- 1. Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül (Nosalty) A házi tésztakészítésben semmiképpen ne akadályozzon meg senkit az, hogy nincs tésztagépe, hiszen anélkül is számtalan formát valósíthatunk meg egy kis gyakorlással. Ráadásul a tészta begyúrása se kell, hogy m
- 2. Bougatsa, a görög grízes rétes (Nosalty) A görögök egyik legnépszerűbb édessége ez az egyszerű grízes rétes, amit hagyományosan fahéjjal meghintve tálalnak. Főként a déli, tradicionálisan szegényebb országrészben fogyasztják sokat, arrafelé baklava
- 3. Meggyes-mákos rétes Kajtárné tiszteletére (Nosalty) Az egyik legkedveltebb rétestöltelék a meggyes-mákos, egyáltalán nem véletlenül. A Veri az ördög a feleségét című magyar vígjátékban Kajtárné is készít ilyen rétest a vendégeknek, a tésztát pedig annak ren
- 4. Pizza cukkiniből (Nosalty) Egy amerikai internetes oldalon találtam ezt a receptet. Mindjárt ki is próbáltam, és nagyon ízlett.
- 5. Pirított csirkés quesadilla (Nosalty) A jóféle tex-mex kajánál nincs is jobb! Ez a csirkés quesadilla ráadásul elronthatatlan és kihagyhatatlan, emellett millióféleképpen elkészíthető és variálható is. Mi most fűszeres csirkével, paprikával, hagym
- 6. Padlizsános paradicsomsaláta (Nosalty) A hétvégén padlizsánt vásároltam, az egyikből ez a finom saláta lett. A salátát meglocsolhatjuk kevés balzsamecettel is. Érdemes több padlizsánt grillezni, és adagonként lefagyasztani.
- 7. Legfinomabb lángos (Nosalty) A kedvenc kelt tésztám a lángos, ami sokkal finomabb, mint egy strandon kapható. Nagyon puha, egyszerű elkészíteni, és megéri.
- 8. Ragyogó vajas kiflik (Nosalty) Este összedobod, másnap reggel kisütöd, és már készen is van a vajtól illatozó, friss, ropogós kifli. Nem nagy meló összedobni, csupán várni kell egy kicsit, de abszolút megéri.
- 9. Egyszerű cukormentes répasüti (Nosalty) Egy nagyon finom süti, csak összekeverjük az összetevőket, és már mehet is a sütőbe. Cukormentes és egészséges, így diétázóknak is ajánlom.
- 10. Paradicsom carpaccio (Nosalty) A paradicsom carpaccio egy friss és ízletes előétel, amely olasz gyökerekkel rendelkezik. Ezt az ételt vékonyra szeletelt, érett paradicsomból készítik, amelyet olívaolajjal, balzsamecettel és friss bazsalikomlevélle