2025.08.14
  • 20:50 Római pizzatészta (Nosalty) Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes szeletekre. A tészta elkészíté
  • 19:39 Egyszerű joghurtos lángos (Nosalty) A klasszikus vizes lángos tésztáját joghurttal dúsíthatjuk, ettől nemcsak puhább lesz, de karakteresebb ízt is kap, amit épp csak egy kicsit fogunk érezni. Jó sok fokhagymával érdemes enni, azon melegében!
  • 18:39 Csirkecomb spenótos töltelékkel (Nosalty) Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!
  • 16:57 Sajtos-virslis tekercs (Nosalty) A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy tálaljuk. Kínálhatunk mellé ízlés szerint mustárt, ketchup-ot, vagy éppen majonézt is. Kínálhatjuk pl. reggelire vagy éppen vacsorára.
  • 11:46 Három hozzávalós brownie (Nosalty) Ez a mogyorókrémes brownie amellett, hogy mindössze 3 összetevőből áll, alacsony a szénhidrát-tartalma és ketobarát is. Egy tálban összeállítható, és még robotgép sem kell a tészta kikeveréséhez, sütéssel e
  • 08:29 Omlós fűszeres sertéssült (Nosalty) A fűszereket egyben beleteszem a kávédarálóba, és úgy szoktam ledarálni. Ha jól készítjük, és nem szárad ki, vagyis fokozatosan adjuk hozzá a vizet, akkor nagyon finom, omlós hús a végeredmény. A sót én nem ad
  • 07:27 Sajtos rúd - ecettel! (Nosalty) Egy idős szomszédnénitől lestem a receptet. Szerintem nagyon jó, mert sem élesztő, sem sütőpor nincs benne. Frissen is nagyon finom, de ha marad, 2-3 naposan is jó. Nem kell megijedni az ecettől, nem lehet érezni a sü
  • 06:19 Szilva befőzve (Nosalty) Az eltevési technika Anyukámtól származik, a gyümölcsöt pedig rokonoktól kaptuk ajándékba.
  • 05:12 Kapros-túrós palacsinta (Nosalty) Az édes túrós palacsinta sokunknak nagy kedvence, amiből nem lehet eleget enni, azonban a sós verziója is igazán különlegesnek mondható. Friss kaporral, pirított baconnel, tejföllel és egy kevés juhtúróval kevertü
  • 04:06 Hűsítő brazil limonádé (Nosalty) A brazil limonádé egy 4 összetevőből álló, szuper frissítő nyári ital: a fanyar és édes ízek tökéletes keveréke, mely az első korty után magával ragad. Tipp: a recepthez kizárólag lime-ot használjunk, és a l
  • 2025.08.13
  • 21:05 Gyümölcsös-kakaós kocka olcsón (Nosalty) Még lányom küldte el nekem ezt a könnyű, légies kakaós kocka receptet. Bármilyen szezonális gyümölccsel készíthető, én apró szilvát tettem a tetejére. Nagyon finom lett, és ez egy olcsó recept, aminek annyira p
  • 19:59 Padlizsángolyók paradicsomos szósszal (Nosalty) Ez a padlizsángolyó közel gurít minket a húsmentes életérzés legjobb oldalához! A puha zöldséggombócok, az olaszos hozzávalók és persze a karakteres paradicsompassata íze kellemes egységgé sül össze a sütőben
  • 18:56 Egyszerű vegán palacsinta (Nosalty) Hogy senki ne maradjon ki a palacsintázás élményéből, elkészítettük a lehető legegyszerűbb vegán palacsintatésztát, ami ugyanolyan gyorsan és macera nélkül összedobható, mint tejes-tojásos társa. A tésztáró
  • 17:09 Eredeti lasagne al forno (Nosalty) Eme csodálatos réteges tészta kialakulása sokkal régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az országot, és megismerték a
  • 11:47 Villámgyors erdeigyümölcsös-pite (Nosalty) Ezt a mutatós pitét bármikor összedobhatjuk, így pillanatok alatt varázsolhatunk mutatós desszertet magunknak vagy látogatóinknak. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük, sőt, ricotta helyett is használhatunk mascarpo
  • 07:40 Klasszikus paprikás krumpli (Nosalty) A paprikás krumpli egy generációkat átívelő étel, kicsik és nagyok egyaránt szeretik, méghozzá azért, mert laktató, egyszerű, és tunkolni valóan szaftos. Savanyúsággal és friss kenyérrel tálalva mennyei fogás
  • 06:33 Vegán tiramisu (Nosalty) Fogtuk a tiramisu minden összetevőjét, és saját kézzel megalkottuk otthon, tej- és tojásmentesen. Van aki csak kísérletező szellemű, más elkötelezett, és akad aki szükségszerűen követi a vegán életmódot – e
  • 05:28 Cranachan, a skót málnás-zabos pohárkr... (Nosalty) A cranachan egy skót pohárkrém, amit hagyományosan a nyári málnaszüret alkalmából készítettek. A málnapürét a krémes tejszínhab remekül kiegészíti, amit zabbal és whiskey-vel szoktak felturbózni.
