• 1. Fekete rózsa szelet (Nosalty) Vendégváró sütemény, nagyon fincsi és mutatós!
  • 2. Tepsibe sült kacsa krumplival (Nosalty) Kaptunk egy kacsát, aminek a húsos részét megsütöttük, a csontos részét és a belsőségét levesnek főztük meg. Ízletes és laktató finomság, próbáld ki!
  • 3. Zöldségleves négyféle gombóccal (Nosalty) Mi magyarok a tartalmas leveseket kedveljük, még a zöldségekkel teli húsleveshez is főzünk ki tésztát, nem elégszünk meg a szűrt lével. Most a legjobb levesbetéteket készítettem el hozzá. Válasszátok és főzzé
  • 4. Libamáj egyben sütve (Nosalty) Ezzel az eljárással kevéske lesz a veszteségünk a máj mennyiségében, kívül szép aranybarna lesz, belül pedig rózsaszín, lágy, omlós.
  • 5. Töltött libanyak (Nosalty) Családunk mindig is hagyományőrző volt, de valahogy  Márton napjára soha nem készültünk különösebben odaillő étellel, egészen 3-4 évvel ezelőttig. Ekkor készítettünk ugyanis először töltött libanyakat nagy
  • 6. Konfitált libacomb (Nosalty) Lassú tűzön, saját zsírjában sült libacombok, amik garantáltan nem száradnak ki!
  • 7. Dinsztelt káposzta egyszerűen (Nosalty) Ez a dinsztelt káposzta egy alacsony kalóriatartalmú köret, ami minden alkalomra tökéletes, szuper édes-savanykás ízvilágával pedig nagy kedvenc.
  • 8. Krémes tejszínes pulykaragu (Nosalty) A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő egy serpenyő vagy lábos. A tejs
  • 9. Az eredeti pincepörkölt (Nosalty) A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára készítették a szőlőhegyek
  • 10. Banánpuding hozzáadott cukor nélkül (Nosalty) A pudingos, gyümölcsös, réteges sütik sosem mennek ki a divatból - ami nem is csoda, hiszen mennyei finomak és pofonegyszerűen elkészülnek. Ez a banánpuding élelmi rostban gazdag, hozzáadott cukor nélküli keksszel k
  • 11. Nutellás-mogyorós kekszszalámi (Nosalty) Ki ne kóstolt volna életében legalább egyszer kekszszalámit? Gyerekként az osztálybulik elmaradhatatlan kelléke, felnőve pedig szuper gasztroajándékot varázsolhatunk belőle, főleg ha egy kicsit turbózunk a recepten.
  • 12. Narancsos-mákos muffin (Nosalty) Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen elkészíthető narancslé hozzáadásáva
  • 13. Márton napi libaleves (Nosalty) Márton nap Pannóniában, Savariában született tours-i püspök, Szent Márton emléknapja. A középkor egyik legnépszerűbb szentje volt, kultusza a katolikus országokban, így hazánkban is virágzott. Emlékét számos te
  • 14. Citrusos-almás sütőtökkrémleves (Nosalty) Egy kis nyárérzés az őszben. Ha valami nagyon üdítőre vágytok, ezt a citrusos-almás sütőtökkrémlevest készítsétek el! Nincs benne tejtermék, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
  • 15. Sajtos rakott csirkemell (Nosalty) Igazi vendégváró finomság, párolt rizzsel, ananászkarikával szoktam tálalni.
  • 16. Libás hamis rizottó (Nosalty) Ez a műrizottó a Márton-napi liba mellé készült. Mivel a levesbe májas szalvétagombóc került, ezért a lúdgégetészta hiányát csillapítandóan a ludaskása receptje módosult. Rizs helyett rizsalakú tésztával, or
  • 17. Márton-napi libasült (Nosalty) Közeleg a Márton nap, így libát sütöttem a hétvégén. A pecsenyét hagyományos, a hozzá illő karamellás párolt lilakáposztát pedig egy újabb recept alapján készítettem el. Nagyon finom lett!
  • 18. Serpenyős rozmaringos libamell, őszies p... (Nosalty) Klasszikus Márton-napi libasült finomra hangolva.
  • 19. Töltött káposzta dagadóból (Nosalty) A töltött káposzta az az étel, ami minden évben elkészül legalább egyszer, és ha csak egyszer készül, akkor minden bizonnyal a karácsonyi ünnepek idején. Ez a változat ugyan sertéshússal készül, de újítást ma
  • 20. Egészben sült ropogós liba (Nosalty) Márton-nap környékén szokás libát enni, de egyre kevesebben állnak neki egy egész madarat megsütni. Pedig nem annyira bonyolult, csak figyelni kell rá - és ha egyszer ráéreztünk, karácsonykor, vagy más téli ünnep