- 1. Sajtos rúd - ecettel! Egy idős szomszédnénitől lestem a receptet. Szerintem nagyon jó, mert sem élesztő, sem sütőpor nincs benne. Frissen is nagyon finom, de ha marad, 2-3 naposan is jó. Nem kell megijedni az ecettől, nem lehet érezni a sü
- 2. Omlós fűszeres sertéssült A fűszereket egyben beleteszem a kávédarálóba, és úgy szoktam ledarálni. Ha jól készítjük, és nem szárad ki, vagyis fokozatosan adjuk hozzá a vizet, akkor nagyon finom, omlós hús a végeredmény. A sót én nem ad
- 3. Három hozzávalós brownie Ez a mogyorókrémes brownie amellett, hogy mindössze 3 összetevőből áll, alacsony a szénhidrát-tartalma és ketobarát is. Egy tálban összeállítható, és még robotgép sem kell a tészta kikeveréséhez, sütéssel e
- 4. Sajtos-virslis tekercs A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy tálaljuk. Kínálhatunk mellé ízlés szerint mustárt, ketchup-ot, vagy éppen majonézt is. Kínálhatjuk pl. reggelire vagy éppen vacsorára.
- 5. Kapros-túrós palacsinta Az édes túrós palacsinta sokunknak nagy kedvence, amiből nem lehet eleget enni, azonban a sós verziója is igazán különlegesnek mondható. Friss kaporral, pirított baconnel, tejföllel és egy kevés juhtúróval kevertü
- 6. Szilva befőzve Az eltevési technika Anyukámtól származik, a gyümölcsöt pedig rokonoktól kaptuk ajándékba.
- 7. Csirkecomb spenótos töltelékkel Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!
- 8. Egyszerű joghurtos lángos A klasszikus vizes lángos tésztáját joghurttal dúsíthatjuk, ettől nemcsak puhább lesz, de karakteresebb ízt is kap, amit épp csak egy kicsit fogunk érezni. Jó sok fokhagymával érdemes enni, azon melegében!
- 9. Római pizzatészta Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes szeletekre. A tészta elkészíté
- 10. Hentes tokány Sylviától Régi receptek között válogatva akadtam rá, és nem csalódtam: finom, szaftos, magyaros, pikáns!