  • 04:29 Krémes-szilvás pite (Nosalty) Ezt a szilvás pitét (más gyümölcsből is elkészíthető) a tetején lévő vaníliás réteg teszi különlegessé.  Többen jelezték csalódottan, hogy nem is krém van rajta. Valóban nem egy nyers, habos/vajas krém, ha
  • 2025.08.12
  • 20:36 Legegyszerűbb hideg őszibarackleves (Nosalty) Főzni nem kell, csak jegesre hűteni, hogy minél fagyosabban folyhasson a tálakba ez a fantasztikusan egyszerű őszibarackleves. Nyáron friss, az év többi szakában konzerv gyümölcsből is készíthető: így is, úgy is
  • 20:01 Bolognai mártás egyszerűen (Nosalty) Mindig a tasakos bolognait készítettem, mert azt ismertük. Egy alkalommal erre éheztünk rá, de nem volt itthon tartalékban, és a hatalmas esőben nem tudtam kimenni a kisbabával. Ekkor jött az ötlet, hogy visszaemlékez
  • 18:52 2 hozzávalós spenóttészta (Nosalty) Mindenki imádja a színes tésztákat, főleg, ha csak 2 alapanyag szükséges hozzá. Ez most az ízlésünk szerinti liszt és a spenót.
  • 17:05 Kacsamell taco (Nosalty) Imádjuk a streetfoodok, kiváltképp a jófajta mexikói specialitásokat. De nem csak azért, mert ezek rendkívül változatosak, fűszeresek és sokoldalúak, hanem mert jól lehet őket tunkolni, habzsolni, kézzel-lábbal en
  • 11:40 Almapaprika télre (Nosalty) Nagyon finom, ropogós almapaprikánk lesz, ha így készítjük el!
  • 08:30 Ecetes kifli (Nosalty) A tésztaalapot mindig dupla adagban készítem, a felét fagyasztom. Ha vendég érkezik, percek alatt kész a süti. Már langyosan is fogyasztható, de napok múlva is finom.
  • 07:33 Zöldfűszeres mártogatós sült zöldsé... (Nosalty) A sült zöldség igazán egészséges és ízletes választás, akár köretként készítjük, akár önmagában, laktató fogásként. Legjobb párosítása egy könnyed mártogatós, ami tökéletesen kiegészíti a fűszeres
  • 06:21 Egyben sült zöldségek (Nosalty) Minden ráfordított percet megér!
  • 05:20 Barackos-pudingos piskóta (Nosalty) Nagyon egyszerű, nagyon finom, bármilyen gyümölccsel és pudinggal variálható.
  • 04:18 Töltött cukkini kapormártással (Nosalty) Zsenge cukkini, puha szaftos darált hús nyakon öntve az illatos, selymes kapormártással. Akár ebédre, akár vacsorára választjuk garantáltan elhozza a kert friss ízeit az asztalra.
  • 2025.08.11
  • 20:01 Pikáns tejszínes csirke (Nosalty) Semmi különös, csak csirke, hagyma, tejszín és chili. Az elkészítése nem bonyolult, és nem kell mellette órákig állni a tűzhelynél, hamar elkészül. Remélem, nektek is ízleni fog!
  • 18:57 Mini burgonyagratinok (Nosalty) Ezek az imádni való kis burgonyahalmok hasonlóan készülnek, mint a burgonyagratin (más néven dauphinoise), csak éppenséggel mini változatban. A vékonyra szeletelt burgonyarétegek muffinformában, tejszínnel, sajttal,
  • 16:56 Hagyományos szilvásgombóc (Nosalty) "Szilvásgombóc! ó-ó-ó-ó! Felszín édes hó... Rajta aranyszínű morzsa! Szilvásgombóc! ó-ó-ó-ó, Megkóstolható!" Részlet a Padlás c. musicalből. Naná, hogy mindenki szereti a szilvásgombócot!
  • 11:33 Hagymás paprika-paradicsom saláta (Nosalty) Még a húsvéti nagy családi ebédre készítettem el ezt a salit. Több volt ez, mint siker. :) Nem maradt belőle! Jó étvágyat hozzá!
