Napi.hu - napi top

 • 1. Rabszolgatörvény: megszólalt Orbán Viktor A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.
 • 2. Olyan sokan csaltak vele, hogy megszüntetnek egy bankjegyet A jövő év elején Európa-szerte végleg abbahagyják a jegybankok a legnagyobb értékű euró bankjegyek, az 500 eurósok nyomtatását. A lépéssel az illegális tevékenységek visszaszorítását célozzák - a németek és az osztrákok tartanak ki a legtov...
 • 3. Legalább ötvenmilliárdba kerül Semjén álma Bár a 2021-es budapesti vadászati világkiállításig még mindig csaknem három év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet, pedig az infrastrukturális beruházások jóformán még el sem kezdődtek...
 • 4. Rákkeltő anyagot találtak Xviii. kerületi kutakban Rákkeltő anyagot talált a Greenpeace a XVII. kerületi kutakban, amelyekre a civilek által vizsgált minták alapján derült fény - írja a hvg.hu az RTL Hiradó tudósítása alapján.
 • 5. Erre készül a Főtáv - nagy változások jönnek Folytatja a budapesti hőgyűrű kiépítését, és energiahatékonysági fejlesztésekkel bővíti hálózatát a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.
 • 6. Rabszolgatörvény: népszavazás és óriási sztrájk jöhet Látványos akcióval próbálja megakadályozni vagy legalább megzavarni a rabszolgatörvényről szóló szerdai szavazást az ellenzék a parlamentben. Sokan lépnének azonnal sztrájkba, ha a Fidesz megszavazza a túlóratörvényt.
 • 7. Ki nem találná, hogy mi pörgeti a magyar ingatlanárakat Budapesten három év alatt átlagosan 30-35 százalékkal nőtt a használt lakások ára a Duna közvetlen közelében, az új lakásoknál ennél is nagyobb volt a drágulás - derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb felméréséből, mely szerint a köve...
 • 8. Ma minden eldőlhet - erre készülnek a parlamentben Az Országgyűlés ma vitatja utoljára azoknak az előterjesztéseknek a nagy részét, amelyekről a képviselők szerdán hoznak végleges döntést.
 • 9. Váratlanul elkaszálták a ferihegyi gigaberuházást Váratlanul Budapest Főváros Kormányhivatala hétfői döntésével visszavonta a 13 milliárd forintból épülő hatszintes ferihegyi parkolóház építési engedélyét. Az Index információi szerint nem ismert a döntés háttere, de valószínűleg az épülő g...
 • 10. Hatalmas változásokra kell készülni Budapesten - ezt mindenki megérzi Az okosváros projektek egyre inkább átalakítják nemcsak a budapestiek, hanem az egész ország arculatát - hangzott el a Napi.hu és a Lounge Communications Smart City Forum 2018 elnevezésű konferenciáján.

Napi.hu - friss

 • 23:20 Rákkeltő anyagot találtak Xviii. kerületi kutakban Rákkeltő anyagot talált a Greenpeace a XVII. kerületi kutakban, amelyekre a civilek által vizsgált minták alapján derült fény - írja a hvg.hu az RTL Hiradó tudósítása alapján.
 • 22:01 Egy lépéssel közelebb kerültünk az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásához Támogatásáról biztosította az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) létrehozását kedden az Európai Parlament - írja az MTI.
 • 21:43 Megjelent a faluprogram első ütemének támogatása A Magyar Falu Program első ütemének 75 milliárd forintos támogatásról jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben. A pénz lakhatásra, közszolgáltatásokra, valamint közösségi terek kialakítására fordítható.
 • 21:13 Erre készül a Főtáv - nagy változások jönnek Folytatja a budapesti hőgyűrű kiépítését, és energiahatékonysági fejlesztésekkel bővíti hálózatát a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.
 • 21:06 Történelmi csúcsához közelített az OTP A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 621,79 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 39 860,23 ponton zárt kedden - írja az MTI.
 • 20:52 May biztosítékokat akar A brit kormány biztosítékokat akar kapni az Európai Uniótól arra, hogy az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás csak átmeneti időre alkalmazható - mondta kedden a brit miniszterelnök az MTI sze...
 • 20:47 Erős zárás Európában Pozitív kezdésből nagy nyereségbe emelkedtek kedden a főbb európai tőzsdeindexek - írja az MTI. A tengerentúlon a vezető indexek vesztettek a kezdeti lendületükből az európai tőzsdezárás idejére.
 • 20:27 Roszatom-vezér: ekkor kezdődhet Paks II. építése A Roszatom arra számít, hogy a Paks II. atomerőmű építésének kezdetét jelentő első betonöntés 2019-ben vagy 2020-ban történik meg - közölte Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója a Taszsz hírügynökségge...
 • 19:50 Jöhet az orosz rulett - ez lenne a kiút? Mindenfelől ajtót mutatnak Theresa May brit miniszterelnöknek azt követően, hogy elhalasztotta kormánya brexitjavaslata parlamenti szavazását. A Bloomberg szerkesztői szerint ennél rosszabb döntést nem is hozhatott volna.
 • 19:25 Hamarosan nekigyürkőzhet az EU is egy uniós Magnyitszkij-törvénynek Hamarosan megkezdődhet az amerikai Magnyitszkij-törvény európai uniós változatának megalkotása, amelynek értelmében az EU tagállamai világszerte szankciókkal sújthatnák az emberi jogok megsértőit - jelentette a brüsszeli sajtó kedden az MTI...
 • 19:04 Hadiipari és nukleáris megállapodásokat kötött Franciaország és Magyarország Hadiipari és nukleáris együttműködési megállapodásokkal új dimenzióba léptek a francia-magyar gazdasági együttműködések - mondta kedden az MTI-nek Párizsban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter francia kollégájával, Jean-Yves Le ...
 • 18:45 A schengeni övezet kiterjesztését sürgeti Bulgáriára és Romániára az EP Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott, nem jogalkotási állásfoglalásában arra kérte fel az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanácsot, hogy mihamarabb hozzon pozitív döntést Bulgária ...
 • 18:27 Gazdát cserél a Szerencsi csokivédjegy A Nestlé Hungária Kft. átadja a Szerencsi Bonbon Kft.-nek a "Szerencsi" védjegy használatának jogát, a védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket - jelentették be kedden Szerencsen az ...
 • 18:22 Szén-monoxid szivárgott egy budapesti óvodában Szén-monoxid szivárgott a Xviii. kerületi, Petőfi utcai óvodában kedd délután; senkit nem kellett kórházba vinni - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
 • 18:01 Nem emelkedett a munkanélküliség az OECD-országokban Az előző három hónapban mért 5,2 százalékon stagnált a munkanélküliségi ráta októberben a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 36 tagállamában.
 • 17:54 Brexit: ekkor jöhet a sorsdöntő szavazás A brit kormány szerint január végéig a parlament elé kerül a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás, amelyről az eredeti terveknek megfelelően kedden kellett volna szavaznia az alsóháznak.
 • 17:23 Ez már annyira rossz, hogy csak jó jöhet A tőzsdei tanácsadók közvetlenül a brexitszavazást követően voltak annyira pesszimisták mint most, s ez jót jelenthet. Ha ugyanis túl sok a pesszimista, akkor emelkedés jön, legalábbis egy elmélet szerint.
 • 17:12 Olasz miniszterelnök: túl kell lépni a rövidlátó merevségen Túl kell lépni az európai intézmények "rövidlátó merevségén", amelyek politikai és gazdasági instabilitáshoz vezetnek, miközben a polgárok igazságosabb és biztonságosabb Európát akarnak - jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök az...
 • 16:53 Rabszolgatörvény: népszavazás és óriási sztrájk jöhet Látványos akcióval próbálja megakadályozni vagy legalább megzavarni a rabszolgatörvényről szóló szerdai szavazást az ellenzék a parlamentben. Sokan lépnének azonnal sztrájkba, ha a Fidesz megszavazza a túlóratörvényt.
 • 16:24 Ezzel nem számoltak az USA-ban A vártnál kevésbé csökkent novemberben a termelői árak emelkedésének a mértéke az előző havihoz képest a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézte, a Bureau of Labor Statistics (BLS) kedden publikált kimutatása szerint.
 • 16:18 Új Duna-hidak épülnek Új híd épül a következő két évben a Duna és az Ipoly fölött Magyarország és Szlovákia összekötésére. A szomszédos országra eső költségekről tájékoztatták a szlovákiai sajtót.
 • 16:11 Nagyot ugrott az autógyártók részvényárfolyama Emelkedett az autógyártók részvényeinek árfolyama kedden arra hírre, miszerint Kína az Egyesült Államokból importált autók vámtarifájának csökkentésére készül - írja az MTI.
 • 15:51 Kilőttek a tőzsdeindexek a tengerentúlon Lendületes erősödéssel tetézték a keddi nyitásban az előző nap elért eredményeiket kedden a főbb amerikai tőzsdeindexek - írja az MTI.
 • 15:40 Betört a mesterséges intelligencia a Magyar Telekom ügyfélszolgálatára A Magyar Telekom telefonos ügyfélszolgálatán a hagyományos nyomógombos menürendszert virtuális üzleti asszisztens váltotta fel: a mesterségesintelligencia-alapú, magyarul beszélő Vanda fogadja a beérkező hívásokat, és a lehető leggyorsabban...
 • 15:02 Átalakul az autós közlekedés Magyarországon Miközben Budapesten a Vodafone kezdett okosparkolási projektbe, a BKK a robotbuszok megjelenésén dolgozik, addig Zalaegerszeg az önvezető autók új központja lenne - hangzott el a Napi.hu és a Lounge Communications Smart City Forum 2018 elne...
 • 14:33 A Daimler 20 milliárd euróért vesz akkumulátorokat A Daimler AG 20 milliárd euró értékben szerez be akkumulátorokat 2030-ig az egyre növekvő volumenű elektromosautó-gyártás igényeinek a kielégítésére - jelentette be kedden a Mercedes-Benz márkájú gépkocsikat gyártó konszern.
 • 13:56 Macron ígért, Brüsszel már aggódik Szorosan figyelemmel fogja követni az Európai Bizottság a sárgamellényes tüntetők lecsillapítása céljából Franciaországban bejelentett új intézkedések költségvetési vonzatait - mondta Pierre Moscovici uniós gazdasági és pénzügyi biztos.
 • 13:45 Elektromos tricikliket is vett a Magyar Posta A Magyar Posta Zrt. idén is folytatja az elavult járművei lecserélését, a társaság eddig több mint 500 kézbesítéshez használható járművet vásárolt, több milliárd forint értékben, többek között motorokat, kis- és nagyteherautókat, a beszerzé...
 • 13:38 Gyorsan nőnek a román bérek Idén októberben 9,1 százalékkal volt nagyobb az inflációtól megszűrt béremelkedés Romániában a tavalyi tizedik hónaphoz mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.
 • 13:38 Végre jó hír jött a határ mellől Három év alatt több mint 17 százalékkal nő a Vajdaság költségvetése és a jövő évi büdzsé érezhetően magasabb lesz az ideinél.
 • 13:07 Felfelé araszol Budapest A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe háromnegyed 1-kor bő egyszázalékos pluszban járt.
 • 13:00 Mínuszban maradt a hozam Hozamemelkedéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
 • 12:54 Hangulatba jöttek a németek Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben novemberben a mannheimi ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet felmérése szerint.
 • 12:47 Váratlanul elkaszálták a ferihegyi gigaberuházást Váratlanul Budapest Főváros Kormányhivatala hétfői döntésével visszavonta a 13 milliárd forintból épülő hatszintes ferihegyi parkolóház építési engedélyét. Az Index információi szerint nem ismert a döntés háttere, de valószínűleg az épülő g...
 • 12:34 Olyan sokan csaltak vele, hogy megszüntetnek egy bankjegyet A jövő év elején Európa-szerte végleg abbahagyják a jegybankok a legnagyobb értékű euró bankjegyek, az 500 eurósok nyomtatását. A lépéssel az illegális tevékenységek visszaszorítását célozzák - a németek és az osztrákok tartanak ki a legtov...
 • 12:04 Növekvő korrupciót érzékelnek a szomszédban Egy felmérés szerint az utóbbi öt évben nőtt a korrupció Szlovákiában, és ezt közvetlenül az alacsony életszínvonal után a legégetőbb társadalmi problémaként értékelik a megkérdezettek. Az egy évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva kissé eme...
 • 11:32 Ezen is múlhat egy település sikere Bár a világ az okosvárosok az irányba halad, a lakosságnak még vannak ellenérzései - hangzott el a Napi.hu és a Lounge Communications Smart City Forum 2018 elnevezésű konferenciáján.
 • 11:26 Újabb társkereső oldalt vizsgál a GVH A Gazdasági Versenyhivatal kiterjesztette az online társkereső szolgáltatást nyújtó be2 ellen folytatott eljárását a szintén a cég által működtetett academicsingles.hu weboldallal kapcsolatos kereskedelmi gyakorlatok vizsgálatára is.
 • 11:20 Rabszolgatörvény: megszólalt Orbán Viktor A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.
 • 11:13 Ki nem találná, hogy mi pörgeti a magyar ingatlanárakat Budapesten három év alatt átlagosan 30-35 százalékkal nőtt a használt lakások ára a Duna közvetlen közelében, az új lakásoknál ennél is nagyobb volt a drágulás - derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb felméréséből, mely szerint a köve...
 • 11:02 Felfüggesztett egy gázkereskedőt az energiahivatal A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 90 napra felfüggesztette a Kárpát-Gáz Energiakereskedő és Szolgáltató Kft. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét, és intézkedett a felhasználók földgázzal való biztonságos ellátás...
 • 10:56 Beszakadt az infláció - mi jön most? Az infláció novemberi beszakadása jórészt az üzemanyagár-változás következménye. Ezzel együtt a következő hónapokban maradhatnak a hármassal kezdődő év/év értékek - vélik a piaci elemzők.
 • 10:31 Még gyorsabban viszik el a panellakásokat Már évek óta látható, hogy panellakások sokkal gyorsabban találnak maguknak vevőt, de az elmúlt egy évben Budapest mellett több nagyvárosban még jobban felpörgött a piac - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely több mint 15 ezer magáns...
 • 10:20 Fontos pert nyert meg az ECB Nem sérti az uniós jogot az ECB-nek az államkötvények másodlagos piacokon történő megvásárlására irányuló programja - mondta ki az Európai Bíróság.
 • 10:02 Hatalmas változásokra kell készülni Budapesten - ezt mindenki megérzi Az okosváros projektek egyre inkább átalakítják nemcsak a budapestiek, hanem az egész ország arculatát - hangzott el a Napi.hu és a Lounge Communications Smart City Forum 2018 elnevezésű konferenciáján.
 • 09:54 Kukaholding: négymilliárdos veszteség és veszélyben a cég működése Közel 4 milliárd forintos veszteséggel zárta a 2017-es esztendőt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., a könyvvizsgálói jelentés szerint ellentmondásokat tartalmaz a cég működésének szabályozási környezete.
 • 09:42 Az Apple fellebbezett a kínai bírósági döntés ellen Az Apple megtámadta azt a kínai bírósági döntést, amely ideiglenesen megtiltotta több iPhone modelljének kínai árusítását.
 • 09:42 Jó éve volt a mezőgazdaságnak A mezőgazdaság kibocsátási volumene 2018-ban 3,1 százalékkal növekedett, a növénytermesztési termékek volumene 1,8, az állattenyésztésé 5,7 százalékkal haladta meg a 2017-es teljesítményt. Az ipari növények és a kertészeti termékek kivételé...
 • 09:07 Nagyot esett a magyar infláció - örülhetnek a nyugdíjasok is Idén novemberben csupán 3,1 százalékkal nőttek az árak év/év alapon - adta hírül a KSH.
 • 08:49 Több mint háromszáz óvónő hiányzik Több száz óvodapedagógusi állást hirdetnek önkormányzatok a közszolgálati állásportálon. A hirdetések zömét kisebb települések adták fel, amelyek - ha tehetik - szolgálati lakást és útiköltség-térítést kínálnak a szakképzett óvónőknek - szá...
 • 08:37 Legalább ötvenmilliárdba kerül Semjén álma Bár a 2021-es budapesti vadászati világkiállításig még mindig csaknem három év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet, pedig az infrastrukturális beruházások jóformán még el sem kezdődtek...
 • 08:18 Kirobbant a kelet-európai szénháború Dúl a háború a lengyel belpolitikában az ország legfontosabb ásványkincse a szén körül. A fő kérdés egyelőre nem a széntüzelés megszüntetése, hanem hogy miért importál szenet az ország.
 • 08:05 Nyolc jegybanki hiba, melyet meg kellett oldani Király Júlia, az MNB korábbi alelnöke 2018. december 1-én megjelent, Nincs visszaút című elemzésében élesen kritizálta az MNB aktuális vezetésének döntési mechanizmusát utalva rá, hogy az MNB 2007 és 2013 közötti menedzsmentje felkészültebb...
 • 07:35 Brexit: őrült rohanás kezdődött Uniós fővárosokban kezd tárgyalásokat keddtől a brit miniszterelnök. A Downing Street hétfő esti tájékoztatása szerint Theresa May a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás kapcsán a londoni parlament k...
 • 07:35 Ma minden eldőlhet - erre készülnek a parlamentben Az Országgyűlés ma vitatja utoljára azoknak az előterjesztéseknek a nagy részét, amelyekről a képviselők szerdán hoznak végleges döntést.
 • 07:29 Nagy a baj a kórházakban, mégsem fizet ki minden lejárt tartozást az állam Mégsem számíthatnak a kórházak teljes adósságrendezésre, az eladósodott intézmények vezetőit viszont akár bércsökkentéssel is sújthatják - értesült a Népszava kormányzati forrásokból.
 • 07:19 Karácsonyi őrület: már elkezdődött Erős karácsonyi forgalomra számítanak az áruházláncok, a legtöbb helyen a forgalom kétszámjegyű növekedését várják az év utolsó hónapjában a tavaly decemberihez képest - derül ki az MTI által készített körképből.
 • 07:12 Ötven éve nem látott fordulat kezdődött A világ olajpiacát ötven éve uraló OPEC minden bizonnyal elérkezett pályafutása végéhez, Katar távozása a kartellből az erózió újabb jele. Az autósok örömére a következő időszakban csökkenhet a fekete arany ára.
 • 07:12 Újabb üzleteket nyit a Starbucks Magyarországon Az idén még három üzletet nyit az amerikai Starbucks kávézólánc Magyarországon, az egy pesti és két székesfehérvári üzlet megnyitásával mintegy 50-nel nő a cég dolgozóinak létszáma, és 27 kávézója lesz - adta hírül a cég.
 • 06:41 Olcsó Magyarország a szlovákoknak Látványos megtakarításra számíthatnak a karácsonyi bevásárláskor azok a szlovákiai lakosok, akik Lengyelországba vagy Magyarországra szerveznek bevásárlókörutat.
 • 06:23 9 milliárdot költ Magyarország határon túli óvodákra A kormány 9 milliárd 42 millió forintot hagyott jóvá a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program következő ütemére, amely már a működtetést szolgálja - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.
 • 2018.12.10
 • 21:51 Januárban megbéníthatják az országot Országos sztrájk szervezésébe fognak a szakszervezetek, ha a parlament elfogadja a Munka törvénykönyvének módosítását. Ez már teljes utak lezárásával fog járni - írja a zoom.hu.
 • 21:23 Macron több konkrét intézkedést is bejelentett Emmanuel Macron francia államfő hétfő esti televíziós beszédében jogosnak nevezte a francia kormány szociális és adópolitikája ellen negyedik hete tüntető sárgamellényesek elégedetlenségét, a vele járó erőszakot ugyanakkor elfogadhatatlanna...
 • 21:11 Amerika szankciókat vezetett be több észak-koreai tisztviselővel szemben Washington észak-koreai kormányzati tisztségviselőkkel szemben rendelt el szankciókat, kibertámadásokra és emberi jogi visszaélésekre hivatkozva - írja az MTI.
 • 20:58 Komoly posztot kapott a Rail Cargo Hungaria vezére Kovács Imrét, a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. elnök-vezérigazgatóját a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagjává nevezte ki az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasutak) felügyelőbizottsága december 7-i ülésén - tájékoztatta az RCH hétfőn az MTI-t.
 • 20:02 Nem lesz nyugati szakasza az M0-nak? Egy parlamenti bizottsági módosító indítvány kivenné az M0 nyugati szakaszát az ország szerkezeti tervéből - írja az mfor.hu.
 • 19:45 Tusk: a brexit-feltételek nem tárgyalhatók újra Ismét napirendre kerül az európai uniós vezetők e heti csúcsértekezletén az Egyesült Királyság kiválásának ügye, de a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő szerződésről nem nyithatók újra a tárgyalások - közölte Donald Tusk, az E...
 • 19:32 Brexit: elképesztő, ami a halasztás után jön Theresa May brit miniszterelnök nem válaszolt a parlamenti képviselőknek arra a kérdésére, mikor szavazhatnak a kormány brexitjavaslatáról, amelyről kedden voksolhattak volna, ha a kormányfő nem halasztja azt el. Így januárra csúszhat a sor...
 • 19:13 Jól haladnak a szerb és montenegrói csatlakozási tárgyalások Újabb fejezeteit nyitották meg a szerb és a montenegrói európai uniós csatlakozási tárgyalásoknak - közölte hétfőn a tagállamok kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata.
 • 18:41 Székesfehérvár okos megyeszékhellyé vált Székesfehérváron realitássá vált az okosparkolás, melynek köszönhetően a Fejér megye megyeszékhelyén mintegy száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon a lakosok a mobiljuk segítségével - adta hírül a Vodafone.
 • 18:02 Meghökkentő, miért halnak korán a magyarok - ez nagy baj Több pénzt kellene a magyar államnak az egészségügyre fordítani, mert az egyre divatosabbá váló kormányzati szólam - miszerint az egészségügynek alig van szerepe a lakosság egészségi állapota, várható élettartama, egészségben töltött életév...
 • 17:33 Bezuhant a font árfolyama A brit font 18 havi mélypontra zuhant hétfő délután a dollárral szemben, miután Theresa May brit miniszterelnök bejelentette, hogy a tervekkel ellentétben a londoni alsóház nem szavaz kedden a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételr...
 • 17:33 Döntött Brüsszel - 2020-tól indul a tilalom Elutasította a tirám és a dikvát hatóanyag engedélyének megújítását az Európai Bizottság - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn a honlapján.
 • 16:48 Kína odacsapott az Apple-nek Kínában egy bírósági döntéssel ideiglenesen megtiltották több iPhone modell importját és árusítását.
 • 16:42 Elmarad a sorsdöntő brexit-szavazás Az eredeti tervekkel ellentétben a londoni alsóház nem szavaz kedden a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodásról.
 • 16:19 Lemondott az indiai jegybank kormányzója Személyes okokra hivatkozva azonnali hatállyal lemondott tisztségéről az indiai központi bank kormányzója, Urjit Patel hétfőn, de elemzők a jegybankra nehezedő kormányzati nyomással hozták összefüggésbe a döntést.
 • 15:44 Délután robbanhat a politikai bomba Londonban Teljes a belpolitikai felfordulás Nagy-Britanniában: a sajtó kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, hogy elhalasztják a kormány brexitjavaslatának keddi parlamenti szavazását, amit a Downing Street hivatalosan cáfol.
 • 15:44 Áll a bál a parlamentben Az ellenzék kivonult a plenáris ülésről, miután nem tudták megakadályozni, hogy a Fidesz szerdán átverje a Munka Törvénykönyve módosítását, vagyis a rabszolgatörvényt - írja a 24.hu.
 • 15:31 Vádat emeltek a Nissan volt elnöke ellen Jövedelmének eltitkolása miatt a tokiói ügyészség hétfőn hivatalosan is vádat emelt Carlos Ghosn, a Nissan Motor volt elnöke ellen - írja az MTI.
 • 15:00 Hatalmas ellenőrzésekre készül a hatóság - kiderültek a tervek Többek közt a csok-ot igénybe vevőket, az adózással trükközőket, az építőiparban dolgozókat, a csoportosan leépítőket és a cukrászokat is külön vizsgálja a hatóság 2019-ben.
 • 15:00 Bekapcsolták az oroszok az első úszó atomreaktort Beindították és 10 százalékos teljesítményszintre kapcsolták Oroszország és a világ első és egyetlen úszó atomerőművének egyik reaktorát - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Rosatom Central Europe magyarországi fióktelepe.
 • 14:48 Autósok, figyelem. Fontos kgfb-s perben döntött a bíróság A fogyasztók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb) érintő fontos pert nyert az ügyészség - adta hírül a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.
 • 14:30 Veszít lendületéből a brit gazdaság Veszített lendületéből a brit gazdaság az októberrel végződött három hónapban: kevesebb autót adtak el és gyárak álltak le a brexittel kapcsolatos bizonytalanságok miatti gyengébb kereslet hatására.
 • 14:23 Gigantikus bejelentést tett a Tesco A Tesco új közép-európai üzleti szolgáltatóközpontot hoz létre 2019 elején Budapesten, több száz új munkahelyet teremtve - jelentette be a brit cég.
 • 13:58 Furcsa döntést hozott a versenyhivatal, megint a multi járt jól A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Bayer Hungária Kft. megtévesztette a fogyasztókat Berocca elnevezésű termékeinek népszerűsítésekor, a kiszabott bírság a jogsértés elismerése miatt több mint felével csökkent, így is 9...
 • 13:47 Megvan Merkel utódja - Orbán nem hagyhatta szó nélkül Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök a németországi Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének, Annegret Kramp-Karrenbauernek a megválasztásához - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető...
 • 13:35 Kiderült, hogy bírja a térség bankrendszere A közép- és kelet-európai régió és a balti térség bankszektorának teljesítményét az utóbbi időben a stabilitás jellemezte: az eszközállomány minősége javult, a tőkemegfelelés szilárd volt, a jövedelmezőség pedig nőtt 2017-ben - adta hírül a...
 • 13:15 Rabszolgatörvény: a francia tüntetők eszközeihez fordulnak a szakszervezetek Hétfőn Győrben és Pécsett kezdik az útlezárásokat a szakszervezetek, kedden Szolnokon folytatják az ellenállást a rabszolgatörvény ellen.
 • 13:02 Új vezért jelölt a BKK élére Tarlós István Tarlós István főpolgármester megerősítette az Index.hu értesülését, mely szerint Nemesdy Ervint fogja javasolni jövő januárban a BKK élére, az akkor leváltandó Dabóczi Kálmán helyére.
 • 12:49 Soha nem látott időjárási összeomlás jön, hiába a nagy szavak A legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutató (CCPI 2019) adatai szerint világszerte romlottak az országok teljesítményei a klímaváltozás elleni harcban. Hiába az országok komoly vállalásai, a médiafigyelem, az emberiség alig tesz vala...
 • 12:36 Figyelmeztetés jött a 2019-es autópálya-matricákról - autósok tízezreit érinti December elsejével elindult a jövő éves országos és megyei matricák elővásárlása. A 2019. január 1-től 2020. január 31-ig érvényes vignetták, az előző évekhez hasonlóan, a Simple by OTP mobilalkalmazáson keresztül is megvásárolhatóak. Az év...
 • 12:30 Óriás sztrájkba torkollott a feszültség a németeknél Fennakadásokat okozott Németországban a közúti és a vasúti közlekedésben a vasutasok szakszervezetének hétfő reggeli sztrájkja - írja az MTI.
 • 12:16 Megugrott a román külkereskedelmi hiány Tizenhat százalékkal, 11,845 milliárd euróra nőtt a román külkereskedelmi mérleg hiánya az idei első tíz hónapban az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet alapján az MTI.
 • 11:57 Visszaesett a cseh infláció Novemberben 2,0 százalékra csökkent az éves infláció Csehországban az októberi 2,2 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal hétfőn Prágában az MTI szerint.
 • 11:46 Karácsonykor tömegesen hagyják el otthonaikat a magyarok A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (Mszész) elnöke szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet - írja az ...
 • 11:29 Utolsó felvonásához érkezett EU-s katasztrófa Hogyan jutott el a brexit mellett döntő 2016. júniusi népszavazás után hatalomra került brit kormány oda, hogy az EU-val kötött válási megállapodási javaslata vélhetően látványosan elbukik a parlament szavazásán? Elkerülhetetlen volt ez a f...
 • 11:23 Rabszolgatörvény: kétségbeesett eszközhöz nyúl az ellenzék Ellenzéki frakciók parlamenti obstrukciót terveznek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt - írja az MTI.
 • 10:57 Erre kényszerülnek a nyugdíjasok, hogy plusz pénzt kapjanak A megélhetési gondok miatt egyre több nyugdíjasnak van szüksége plusz forrásokra, amelyeket csak a munkavállalással tudnak behozni a családi kasszába. A KSH adatai szerint nőtt a jövedelmi szegénységben élő idősek száma. A problémát az álla...
 • 10:45 Dermesztően eladósodhatnak a magyarok Rekordösszegű hitelfelvételre számít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén karácsonykor: 450 milliárd forint fölött lehet a felvett személyi kölcsönök összege - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője az M1 csatornán hétfőn.
 • 10:33 Véradás: már a kocsmákat is be kell vonni Budapesti kocsmában keres véradókat a Magyar Vöröskereszt a Friends OFF Bárral együttműködve. A téli hónapokban nagyobb szükség van önkéntesekre, mert a hideg elveszi az emberek kedvét a véradástól.
 • 10:21 Japán is lelassult A harmadik negyedévben a vártnál jobban, négy éve a legnagyobb mértékben csökkent a japán bruttó hazai termék a tokiói statisztikai hivatal második, végleges kalkulációja szerint - írja az MTI.
 • 10:21 Panelben lakik? Örömteli hír érkezett Nem hagy alább a lakáspiaci boom: folytatódik az árnövekedés és területileg is kiegyenlítődik a drágulás. A jövőben fokozza a kockázatokat az építési áfa-szabályozás változása, az emelkedő beruházási költségek, valamint a szűk építőipari ka...
 • 10:08 Az MNB törölteti az egyik gázellátó céget Az MNB 2018. december 18. napjával elrendelte a KEG részvények tőzsdei terméklistáról történő törlését a nyilvános értékpapír-kibocsátói minőséggel összeegyeztethetetlen jogsértések miatt. Az indoklás szerint évek óta nem tesz eleget a cég ...
 • 09:58 Leállhat Líbia legnagyobb olajmezője Leállítják a kitermelést Líbia legnagyobb olajmezőjén, amelyet törzsi harcosok és helyi biztonsági erők kerítettek hatalmukba - közölték vasárnap az el-Sarara létesítményben dolgozó mérnökök és a fegyveresek szóvivője.
 • 09:46 Úgy fegyverkeznek az oroszok, mintha holnap világháború lenne Oroszország lépett elő a világ második legnagyobb fegyvergyártójává az Egyesült Államok után - állapította meg hétfőn közzétett éves jelentésében a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (Sipri) - írja az MTI.
 • 09:33 Befékezett a német export Októberben csökkent Németország áruforgalmi külkereskedelmi többlete a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn közzétett jelentése szerint.
 • 09:33 Megvan az ítélet: visszafordítható a brexit Az Európai Unió bírósága ítéletet hozott arról, hogy az Egyesült Királyság szabadon visszavonhatja uniós kilépési szándékát - írja az MTI a testület közleményére hivatkozva.
 • 09:26 Újabb nagy államosítás kezdődhet Megkezdődhet az államosítás előkészítése az alapellátásban is - tudta meg a Népszava.
 • 09:14 A pszichológia szerepe a UX tervezésben - Így készíts profittermelő weboldalt Egyre több döntéshozó eszmél rá a megnövekedett piaci nyomás alatt, hogy kulcsfontosságú kérdésként kell kezelnie vállalata online megjelenését. Abban a környezetben, ahol a legnagyobbak pszichológiai trükkök egész tárházát bevetve mágneské...
 • 09:09 Esés jöhet Budapesten A negatív nemzetközi hangulat miatt esés várható a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is hétfőn az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.
 • 09:03 Az idei lesz az utolsó hagyományos karácsony Akár 15 százalékkal is drágulnak az idén a karácsonyfák, de a lucfenyőkért 20-25 százalékkal több pénzt is kérhetnek. A hagyományos fajták közül az ezüstfenyők lehet, hogy hamarosan eltűnnek a piacokról.
 • 08:38 Jó hírt kaptak a gyerekesek karácsonyra A jó makrogazdasági környezet miatt 5-10 milliárd forinttal bővült a hazai játékkereskedelem. A karácsonyi időszakban arra számít a szektor egyik szereplője, hogy a boltokban 8-10 ezer, online legalább 12 000 forintot költenek a vásárlók. A...
 • 08:25 Pozitívan kezdi a forint a hetet Minimálisak az elmozdulások.
 • 08:14 Súlyos veszteségek érhetik Európát Indexcsökkenésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
 • 08:02 Új nyilászárója van? Erről jobb, ha tud Az energiatakarékosság jegyében épületeinket egyre korszerűbb hőszigetelést biztosító falszerkezetekkel és tökéletesen záródó nyílászárókkal látjuk el. Ezek mellett felértékelődik a szellőzés fontossága.
 • 07:49 Közel 2000 embert tartóztattak le a hétvégi tüntetés miatt A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások miatt 1929 előállítás történt és 1709-en kerültek őrizetbe, közülük több mint ezren Párizsban, ami kivételesen magas szám - derül k...
 • 07:37 Hétfő után nem válaszol semmire a kormány A képviselők várhatóan idén utoljára interpellálhatják a kormány tagjait ma az Országgyűlésben - írja az MTI.
 • 07:26 Havazással csapott le a szupervihar a keleti parton Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül és számos repülőjáratot is töröltek - írja az MTI.
 • 07:14 Bankszámlája van? Jelentős változás jön januártól Pár hét múlva már tesztelik azt a rendszert, amellyel azonnal megtörténik a 10 millió forint alatti lakossági átutalás - tudta meg a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza. Júliusban pedig várhatóan élesben is elindul. Hogy ezért mennyit k...
 • 06:44 Magyar ötlettel szívatják a vásárlókat Szlovákiában Szlovákiában bevezetik a nagyobb áruházláncokat terhelő különadót, amely a munkaadók, a szakszervezetek és a vásárlók túlnyomó többsége szerint is be fog épülni az élelmiszerek és más termékek árába.

Napi.hu - heti top

 • 1. Közeleg a végjáték - már készülnek a miniszterelnök lemondására A kormányzó brit Konzervatív Párt tagjainak csaknem háromnegyede elutasítja a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, és azt szeretné, ha az egyezményről kedd estére meghirdetett alsóházi szavazáson a...
 • 2. Bezárja magyar gyárát egy autóipari multi - megérkezett a bejelentés Bezárja közel 500 főt foglalkoztató gyöngyösi gyárát a Lear Corporation Hungary Kft. Az üzemben eddig kábelkorbácsokat készítettek, amelyeket személygépjárművekben alkalmaznak. A cég szerint az üzletág már nyereségesen nem tartható fenn Mag...
 • 3. Összeomlás is jöhet a magyar munkahelyeken - kiderült a titok A befektetőknek, felső vezetőknek küldött jelzést a kormányoldal, amikor megvillantotta új túlóra-javaslatát, de néhány vállalati szinttel lejjebb szinte biztosan nem zajlottak egyeztetések a témában. Emiatt már most sok cégnél látható, hog...
 • 4. Nyugdíjbomba robbanhat a kormány rossz döntése miatt Aggódnak a hamarosan induló nyugdíjkötvény következményei miatt a szakértők - derült ki az RTL Klub csütörtök esti Magyarul Balóval című műsorából.
 • 5. Akkora a baj, hogy már Áder János is megszólalt A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is - mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulój...
 • 6. Bankszámlája van? Jelentős változás jön januártól Pár hét múlva már tesztelik azt a rendszert, amellyel azonnal megtörténik a 10 millió forint alatti lakossági átutalás - tudta meg a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza. Júliusban pedig várhatóan élesben is elindul. Hogy ezért mennyit k...
 • 7. Levelet írt az OTP - több mint egymillió ügyfél érintett Az OTP Pénztárszolgáltató december elejéig valamennyi Széchenyi pihenő (Szép) kártyabirtokosnak számára elküldte szerződését levélben vagy e-mailben. A kellemetlenségek elkerülése érdekében a cég új felületet indított, ahol az érintettek az...
 • 8. Dermesztő helyzetben a magyar nyugdíjasok Aránytalanul nagy a nyugdíjak közötti különbség, amely az átlagos ellátások számából nem látszik, de Magyarországon már 210 ezer idős ember él a szegénységi küszöb alatt, ez majdnem a duplája a 2010-es számnak. Az inflációkövető emelési ren...
 • 9. Elmarad a sorsdöntő brexit-szavazás Az eredeti tervekkel ellentétben a londoni alsóház nem szavaz kedden a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodásról.
 • 10. Nyugdíjasok, figyelem. Üzent a szaktárca Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat - hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM).
 • 11. Visszavág a CEU Beperelheti a magyar államot a CEU kártérítést követelve a Bécsbe költözésével járó költségek miatt. Elképzelhető, hogy egyszer még visszahoznak Budapestre most elköltöztetett programokat.
 • 12. Százezres nagyságú bevándorlás jön a magyar határ közelében Szlovákiának hat számjegyű vendégmunkást kell importálnia a következő években a munkaerőhiány miatt annak ellenére, hogy megpróbálhatnak hazacsábítani sok korábban Nyugat-Európában munkát talált kivándorlót.
 • 13. Fontos adat jött, mely egy nyugdíjast sem tehet boldoggá Magyarországon 2018 januárjában 2,6 millió fő, minden negyedik lakos részesült nyugdíjban és egyéb ellátásban. Az ellátottak száma 1,6 százalékkal csökkent egy év alatt - idézi a portfolio.hu a KSH legfrissebb, nyugdíjakról szóló kiadványát...
 • 14. Óraátállítás - itt a magyarok válasza A magyar válaszókorúak óraátállítással kapcsolatos véleményére kérdezett rá a Publicus a Vasárnapi Hírek megbízásából.
 • 15. Megjelent a halálkereszt, ideje rettegni? Hamarosan kialakulhat az S&P 500-as index grafikonján az úgynevezett halálkereszt, ezt a befektetők nagyon rossz előrjelnek szokták tekinteni. Az utóbbi időben nem teljesen jogosan.
 • 16. Rabszolgatörvény: kemény üzenet a kormánynak A szakszervezetek tiltakozó akciót szerveztek szombatra az úgynevezett rabszolgatörvény ellen szombatra. A tömeg a Jászai Mari térről a Kossuth térhez vonultak. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke egyebek mellett azt üze...
 • 17. Rabszolgatörvény - újabb dolgozók kaphatnak nagy pofont Eleshetnek az önkéntes túlmunka utáni pótléktól az egészségügyi dolgozók a Munka törvénykönyvének változásai miatt - írja a Zoom.hu.
 • 18. Teljes fordulat jön a magyar vonatokon vasárnaptól Az új vasúti menedrend vasárnap lép életbe, a MÁV-Start 2018/2019-es menetrendje igazodik az utazási szokásokhoz, az utasforgalmi igényekhez - közölte a MÁV Zrt.
 • 19. Sárga csekkel fizet? Ez érdekelni fogja. Új funkcióval bővült a Budapest Bank (BB) tavaly indított Budapest Mobil Internetbank alkalmazása: a Magyar Posta iCsekk applikációjának főbb funkcióit a bankok közül elsőként integrálta mobilbanki alkalmazásába - adta hírül a pénzintézet.
 • 20. Szemétkáosz: teljes fordulatot jelentettek be A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. megkezdte az utolsó negyedéves, illetve elmaradt szemétszállítási számlák kiküldését az ügyfeleknek. Az NHKV minden ügyfélnek kamatmentes részletfizetési kedvezményt bizt...