Téma: Recept - napi top

Téma: Recept - friss

Téma: Recept - heti top

  • 1. Nyírségi gombócleves (ZéMagazin) A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit.  A hagymát megpároljuk a vajon, rádobjuk a felkockázott borjút, só...
  • 2. Sajtos-tejfölös-baconös galuska (ZéMagazin) Összedobjuk a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba pakoljuk, és egy fakanállal gyorsan kikeverjük. Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk. 10 perc pihentet...
  • 3. Jóasszony pecsenyéje (Nosalty - r) Egy másik oldalon találtam a receptet, és rögtön a férjem kedvence lett. Szívesen készítem, mert egyszerű, és ízletes.
  • 4. "Nem lehet abbahagyni csirke (Nosalty - r) Nagyjából 23 évvel ezelőtt édesanyám egy nap azzal rukkolt elő, hogy készít nem lehet abbahagyni csirkét. A receptet a munkahelyén gépelte le írógéppel, és emlékszem, hogy ez volt az első recept az életemben, amit el tudtam olvasni. 7 éves ...
  • 5. Omlós, szaftos tarja egyenesen a sütőből: ebben pácold a húst (Femina) Ha szereted a szaftosabb fogásokat, akkor a sütőben sült, fűszeres tarja kiváló választás.
  • 6. Napokig puha pogácsa (Nosalty - r) A friss, ropogós pogácsát mindenki szereti. Ez a pogácsa azonban még napok múltán is finom puha marad, főleg, ha légmentesen lezárjuk egy műanyag tálban.
  • 7. Acquacotta, a toszkán kőleves (ZéMagazin) Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott lila hagymát és a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rádobjuk a felszeletelt zellert és répát, belerakjuk a vargányát, felöntjük az alaplével, felforral...
  • 8. Almáspite-kekszszendvics (ZéMagazin) A kekszhez kihabosítjuk a cukrot a vajjal, a vaníliával, a fahéjjal és a sóval. Belerakjuk a tojást, elkeverjük, majd jöhet az alma, utána pedig a sütőporos liszt. 8 kis kupacra osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kicsit korong ala...
  • 9. Bakonyi húsgolyók (Nosalty - r) Egyszerűen és gyorsan elkészíthető húsgolyók, gombás-tejfölös mártással, orsó tésztával. Akár hétköznap, akár a hétvégi ünnepi asztalra készítjük, biztosan nagy sikert fog aratni! :)
  • 10. Sörtésztás bundáskenyér-burger (ZéMagazin) A káposztasalátához a káposztát és a salátát vékonyan felcsíkozzuk, hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük az öntetet a majonéztől a fehér borsig. Ha szükséges, állítunk az ízeken, majd az öntetet hozzáadjuk a zöldségekhez, és alaposan á...
  • 11. Sültzeller-saláta (ZéMagazin) A paprikát sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja. Ezután kivesszük, tálba rakjuk, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Leszedjük a héját, eltávolítjuk a csumáját, és nagyobb dar...
  • 12. Tojásos sült rizs (Nosalty - r) Gyorsan összedobható, egészséges ebéd vagy vacsora. A Szakácsok könyvében található recept alapján készült, az arányok némi módosításával.
  • 13. Lipcsei krémes (Nosalty - r) A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először szerintem a hagyományos krémesre gondol... Nekem mindegy mi a neve, ...
  • 14. Csokis-málnás macaron (ZéMagazin) A mandulalisztet és a porcukrot aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb...
  • 15. Diókrémes szelet (Nosalty - r) Az interneten akadt rá a férjem erre receptre, megtetszett, így kipróbáltam. Könnyű elkészíteni, több napig is puha marad, és persze nagyon finom is! Ajánlom ünnepekre, de akár a hétköznapokra is!
  • 16. Omlós tésztájú almás, pudingos pite: a krémes réteg valami fenséges (Femina) Az almás, pudingos pite olyan finom, hogy kár lenne kihagyni, ráadásul minden alkalomra remek választás.
  • 17. Egyben sült vagdalt baconbe tekerve, vele sült zöldségekkel: kiadós fogás egyszerűen (Femina) A vagdalt megunhatatlan főétel, ami hétvégén, ünnepeken, hétköznapokon is gyakran kerül az asztalra. A baconös változat szaftos és nagyon ízletes.
  • 18. Tepsis csirkecomb zöldségekkel (Nosalty - r) Egy egész napos kerti munka utáni finom vacsink volt.;-) Mert megérdemeltük!:-)
  • 19. Kolbászos - füstöltsajtos tészta (Nosalty - r) Az eredeti recept Stahl konyhájából való, még valamikor a műsor hőskorából. Azóta is rendszeresen készítjük, mert nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Nem egy diétás étel, de néha-néha belefér:)
  • 20. Túró rudi szelet sütés nélkül (Nosalty - r) Megmaradt tejbegrízhez találtam ki ezt a receptet. Egyszerű, gyors és finom.