  • 08:27 Rántott patisszon tartármártással (Nosalty) 8-9 éves lehettem, mikor először csináltam ilyet. Persze én csak paníroztam, a nagymamám főzte meg és sütötte ki, de az íze máig eszembe juttatja azokat a gondmentes, vidéken töltött nyarakat...
  • 07:27 Békebeli puncs szelet (Nosalty) Gyermekkorunk kedvenc cukrászdai sütije. A cukrászdákban elvileg kimaradt, leeső piskótákból készítik, de remekül megállja a mai napig is a helyét a többi sütemény között. Macerásnak tűnhet, de nem az, szinte m
  • 06:25 25 dekás juhtúrós pogácsa (Nosalty) Hogy hol kezdődik az elronthatatlan túrós pogácsa? Hát 25 dekánál! A legegyszerűbb, mégis legfinomabb verzió, ami ránk maradt az utókorból, és milyen jó, hogy így lett! Bárkinek, bármilyen alkalomra nyugodt szív
  • 05:10 Cézár saláta Cesare Cardini módra (Nosalty) Eredete: Cesare Cardini olasz séf mexikói-amerikai határ közelében fekvő éttermébe egyszer nagy vendégsereg tért be. A séf ekkor improvizálta a meglévő alapanyagokból az ízletes Cézár-salátát. A recept a Blikk
  • 04:11 Dödölle 5. - zalai módra pirított hagy... (Nosalty) Ez egy igazi zalai (göcseji) étel. Talán a szegények eledele lehetett valaha, mert nagyon egyszerű alapanyagok kellenek hozzá. Manapság viszont fénykorát éli, újra divatba jött, mégpedig annyira, hogy  városunkban m
  • 2025.08.10
  • 20:39 Tejfölös-szilvás pite (Nosalty) A szilvás lepények az almásak mellett, világmegrengető dolognak számítanak nálam. Nem száraz, finom puha, krémes, enyhén savanykás sütik, amit a fahéj tesz egésszé. De olyan igaz, teljes körré.
  • 19:41 Sűrű marhagulyás (Nosalty) Óriási dilemmában vagyok, hogy most a gulyás az leves vagy sem? Ti hogy tudjátok? Itt Amerikában szinte ölre megyek mindenkivel, hogy az leves. Akiket ismerek, és szóba jön a "gulash", azt mondják: Óóóó, azt ismerem
  • 19:09 Szilvalekvár kedvem szerint (Nosalty) Sokféle receptet próbáltam már az elmúlt évek alatt, sütöttem-főztem kevertem órákig, de nekem ez vált be a legjobban, nagyon finom, érdemes elkészíteni!
  • 16:57 Káposztával töltött almapaprika (Nosalty) Évek óta ez a recept alapján készítjük az almapaprikát. Téli savanyúságként ajánlom.
  • 11:49 Vegán amerikai palacsinta (Nosalty) Legkedvesebb desszertünk, a vasárnapi brunchok koronázatlan királya ezúttal vegán verzióban villant! Az amerikai palacsintáért nem véletlenül vagyunk oda, mert bár tölteni-felcsavarni nem lehet, de legalább ekkora é
  • 08:09 Kolbásszal töltött karaj, avagy "szemes... (Nosalty) A "szemes hús" egy lenyűgöző és nagyon ízletes étel. Sertés hosszú karajból készül és fűszeres kolbásszal töltjük meg. Kiváló akár a szilveszteri lencsevacsora mellé vagy húsvétkor frissen sült kaláccsal,
  • 07:05 Hagyományos krumplis lángos (Nosalty) A papírvékony strandos lángossal ellentétben jóval tartalmasabb, laktatóbb klasszikus lángos.
  • 06:27 Klasszikus New York-i sajttorta (Nosalty) Ha valaki azt mondja nekünk, sajttorta, valószínűleg a New York-i fajta fog először eszünkbe jutni (még akkor is, ha nem tudjuk, hogy tényleg a „Nagy Almából” származik). Ez a jellegzetes, kekszes alappal rendelkez
  • 05:10 Paradicsomlé télire - tartósítószer m... (Nosalty) Nagyon egyszerű az elkészítése, de annál sokkal finomabb, ízesebb paradicsomlevünk lesz, ha így tesszük el. A teljesen natúr, tiszta paradicsom ízét érezhetjük a szánkban, ha belekortyolunk, vagy ha készítünk bel
  • 04:07 Egyszerű bableves (Nosalty) Ha olcsón szeretnénk egy szívmelengető levest a téli napokra, akkor ez az egyszerű bableves egy szuper választás.
