Orientpr - napi top

 • 1. Csoportelsők a magyar férfi vízilabdások Az olasz válogatott csak 13-5-re győzte le az ausztrál együttest a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján pénteken a Margitszigeten, így a magyar csapat az élen zárt a B jelű négyesben, s közvetlenül a nyolc közé jutott.
 • 2. Visszatérnek Európába az Iszlám Állam zsoldosai? Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint az Iszlám Állam életben maradó európai zsoldosai várhatóan visszatérnek majd a kontinensre, ahol akár terrorista akciókban is részt vehetnek.
 • 3. Lemondott a Fehér Ház szóvivője Lemondott Sean Spicer, az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház szóvivője pénteken. Bejelentették: eddigi helyettese, Sarah Huckabee Sanders lesz az új szóvivő.
 • 4. Készül a Nagyvárad-Kolozsvár közti autópálya Nagyvárad és Kolozsvár között 2020 végén lehet majd autópályán közlekedni - jelentette ki pénteken Razvan Cuc közlekedési miniszter.
 • 5. Abbász: a palesztinok megszakítják kapcsolataikat Izraellel A palesztinok minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt - közölte Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este.
 • 6. Sokba kerülnek a gyerekek különórái Óvodás korban még havi 10 ezer forint alatt, iskolás korban azonban akár már 20 ezer forintot is költhetnek gyerekenként különórákra a szülők - derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex kutatásából.
 • 7. Történelmi emlékhellyé avatták a vizsolyi református templomot Minden emlékmű, emlékhely halott kő marad, ha nem szólít meg bennünket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, az első te...
 • 8. Robotok fogadják a vendégeket Dél-Korea repülőterén Dél-Korea épp történelmének legnagyobb téli sporteseményére készül, az LG Electronics (LG) pedig ezzel párhuzamosan az ország legjelentősebb nemzetközi utazási csomópontján, az Incheon nemzetközi repülőtéren az automatizált szolgáltatások f...
 • 9. Orbán: a magyar érdekek mentén politizálunk A magyar külpolitikáról és a hazai családtámogatásról is beszélt a miniszterelnök Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban a közönségből érkező kérdésekre válaszolva.
 • 10. Tömegközlekedéssel egyszerűbb kijutani a vízes vb helyszíneire A vizes világbajnokság szervezői azt javasolják a szurkolóknak, hogy a vasárnap kezdődő úszóversenyekre tömegközlekedési eszközökkel utazzanak a Duna Arénához.

Orientpr - friss

 • 15:54 Orbán: a magyar érdekek mentén politizálunk A magyar külpolitikáról és a hazai családtámogatásról is beszélt a miniszterelnök Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban a közönségből érkező kérdésekre válaszolva.
 • 14:51 Sokba kerülnek a gyerekek különórái Óvodás korban még havi 10 ezer forint alatt, iskolás korban azonban akár már 20 ezer forintot is költhetnek gyerekenként különórákra a szülők - derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex kutatásából.
 • 13:59 Visszatérnek Európába az Iszlám Állam zsoldosai? Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint az Iszlám Állam életben maradó európai zsoldosai várhatóan visszatérnek majd a kontinensre, ahol akár terrorista akciókban is részt vehetnek.
 • 12:52 Rétvári: több pénz jut a gyerekek szünidei étkeztetésére Az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerint 2010-óta közel 50 százalékkal, 370 forintról 570 forintra emelkedett az egy gyermek egynapi nyári szünidei étkeztetésére fordított összeg.
 • 11:55 Lemondott a Fehér Ház szóvivője Lemondott Sean Spicer, az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház szóvivője pénteken. Bejelentették: eddigi helyettese, Sarah Huckabee Sanders lesz az új szóvivő.
 • 10:50 Tömegközlekedéssel egyszerűbb kijutani a vízes vb helyszíneire A vizes világbajnokság szervezői azt javasolják a szurkolóknak, hogy a vasárnap kezdődő úszóversenyekre tömegközlekedési eszközökkel utazzanak a Duna Arénához.
 • 09:48 Abbász: a palesztinok megszakítják kapcsolataikat Izraellel A palesztinok minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt - közölte Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este.
 • 08:51 Csoportelsők a magyar férfi vízilabdások Az olasz válogatott csak 13-5-re győzte le az ausztrál együttest a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján pénteken a Margitszigeten, így a magyar csapat az élen zárt a B jelű négyesben, s közvetlenül a nyolc közé jutott.
 • 2017.07.21
 • 18:38 Történelmi emlékhellyé avatták a vizsolyi református templomot Minden emlékmű, emlékhely halott kő marad, ha nem szólít meg bennünket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, az első te...
 • 17:44 Készül a Nagyvárad-Kolozsvár közti autópálya Nagyvárad és Kolozsvár között 2020 végén lehet majd autópályán közlekedni - jelentette ki pénteken Razvan Cuc közlekedési miniszter.
 • 17:44 Genetikai gyökerekre vezethető vissza az ember és a kutyák barátsága Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutya túlzott barátságosságának - derítették ki az amerikai Princeton Egyetem kutatói.
