- 1. Babragus nokedli (Nosalty) Ez a csodálatos babos nokedli rendkívül laktató, kevés macerát igényel, ráadásul mosogatni is alig kell utána! Az olasz babos tészták (pasta e fave) ihlette egytálétel a bab mellett a répa-burgonya-zeller hármasát
- 2. Fahéjas csigás almás pite (Nosalty) Ez a süti a tökéletes bizonyíték arra, hogyan készítsünk kevés alapanyagból egy nagyon mutatós és finom desszertet.
- 3. Orosz borscs (Nosalty) Az borscs egy leves, de sok helyütt ezt inkább már egytálételnek hívnák, annyira gazdag és sűrű. Sok variációja létezik, általában a hozzávalók változtatásából adódóan, de az elkészítés módja, menete, mo
- 4. Kocsonya füstölt csülökkel (Nosalty) Az én férjecském kedvence, most is kitaláltam a gondolatát, hogy kocsonyát kívánna.... meg is lepődött, mikor hazatért és benézett a spajzba, és ott sorakoztak jénai tálban. Lányom is imádja... nem volt hajlandó
- 5. Karamellszósszal fedett csokoládés-cék... (Nosalty) Saját magamnak készítettem ezt a fenséges tortát, a karamellszósz és a csokoládé keveredése valami szenzációs ízvilág. A benne megbújó cékla pedig észrevehetetlenül megadja a szükséges nedvességet, amitől se
- 6. Klasszikus diós marlenka (Nosalty) Talán nem a leggyorsabb sütemény és nem is a legmaceramentesebb, az azonban egészen biztos, hogy a házi marlenkánál istenibb édesség nem létezik a világon. Az őszi-téli időszakban mindenképpen érdemes legalább eg
- 7. Bazsalikomos-spenótos csirkeraguleves (Nosalty) Vigyázat, nehéz abbahagyni!
- 8. Berlini döner kebab (Nosalty) Ha már ettünk Berlinben, akkor azért, ha még nem, akkor azért készítsük el. Sok szereplős recept, de ettől függetlenül nem telik sok időbe az elkészítése, és megéri, barátokkal, gyerekekkel is jó buli!
- 9. Lélekmelengető forralt fehérbor (Nosalty) A legjobb választás a hideg téli estéken: gyümölcsös, fűszeres, csodálatosan meleg forralt bor, ezúttal azonban fehérborból! Kuckózzatok be otthon, dobjátok össze, és kortyolgassátok a hideg téli estéken!