Ízesélet - napi top

  • 1. Életmód a szív egészségéért: ez a DASH-diéta A diéta elnevezése mozaikszó: DASH (Dietary Approches to Stop Hypertension), azaz röviden összefoglalva diéta a magas vérnyomás megfékezésének elősegítésére. A diéta által ajánlott étrend hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez, valamint kord...
  • 2. Bevásárlás, élelmiszerek – takarékosan és tervezve. Pár hónapja elkezdtem a kiadásaimat írni. Előtte megsaccoltam, mennyit költök rezsire, ételre, ruházatra, stb. A hónap végén összehasonlítottam a valós adatokkal és kiderült, sokkal többet költök ennivalóra, mint sejtettem. Hogy lehetséges ...

Ízesélet - friss

  • 19:34 Bevásárlás, élelmiszerek – takarékosan és tervezve. Pár hónapja elkezdtem a kiadásaimat írni. Előtte megsaccoltam, mennyit költök rezsire, ételre, ruházatra, stb. A hónap végén összehasonlítottam a valós adatokkal és kiderült, sokkal többet költök ennivalóra, mint sejtettem. Hogy lehetséges ...
  • 17:30 Életmód a szív egészségéért: ez a DASH-diéta A diéta elnevezése mozaikszó: DASH (Dietary Approches to Stop Hypertension), azaz röviden összefoglalva diéta a magas vérnyomás megfékezésének elősegítésére. A diéta által ajánlott étrend hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez, valamint kord...
  • 13:12 Érik a ropogós cseresznye. Fogyasszunk belőle sokat, finom és egyben egészséges is. Az eperszezonnak lassan vége, de senki se csüggedjen: a nyári kedvencek java még hátravan, most éppen a zamatos cseresznye beérésének örülhetünk. A cseresznyés kevert sütemény és a clafoutis, vagyis a franciák híres tejes pitéje ilyenkor ki...
  • 2019.06.17
  • 18:34 Miért olyan drága a Himalája só? Nehéz divatosságra hivatkozva eladni bizonyos élelmiszereket, például a sót. Annyira alapvető, hogy reklám nélkül is megvásároljuk, viszont hétköznapisága révén nem soroljuk a trendi hozzávalók közé. Igen, eddig a szegény asztali sóról besz...
  • 13:26 Hogyan célszerű a boltban vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket megmosni? A téma, ami időről időre előkerül, és általában rengeteg vitát vált ki, hiszen mindenki más módszerre esküszik. Elég leöblíteni folyó víz alatt, vagy éppen dehogy elegendő ennyi, suvickoljuk csak meg szépen a vásárfiát. És persze „a gyümölc...
  • 2019.06.16
  • 18:13 Hűsítsük magunkat házi fagyival. Bloggereink évről évre szuper fagylaltokat készítenek, a legjobbakból szemezgettünk. Válasszátok ki a kedvenceteket, gyorsan dobjátok össze, aztán mehet is a fagyasztóba a hűsítő finomság.  Joghurtos eperfagyi  Még elcsíphetjük a szezon uto...
  • 2019.06.15
  • 18:20 Mi történik a testünkkel, ha alkoholt fogyasztunk a nagy melegben? Itt a nyár, és ilyenkor az egyik legjobb dolog meginni egy hideg sört, fröccsöt, netán Aperol Spritzet a kedvenc kerthelyiségünkben vagy a teraszunkon. Ám mielőtt túlzásokba esnénk, és egyik italt kevernénk a másik után, jó tudni, hogy a ká...
  • 2019.06.14
  • 17:37 Görögdinnye, a nyár slágere - fogyaszd szendvicshez, salátához és koktélokhoz adva is. A sok-sok esős nap után végre igazán beköszöntött a nyár, a piacokon pedig már kapható az évszak talán legjellegzetesebb gyümölcse, a görögdinnye. Ha már túl vagytok jó néhány szeleten, mutatunk néhány további izgalmas módot a felhasználásá...
  • 13:29 Érdekességek a koffeinről Sokan kávézunk nap mint nap, de tudjuk pontosan, hogy miként fejti ki a kávé élénkítő hatását? Mértékkel fogyasztva a koffein nem csak az idegrendszerünket serkenti, hanem javítja a memóriánkat, koncentrációs képességünket is. Sőt, csökkent...
  • 2019.06.13
  • 18:17 Ezekért a fagylaltokért rajong Amerika Most, hogy igazán beköszöntött a nyári meleg, minden bizonnyal kedvünk támad elnyalogatni egy kis fagyit. De melyiket válasszuk a rengeteg íz közül? Nemrég belefutottunk egy jópofa rajzba, ami államokra lebontva mutatja be az amerikai ember...