 • 16:53 Robotok fogadják a vendégeket Dél-Korea repülőterén Dél-Korea épp történelmének legnagyobb téli sporteseményére készül, az LG Electronics (LG) pedig ezzel párhuzamosan az ország legjelentősebb nemzetközi utazási csomópontján, az Incheon nemzetközi repülőtéren az automatizált szolgáltatások f...
 • 16:53 Támogatás nélkül bajba kerülhetnek a termelők Szükség van a Közös Agrárpolitikára és a területalapú támogatásokra, de fel kell készíteni az európai mezőgazdaságot arra, hogy ezek jelenlegi formájukban megszűnhetnek, illetve átalakulhatnak, így majd támogatások nélkül is kell tudni bold...
 • 16:53 Balog: segítjük a határon túliak szülőföldön maradását A magyar kormány felelősséget visel a határon túli nemzettestvéreivel szemben, segíti szülőföldön maradásukat - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Gárdonyi Géza sepsiköröspataki bronz mellszobrának pénteki felavatá...
 • 15:44 Nincs magyar sérültje az Égei-tengeren pusztító földrengésnek A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tudomása szerint nincs magyar sérültje az Égei-tengeren, Görögországban és Törökországban pusztító földrengésnek - jelentette ki a tárca sajtófőnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • 15:44 Fejleszti az iparbiztonságot a katasztrófavédelem Kiemelt jelentőségű cél a katasztrófákkal szembeni ellenálló-képesség növelése, a kockázatok minél hatékonyabb megelőzése, illetve a bekövetkezett események lehető leggyorsabb kezelése, továbbá a katasztrófák kezelésekor alkalmazott rendsze...
 • 15:44 Mégsem szeretne független lenni Katalónia? Egyre többen szavaznának a függetlenség ellen Katalóniában; a katalán kormány megbízásából készült, pénteken nyilvánosságra hozott legfrissebb hivatalos közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 49,4 százaléka nem támogatja az elszakadás...
 • 15:44 Nyitrai: a nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára A nyugdíjas szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez - mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott ...
 • 14:46 Több élelmiszert fogyasztunk? Három százalékkal több élelmiszer jutott egy magyarra 2015-ben, mint egy évvel korábban. Két esztendő alatt pedig már 8,1 százalékkal bővült a hazai felhasználás, és így meghaladta a 2010. évi szintet, de a válság előtti (2008. évi) mennyis...
 • 14:46 Családbarát minősítési programot indít a kormány Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre - közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.
 • 13:47 Készenléti hitelt kap Görögország A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa 1,6 milliárd eurós készenléti hitelt hagyott jóvá csütörtökön Görögországnak.
 • 13:47 Óvakodnak a részvényektől a gazdagok A privátbanki vagyon nagyot nőtt tavaly, de át is rendeződött. A vagyonos réteg nem akar sokat kockáztatni, a lakossági állampapírokban és a meggyőző teljesítményű befektetési alapokban bízik - írja a Világgazdaság.
 • 13:47 Még több tízmillió kivonásra kerülő papírpénz van a lakosságnál Több tízmillió darab, milliárdokat érő kivonásra váró papírpénz van a lakosság kezében írja pénteki számában a Magyar Idők a jegybanktól kapott tájékoztatásra hivatkozva.
 • 12:43 319 önkormányzat részesült támogatásban A Belügyminisztérium összesen 5,4 milliárd forint támogatást ítélt oda 319 önkormányzatnak, amelyek a feladatellátást szolgáló fejlesztések érdekében pályáztak a tárcánál közölte Pogácsás Tibor sajtótájékoztatón.
 • 12:43 Robotépítő magyarok a Fehér Házban A Fehér Házban fogadták a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját kedden Washingtonban.
 • 12:43 A Kárpát-medencei gazdaságfejlesztésről beszéltek Tusványoson Mind a szerbiai, mind a szlovéniai kormányzat pozitívan fogadta azt a gazdaságfejlesztési programot, amely a magyar kormány támogatásával indult el az illető országokban az elmúlt években számolt be a vajdasági és a muravidéki magyar közös...
 • 12:43 Több pályaudvaron is vizet osztanak A hőségriasztás ideje alatt péntektől a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start.
 • 11:30 Olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik azon termelni akarnak A magyar kormány álláspontja szerint a föld olyan véges természeti kincs, amelynek vásárlása hosszútávú elköteleződést feltételez. Olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik azon termelni akarnak jelentette ki Fazekas Sándor Brüsszelben, a Mező...
 • 11:30 Cirkusz a Szigeten A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra. Az egyre növekvő érdeklődés kiszolgálására idén már egy majd’ ...
 • 11:30 Nem lesz hétvégi kamionstop A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2017. július 22-én és 23-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.
 • 10:25 Földrengés rázta meg az Égei-tengert Erős, 6,7-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök éjjel Törökország égei-tengeri partvidékét és a közeli görög szigeteket, első jelentések szerint ketten meghaltak, sokan megsérültek, komoly károk keletkeztek.
