- 1. Nagymamám burgonyás pogácsája (Nosalty) A párom leginkább a sós tésztákat szereti, ezért sokfélét kipróbáltam már. Ilyen például ez a pogácsa recept is, ami az egyik kedvencünk. Ezt a receptet a nagymamámtól "loptam".
- 2. Baconbe tekert szűzpecsenye (Nosalty) Megkértem Párom, hogy vásároljon be hazafelé a munkából jövet. Szép, részletes listát küldtem neki, mindent leírtam... Az egyik hozzávaló a karaj volt, mentségére akkor még nem tudtam németül a nevét, de mivel
- 3. A tökéletes sólet (Nosalty) A sólet az egyik legismertebb zsidó étel, amit hagyományosan szombaton fogyasztanak. Sábátkor ugyanis tilos a munkavégzés, a sólet pedig tökéletes megoldás, hiszen előző nap előkészítve másnapra pont készre sül
- 4. Pihe-puha mézes puszedli (Nosalty) Az ízimádók karácsonyi kedvence a mézeskalács mellett biztosan ez a puszedli lesz. Fűszeres, puha és szívet melengető, szinte olyan, mint egy falat karácsony. Egyszerűen elkészíthető, sokáig eltartható, és ha el
- 5. Leberkäse - német húskenyér (Nosalty) Leber mint máj, käse, mint sajt, egyben pedig húscipónak vagy egybesült fasírtnak is lehet fordítani, mi mégis, valószínűleg formája miatt, húskenyérnek hívjuk. Tanakodhatnánk rajta, hogy alakult ez így, de felesl
- 6. Csirkemellcsíkok sörtésztában (Nosalty) Laktató és finom. Igaz, hogy frissen a legjobb (mint a legtöbb fogás!), de ha marad, jobban tűri a másnaposságot, mint a rántott hús.
- 7. Murgh makhani, azaz indiai vajas csirke (Nosalty) A vajas csirke az egyik leggazdagabb ízvilágú indiai étel, illetve a mi nagy kedvencünk is. A vaj, a fűszerek kavalkádja, a friss tanyasi csirke és a krémes görög joghurt már önmagukban is izgalmas alapanyagok, ezek k
- 8. Csirkefalatkák joghurtos bundában (Nosalty) Nagyon gyorsan elkészül, és a pácolás miatt hiperomlós lesz a husi a roppanós kéreg alatt!
- 9. McDonald's-os almás pite házilag (Nosalty) Szeretem a McDonald's-ban kapható almás pitét. A receptre egy külföldi oldalon bukkantam. Kis átalakítás után szerintem nagyon hasonló lett a gyorsétteremláncban kapható pitéhez.
- 10. Hagymás tört krumpli (Nosalty) Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk. Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után elmesélték, milyen fantasztiku
- 11. Májas és véres hurka (Nosalty) Ez a recept nem egy háromfős család vacsija. Ez itten kérem, egy komplett disznó „feldolgozásának” végeredménye, úgyhogy pontos arányokat és súlyokat nem mindig tudok mondani, ezt a családom rutinos tagjai marék
- 12. Pastina, az olasz „penicillinleves” (Nosalty) Ez a leves az olasz nagyik csodaszere a megfázás ellen, ezért kapta a „penicillinleves” becenevet. Igazi olasz komfort kaja, ami nemcsak a testünket, de a lelkünket is melengeti. Eredetileg apró, csillagalakú olasz tés
- 13. Céklasaláta 3. (Nosalty) Lehet, hogy csupa piros lesz tőle az ember keze (meg a konyha), amíg készíti, de megéri, mert olyan finom. Ez az adag többszörre elég. Hűtőben, lezárt üvegben jól tárolható, így legalább 1 hétig is eláll.
- 14. Házias székelykáposzta (Nosalty) A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból készítettük el, és rizst tettünk bele,
- 15. Csirkés taco (Nosalty) Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb szupermarketekben, én most az ameri
- 16. Illatos gesztenyés táska (Nosalty) Az egyik kedvenc péksüteményemmel általános iskolás koromban találtunk egymásra: ez a suli melletti pékségben kapható, leveles, isteni gesztenyés táska volt. Ebből talán csak kétszer ettem, ráadásul az egyik alka
- 17. Florentin csirkemell krémes, spenótos-fe... (Nosalty) A florentin csirkemell olasz eredetű, Firenze spenótos–krémes fogásait idézi, de a ma ismert változat már az olasz–amerikai konyha kedvence. Egyetlen serpenyőben elkészül, selymes fehérboros-tejszínes mártással
- 18. Pastitsio, a görög rakott tészta (Nosalty) Görögországban nemzeti ételnek számít ez a rakott tészta, szinte minden étterem menüjén megtalálható. A nagy hasonlóság miatt sokan görög lasagnénak nevezik, hiszen mindkettőt tészta, darált hús és besamel m
- 19. Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyáv... (Nosalty) Ha szenteste kacsában gondolkozol, készítsd el ezt a receptet!
- 20. Villámgyors fetakrém olajbogyóval (Nosalty) Ha ti is akkora rajongói vagytok a fanyarkás fetának, mint mi, akkor ezt a receptet nem hagyhatjátok ki! Alig pár hozzávalóra és egy késes aprítóra lesz csak szükségetek, és máris kenceformában tunkolhatjátok a le