• 1. Legegyszerűbb franciasaláta (Nosalty) A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is megy át trehányba: ez tényl
  • 2. Francia mákos krémes (Nosalty) Ebből kétszer fogsz szedni...
  • 3. Töltött káposzta karácsonyra (Nosalty) A töltött káposzta receptjét szerintem felesleges leírni. Ahány ház, ahány ember, annyi szokás, annyi recept. Most nem csak arról van szó, hogy kolozsvári vagy szabolcsi - az, hogy ki mennyi rizst, fokhagymát, sót, b
  • 4. Tartármártás egyszerűen, ízesen (Nosalty) Ugyan nem az eredeti, francia módszerrel készül, mégis isteni mártogatós válhat a retró tartármártásból. Ráadásul két keverés, és meg is vagyunk vele, így szinte rögtön az asztalra tehetjük a vasárnapi ránto
  • 5. Keksztekercs 6. - főzött krémmel (Nosalty) Nagyon szeretem a keksztekercset, de a benne lévő vajas krém nekem túl csömör. Egy süteményes könyvben találtam ezt a receptet, amibe végre nem csak margarin és porcukor a töltelék. Gyorsan el is készítettem, és n
  • 6. Osztrák krumplisaláta (Nosalty) Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt próbáltam meg most rekonstruáln
  • 7. Lazac Wellington-módra (Nosalty) Igazi utolsó pillanatos ünnepi fogás ez a mennyei lazacos recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk, és ami ízében simán felér bélszín társához. Ha nem kapunk friss lazacot, mirelit filéből is elkészíthetj
  • 8. Keksztekercs Lindustól (Nosalty) Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 9. Vaníliás kiflicske (Nosalty) Általában ennek a mennyiségnek a dupláját sütöm, mert nagy a család... Karácsonykor nem hiányozhat, nagyon hamar elfogy, egyébként sokáig eláll!! Ajánlatos előre sütni.  
  • 10. Hólabda egyszerűen (Nosalty) Vigyázat, nehéz abbahagyni!
  • 11. Rántott pontypatkó (Nosalty) Ha karácsony, akkor rántott hal, azon belül is pontypatkó! Ez az a fogás, amiért megvesznek az emberek ilyenkor. Mi is imádjuk a halat minden formájában, hiszen egészséges, ízletes, tartalmas, és könnyű vele dolgozn
  • 12. Kelt mákos kalács (Nosalty) Kiadós leves után második fogásnak is megfelel.
  • 13. Rozé kacsamell (Nosalty) A rozé kacsamellet otthon is egyszerűen elkészíthetjük, nem muszáj emiatt étterembe mennünk. Jó hír azoknak, akik irtóznak a nem teljesen átsült hústól, hogy ha a sütőben tovább sütjük ezt a kacsamellet, akkor
  • 14. Aszalt szilvával töltött pulykamell (Nosalty) A sós és édes, vagy a hús és gyümölcs klasszikus párosítása ez a sült, ami az ízén túl látványnak is kiváló.
  • 15. Majonézes krumplisaláta 8. - tojásos (Nosalty) Én a majonézt mindig frissen készítem. Egy tojássárgája 1 dl olajat vesz fel, sózom, pici nyírfacukrot teszek bele és frissen csavart citromlevet. Az olajat először csak cseppentként szabad a tojáshoz tenni és robot
  • 16. Szilvával töltött sertésszűz (Nosalty) Gyors és mutatós húsétel. Melegen és hidegen is finom.
  • 17. Mézes krémes 2. - az igazi (Nosalty) Az anyukám receptje, nagyon-nagyon finom! Ennél finomabbat még nem ettem. És nem az elfogultság beszél belőlem.
  • 18. Kakaós beigli (Nosalty) Egy idősebb nő ismerősünk, Aranka néni beiglijénél gondoltam azt először, hogy ez a sütemény ízlik nekem! Merthogy előtte nem szerettem a beiglit! Karácsony előtt megjelentem nála a hozzávalókkal, hogy megtaníts
  • 19. Töltött káposzta 4. -egyszerű (Nosalty) Ha a sótlanságot nem vesszük, alapvetően finom lett, bár nem voltam vele megelégedve, ugye a só miatt. A maradék levébe egyébként szórtam még sót, és este, mikor ettem megint belőle, úgy már jó volt.
  • 20. Baconös csirkemell őzgerincformában (Nosalty) Én melegen tálaltam, sült krumplival és tartármártással, de hidegtálra is elkészíthetjük.