 • 10:25 Pihentetéstől nem gyógyul a golf- vagy teniszkönyök Akár golfkönyök, akár teniszkönyök okozza a fájdalmat és a mozgás korlátozottságát, Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista szerint a számos kezelés közül csak a szakorvosi diagnózis alapján lehet a leg...
 • 10:25 Orbán Viktor: A határ megvédése nemzeti feladat Amelyik ország nem tudja megvédeni a határát, az az ország nincsen jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő úgy fogalmazott: minden nemzet a marsallbotját a saját zsebében vise...
 • 10:25 Vonatozzon féláron a Kemencei Erdei Múzeumvasút Napjára! Ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-Start és a Gysev a július 22-i Kemencei Erdei Múzeumvasút Napja rendezvényre utazóknak, bármely belföldi vasútállomásról a szobi állomásra.
 • 09:14 Balog: egységes Kárpát-medencei térben kell gondolkodni A külhoni fiatalok túlnyomó többsége a magyar nemzet részeként tekint magára, ezért a kormánynak is egységes Kárpát-medencei térben kell gondolkodnia hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diá...
 • 09:14 Nem szabadultak el a gyümölcsárak Hiába voltak Európában a hazainál is nagyobb fagykárok, a gyümölcspiacon mindig volt olyan hatás, ami nem engedte elszabadulni az árakat mondta a Világgazdaságnak Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Ter...
 • 09:14 Tüntetést szimuláltak Várpalotán A több nemzetet képviselő katonák együttműködését és helytállását emelte ki a honvédelmi miniszter a Brave Warrior 2017 elnevezésű, a Magyar Honvédség központi gyakorló- és lőterén zajló hadgyakorlatra ellátogatva csütörtökön Várpalotán.
 • 09:14 Iparművész páros pályaműve nyert Gelley Kristóf és Mátyás Zoltán a Magyar Fiatalokért Díj pályaművének győztese jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik csütö...
 • 08:18 Csoportelső lett női vízilabda-válogatottunk A magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a hazai rendezésű világbajnokságon a Margitszigeten. Bíró Attila Európa-bajnok csapata csütörtök este a holland válogatott 10-8-as legyőzésével százszázalé...
 • 2017.07.20
 • 18:50 Lepsényi István: Technológiai korszakváltás időszakát éljük Technológiai korszakváltás időszakát éljük, a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a közlekedési és a gyártási rendszereket jelentette ki Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) főtitkárával, ...
 • 18:50 Pénzügyi alapot hozna létre a vízügyi katasztrófákra Áder János A klímaváltozás társadalmi, politikai, egészségügyi kockázatait veszi sorra az IPPS három évvel ezelőtti jelentése, amely szerint az áradások és az aszályok gyakoribbá válnak, a társadalmi konfliktusok erősödnek, és ennek következtében erős...
 • 17:36 Kibővül a Digitális Jólét Program A kormány által elfogadott határozat értelmében januártól az internethasználat áfája 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik, s a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével 2018 végéig Magyarország minden településén kiépülhet az ingyenes wif...
 • 17:36 Minőségi lépés Izraellel Új minőségi szintre való lépést jelent Izrael és a V4-ek közös, terrorizmus elleni munkacsoportja Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint.
 • 16:45 Új szakértői munkabizottság jött létre  Ismét tárgyalóasztalhoz ült az egészségügyért felelős államtitkárság a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ Eddsz) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) mint sz...
 • 16:45 Tovább ösztönözné a bankkártyás fizetést a kormány  A modern elektronikus fizetési módok elterjedésének érdekében a kormány döntött újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról, így a 2016 decemberében meghirdetett kormányzati programnak köszönhetően 60 ezer olyan üzletben, szolgáltat...
 • 16:45 A vidékfejlesztésről is szó esett Tusnádfürdőn Az európai gazdálkodók támogatások nélkül nem tudnak rentábilisan gazdálkodni, ennek megfelelően szükség van támogatásokra. Ezeket azonban a versenyképesség növelésére kell elkölteni, jövedelmet kell létrehozni hangsúlyozta Győrffy Balázs,...
 • 15:44 185,5 millió forintos keret civil szervezeteknek Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek jelentette be az ...
 • 15:44 Wetzel Tamás: visszatért a határon túli településekre a magyar közigazgatás Az egyszerűsített honosításnak köszönhetően a kihelyezett konzuli napokkal visszatért a magyar közigazgatás a határon túli magyarlakta településekre, aminek nagyon nagy jelentősége van nemzetpolitikai szempontból mondta Wetzel Tamás, az eg...
 • 15:44 Budapesten a Titanic Kiállítás  Július 20-án megnyitotta kapuit a varázslatos hangulatú Titanic Kiállítás, amely 2300 négyzetméterén több száz eredeti műtárgyat tekinthetnek meg a rajongók, így például a híres hajóroncs technikai felszereléseit, bútorait, a szerencsétlenü...
 • 15:44 Szükségállapot Kaliforniában Egy nap alatt a duplájára nőtt annak az erdőtűznek a területe, amely miatt már eddig is ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában, a lángok újabb települést fenyegetnek - tudatták szerdán a helyi hatóságok.
