- 1. Gesztenyés tiramisu (Nosalty) A tiramisu -gondolom- nem csak nálunk nagy kedvenc. Ezért kísérletezem minden fajtájával. Így ősszel a gesztenyés változat kézenfekvő. Akkor a legfinomabb, ha saját készítésű püréből csináljuk. Egy rész páro
- 2. Sárgaborsó-krémleves egyszerűen (Nosalty) Szeretjük a krémleveseket, és ez egy tartalmas és finom leves egy hűvös, sötét téli napon.
- 3. Kókuszkrémes raffaello torta (Nosalty) A nővérem születésnapjára készült, mert imádja a kókuszos édességeket. Óriási sikere volt, fenséges torta.:) Igaz, nem túl olcsó, de ilyen alkalmakkor megéri elkészíteni, mert mennyei!!!;)
- 4. Pihe-puha mézes puszedli (Nosalty) Az ízimádók karácsonyi kedvence a mézeskalács mellett biztosan ez a puszedli lesz. Fűszeres, puha és szívet melengető, szinte olyan, mint egy falat karácsony. Egyszerűen elkészíthető, sokáig eltartható, és ha el
- 5. Májas és véres hurka (Nosalty) Ez a recept nem egy háromfős család vacsija. Ez itten kérem, egy komplett disznó „feldolgozásának” végeredménye, úgyhogy pontos arányokat és súlyokat nem mindig tudok mondani, ezt a családom rutinos tagjai marék
- 6. Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével (Nosalty) Túrós Emil nagyon régi, remek, vadételes szakácskönyvében találtam a szarvaspörkölt receptjét. Csak kicsit variáltam rajta.
- 7. Klasszikus Tortellini en Brodo (Nosalty) A Tortellini en Brodo Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkesége, amelyet Bologna és Modena tekint szülővárosának. Származásának helyéről évszázadokon át tartott a vita, de végül a XIX. századb
- 8. Klasszikus póréhagyma-krémleves (Nosalty) Villámgyors, melegítő, téli vacsora.
- 9. Leberkäse - német húskenyér (Nosalty) Leber mint máj, käse, mint sajt, egyben pedig húscipónak vagy egybesült fasírtnak is lehet fordítani, mi mégis, valószínűleg formája miatt, húskenyérnek hívjuk. Tanakodhatnánk rajta, hogy alakult ez így, de felesl