MagyarHírlap - napi top

 • 1. "Európa biztonságának totális feladása" Az Európai Parlament jogi ügyekkel foglalkozó szakbizottságának döntése után senkiben nem lehet kétség, hogy létezik az a terv, amelynek alapján Brüsszel a menekültek betelepítésén dolgozik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügymin...
 • 2. Hamilton indul az élről A negyedik világbajnoki címéért hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.
 • 3. Ezreket evakuálnak Japánban Japán-szerte több tízezer lakost szólítottak fel lakóhelye elhagyására, repülőjáratok százait törölték és a vasúti forgalmat is szüneteltették számos helyen vasárnap a heves esőzésekkel és erőteljes széllökésekkel kísért Lan tájfun miatt.
 • 4. Fidesz: Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György üzletember "tervét", évente egymillió bevándorló Európába telepítését - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-hely...
 • 5. Zeman közölte, Andrej Babisnak ad kormányalakítási megbízást Milos Zeman cseh államfő vasárnap közölte, hogy az új kormány megalakításával Andrej Babist, a választásokon győztes ANO mozgalom elnökét fogja megbízni.
 • 6. Trapattoni bejelentkezett Az olasz Giovanni Trapattoni menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a magyar labdarúgó-válogatott kedden megüresedett szövetségi kapitányi posztjáról.
 • 7. Túszokat ejtett egy fegyveres egy angliai szabadidőközpontban Szemtanúk beszámolója szerint túszokat ejtett egy fegyveres férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőközpontjában.
 • 8. Tudásközpont épül Szekszárdon Több mint négymilliárd forintos beruházással tudásközpont épül Szekszárdon a Modern városok program keretében. A létesítmény, amelyben könyvtár és levéltár is lesz, a tervek szerint 2019-ben készül el.
 • 9. Borut Pahor nyert a szlovén elnökválasztáson Mégis lesz második forduló a szlovéniai elnökválasztáson, mert a hivatalban lévő államfő a vasárnapi első fordulóban mégsem szerezte meg a szavazatok több mint felét, bár az urnazárást követően közzétett előrejelzések ezt valószínűsítették.
 • 10. Kövér László: A szabadságvágy a magyarság erkölcsi többségét mindig egybekovácsolja A szabadságvágy a magyarság erkölcsi többségét mindig egybekovácsolja és összetartja - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke vasárnap Martonvásáron, az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

MagyarHírlap - friss

 • 21:18 Borut Pahor nyert a szlovén elnökválasztáson Mégis lesz második forduló a szlovéniai elnökválasztáson, mert a hivatalban lévő államfő a vasárnapi első fordulóban mégsem szerezte meg a szavazatok több mint felét, bár az urnazárást követően közzétett előrejelzések ezt valószínűsítették.
 • 20:43 Borut Pahor nyert A hivatalban lévő államfő nagy valószínűséggel már az első fordulóban megnyerte a vasárnap rendezett elnökválasztást Szlovéniában, Borut Pahor a szavazatok több mint 56 százalékát kapta a szlovén közszolgálati televízió (RTV) megrendelésére...
 • 19:20 Túszokat ejtett egy fegyveres egy angliai szabadidőközpontban Szemtanúk beszámolója szerint túszokat ejtett egy fegyveres férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőközpontjában.
 • 19:04 Kövér László: A szabadságvágy a magyarság erkölcsi többségét mindig egybekovácsolja A szabadságvágy a magyarság erkölcsi többségét mindig egybekovácsolja és összetartja - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke vasárnap Martonvásáron, az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
 • 18:12 "A 20. századi magyar történelem legnagyszerűbb eseménye az 1956-os forradalom" A 20. századi magyar történelem legnagyszerűbb eseménye az 1956-os forradalom - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője vasárnap Szentesen.
 • 16:38 Zeman közölte, Andrej Babisnak ad kormányalakítási megbízást Milos Zeman cseh államfő vasárnap közölte, hogy az új kormány megalakításával Andrej Babist, a választásokon győztes ANO mozgalom elnökét fogja megbízni.
 • 15:33 "Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban" A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is  - mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradal...
 • 15:20 Varga Mihály: Nemzeti létünk elválaszthatatlan a reformációtól Nemzeti létünk, az elmúlt évszázadok magyar történelme nem érthető a reformáció magyarországi története nélkül, és nem is választható el attól - mondta a nemzetgazdasági miniszter vasárnap Budapesten, a Reformáció emlékforrás átadásán. 
 • 15:20 Trapattoni bejelentkezett Az olasz Giovanni Trapattoni menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a magyar labdarúgó-válogatott kedden megüresedett szövetségi kapitányi posztjáról.