 • 14:31 Magyar bélyeget díjaztak Újabb, ezúttal nemzetközi elismerést kapott a Magyar Posta karácsonyi bélyege, melyet nemrég a 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege közé választották a stampnews.com versenyén. Az ünnepi nyomatot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, és ...
 • 14:31 Milliárdokat hoztak azt új fizetős útszakaszok Idén is folytatódott a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerből származó bevételek erőteljes emelkedése: a megszolgált útdíj június 30-ig befolyt bruttó 108,3 milliárd forintos összege ugyanis közel 12 százalékkal haladja...
 • 14:31 Az asztrociták szerepe az alvásban Az idegrendszer működésével kapcsolatos alapvető felfedezést tettek az MTA Természettudományi Kutatóközpontjának kutatói. Eredményük hozzájárulhat a kognitív zavarok jobb megértéséhez és hatékonyabb kezeléséhez is.
 • 14:31 Itt a másodfokú hőségriasztás  Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az Emmi Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Szentes Tamás országos tisztif...
 • 13:18 Nyíltvízi úszás: 7. lett a magyar váltó, a franciáké az aranyérem A hetedik helyen végzett a magyar váltó a nyíltvízi úszók csütörtöki csapatversenyében a vizes világbajnokságon, Balatonfüreden.
 • 13:18 Digitális Jólét Program 2.0 - áttörés a digitális fejlesztésekben A kormány, széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetést követően, az 1456/2017. (VII. 19.) Korm.határozattal döntött a Digitális Jólét Program kibővítéséről, a Digitális Jólét Program 2.0 elfogadásáról. A több mint 20 új fejlesztési program...
 • 13:18 Példátlan béremelkedés volt az elmúlt hónapokban Az elmúlt hónapokban olyan erős bérnövekedés volt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait kommentálva.
 • 12:19 Hiánypótló alkalmazás debütált Magyarországon Ingyenes gázasszisztenst fejlesztett a Prímaenergia Zrt. a palackos gázt fogyasztók és autógáz-felhasználók számára. Az új magyar mobilalkalmazás nemcsak megmutatja, hol van a legközelebbi autógázkút, hanem a palackcserét is megkönnyíti, és...
 • 12:19 Népszerű a Balassi Intézet nyári egyeteme Több mint négyszeres volt a túljelentkezés a Balassi Intézet nyári egyetemére - mondta Maróti Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős főosztályvezető-helyettese az M1 ak...
 • 11:30 Kezdődik a ceredi nemzetközi művésztelep Tizenegy ország 29 képzőművészének bevonásával 22. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Kortárs Művésztelepet Cereden július 25-e és augusztus 7-e között; az idei művészeti projekt egy közösségi tér létrehozása, amelyen közösen dolgoznak a ...
 • 11:30 5 betegség, ami életmóddal gyógyítható Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy az életmód jelentős hatással bír bizonyos betegségek megelőzésében, sőt gyógyításában. Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke a legfontosabb összefüggéseket vette számba.
 • 11:30 BKK: biztonságos az online bérletvásárlás Az utasok adatai biztonságban vannak - szögezte le Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
 • 10:27 Jöhet a magyar-izraeli gazdasági együttműködés? Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a magyar-izraeli üzleti fórumon tartott záróbeszédében. Kiemelte: azért találkoztak, hogy a két orsz...
 • 10:27 Bölcsődék és óvodák újulnak meg Kecskeméten Csaknem másfél milliárd forintot fordíthat öt óvoda és két bölcsőde felújítására a kecskeméti önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával.
 • 10:27 Élelmiszer-automaták: jut forrás a felügyeleti egység beszerzéséhez A kormány további legfeljebb 1,44 milliárd forint forrást hagyott jóvá az élelmiszer-automaták automatafelügyeleti egységgel történő ellátásához nyújtandó támogatáshoz - derül ki a Magyar Közlönyben szerdán közzétett kormányhatározatból.
 • 10:27 Már online is lehet számlát nyitni az MKB-nál Az MKB Bank a jogszabály hatályba lépésének első napjától lehetővé tette leendő ügyfeleinek, hogy új bankszámlájukat az interneten keresztül is megnyithassák. A számla nyitását követően az ügyfelek azonnal hozzájuthatnak virtualizált bankká...
 • 09:15 Milyen jogai lesznek a külföldieknek Nagy-Britanniában? Az Európai Unió szemszögéből minden elfogadhatatlan, ami jogszűkítést jelent, ezért nem valószínű, hogy elfogadják az uniós állampolgárok jogaira tett brit javaslatot - mondta Egedy Gergely történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatój...
 • 09:15 Sikerül itthon tartani az orvosokat? Az elmúlt hét évben külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő magyar állampolgárságú orvosok egyharmada, a szakdolgozók egyötöde korábbi szándéka ellenére jelenleg is a magyar betegellátást segíti - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumá...
 • 09:15 Még készülnek az ajánlatok Paks II. egyik legnagyobb tenderére Még három hétig csiszolhatják ajánlataikat azok a gyártók, amelyek indulnának a Paks II. projekt egyik legnagyobb tenderén. A Magyar Nukleáris Társaság lapja már az esélyeket latolgatta - erről a Világgazdaság számolt be.
