- 1. Őzgerincformában sült baconös-sajtos c... (Nosalty) Az őzgerincformában sült baconös-sajtos csirke egy igazán ínycsiklandó és laktató étel, ami látványra és ízre egyaránt lenyűgöző. A bacon aranybarnára sült és ropogós külsőt ad az ételnek, ami gyönyörűe
- 2. Diós-vaníliás hókifli (Nosalty) Egy burgenlandi kirándulás során útba ejtettünk egy nagyon helyes kis cukrászdát, ahol egy hölgy, nevezetes Aloisia készít isteni, házias aprósüteményeket. Kaptunk is ajándékba egy jókora dobozzal vegyesen a süti
- 3. 10 perces linzer (Nosalty) 10 perces. 10 perc alatt összeállítható a tészta, 10 perc alatt megsül, 10 perc alatt össze tudjuk ragasztgatni őket, és kb. 10 perc alatt el is tűnik a tálcáról! :)
- 4. A legomlósabb linzer (Nosalty) Minden ráfordított percet megér!
- 5. Karamell szelet (Nosalty) Munkahelyi névnapon ettem, a receptje másnap körbejárt. Nagyon brutális, igazi kalóriabomba, én is csak azért sütöttem meg, mert apának akartam kedveskedni. :) Olyasmi, mint a "hatlapos", csak karamellkrémmel.
- 6. Fedák-torta (Nosalty) A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.
- 7. Csokis-narancsos pöffeteg (Nosalty) Egy bankett alkalmával leptek meg diákjaim ezzel a finom süteménnyel. Rögtön el is kértem a receptjét, és azóta többször is elkészítettem családom nagy örömére. Az eredeti receptet kissé átalakítottam, egy kis
- 8. Mézeskalács keksz (Nosalty) Nem az én remegős kezemnek találták ki az aprólékos mézeskalács készítést, na meg már untam is sokadjára megcsinálni ugyanazt a receptet, így inkább a gyönyörű keksz pecsétekkel alkottam ugyanolyan dekoratív
- 9. Mézeskalácsgolyók fehércsokival (Nosalty) Mihez kezdjünk a megmaradt mézeskalácstésztával? Készítsünk mézeskalácsgolyót vagy -bonbont! Ha egyszer kipróbáltuk, biztosan az egész szezonban ezt fogjuk készíteni és falni. Egy harapásnyi csoda, és minden egy
- 10. Pisztácia torta (Nosalty) Ennél jobb receptötletet keresve sem találnál mára!
- 11. Egyszerű dutch baby palacsinta (Nosalty) A dutch baby névre hallgató palacsinta igen különleges édesség: serpenyőben sül, de a sütőben, és cseppet sem hasonlít egy klasszikus, lapos palacsintára. Helyette magas peremmel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hog
- 12. Narancslekvár 2. (Nosalty) Rám tört a karácsonyi készülődés, amit lehet előre elkészítek. Mondjuk ennél a lekvárnál necces, hogy megmarad karácsonyig, mert annyira finom.
- 13. Marinált hermelin sajt (Nosalty) Nem tudom, hogy mindenkinek megvan-e az az összetéveszthetetlen cseh érzés, amikor egy helyi étteremben – ez nálam Prágában mindig a A kehelyhez Svejk étterem és söröző – a borvirágos orrú pincér hatalmas krigl
- 14. Bejglicsiga cukormentesen (Nosalty) Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy mindenki választhasson kedvére va
- 15. Puha mézeskalács pihentetés nélkül (Nosalty) Az eddigi legfinomabb mézeskalács, amit valaha kóstoltam. Egyszerűen képtelenség eleget enni belőle, annyira finom és puha. Nagyon könnyű elkészíteni, nem kell pihentetni. Természetesen mézeskalács-fűszerkeverékke
- 16. Brownie-toboz sütés nélkül (Nosalty) Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!
- 17. Képviselőfánk 9.- az igazi (Nosalty) Az igazság az, hogy már sok receptet kipróbáltam, de minden esetben a fánkok összementek:(. Aztán a nagymami elárulta a nagy titkot, amit szeretnék megosztani veletek is. Tényleg nagyon fini, kb. 36 db lett, de szokás s
- 18. Forralt bor (Nosalty) A téli esték kedvelt, szívmelengető itala. Sokféle verziója létezik, én ezúttal ilyen fűszerezéssel készítettem.
- 19. Házi kókuszos szaloncukor (Nosalty) A kókuszos édességek karácsonykor is hódítanak, ebben az időszakban leginkább szaloncukor formájában. A bounty ízére hajazó házi finomság, különlegességével garantáltan elnyeri mindenki tetszését. A puha, int
- 20. Zsurek , a lengyel kovászos leves (Nosalty) A zsurek (żurek) egy hagyományos lengyel savanykás leves, amelyet rozsliszt erjesztésével készült alaplével készítenek. Jellegzetes, savanykás íze van, amit a fermentált rozsliszt ad. Ez az étel általában gazdag é