- 1. Libás hamis rizottó (Nosalty) Ez a műrizottó a Márton-napi liba mellé készült. Mivel a levesbe májas szalvétagombóc került, ezért a lúdgégetészta hiányát csillapítandóan a ludaskása receptje módosult. Rizs helyett rizsalakú tésztával, or
- 2. Konfitált libacomb (Nosalty) Lassú tűzön, saját zsírjában sült libacombok, amik garantáltan nem száradnak ki!
- 3. Márton-napi libasült (Nosalty) Közeleg a Márton nap, így libát sütöttem a hétvégén. A pecsenyét hagyományos, a hozzá illő karamellás párolt lilakáposztát pedig egy újabb recept alapján készítettem el. Nagyon finom lett!
- 4. Töltött libanyak (Nosalty) Családunk mindig is hagyományőrző volt, de valahogy Márton napjára soha nem készültünk különösebben odaillő étellel, egészen 3-4 évvel ezelőttig. Ekkor készítettünk ugyanis először töltött libanyakat nagy
- 5. Serpenyős rozmaringos libamell, őszies p... (Nosalty) Klasszikus Márton-napi libasült finomra hangolva.
- 6. Libamáj egyben sütve (Nosalty) Ezzel az eljárással kevéske lesz a veszteségünk a máj mennyiségében, kívül szép aranybarna lesz, belül pedig rózsaszín, lágy, omlós.
- 7. Dinsztelt káposzta egyszerűen (Nosalty) Ez a dinsztelt káposzta egy alacsony kalóriatartalmú köret, ami minden alkalomra tökéletes, szuper édes-savanykás ízvilágával pedig nagy kedvenc.
- 8. Sült libacomb hagymás krumplival és pá... (Nosalty) Nagyon egészséges szárnyasok közül a libahús, melyet nem csak Márton-nap időszakában szoktam készíteni. Tökéletességét pedig a klasszikus köret: hagymás tört burgonya és párolt vörös káposzta adja.