 • 08:18 Döntetlent játszott az olaszokkal a férfi vízilabda-válogatott A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott szerdán a csoportkör második fordulójában 9-9-es döntetlent játszott az olimpiai bronzérmes olasz csapattal a vizes világbajnokságon a Margitszigeten.
 • 2017.07.19
 • 17:37 Tízezer fiatal vehet részt nemzetiségi táborban Háromszázhatvanmillió forintból mintegy tízezer fiatal vehet részt idén nemzetiségi táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a városlő...
 • 17:37 Közös munkacsoport alakul a terrorizmus elleni küzdelemben Benjámin Netanjahu javaslatára közös, terrorizmus elleni munkacsoport jön létre a visegrádi négyek (V4) országaival - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a V4 országok és Izrael kormányfőjének tanácskozását követőe...
 • 17:37 Újabb botrány az élelmiszerek kettős minősége miatt Újabb botrányos esetekre derült fény az élelmiszerminőség terén, ami bizonyítja, hogy a nagy multi cégek ugyanazt a csomagolású élelmiszert más-más minőségben hozzák forgalomba Európa keleti és nyugati országaiban - mondta a földművelésügyi...
 • 16:34 Novák: családbarát munkahelyek kellenek Fontos, hogy a munkahelyek családbarátok, a családok pedig munkabarátok legyenek - hangsúlyozta Novák Katalin az európai uniós tagállamok foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi ügyekben illetékes kormánytagjainak a munka és a család...
 • 16:34 Trombózis után nem szabad fogamzásgátlót szedni! A hormonális fogamzásgátlók köztudottan megnövelik a vérrögök kialakulásának esélyét, ezért ha már valakinél előfordult mélyvénás trombózis, úgy abban az esetben fokozott odafigyelést igényel a jövőben a nem kívánt terhesség elleni védekezé...
 • 16:34 Kiemelt turisztikai helyszíneken tart ellenőrzéseket a kormányhivatal Fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket tart Budapest Főváros Kormányhivatala az idegenforgalmi szempontból frekventált helyszíneken, különös tekintettel a FINA Világbajnokság eseményeinek környezetében működő vendéglátó-egységeknél, alkalmi árusok...
 • 15:21 Kőbánya Udvara a Művészetek Völgyében A képzőművészeten és a zenén keresztül ismerhetik meg a X. kerületet Kőbánya Udvarában július 21-30-a között a 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye Fesztiválon - mondta a Rádió Orientnek Kovány Róbert polgármester.
 • 15:21 Sokan még most is téli gumiabronccsal közlekednek Az autósok 18 százaléka júliusban sem cserélte még le a téli gumi szettet, és ez már javuló tendenciát mutat tavalyhoz képest, amikor még a magyarok több mint fele megspórolta a nyári szettet - derül ki a Vredestein friss online felmérésébő...
 • 15:21 Egyre népszerűbbek az elektromos autók Elérte a kétmilliót az elektromos autók száma a világon 2016-ban, ami új rekord. A Nemzeti Energiaügynökség (IEA) továbbra is a világos, ambiciózus célok kitűzésére és a politikai támogatás szükségességének fontosságára hívja fel a figyelme...
 • 14:27 A Néprajzi Múzeum is kilátogatak a Művészetek Völgyébe A Néprajzi Múzeum a világ megismerésének sokrétű forrása, s egyike Európa legfontosabb szakmúzeumainak. A magyar népi kultúra felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékei mellett itt található az ország legnagyobb nemzetközi gyűjteménye és a kor...
 • 14:27 Csúszik a koszovói parlament megalakulása A koszovói parlament alakuló ülését az előzetes információk szerint szerdán tartották volna, ám a jövő hét végéig elhalasztották, mert egyelőre nincs olyan illetékes, aki összehívhatná a törvényhozást, és Hashim Thaci államfő sem kért fel e...
 • 14:27 Csökkent az építőipar termelése az EU-ban Mind az euróövezetben, mind az Európai Unió egészében csökkent májusban az építőipar termelése az előző hónaphoz képest - mutatják az Eurostat előzetes adatai.
 • 14:27 Eltörli a kézipoggyász díját a WizzAir A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től - tájékoztatott közleményében a társaság.
 • 13:19 Áder csütörtökön az Egyesült Államokba látogat Áder János köztársasági elnök csütörtökön az Egyesült Államokba látogat, ahol felszólal a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó magas szintű ENSZ-ülésen - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal szerdán az MTI-vel.
 • 13:18 Indul a Magyar Borok Eredetmintázati Térképe Program A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és Diagnosticum Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásával indul a Magyar Borok Eredetmintázati Térképe Program. A partnerségi dokumentumot ünnepélyes keretek között szerdán írta alá a két szereplő B...
 • 12:22 Továbbra is a világ legjobbjai között a Huszár Májusban Magyarország két mentőcsapata, a Huszár és a Hunor is megszerezte az ENSZ Insarag minősítését, amely nemcsak nemzetközi elismerést, de világelsőséget is jelent, ugyanis nincs még egy ország, aminek egyszerre két mentőegysége is kiv...