 • 14:32 Abe Sindzó kormányfő pártja nyerte a választásokat A jelenlegi kormányfő pártja nyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Japánban a szavazókörök zárása után közzétett exit poll eredmények szerint.
 • 13:13 Ezreket evakuálnak Japánban Japán-szerte több tízezer lakost szólítottak fel lakóhelye elhagyására, repülőjáratok százait törölték és a vasúti forgalmat is szüneteltették számos helyen vasárnap a heves esőzésekkel és erőteljes széllökésekkel kísért Lan tájfun miatt.
 • 12:55 Ezreket evakuálnak Japánban a Lan tájfun miatt Japán-szerte több tízezer lakost szólítottak fel lakóhelye elhagyására, repülőjáratok százait törölték és a vasúti forgalmat is szüneteltették számos helyen vasárnap a heves esőzésekkel és erőteljes széllökésekkel kísért Lan tájfun miatt.
 • 11:54 Fidesz: Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György üzletember "tervét", évente egymillió bevándorló Európába telepítését - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-hely...
 • 11:23 Szabadlábra helyezték Alekszej Navalnijt Szabadlábra helyezték vasárnap Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, miután letöltötte húsznapos elzárását - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.
 • 10:15 "A hősök emléke ma is fontos" A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki - emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitiká...
 • 10:15 Tudásközpont épül Szekszárdon Több mint négymilliárd forintos beruházással tudásközpont épül Szekszárdon a Modern városok program keretében. A létesítmény, amelyben könyvtár és levéltár is lesz, a tervek szerint 2019-ben készül el.
 • 09:57 Tállai András: Sikeres a NAV támogató ellenőrzése Idén augusztus 31-ig 90 ezer hagyományos revíziót, és 155 ezer úgynevezett támogató jellegű ellenőrzést indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a támogató eljárások 11 milliárd forint bevételt hoztak - közölte a Nemzetgazdasági Miniszt...
 • 08:39 "Európa biztonságának totális feladása" Az Európai Parlament jogi ügyekkel foglalkozó szakbizottságának döntése után senkiben nem lehet kétség, hogy létezik az a terv, amelynek alapján Brüsszel a menekültek betelepítésén dolgozik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügymin...
 • 08:20 Hamilton indul az élről A negyedik világbajnoki címéért hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.
 • 2017.10.21
 • 21:20 Bakondi György: Az EU bürokratikus apparátusa a migrációt támogatja Az Európai Unió bürokratikus apparátusa szisztematikusan és rendszeresen olyan döntéseket hoz, amelyek esetében a biztonság kérdése másodlagos vagy "sokadlagos" - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat ...
 • 19:03 Trump kész feltárni a Kennedy-gyilkosság iratait Donald Trump amerikai elnök közölte szombaton: nem készül megakadályozni, hogy feloldják a titkosítás alól a John Fitzgerald Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatos kormányzati iratokat.
 • 19:03 Megújulnak az iskolák Akkor tud egy ország erősödni, ha a kistelepülési iskoláit is tudja fejleszteni, és 2013 óta végre erre is van pénz - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton a Pest megyei Szokolyán.
 • 18:44 Böde góljával a Ferencváros nyerte a rangadót A Ferencváros Böde Dániel góljával 1-0-ra legyőzte az Újpestet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának rangadóján. 
 • 17:39 A jobbközép ANO magasan nyerte a cseh választásokat Az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom magabiztos győzelmet aratott a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon - derült ki a véglegeshez közeli részeredményekből. A független Csehországban ilyen nagy arányú győzelmet még egye...
 • 17:24 Újabb városból űzték ki az Iszlám Államot Kiűzték a szíriai kormányerők az Iszlám Állam terrorszervezet harcosait a Homsz tartománybeli El-Karjatein településről - jelentette szombaton a Sana hivatalos szíriai hírügynökség.
 • 17:24 A jobbközép ANO magasan nyerte a cseh választást Az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom magabiztos győzelmet aratott a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon - derült ki a véglegeshez közeli részeredményekből. A független Csehországban ilyen nagy arányú győzelmet még egye...
 • 17:06 Latorcai Csaba: Hatvanegy éve a bátorság legyőzte a félelmet Hatvanegy évvel ezelőtt a bátorság legyőzte a félelmet, és összefogást szült - hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szombaton Budapesten, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének megemlékezés...
 • 16:34 Az ANO magasan megnyerheti a választásokat Az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom a részeredmények szerint magabiztos győzelmet arathat a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon.
