Téma: Recept - napi top

Téma: Recept - friss

Téma: Recept - heti top

  • 1. Az eredeti pásztortarhonya (ZéMagazin) Egy lábosban 2 kanál olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, rákanalazzuk a ...
  • 2. Cigánypecsenye hagymás burgonyával (ZéMagazin) A zúzott fokhagymát, a borsot, sót, pirospaprikát, mustárt és az olajat összekeverjük. A hússzeleteket egy húslapítóval, vagy egy nehezebb lábassal kilapítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal, és legalább egy órára hűtőbe ...
  • 3. Krumplis lángos (ZéMagazin) A krumplit meghámozzuk és megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kész, hagyjuk kihűlni és egy krumplinyomóval szétnyomjuk. Közben 1 dl langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, azaz bedagasztjuk a t...
  • 4. Narancsos apácafingocska recept (Nosalty - r) A vicces elnevezés (magyarul apácafingocska, angolul nun's puffs, pets-de-nonne a franciáknál és Nonnenfürzle Németországban) valójában egy nagyon finom és könnyed, égetett tésztás fánkfélét takar. Vannak, akik krémmel is megtöltik, mások c...
  • 5. Becsinált leves, ahogy nagymamám készíti recept (Nosalty - r) A húsleves méltó párja a kevésbé ismert becsinált leves, nálunk heti szinten készíti nagymamám. Amellett, hogy nagyon-nagyon finom, az is nagy előnye, hogy nem kell mellette állni, az elkészítési idő nagy részében elfődögél magában. Sokan t...
  • 6. Illatos-omlós csirke - pont, mint a gyorsétteremben. (ZéMagazin) A csirkemelleket kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjéket csomómentesre keverjük a keményítővel, és azt is megsózzuk egy kicsit. A hússzeleteket belemártjuk a masszába, és forró olajban kisütjük őket. A ré...
  • 7. A legkirályabb lengyel fogás: füstölt sajtos pierogi (ZéMagazin) A töltelékhez meghámozzuk a krumplit, kisebb kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli rotyog, a hagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon, közepes lángon, kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ha megf...
  • 8. Kelkáposztafőzelék sertéspörkölttel (ZéMagazin) A főzelékhez a hagymát finomra vágjuk, és megpirítjuk a zsíron és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A lábost félrehúzzuk a lángról, majd beleszórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és felöntjük egy pohár vízzel, és visszatesszük nagy lángra. Sóz...
  • 9. Cime di rapa, a kihagyhatatlan dél-olasz kaja (ZéMagazin) A tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát (az -ét meghagyjuk a végére). 1-2 perc pirítás után rádobjuk...
  • 10. Fűszeres csirkemell ropogós krumplibundában sütve: jobb a rántott húsnál (Femina) A krumplibundában sült csirkemell olyan finom, hogy legszívesebben hetente elkészítenéd.
  • 11. Baracklekváros crostata, az olasz lekváros pite (ZéMagazin) A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, reszelt citromhéjjal, őrölt vaníliával és az egészet elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajjal. A tojással és vízzel gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Alufóliába tekerjük és 1-2...
  • 12. Nem csak vegáknak: brokkolifasírt (ZéMagazin) A brokkolit aprítógéppel összezúzzuk a fokhagymával, és összekeverjük a finomra reszelt trappista sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele és hozzáadjuk a tojást. Alaposan összekeverjük, majd kis lapított golyókat formázunk,...
  • 13. Szecsuáni csirke zöldbabbal (ZéMagazin) A zöldbabot lobogó, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Egy serpenyőben a szecsuáni borsot addig melegítjük amíg illatozni nem kezd. Ekkor kiszedjük egy nagy keverőtálba. Beleteszünk még frissen őrölt borsot és 5 e...
  • 14. Könnyed, kókuszos, lekváros kevert süti: képtelenség elrontani (Femina) Télen helyettesítsd a friss gyümölcsöket lekvárral, jól illik a kevert tésztákba!
  • 15. Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel recept (Nosalty - r) Amikor steaket ennénk, de csak sertéscombot találok a hűtőben... végül is majdnem passzolt a mediterrán diétámhoz... ráadásul pillanatok alatt a tányérunkon landolt a ropogós, de belül omlós, finom hússzelet... és még mindig érzem a számban...
  • 16. Tejszínes málnatorta sütés nélkül recept (Nosalty - r) Épp azonnal szerettem volna egy finom sütit enni, így született meg ez a málnatorta, amit sütés nélkül is el lehet készíteni.
  • 17. Brokkolis frittata (ZéMagazin) A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is kisebb darabokra vágjuk (úgy, hogy előtte levágjuk a fás részt) és lobogó, sós vízbe dobjuk kb. 3 percre. Ezután leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és késsel apróra vágjuk. A tojásokat egy nagy tálb...
  • 18. Gombás-zöldborsós ragu spagettivel recept (Nosalty - r) A gombát és a zöldborsót is szeretjük, így egy napon úgy gondoltam, hogy hátha valami jó sül (fő) ki belőle:) Ezért összekombóztam a kettőt.
  • 19. Rizses máj ízesítve recept (Nosalty - r) Egy véletlen folytán alakult ki ez a recept. Nem a szokásos úton készítettem el a májat, és a végére nagyon ízletes és zamatos lett. A köret csak köret, az mindegy. (Bocsánat a rossz minőségű képért.)
  • 20. Harcsa Cordon Bleu (ZéMagazin) Próbáljuk meg a harcsa vastagabb, háthoz közeli részét választani, hiszen egy kis zsebet szeretnénk nyitni rajta. Kívül belül sózzuk.  A sajtot hasábokra vágjuk, beletekerjük a sonkába és a halon ejtett nyílásba dugjuk. A panírozás klasszik...