 • 12:22 Újraszabályozták a szőlőpiacot Rendezheti a szőlőtermelők és a -felvásárlók közötti kapcsolatot az új szakmaközi szabályozás. Az intézkedés szigorú keretek közé szorítja az árak meghatározását, a termelőknek és a felvásárlóknak az éves mennyiség felét kizárólag szerződés...
 • 12:22 Magyar csapat nyerte a robotépítő versenyt A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.
 • 12:22 Semjén: beérkezhetett az egymilliomodik állampolgársági kérelem Már benyújthatták az egymilliomodik magyar állampolgársági kérelmet, az esküt tettek száma pedig novemberre, a Magyar Állandó Értekezlet idejére érheti el az egymilliót - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerdán T...
 • 11:12 Polgármestert választanak Répceszentgyörgyön Időközi polgármester-választás lesz vasárnap a Vas megyei Répceszentgyörgyön, mert a község eddigi független polgármestere, Ihllye Ilona április 20-án indoklás nélkül lemondott.
 • 11:12 Nem talált hibát a túraautó-bajnokságon a fogyasztóvédelem Júniusban rendezték meg a német túraautó-bajnokságot (ismertebb nevén DTM) a Hungaroringen. A nagyszabású, látványos rendezvényen a Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei is ellenőrzéseket tartottak. Az utóbbi évek folyamatos ellenőrzésének...
 • 10:09 Biztonságosabb online környezetért dolgoznak Megalakult a fiatalok digitális védelme érdekében az Új Nemzedék Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott Digitális Immunerősítő Kerekasztal
 • 10:09 A fővárosi bulinegyedet vizsgálta a Nébih A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szervezésében hatnapos célellenőrzést tartottak a NAV és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei Budapest VI. és VII. kerületeinek vendéglátó- és szórakozóhelyein. A razzia során 43...
 • 10:09 Az osztrák belügyminiszter büntetné az NGO-kat? Közvetlen együttműködés tapasztalható a Földközi-tenger líbiai partjainál embercsempész bandák és civil szervezetek között, amelyek ezért büntetést érdemelnek - mondta egy keddi német lapinterjúban az osztrák belügyminiszter, amelyben ismét...
 • 09:04 Völner: kitartunk a határzár mellett Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelőzésében er...
 • 09:03 A Közös Agrárpolitika mellett a V4 és a Balti országok agrárminiszterei Az Európai Unió első valódi közösségi politikája, a több mint 50 éves Közös Agrárpolitika ellen soha nem látott, döntően a költségvetési források elvonására irányuló támadás indult - közölte Fazekas Sándor a találkozó után. A földművelésügy...
 • 09:03 Több mint 600 milliót kaphat a Szerencsejáték Felügyelet A kormány határozott arról, hogy a Szerencsejáték Felügyelet személyi kiadásokra idén 322,5 millió, az önálló informatikai működés előkészítésére és kidolgozására, valamint informatikai jellegű többletköltségekre legfeljebb 300 millió forin...
 • 09:03 Kétszer is találkozott Trump és Putyin Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-as országcsoport hamburgi csúcstalálkozóján nem egyszer, hanem kétszer találkozott. Kedd későn este kiderült: nem külön találkozóról volt szó, hanem a vacsorai beszélgetésről.
 • 2017.07.18
 • 18:22 Melegben könnyebben lépjük túl a sebességhatárokat A vezetési hibák 43 százaléka gyorshajtás, ezek 8,5 százalékánál pedig több mint 30 km/h-val lépik túl a megengedett sebességet az autósok - írja az inforadio.hu.
 • 18:22 Orbán Viktor fogadta Oliver Dashe Doeme püspököt Az üldözött nigériai keresztények megsegítésének lehetőségeiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Oliver Dashe Doeme maiduguri püspökkel kedd délután az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 • 17:28 Az Egyesült Államok új gazdasági szankciókat foganatosít Irán ellen Az amerikai pénzügyminisztérium közleményben jelentette be a döntést, leszögezve, hogy a ballisztikusrakéta-program mellett Irán hozzájárul a térség feszültségének fennmaradásához is.
 • 17:28 Jól vizsgázott az első héten a Kormányablak busz A derekegyházi indulást követően a mórahalmi járásba vitte el a helyszíni ügyintézés lehetőségét az elmúlt héten a Csongrád Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata. A busz július 10-14-ig fogadta a járás valamely településén az ügyfele...
 • 17:28 5G fejlesztésről szóló nyilatkozatot írtak alá Észtországban Az 5G nagyobb hatással lesz a mindennapi életünkre, mint a korábbi mobilkommunikációs hálózati fejlesztések, hiszen befolyással lesz a közlekedésre, egészségügyre, energiára, földművelésre és számos egyéb szektorra mondta Mernyei Ákos Péte...
 • 17:28 Idén is lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjakra Az idén hetedik alkalommal meghirdetett "Magyarországi Falumegújítási Díj" kiírás ezúttal is az "Európai Falumegújítási Díj" hazai előpályázata - a hazai győztes képviseli majd Magyarországot az európai megmérettetésen. A 2017. évi pályázat...
