- 1. Az eredeti korhelyleves (Nosalty) A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. A fennmaradt visszaemlékezése
- 2. Néró teasütemény (Nosalty) Egy nagyon közkedvelt és hagyományos teasüteményt készítettünk: Nérót, méghozzá vaníliás és csokis változatban, finom házi baracklekvárral és csokoládéval lecsorgatva. Isteni finom, előre elkészíthető, nag
- 3. Aszalt szilvás csirkemell baconköntösbe... (Nosalty) Nagyon finom és különleges az ementáli-sonka-aszalt szilva párosítás, érdemes kipróbálni. Krumplipüré illik hozzá a leginkább.
- 4. Sült kacsacomb és kacsamell tökéletese... (Nosalty) A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat, ezzel a recepttel viszont megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell és a ropogós kacsacomb elkészítése.
- 5. Londoni szelet (Nosalty) Ha már Londonban lakom, miért ne osztanám meg veletek a "Londoni szelet" receptjét.
- 6. A legnépszerűbb lazactatár (Nosalty) Friss, krémes és elegáns – a lazactatár igazi jolly joker, ha gyors, mégis ünnepi fogást keresel. Pirított bagettszeletekkel tálalva tökéletes előétel egy vacsorához, de egy pohár fehérbor vagy prosecco mellé ak
- 7. Avokádós lazactatár ázsiai ízekkel (Nosalty) Ez az avokádós lazactatár a modern bisztrók kedvence: krémes, friss és mégis elegáns. A lágy avokádó tökéletesen kiegészíti a friss lazacot, a citrusos savasság pedig szépen kiegyensúlyozza az ízeket. Villámgyo
- 8. Bögrés mézeskalács (Nosalty) Véletlenül találtam rá, de csak ajánlani tudom. A tészta olyan, mint a vaj, és ha ügyesek vagyunk, valóban azonnal puha és finom.
- 9. Ünnepi lazac Wellington-módra (Nosalty) A lazac Wellington másik neve, a „salmon en croute” franciául azt jelenti, hogy „lazac kéregben”. Alapvetően lazacos és spenótos töltelék kerül bele, amelyet leveles tésztával csomagolva szép aranybarnára süt
- 10. Sajtos perec omlósan (Nosalty) A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva pofonegyszerű és hálás recept. Érdemes