- 1. Egyszerű lisztes sterc (Nosalty) Nagyon régi, népi recept - tálalható tejföllel, sült hagymával, szalonnával, de édesen is ették régen. Népszerű volt a krumplis és a babos verziója is.
- 2. Katalán krém (Nosalty) A créme brulée (égetett krém) spanyol változata, ami annyiban különbözik, hogy fahéj és citrom van benne. Igazából nagyon egyszerű elkészíteni, kb. annyi, mint egy zacskós pudingot, de mondanom sem kell, hogy anná
- 3. Karfiol tejszínes-sajtos bundában (Nosalty) Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!
- 4. Lekváros hókifli (Nosalty) Nálunk ez a jól bevált családi recept. Már évtizedek óta ezt sütjük karácsonykor. Általában 2-3 adagot sütünk, mert az ünnepekig nagy része elfogy, bár több hétig eláll(na). :-D
- 5. Diós-csokoládés habcsókhalmok (Nosalty) Szemet gyönyörködtető, kívül ropogós, belül lágy és ragacsos habcsókokat készítettünk, amiket pár perc alatt össze lehet dobni, ráadásul szuper módja a megmaradt tojásfehérje felhasználásának. A rusztikus d
- 6. Florentin-szelet (Nosalty) Ez a receptet egy nőknek szóló lapban olvastam. :-) Látványra szerintem csodás, az íze pedig...:-)
- 7. Sokzöldséges vegán Wellington (Nosalty) A Wellington az egyik legnépszerűbb fogás az ünnepek környékén, akár bélszínt, akár csirkét, akár lazacot csomagolunk bele. Most a vegánokra (és a nemvegán zöldségrajongókra) is gondolva megalkottuk ezt a csodá
- 8. Almás zabkása fahéjjal (Nosalty) A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki teljesen. Almalében párolt fahéja
- 9. Gesztenyés teljes kiőrlésű csiga (Nosalty) Ez a tészta annyira puha, annyira finom!!! Nem azért írom, hanem azért mert tényleg így van!!! A tölteléknek való pont volt itthon, ezért gondoltam, hogy ez lesz most benne a krémes töltelék......jó ötlet volt!!! :-
- 10. Ünnepi mákos-szilvás és pisztáciás-n... (Nosalty) Ha így készítitek az idei ünnepi bejglit, akkor garantált sikert fog aratni minden falat!