 • 16:33 Forgalomba állhatnak a felújított metrószerelvények A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint elsőfokú vasúti közlekedési hatóság a felújított szerelvények forgalomból történő átmeneti kivonásáról szóló határozatában előírt műszaki vizsgálatokat a Metrowagonmash sikerrel teljesítette- közölte...
 • 16:33 Ellepték Debrecent az amerikai lepkekabócák Annyira elszaporodtak, hogy a debreceni gyümölcsösöket is veszélyeztetik a lepkekabócák, de már irtják a kártevőket - írja az inforadio.hu.
 • 15:40 Mégfékezték a tüzet Split városában Nagyrészt a civil lakosságnak köszönhető, hogy a lángok éjjel nem terjedtek tovább Horvátország második legnagyobb városában.
 • 15:40 Végleg kirepülnek a gemenci feketególya-fiókák Nemsokára végleg elhagyják a családi fészket Tóbiás és Sára fiókái. A három kamasz közül a legbátrabb július 10-én repült ki először a fészekből. Azóta mindhárman szárnyra kapnak, de még vissza-visszatérnek, mert a tojó még eteti őket, habá...
 • 15:40 Jövőre már be lehet jelenteni az adatvédelmi incidenst A jövő májusban életbe lépő egységes európai adatvédelmi rendelet egyik újdonsága, hogy bevezeti az adatvédelmi incidens intézményét. Ennek három típusa a belső nyilvántartás, a hatóság, valamint az érintett tájékoztatása mondta a Rádió Or...
 • 15:40 Takarékbank: 0,90 százalék maradt az alapkamat A várakozásoknak megfelelően az MNB Monetáris Tanácsa 0,90 százalékon hagyta az alapkamatot, valamint változatlanul hagyta az egynapos betéti és hitelkamatlábakat is - mondta Suppan Gergely, a Takarékban elemzője.
 • 14:45 Határozatlan ideig zárva tart a Viktória ház a Füvészkertben A intézmény vezetősége az üvegházat zárva tartja, mert a látogatók megrongálták az amazonasi tündérrózsa levelét.
 • 13:33 Orbán: a kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő egyben hangsúlyozta: Magyarország...
 • 13:33 OH-elnökhelyettes: csökken a "bent ragadt" diplomák száma Csökken azok száma, akik nyelvvizsga hiányában nem szerzik meg felsőoktatási oklevelüket - mondta az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán kedden.
 • 13:33 Új kormányablakot alakítanak ki Zalaegerszegen A mai kor elvárásainak megfelelően megújul az épület teljes gépészeti és villamos rendszere, különös tekintettel a speciális informatikai rendszerekre. A beruházás részeként a földszinten a Zalaegerszegi Járási Hivatal második kormányablaká...
 • 12:27 Már ellenőrzik a parlagfűvel szennyezett területeket A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály ezúton is tájékoztatja a földhasználókat (ingatlan tulajdonosokat, haszonélvezőket, kezelőket és minden további érintettet), ...
 • 12:27 Mikor kell a nyugalmi és mikor a terheléses? Még azok is hallottak az EKG vizsgálatról, akiknek nincs ismert szívproblémájuk. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa a vizsgálat jelentőségét, és a nyugalmi, valamint terheléses EKG közti különbséget magyarázta el.
 • 12:27 1,77 milliárdos támogatás a pécsi kulturális intézményeknek Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára a héten aláírta azt a támogatói szerződést, amely alapján a kormány idén 1,77 milliárd forintot nyújt a pécsi kulturális intézmények fenntartható működésének biztosítására, a Zsolnay Kul...
 • 11:27 Új szabályok a szőlőértékesítésben A 2017. évi szüretben új szabályok szerint történhet csak a borszőlő értékesítése és vásárlása Magyarországon jelentette be a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). Az intézkedés minden hegyközségi tagra és felvásárlóra nézve kötelező. A szak...
 • 11:27 Újabb hadifogoly-temetőt tártak fel Oroszországban Újabb hadifogoly-temetőt találtak az oroszországi Kirovban; a feltárás során már több magyar katona azonossági jegye is előkerült - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HIM) hétfőn az MTI-vel.
 • 10:30 Sikeresen zárult az Efott Papp Szabolcs (Supernem) Efott-on elhangzott szavaival élve: minden jó buli legalább a végéig tart... Nos, a 2017-es velencei Efott véget ért, és mind időjárás, mind látogatószám tekintetében elégedettek a szervezők. Több mint 111 ezer embe...

Orientpr - heti top

 • 1. Tovább épül az M4 Az M35 autópálya, az M30-as autóút megépítésével valamint az M4 autópálya országhatárig történő folytatásával létrejön a gyorsforgalmi útkapcsolat Felvidék és Észak-Erdély között, Kassa-Debrecen-Nagyvárad irányában.
 • 2. Tiltakoznak a muzulmánok a detektoros kapuk miatt A muzulmánok nem hajlandóak visszatérni az al-Aksza mecsetnek és az aranykupolás Sziklamecsetnek otthont adó Mecsetek terére imádkozni, mert a jeruzsálemi hatóságok fémérzékelő kapukat állítottak fel az oda vezető utaknál - jelentette az iz...