 • 16:21 Kabulban öngyilkos robbantást követtek el katonák ellen Az afgán hadsereg legalább tizenöt katonája halt meg szombaton egy öngyilkos merénylő által elkövetett kabuli robbantásban, a hadsereg egyik kiképző központja előtt - közölték a hatóságok.
 • 16:21 Újabb elnöki mandátumot az SZNT élén Izsák Balázs Szoros szavazati aránnyal szerzett újabb elnöki mandátumot a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) élén Izsák Balázs.
 • 15:33 "Az LMP teljes mellszélességgel támogatja a Soros-tervet" A Fidesz szerint az LMP teljes mellszélességgel támogatja a "Soros-tervet", az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője ugyanis eddig minden ahhoz kapcsolódó döntést támogatott Brüsszelben.    
 • 14:45 A V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást Két magyar konföderáció aláírta pénteken Varsóban a visegrádi országok szakszervezeti szövetségeinek nyilatkozatát, amely szerint támogatják a szociális jogok európai pillérének a göteborgi szociális csúcson való kihirdetését - közölte a Ma...
 • 14:00 Doppingvétség miatt felfüggesztették kilenc ország versenyzési jogát Péntektől érvénybe lépett a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) fegyelmi döntése, amellyel egy évre felfüggesztette kilenc tagországa versenyzési jogát olimpiai doppingeseteik nagy száma miatt. 
 • 14:00 Behajtási ünnepet tartottak a Hortobágyon A pásztorok védőszentjének, Dömötörnek a napján véget ért az idei legeltetési szezon a Hortobágyon, az állatokat szombaton látványos behajtási ünnep keretében terelték be téli szálláshelyeikre.  
 • 13:59 Már lehet jegyet venni a Costa Rica elleni meccsre Szombattól lehet belépőket venni a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó, Costa Rica elleni mérkőzésére, amelyet a Groupama Arénában tartanak november 14-én.
 • 12:43 Eldőlhet Katalónia jövője A spanyol kormány szombat délelőtt megkezdte rendkívüli ülését, amelyen végleges döntést készül hozni arról, hogy a katalán függetlenségi törekvésekkel kapcsolatban pontosan milyen intézkedéseket terjeszt be a parlament felső házának, az al...
 • 11:57 "Ukrajnát addig kell megállítani, amíg nem késő" A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig - jelentette be Németh Zs...
 • 11:09 Többeket megkéselt egy támadó Münchenben  Egy támadó többeket megkéselt szombat délelőtt a németországi Münchenben - jelentette internetes kiadásában a Bild című lap, hozzátéve, hogy a sérültek közül senki nincs életveszélyben.
 • 10:55 Politikusokat is megvádoltak szexuális zaklatással Franciaországban Miközben a francia rendőrség pénteken a Twitteren kérte a szexuális zaklatások és támadások áldozatait arra, hogy tegyenek minden esetben bejelentést, több politikust és közéleti embert is megvádoltak az állítólagos áldozataik.
 • 10:38 Folytatódnak a képviselőházi választások Csehországban Csehországban folytatódnak a képviselőházi választások. Szombaton, a hagyományosan kétnapos választások második napján, reggel nyolctól délután kettőig lehet még szavazni. Az eredményeket az esti órákra ígéri a voksokat összeszámláló Cseh S...
 • 10:08 '56-ra emlékeztek New Yorkban Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek pénteken este New Yorkban a magyar ENSZ-képviseleten. 
 • 09:16 Erős tájfun közelít Japához Négyes erősségű tájfun közelít délről Japán fő szigetéhez, Honsúhoz,  a heves esőzések, a viharos erejű szél következtében árvíz és heves hullámok várhatók a helyi meteorológia intézet szombati előrejelzése szerint.
 • 09:00 Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM Négy év alatt legalább négyezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában.
 • 09:00 Marton László lemondott a Vígszínházban Marton László, a Vígszínház főrendezője levélben mondott le állásáról ügyének tisztázásáig. 
 • 08:42 Maron László lemondott a Vígszínházban Marton László, a Vígszínház főrendezője levélben mondott le állásáról ügyének tisztázásáig. 
 • 05:05 Méltó megemlékezés Október 23-a alkalmából számos program várja az ünneplőket. A rendezvények már a hétvégén, vasárnap délután elkezdődnek, fáklyásvonulás, fényfestés és ingyenes koncertek is lesznek. 
 • 02:38 Nemzetőr mindhalálig Nem lenne egy nyugodt percem, hogyha 56-ban nem álltam volna én is oda a forradalom mellé 2015-ben így nyilatkozott a közmédiának a Svájcban élő Kenessey Csaba 56-os nemzetőr, a Dudás-csoport egykori tagja, akit Áder János köztársasági eln...