  • 2025.08.09
  • 20:36 Paradicsomos tészta olasz módra (Nosalty) Az olasz konyha titka, hogy kevés, de nagyon jó minőségű alapanyagból készítenek mesés fogásokat. Ez is pont egy ilyen!
  • 20:04 Ranch öntet (Nosalty) Amerikában ettem először ezt az öntetet, amely tulajdonképpen egyben egy mártás, mártogatós is.
  • 18:51 Olajos paprika (Nosalty) Ez is egy új recept számomra, izgalmasnak találtam, muszáj volt kipróbálnom. Mivel nagyon szeretjük a házilag elrakott savanyúságokat, egy próbát ez is megért. Egy hónap múlva megkóstoljuk és ha ízlik, teszek mé
  • 16:40 Mozzarellás paradicsomsaláta Anditól (Nosalty) Párom nem szereti a paradicsomot nyersen. Diétázik, gondoltam mégis elkészítem ezt a salit, hátha mégis... Megkóstolta. Ez finom - mondta. Tudom - vigyorogtam. Másnapra is ezt kérte. :-)
  • 11:45 Szilvás-fahéjas morzsasütemény (Nosalty) Fahéjjal ízesített vajas tészta és az enyhén savanykás szilva, egy költemény a nagymama konyhájából.
  • 08:36 Thai bazsalikomos sertéshús (Nosalty) A thai konyha tele van olyan izgalmas fűszerekkel, mint a thai citromfű, a galangál és a thai bazsalikom. Ezek delikáteszekben és ázsiai boltokban már nálunk is kaphatók, és épp itt az ideje, hogy használni kezdjük,
  • 07:25 Oreo sajttorta sütés nélkül (Nosalty) Ez történik, ha keresztezzük egy oreo- és sajttorta-rajongó szülinapját és egy sütő nélküli nyaraló adottságait. Kicsit alakítottam egy itteni, isteni recepten, és voilá: kész a csoda! Ízre pont olyan, mintha eg
  • 06:19 Lecsó télire - tartósítószer mentes (Nosalty) A nyári nagy lecsózásokban nem árt gondolni a hideg téli napokra, amikor ha kibontunk egy üveg általunk eltett lecsót, máris megidézzük vele a  nyári forró napokat. Bizony az a friss illat, miután felszisszen az üv
  • 05:16 Mennyei tzatziki olajbogyókrémmel (Nosalty) A tzatziki az egyik kedvenc mediterrán kajánk és nem is véletlenül: pillanatok alatt elkészíthető, megfizethető, laktató, és nem mellesleg szuperfinom! Most egy egyszerű olajbogyókrémet is készítettünk mellé, ami
  • 2025.08.08
  • 19:38 Sajtos-tejfölös tepsis karaj (Nosalty) Pofonegyszerű ebéd, vagy akár vacsora is... Kezdők is bátran nekiállhatnak, és biztosan mindenkinek a kedvence lesz!
  • 18:35 Babos zakuszka (Nosalty) Erdélyben közkedvelt, reggelire, vacsorára fogyasztható. Önmagában és zöldséggel is finom. Folyamatosan kell kevergetni, mert könnyen lekap.
  • 17:06 Túrós pogácsa, tradicionális, magyar, ... (Nosalty) Ennél jobb receptötletet keresve sem találnál mára!
  • 11:50 Krémes-szaftos muszaka (Nosalty) A muszaka a Balkán-félsziget és a Közel-Kelet legtöbb országában megtalálható rakott padlizsán neve. Országonként máshogyan készítik, a legismertebb verzió azonban a görög muszaka, ami sok rétegből áll, az el
  • 08:38 Mentaszörp 2. (Nosalty) A kertben rengeteg vadon nőtt mentát találtam, gondoltam csinálni kellene belőle valamit. :)
  • 07:26 Egyszerű szilvás piskóta (Nosalty) Magas, mégsem tömör, masszív, mégsem fullasztó: ez az egyszerű és gyors szilvás piskóta tényleg egy kész főnyeremény. Tésztája tejföltől lesz karakteres ízű és gazdag állagú, amelyben szinte dzsemesre olvadn
  • 06:15 Paradicsomos pite (Nosalty) Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen alkalomra készítjük el ezt a
  • 05:11 Nagymamám szilvalekvárja (Nosalty) A szilvát nem fogyasztom máshogy, csak is így! Nagymamám mesélte el, hogy hogyan készíti, ami nekem nagyon megtetszett, hiszen nem kell órákig kevergetni. Simán beteszem a sütőbe, magára hagyom, néha ránézek. Mivel