 • 3. Történelmi nyilatkozatot köszönhet hazánknak Európa Magyarnémet közös kezdeményezés eredményeként 2017. július 17-én, a brüsszeli Magyar Állandó EU Képviseleten Ausztria, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Olaszország, Ném...
 • 4. Az egész magyarság boldogulását szolgálja a kormány  Nemcsak szavakban vallja, határozottan cselekszik is a kormány azért, hogy az egész magyarság boldogulását szolgálhassa jelentette ki Varga Mihály a negyedik alkalommal megrendezett Turul Expó megnyitóján a kárpátaljai Tiszapéterfalván. A ...
 • 5. Martin Schulz kancellárként mindenkit kötelezne a bevándorlók befogadására Martin Schulz német kancellárként vétót emelne a következő európai uniós költségvetés ellen, ha nem fogad be menekülteket valamennyi tagállam.
 • 6. Ez lesz vasárnap: vízilabda, műugrás, nyíltvízi és szinkronúszás Vasárnap folytatódik a vizes világbajnokság Budapesten és Balatonfüreden. Vízilabda, műugrás, nyíltvízi és szinkronúszás is lesz a programban.
 • 7. A Klauzál tér és ami körülötte van Készülőben van egy Erzsébetvárossal, azon belül is a Klauzál tér történetével foglalkozó monográfia. A verbális források, vagyis az emberekkel való beszélgetés problémás terület mutatott rá Szívós Erika történész, a könyv alkotója, hiszen ...
 • 8. Földrengés rázta meg az Égei-tengert Erős, 6,7-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök éjjel Törökország égei-tengeri partvidékét és a közeli görög szigeteket, első jelentések szerint ketten meghaltak, sokan megsérültek, komoly károk keletkeztek.
 • 9. Mégfékezték a tüzet Split városában Nagyrészt a civil lakosságnak köszönhető, hogy a lángok éjjel nem terjedtek tovább Horvátország második legnagyobb városában.
 • 10. Áder csütörtökön az Egyesült Államokba látogat Áder János köztársasági elnök csütörtökön az Egyesült Államokba látogat, ahol felszólal a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó magas szintű ENSZ-ülésen - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal szerdán az MTI-vel.
 • 11. Novák Katalin: kiemelten támogatja a kormány a családalapítást Kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton egy budapesti játszótéren tartott sajtótájékoztatóján.
 • 12. Felavatták az újiregi Büszkeségpontot  Kötelesség az ’56-os hősök emlékének ápolása, mert a mai szabadság nekik köszönhető mondta a Miniszterelnökség államtitkára az újiregi Büszkeségpont avatásán szombaton.
 • 13. Hiánypótló alkalmazás debütált Magyarországon Ingyenes gázasszisztenst fejlesztett a Prímaenergia Zrt. a palackos gázt fogyasztók és autógáz-felhasználók számára. Az új magyar mobilalkalmazás nemcsak megmutatja, hol van a legközelebbi autógázkút, hanem a palackcserét is megkönnyíti, és...
 • 14. Jött két arany és egy bronz a kajak-kenu Eb-n A magyar versenyzők két arany- és egy bronzérmet nyertek vasárnap délelőtt a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon, az 500 méteres és férfi K-4 1000 méteres döntők során, amelyeket szakadó esőben bonyolítottak le.
 • 15. 319 önkormányzat részesült támogatásban A Belügyminisztérium összesen 5,4 milliárd forint támogatást ítélt oda 319 önkormányzatnak, amelyek a feladatellátást szolgáló fejlesztések érdekében pályáztak a tárcánál közölte Pogácsás Tibor sajtótájékoztatón.
 • 16. Több élelmiszert fogyasztunk? Három százalékkal több élelmiszer jutott egy magyarra 2015-ben, mint egy évvel korábban. Két esztendő alatt pedig már 8,1 százalékkal bővült a hazai felhasználás, és így meghaladta a 2010. évi szintet, de a válság előtti (2008. évi) mennyis...
 • 17. Csoportelső lett női vízilabda-válogatottunk A magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a hazai rendezésű világbajnokságon a Margitszigeten. Bíró Attila Európa-bajnok csapata csütörtök este a holland válogatott 10-8-as legyőzésével százszázalé...
 • 18. Kibővül a Digitális Jólét Program A kormány által elfogadott határozat értelmében januártól az internethasználat áfája 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik, s a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével 2018 végéig Magyarország minden településén kiépülhet az ingyenes wif...
 • 19. Ellepték Debrecent az amerikai lepkekabócák Annyira elszaporodtak, hogy a debreceni gyümölcsösöket is veszélyeztetik a lepkekabócák, de már irtják a kártevőket - írja az inforadio.hu.
 • 20. Merkel is felelősnek érzi magát Angela Merkel német kancellár elégedett a G20-csoport hamburgi találkozóján elért eredményekkel, és vállalja, hogy ő is felelős a tanácskozás idején történt zavargásokért.