 • 02:23 Szöges ellentétben Soros tervével A kormány a továbbiakban is kiemelt támogatást biztosít az üldözött keresztények megsegítése érdekében, a következő lépés a nigériai Boko Haram miatt sokat szenvedett, népirtásnak is kitett közösségek támogatása mondta el lapunknak Azbej T...
 • 02:23 A migrációs válságot Európán kívül kell kezelni Baden-Württemberg német tartomány a következő években továbbra is évi ötszázezer eurós támogatást biztosít a budapesti Andrássy Egyetemnek jelentette be még kedden a tartomány igazságügyi és európai ügyekért felelős minisztere. Guido Wolf ...
 • 02:23 Fegyverként használja alapítványát Soros A héten George Soros több mint 18 milliárd dollárt (4716 milliárd forint) utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak, amely ezzel az Egyesült Államokban a rendelkezésére álló pénzeszközök nagyságát tekintve a m...
 • 02:05 Mekk Elek visszatér
 • 02:05 Igen, menj!
 • 01:49 A régi mesék tornya Szilágynagyfalutól tíz kilométerre keletre, másodrangú közút mentén, a Kraszna folyó Meszes-hegységi forrásvidékének lábánál fekszik a jelenleg hatezer-négyszáz lakosú Kraszna (Crasna). A település lakói közül mintegy négyezren magyarok. Ré...
 • 01:49 Pléhkrisztusok nyomában Útszéli kereszteket, pléhkrisztusokat, kőképeket fényképezett az Erdélyt is járó Tanos Miklós operatőr és fotós, a Chrudinák-féle Panoráma egykori munkatársa. Az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban október végéig látható negyvenegy foto...
 • 01:35 Újabb lehúzós helyet számoltak fel A túlszámlázásra szakosodott újabb szórakozóhelyet számoltak fel a Belvárosban közölte a BRFK. A nyomozók csütörtök éjszaka csaptak le a Váci utcai szórakozóhelyre, mert információjuk volt arról, hogy az ott dolgozók az elmúlt időszakban t...
 • 01:21 Conte túl erős edzéseket tart A hétvége külföldi bajnoki labdarúgó-mérkőzései közül az egyik legérdekesebbnek a Chelsea és a Watford londoni találkozója ígérkezik a Premier League-ben. Antonio Conte, a londoni csapat edzője a sérülésekkel indokolta a gyengébb szezonkez...
 • 01:21 Ferencváros: Előbb a derbi, aztán jöhetnek az ultrák Számos különlegességet ígér a magyar labdarúgás iránt kitartóan érdeklődő szurkolóknak az NB I. 20172018-as szezon tizenharmadik, szombati fordulója.
 • 2017.10.20
 • 22:34 Tuzson Bence: A migráció céltáblájának közepébe helyezték Magyarországot A Európai Unió szakbizottságának javaslata a migráció céltáblájának középpontjába helyezi Magyarországot - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Tuzson Bence kiemelte: most m...
 • 22:34 VI. Fülöp elfogadhatatlannak tartja Katalónia kiválását Újfent elfogadhatatlannak nevezte a spanyol uralkodó a katalán függetlenségre irányuló törekvéseket. VI. Fülöp az Asztúria Hercegnője-díj péntek esti oviedói átadóján hangsúlyozta, Katalónia a 21. századi Spanyolország része és az is marad.
 • 21:34 Még mindig sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), szeptember végén 2889 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1856 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió fo...
 • 21:34 Trump szerint a radikális iszlám terrorizmus miatt nőtt a bűnözés Nagy-Britanniában Donald Trump amerikai elnök egy pénteki Twitter-bejegyzésében a "radikális iszlám terrorral" hozta összefüggésbe az Egyesült Királyságban megnövekedett bűnözést.
 • 21:02 Porosenko: A tüntetőknek az ország destabilizálása a céljuk Az ország helyzetének destabilizálása az igazi célja a parlament előtt több napja tartó tüntetés szervezőinek, a reformok folytatásáról szóló követelésük pedig csak ködösítés volt - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök pénteken egy kij...
 • 20:44 Muguruza az év játékosa a WTA-nál A spanyol Garbine Muguruzát választotta az év legjobb játékosának a női tenisztornákat szervező WTA.
 • 20:44 Májustól működik az országos jégkár-mérséklő rendszer Jövő év májusától működik majd az országos jégkár-mérséklő rendszer, amellyel több tízmilliárd forint megtakarítás érhető el évente csak a mezőgazdaságban - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken ...
 • 19:59 Franciaország kiáll az iráni atomalku fenntartása mellett Párizs álláspontja szerint az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodást fenn kell tartani.  Az ezzel kapcsolatos francia álláspontot Florence Parly védelmi miniszter fejtette ki  pénteken  Washingtonban egy amerikai kutatóintézetbe...
