- 1. Pastina, az olasz „penicillinleves” Ez a leves az olasz nagyik csodaszere a megfázás ellen, ezért kapta a „penicillinleves” becenevet. Igazi olasz komfort kaja, ami nemcsak a testünket, de a lelkünket is melengeti. Eredetileg apró, csillagalakú olasz tés
- 2. Pastitsio, a görög rakott tészta Görögországban nemzeti ételnek számít ez a rakott tészta, szinte minden étterem menüjén megtalálható. A nagy hasonlóság miatt sokan görög lasagnénak nevezik, hiszen mindkettőt tészta, darált hús és besamel m
- 3. Apfelstrudel, a világhírű osztrák alm Bár mi, magyarok is nagy rétesrajongók vagyunk, nyugati szomszédjaink nálunk is magasabb szinten űzik a strudelsütést. A legnépszerűbb és leghíresebb verzió kétségkívül a bécsi Apfelstrudel, azaz almás rétes, a
- 4. Selymes, sült édesburgonya-krémleves A sütőben karamellizálódó édesburgonya mély, édeskés íze még krémesebbé és gazdagabbá teszi ezt a levesklasszikust. Ha szeretnél egy igazán melengető, illatos fogást, ami egyszerre egyszerű és különleges, a
- 5. Brit kolbásztekercs pikáns mártogatóss... A brit hétköznapok elmaradhatatlan kelléke a sausage roll, azaz a kolbásztekercs, amit az aluljárós pékségtől a sarki pubig mindenhol kapni. Igazi sörkorcsolya, ami reggelire is kiváló, de akár klassz ebédet is vará
- 6. Párolt káposzta kolbásszal Cukorbetegeknek, diétázóknak is ajánlott.
- 7. Selymes körtekémleves pirított mandulá... A krémlevesek mindig is nagyon népszerűek voltak, hiszen szinte bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből elkészíthetőek, változatosabbnál változatosabban módom. Még mindig tart a körteszezon, mi pedig imádjuk! Bel
- 8. Klasszikus részeges pogácsa A hajtogatásnál én nagyon ügyelek arra, hogy a hajtogatott tészta szélei mindig alulra kerüljenek, mert nem szeretem, ha a pogácsák nagyon dülöngélnek. Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegy