• 1. Budapest szelet (Nosalty) Valami újat szeretem volna főzni. :)
  • 2. Apfelstrudel, a világhírű osztrák alm (Nosalty) Bár mi, magyarok is nagy rétesrajongók vagyunk, nyugati szomszédjaink nálunk is magasabb szinten űzik a strudelsütést. A legnépszerűbb és leghíresebb verzió kétségkívül a bécsi Apfelstrudel, azaz almás rétes, a
  • 3. Tarajos kifli (Nosalty) A párom családjában nagyon közkedvelt ez a sütemény, és bizony az első kóstolás után én is elcsábultam tőle. Bátran merem ajánlani mindenkinek.  (Ez az első receptem, amit közzéteszek, nincs gyakorlatom a recep
  • 4. Pastina, az olasz „penicillinleves” (Nosalty) Ez a leves az olasz nagyik csodaszere a megfázás ellen, ezért kapta a „penicillinleves” becenevet. Igazi olasz komfort kaja, ami nemcsak a testünket, de a lelkünket is melengeti. Eredetileg apró, csillagalakú olasz tés
  • 5. Párolt káposzta kolbásszal (Nosalty) Cukorbetegeknek, diétázóknak is ajánlott.
  • 6. Pastitsio, a görög rakott tészta (Nosalty) Görögországban nemzeti ételnek számít ez a rakott tészta, szinte minden étterem menüjén megtalálható. A nagy hasonlóság miatt sokan görög lasagnénak nevezik, hiszen mindkettőt tészta, darált hús és besamel m
  • 7. Linzerkarika egyszerűen (Nosalty) Minden ráfordított percet megér!
  • 8. Brit kolbásztekercs pikáns mártogatóss... (Nosalty) A brit hétköznapok elmaradhatatlan kelléke a sausage roll, azaz a kolbásztekercs, amit az aluljárós pékségtől a sarki pubig mindenhol kapni. Igazi sörkorcsolya, ami reggelire is kiváló, de akár klassz ebédet is vará
  • 9. Marhapörkölt 1. (Nosalty) Jó magyar ember szereti a pörköltet. Én magam jópár fajta pörköltet készítettem már el. Ez a pörkölt, kísérleteim egyik szellemi terméke, ami igazán sikeresnek mondható. Az alap marhapörkölt van megcsavarva egy
  • 10. Klasszikus részeges pogácsa (Nosalty) A hajtogatásnál én nagyon ügyelek arra, hogy a hajtogatott tészta szélei mindig alulra kerüljenek, mert nem szeretem, ha a pogácsák nagyon dülöngélnek. Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegy
  • 11. Kapros-joghurtos svéd húsgolyók (Nosalty) A svéd húsgolyókat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, ám annál kevesebben állunk csak neki házilag is elkészíteni őket. Pedig igazán nem nehéz mutatvány, csak jó minőségű darált hús, egy tojás, és n
  • 12. Krumplis fluta (Nosalty) Ezt a receptet a mamámtól tanultam. Lehet hogy sok háztatásban hasonlóan készítik el, igaz sok más variációját nem tudom elképzelni.
  • 13. Vaníliás almakrémleves (Nosalty) Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb lesz, ha víz helyett 100%-os alma
  • 14. Házias székelykáposzta (Nosalty) A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból készítettük el, és rizst tettünk bele,
  • 15. Csokoládés lávasüti (Nosalty) A csokoládé 'gyógyír' mindenre. Csoki, ha kívánsz valami édeset, csoki, ha rossz kedved van, csoki, ha ízletessé szeretnél varázsolni egy desszertet. Ezzel az ínyenc fogással meglepheted saját magad, de akár a páro
  • 16. Florentin csirkemell krémes, spenótos-fe... (Nosalty) A florentin csirkemell olasz eredetű, Firenze spenótos–krémes fogásait idézi, de a ma ismert változat már az olasz–amerikai konyha kedvence. Egyetlen serpenyőben elkészül, selymes fehérboros-tejszínes mártással
  • 17. Rakott sütőtök (Nosalty) A rakottas ételek szuper finom, könnyen elkészíthető és igazán laktató egytálételek, emellett pedig változatosan variálhatók. Ez a recept egy abszolút komfortkaja, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, töb
  • 18. Selymes, sült édesburgonya-krémleves (Nosalty) A sütőben karamellizálódó édesburgonya mély, édeskés íze még krémesebbé és gazdagabbá teszi ezt a levesklasszikust. Ha szeretnél egy igazán melengető, illatos fogást, ami egyszerre egyszerű és különleges, a
  • 19. Sztrapacska 3. (Nosalty) Ez egy közismert, közkedvelt étel, amit tehéntúróval is el szoktak készíteni. Szerintem juhtúróval az igazi. A nagymamám nyögőnek hívja, mert ha jól lakunk belőle, bizony nyögünk és sóhajtozunk.
  • 20. Selymes körtekémleves pirított mandulá... (Nosalty) A krémlevesek mindig is nagyon népszerűek voltak, hiszen szinte bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből elkészíthetőek, változatosabbnál változatosabban módom. Még mindig tart a körteszezon, mi pedig imádjuk! Bel