 • 19:59 Hamiltoné az első szabadedzés Texasban A pontversenyben élen álló Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es világbajnokság Egyesült Államok Nagydíjának első, pénteki szabadedzésén.
 • 19:12 Dömötör Csaba: A betelepítési kvóták "biankó meghívót" jelentenek a migránsoknak A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nem is lehetne aktuálisabb a jelenleg futó nemzeti konzultáció.
 • 18:57 Trócsányi László: El kell kerülni a kettős mérce kialakulását Európában Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi  miniszter a lengyel hivatali partnerével pénteken Varsóban folytatott megbeszéléséről az MTI-nek nyilatkozva.
 • 18:28 A nyugati hatalmak nemtörődömsége miatt jöhettek vissza '56-ban a szovjet tankok Ha a nyugati hatalmak nem legyintenek a magyar kérdésre és nem a szuezi válsággal foglalkoznak inkább, akkor lehet, hogy a határainkon kívül maradtak volna a szovjet tankok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkár...
 • 18:28 Verstappen hosszabbított a Red Bullal A holland Max Verstappen 2020-ig meghosszabbította szerződését a Red Bull Forma-1-es csapatával.
 • 18:15 Lázár János: Újra és újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért Nekünk, magyaroknak újra és újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért és függetlenségünkért - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.
 • 17:59 Késes támadás egy lengyelországi bevásárlóközpontban Késsel támadt több emberre egy férfi pénteken egy lengyelországi bevásárlóközpontban.
 • 17:40 Szélesi Zoltán a megbízott szövetségi kapitány  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége arról döntött, hogy a magyar válogatottat ideiglenes megbízatással Szélesi Zoltán irányítja idei utolsó két mérkőzésén.
 • 17:40 Vaddisznók tartották rettegésben órákon át egy német kisváros lakóit Két agresszív vaddisznó tartotta rettegésben néhány órán át az észak-német kisváros, Heide lakóit péntek délelőtt: a dühöngő állatok négy embert megsebesítettek és egy bankba is betörtek a városközpontban - közölte a helyi rendőrség.
 • 17:24 Jövő júliusban kerül sor a következő NATO-csúcsra Az észak-atlanti katonai szövetség 2018. július 11-12-én, új brüsszeli székházában tartja következő csúcstalálkozóját, amelyen tovább erősíti a szövetség alapjait jelentő, Európa és Észak-Amerika közötti kapcsolatokat - közölte Jens Stolten...
 • 17:24 Világszínvonalú autóipari gyártóbázis jött létre Heves megyében A cég kapacitásának megduplázása mellett jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisa, melyet pénteken adtak át a Heves megyei Apcon.
 • 17:09 Síita mecsetben robbantottak Kabulban Síita mecsetben robbantottak Afganisztán fővárosában, Kabulban pénteken, a helyszínre kiérkező biztonsági erők legalább 30 holttestet találtak - közölte egy magas rangú biztonsági tisztviselő.
 • 16:50 Változik a közösségi közlekedés menetrendje Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségek, és az azokhoz kapcsolódó közúti forgalmi változások miatt a Budapesti Közlekedési Központ járatai a szokásostól eltérő menetrend szerint közlekednek.
 • 16:50 Biogáz alapú távhőrendszert alakítanának ki Zalaegerszegen Önkormányzati beruházásban, pályázati pénzből biogáz alapú távhőrendszert alakítanának ki, amivel több városi intézményt is fűtenének Zalaegerszegen, ahol kínai befektetői csoport 120 szobás szállodát is építene.
 • 16:33 Felminősítette a K&H Bankot a Moody's Felminősítette a K&H Bank betéti besorolásait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a pénzintézet eszközminőségének, tőkehelyzetének és nyereségességének javulásával indokolva a döntést.
 • 16:14 Felfüggeszti pályafutását a hokiválogatott alapembere Egyelőre nem folytatja pályafutását Sagert Kalvin, a magyar jégkorong-válogatott játékosa.
 • 16:14 Baji Balázst beválasztották az EOC sportolói bizottságába A futó Baji Balázst az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) sportolói bizottságába választották.
 • 16:14 Pearl Jam az Urániában Exkluzív vetítésen mutatja be a népszerű amerikai grunge-rock együttes, a Pearl Jam Let's Play Two című zenés dokumentumfilmjét november 11-én az Uránia Nemzeti Filmszínház.
 • 15:59 Rajoy: Cselekedni kell Katalónia ügyében Elértünk egy határig, amely cselekvésre kötelezi a kormányt - mondta a spanyol miniszterelnök Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján pénteken az uniós vezetők csúcstalálkozója után.
 • 15:42 Babosék nyerték a moszkvai tenisztornát Babos Tímea és Andrea Hlavackova megnyerte a párosversenyt a moszkvai keménypályás tenisztornán.
 • 15:42 Magyar érmet vár a MOB elnöke Phjongcshangban Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke bízik abban, hogy lesz magyar érmes februárban a phjongcshangi téli játékokon.
 • 15:23 Orbán Viktor: Az Európai Parlament megkezdte a Soros-terv végrehajtását Nem túlzás azt mondani, hogy az Európai Parlament megkezdte a Soros-terv végrehajtását a képviselőtestület belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini rendelet módosít...
 • 15:04 Félezer elítéltet engedtek szabadon Romániában Több mint ötszáz elítélt került szabadlábra Romániában csütörtökön, a börtönbüntetéseket lerövidítő törvény hatályba lépésének napján, és további mintegy másfél ezer szabadulása várható a következő napokban - közölte pénteken a román média.
 • 15:04 Közönségdíjat nyert a Testről és lélekről Közönségdíjat nyert Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje Mumbai nemzetközi filmfesztiválján - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Magyar Nemzeti Filmalap, amely támogatta az alkotás elkészítését.
 • 14:32 A KDNP a családtámogatás mellett áll A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az óvodák, bölcsődék további fejlesztése, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítése és a távmunka lehetőségének fokozott biztosítása egyaránt hozzájárulhatna a kívánt gyermekek megszül...
 • 14:32 Tudatosan grimaszolnak a kutyák Célzottan használják kommunikációs célokra a kutyák a mimikájukat - állapították meg brit kutatók.
 • 14:18 Trócsányi László: A mai szabadság az 1956-os értékekből sarjadt ki Az 1956-os forradalom alapfogalmai még mindig érvényes értékek, ahogyan a magyar-lengyel barátság is az - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken Varsóban, a forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából, a var...
 • 13:51 Sebastian Kurz kormányt alakít A választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetőjét, Sebastian Kurz jelenlegi külügyminisztert kérte fel kormányalakításra Alexander Van der Bellen osztrák államfő pénteken a bécsi Hofburgban.
 • 13:51 Átadták a megújuló Testnevelési Egyetem első új épületét Átadták a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központját, amely a megújuló felsőoktatási intézmény első befejezett rekonstrukciója.
 • 13:35 Fidesz: Azok fizessék a Czeglédy-ügyben a kártalanítást, akik a kárt okozták! Azok fizessék a Czeglédy-ügyben megkárosított diákok kártalanítását, akik a kárt okozták, Czeglédy Csaba cége, az MSZP és a DK - ismertette javaslatát Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • 13:35 A szabadságért és függetlenségért újra és újra meg kell küzdeni A szabadságért és a függetlenségért újra és újra meg kell küzdeni - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő egy, az 1956-os antikommunista küzdelmekről rendezett pénteki budapesti konferencián.
 • 13:35 Rakka felszabadult Hivatalosan bejelentette Rakka felszabadítását pénteken a kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet - közölte az al-Arabíja pánarab televízió.
 • 13:16 Brexit: Nagy-Britannia egy fillérrel sem rövidíti meg az Európai Uniót Nagy-Britannia tiszteletben tartja a kilépésre vonatkozó kötelezettségvállalásait, a bennmaradó uniós tagországok egyetlen fillért sem fognak veszíteni - jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök Brüsszelben pénteken, az uniós tagország...
 • 13:16 Lezuhant a budai Várból egy ló  Lezuhant a budai Várból és elpusztult egy elszabadult ló - közölte a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel. Személyi sérülés nem történt.
 • 13:16 Kiterjesztik az idősügyi infokommunikációs programot Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikác...
 • 13:02 Tarlós István: November elején kezdődik a 3-as metró lezárása A főpolgármester azt javasolja, hogy a római-parti védműtől külön projektként kezeljék az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét. Tarlós István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a javaslatról akár már október végén szavaz...
 • 12:33 A bortermelők 56 százaléka választotta a kisüzemi bortermelői státust Az idén márciusig kellett eldönteniük a borászoknak, hogy milyen formában folytatják tevékenységüket, 56 százalékuk választotta a kisüzemi termelői státust - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára p...
 • 12:02 Jótékonysági estet rendeznek az Erkel Színházban Liszt, Schubert és Mozart művei szólalnak meg vasárnap a budapesti Erkel Színházban a Zongoraáriák című esten, amelynek bevétele az Őrzők Alapítványt, a Semmelweis Egyetem II. számú (Túloltó utcai) Gyermekklinika hivatalos alapítványát támo...
 • 11:49 Hidvéghi Balázs: Az EP megkezdte a Soros-terv végrehajtását A Fidesz szerint az Európai Parlament (EP) megkezdte a "Soros-terv" végrehajtását - értékelte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján a Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizott...
 • 11:49 Keserü Ilona kapta az idei Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet, az elismerést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármester (Fidesz-KDNP) adta át pénteken a...
 • 11:49 Gyurcsány még mindig képes befolyásolni az MSZP-t Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek még jelenleg is akkora a hatása az MSZP-re, hogy személyi változásokat képes előidézni a szocialistáknál - mondta pénteken az M1 aktuális csatornán a Médianéző Kft. igazgatója.
 • 11:31 Áder Jánost aggasztja a biztonsági szint csökkenése Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.
 • 11:31 Felesége jelentette fel az ISIS-tagot A görög rendőrség csütörtökön elfogott egy 32 éves szíriai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet tagja - közölték a helyi hatóságok pénteken.
 • 11:31 Nézőpont: A polgárok zöme Orbán Viktor újraválasztására számít A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának adatai szerint fél évvel a 2018-as választás előtt a felnőtt népesség csaknem kétharmada (64 százalék), és még az ellenzéki szimpatizánsok fele (50 százalék) is arra számít, hogy újra Orbán Viktor ...
 • 11:14 Varga Mihály: A nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik A nemzetek sikere egyre inkább azon múlik,  hogy meg tudják-e teremteni saját alkalmazkodó- és versenyképességüket, azon, hogy gazdaságuk mennyire rugalmas - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten egy díjátadó ünnepségen. 
 • 10:37 Méltó és békés megemlékezésre készül az operatív törzs Méltó és békés megemlékezésre készülünk október 23-án - közölte Kara Ákos, az operatív törzs vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • 10:09 Földi pokolban élnek a rohingja gyerekek Földi pokolban élnek azok a rohingja gyerekek, akik menekülni kényszerültek a mianmari hadsereg Arakán államban zajló műveletei elől, és most túlzsúfolt, piszkos bangladesi menekülttáborokban élnek - írja pénteken közzétett jelentésében az ...
 • 09:50 Egyre kevesebb almát eszünk Évről évre csökken az almafogyasztás, az egy főre jutó fogyasztás 12 kilogramm évente, amit 20-25 kilogrammra kellene növelni, ezért indítottak kampányt a fogyasztás élénkítésére - mondta Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamara (NAK) országos...
 • 09:16 Kovács Zoltán: A LIBE-bizottság döntése meghívó a migránsoknak A kormányszóvivő szerint az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) csütörtöki döntése meghívó az illegális bevándorlóknak, hiszen lehetővé teszi, hogy az európai uniós tagállamok erejét felmérve "alapkv...
 • 09:16 Növekszik a praxisvásárlási támogatások kerete Egymilliárd forinttal emelték a háziorvosi praxisvásárlásra és letelepedésre fordítható támogatás keretét, 160 pályázat érkezett - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.
 • 08:10 Öt év a korábbi titkosszolgálati vezetőnek Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre és százötven millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa Galambos Lajost, a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának (NBH) főigazgatóját csütörtökön.
 • 07:53 ET: Csökkent a migrációs beáramlás Az Európai Tanács csütörtökön kezdődött brüsszeli uniós csúcstalálkozójának első munkaülését követően következtetéseket fogadott el a migrációról, a digitális Európáról, valamint a biztonságról és védelemről - közölte az uniós tanács sajtós...
 • 07:53 Támadást intézhet az Iszlám Állam az Egyesült Államok ellen Mike Pompeo egy biztonságpolitikával foglalkozó kutatóintézet washingtoni rendezvényén kifejtette: bár az Iszlám Állam terroristáit kiűzték a szíriai Rakka városából, a terrorszervezet változatlanul "óriási fenyegetést" jelent.
 • 07:38 Sikeres a bankkártya-elfogadóhelyek telepítési programja Rendkívül sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhely telepítési program: az első lépcsőben az idén december 31-ig vállalt 30 200 terminálnak már több mint a felét forgalomba helyezték a programban részt vevő szolgáltatók. 
 • 07:38 Újranyílt a bogotai nagykövetség Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a cél az új kolumbiai fejlődési szakasz nyújtotta lehetőségek kihasználása.

MagyarHírlap - heti top

 • 1. Népharag Juhász ellen Gyilkos kommenttűzbe került Juhász Péter és Karácsony Gergely a hét végén, miután ők is lemondták a részvételüket a Közös Ország Mozgalom által meghirdetett demonstráción.
 • 2. Már védekezni sem tud az MSZP Vona Gábornak egyszerűen terhes már a saját pártja, akár érdekében is állhat, hogy megszűnjön mondta lapunknak Boros Bánk Levente politológus, aki szerint a szocialisták hirtelen felindulásból előremenekülnek.
 • 3. Megszólalt Simon vagyonőre Egy budapesti széfben is voltak Simon Gábornak megtakarításai, ám 2008-ban ezt az összeget is egy osztrák bankba vitte ki, mivel a Gyurcsány-kormány államtitkáraként államcsődtől tartott derült ki az exszocialista politikus ügyének tegnapi...
 • 4. Mekk Elek visszatér
 • 5. Stabilan vezeti a pártversenyt a Fidesz - KDNP, az ellenzéki szavazók viszont nem sorakozn...
 • 6. Ismét bíróság előtt a rendőrök Megkezdte tegnap a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa azt a megismételt büntetőpert, amelynek két rendőr vádlottja a nyomozás adatai szerint öt éve megvert egy ismert arab sakkszövetségi vezetőt a megyeszékhelyen.
 • 7. Erősödött a Fidesz - KDNP, mélybe zuhant az MSZP
 • 8. Százéves korában elhunyt Danielle Darrieux
 • 9. Fel a fejet, ki a mellet!
 • 10. Büntetés nélkül megúszhatja Palmarsson A Veszprém perrel és anyagi kártérítéssel fenyegette meg Aron Palmarssont, aki júliusban váratlanul közölte, hogy elhagyja a magyar kézilabdacsapatot, amelyhez 2018 nyaráig szerződés köti. Azóta sem derült ki, hogy a világ egyik legjobb irá...
 • 11. Pep Guardiola még nem találkozott ilyen jó csapattal Harmincegy gólt hozott a BL keddi játéknapja, minden pályán született legalább két gól. Rekordok dőltek meg, sorozatok folytatódtak, meglepetések születtek. Nagyszerű mérkőzéseket játszottak.
 • 12. Magyarellenesség miatt léptek fel a jogvédők A lelátókon megnyilvánuló magyarellenesség visszaszorítására javasoltak megoldásokat az erdélyi Mikó Imre Jogvédő Szolgálat képviselői a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) egy találkozón, amelyről szerdai közleményében számolt be a szolgála...
 • 13. Magyar idő szerint ma éjjel kezdődik a világ leghíresebb férfi kosárlabda-bajnoksága, az N... A tavalyelőtti bajnok Cleveland Cavaliers a Boston Celticset fogadja.
 • 14. Conte túl erős edzéseket tart A hétvége külföldi bajnoki labdarúgó-mérkőzései közül az egyik legérdekesebbnek a Chelsea és a Watford londoni találkozója ígérkezik a Premier League-ben. Antonio Conte, a londoni csapat edzője a sérülésekkel indokolta a gyengébb szezonkez...
 • 15. Újabb átkelő létesül a két ország között A magyar és szlovák együttműködéssel épülő komáromi Duna-híd jelképe lehet a két ország közötti jó kapcsolatnak és az európai belső határok átjárhatóságának.
 • 16. Fegyverként használja alapítványát Soros A héten George Soros több mint 18 milliárd dollárt (4716 milliárd forint) utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak, amely ezzel az Egyesült Államokban a rendelkezésére álló pénzeszközök nagyságát tekintve a m...
 • 17. Újabb lehúzós helyet számoltak fel A túlszámlázásra szakosodott újabb szórakozóhelyet számoltak fel a Belvárosban közölte a BRFK. A nyomozók csütörtök éjszaka csaptak le a Váci utcai szórakozóhelyre, mert információjuk volt arról, hogy az ott dolgozók az elmúlt időszakban t...
 • 18. Gyurcsányt is felelősségre vonnák Az alaptörvény módosítását kezdeményezi a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) annak érdekében, hogy a 2006 őszi rendőri brutalitások során elkövetett bűncselekmények a kommunista bűnökhöz hasonlóan ne évülhessenek el jelentette be a tizenegy ...
 • 19. Vona egy gyékényen árul Gyurcsánnyal Nagy nyomás helyeződik ránk azért, hogy erre az intézményre más szabályok vonatkozzanak, mint a többi egyetemre, de ennek ellenállunk közölte lapunkkal a CEU kapcsán Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
 • 20. Méltó megemlékezés Október 23-a alkalmából számos program várja az ünneplőket. A rendezvények már a hétvégén, vasárnap délután elkezdődnek, fáklyásvonulás, fényfestés és ingyenes koncertek is lesznek.