ez a recept garantáltan olyan, mint a büfében. Érdemes a szójaszószból és a rizsecetből azokat a fajtákat használni, amiket Kínában is használ
  • 11. Burgundi marharagu (Nosalty) A burgundi marha Julia Child egyik leghíresebb fogása, amely bebizonyítja, hogy a francia konyha nem bonyolult, csak jó alapanyagokat és egy kis türelmet kíván. Ebben a receptben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan k
  • 12. A legtökéletesebb tatár beefsteak (Nosalty) Ez a klasszikus francia fogás megtalálható szerte Európa bisztróiban, kávézóiban és éttermeiben. Ebben a tatár beefsteak-receptben a hagyományos francia alapanyagokat építettem be, de a saját kreativitásommal tála
  • 13. Toszkán göngyölt hús (Nosalty) Eredetileg karácsonyra néztem ki ezt a receptet, de kimaradt a menüből, így most húsvétkor vetem be. Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját!
  • 14. Gesztenyés sajttorta (Nosalty) Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.
  • 15. Legszaftosabb brownie (Nosalty) Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki gyakorlott sütögető.
  • 16. Vörösboros marhapörkölt egyszerűen (Nosalty) Semmi különös, csak egyszerűen imádjuk!
  • 17. Raffaello-szelet (Nosalty) Házi fehércsokis puding, kókusszal és mandulás piskótával, megáll az ész, olyan finom, próbáljátok ki!
  • 18. Aranyropogós sült kacsa - egészben süt... (Nosalty) Ha igazán ünnepi főételt szeretnél az asztalra tenni, ez a ropogós sült kacsa tökéletes választás. A bőre aranybarna és pörcös lesz, a húsa pedig szaftos és omlós. A titok: egy gyors forrázás, alapos szárítá
  • 19. Klasszikus majonézes kukoricasaláta (Nosalty) A klasszikus majonézes kukoricasaláta receptje elkészíthető ugyan bolti majonézzel is, de ilyenkor nem történik túl sok konyhai alkotás azon kívül, hogy az ember egy tubus, egy doboz és egy konzerv tartalmát egyesít
  • 20. Sült hagymás vér (Nosalty) Disznóvágáskor mindig felfogják a vért, hogy ezt az ételt az "Emberpajtás " elkészítse, vagy készítesse magának. Ebbe nem szoktak sót keverni mert az a lényeg, hogy megalvadjon az edényben a vér. Mielőtt megfőzi