- 1. Temesvári tokány A tokány egy Erdélyből származó, nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel, amit rizzsel, galuskával vagy tésztával fogyasztanak. Füstölt szalonnával, fokhagymával és fűszerekkel ízesítik. Készülhet sertés
- 2. Meggyes piskóta 4. - poharas Több éve egy kolléganőmtől kunyiztam a receptet. A férjem szokta kérni elég sürűn, hogy csnáljak neki. Van úgy, hogy nincs otthon semmilyen formában gyümölcs, akkor csak simán a a piskótát sütöm. Hideg tejjel.
- 3. A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajt... Isteni, omlós sós csemege, még napok múlva is....mindez a rétesliszt és a sertészsír együttes hatásának az érdeme.....érdemes kipróbálni (akár dupla adaggal - én úgy szoktam, mert nagyon rá lehet járni, aztán,
- 4. Bögrés cseresznyés süti Salamon Csill Én egyből már dupla adaggal kezdek sütni. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
- 5. Meggyes-grízes rétes Nagymamám régen mindig ilyen rétest készített nekünk. Igaz, ő a saját maga nyújtotta réteslapból sütötte, és horvát rétesnek hívta. A túrós, a mákos és az almás rétes mellett ez a változat is mindig ott sze
- 6. Fahéjas cseresznyés kevert süti Vigyázat, nehéz abbahagyni!
- 7. Rácsos meggyes pite Katharosztól Ez a finom sütemény a jó bevált almás pite tésztája és a rácsos-meggyes rétes tölteléke alapján készült.
- 8. Meggyes lepény 3. Ma a piacon vettem 10 kg meggyet, hogy eltegyem télire. Kimagoztam, lecukroztam, és félretettem, hogy majd holnap üvegbe rakom. Néha meg kell keverni, hogy a cukor feloldódjon benne rendesen. Egy ilyen keverés alkalmával