  • 13:35 Miért egészségesebb a whiskey a többi tömény szesznél? Már a felvetés is érdekes, hiszen lépten-nyomon azt halljuk, hogy alkoholok terén a jó minőségű száraz vörösbor a legmegfelelőbb választás. Tény, hogy a mérsékelt vörösborfogyasztás mellett számos érv szól, pozitív élettani hatásait hosszan...
  • 2019.06.12
  • 18:08 Frissüljünk fel egy csokor illatos mentával. Mutatjuk, mi mindenre használható a konyhában Mi a közös egy klasszikus angol borsóételben, a kedvenc joghurtos mártogatósunkban és a kubai mojitóban? Egy egyszerű és szerény kinézetű zöldfűszer, a menta. A fenti három példából azonban jól látszik, hogy szerepe egyáltalán nem elhanyago...
  • 13:14 A világ legdrágább ételei, amelyeket muszáj egyszer megkóstolnunk. Vagy mégsem? Arannyal borított pattogatott kukorica, kaviáros pizza, gyémántokkal díszített koktélok. Furcsának hatnak? Biztosan. Pedig a luxusételek világa tele van ilyen, inkább a külsőségekről, mintsem az ízekről szóló fogásokkal. És persze léteznek ...
  • 2019.06.11
  • 17:54 Hogyan nem fog kiszáradni a sült csirkemell? Nem tudjuk eleget hangsúlyozni: a jó minőségű csirkehús finom, egészséges és változatosan elkészíthető. Ráadásul a diétánkba is könnyedén beilleszthető, ezért egy-egy rosszul sikerült sült csirkemell után egyáltalán nem érdemes örökre lemon...
  • 13:43 Miért csak félig van tele minden egyes csipszes zacskó? Kezdjük a rövid hetet egy égető kérdéssel… Mindannyian ismerjük az érzést: megvesszük a kedvenc csipszünket, majd miután feltéptük a zacskót, szomorúan konstatáljuk, hogy a fele bizony levegő. Persze, pontosan tudjuk már előre, hogy most se...
  • 2019.06.10
  • 18:04 Az egyszarvúak titkai - letarolták a világot az unikornis formájú torták Az elmúlt években terjedő unikornis láz miatt biztosak vagyunk benne, hogy senkinek sem kell bemutatni ezeket az aranyos képzeletbeli állatkákat. És bár nem olyan régen kaptuk fel őket ismét, valójában nem új keletűek: már az ókori görög ir...
  • 2019.06.09
  • 18:23 Irány a szabad. Gondoljatok a piknikkosárra is, mutatjuk a legfinomabb ételeket kirándulás... Gyönyörű időnk van a hosszú hétvégén, a lehető legjobb alkalom arra, hogy végre kimozduljunk a 4 fal közül. Ha pedig nekiindulunk, a piknikkosár se maradjon üresen! Bloggereinktől ezúttal 8 olyan ételt, ételtípust gyűjtöttünk össze, amelyek...
  • 2019.06.08
  • 18:38 Vajon mit esznek a világ vezetői? Egy biztos: rendkívül eltérő személyiségek kerültek cikkünkbe, és ez a különbözőség táplálkozási szokásaikon is tetten érhető. Vannak, akik státuszuktól függetlenül egyszerű ételeket fogyasztanak, és vannak, akik ragaszkodnak a fényűző lako...
  • 2019.06.07
  • 17:49 Vingardium Borfesztivál, avagy ahol a varázslat, valósággá válik. Sokan nem tehetik meg, hogy sorra bejárják hazánk összes borvidékét, így egy fesztivál keretében elhozzuk most a látogatóknak a legtöbbet. Akik igazán jó programokra, különleges borokra, finom ízekre és jó zenére vágynak egyszerre, azok nem...
  • 13:37 Fűszernövény gyorstalpaló - így lesz mindig friss fűszerünk a főzéshez Az már fél siker, ha eldöntöttük: friss zöldfűszerekre váltunk a konyhában. Bevásárlunk, gyönyörködünk, főzünk velük, aztán rosszabb esetben már pár nap múlva az első kókadozó levelek megpillantásakor elkezd lankadni a kedvünk. Vajon mit ...
  • 2019.06.06
  • 18:18 10 étel, ami még finomabb kaporral Nyári tökfőzelék és kovászos uborka, vágja rá egyből mindenki, mi pedig nem tiltakozunk, ezeket az ételeket el sem tudnánk képzelni kapor nélkül. Viszont sok egyéb fogásnak is csak jót tesz egy csokor zsenge, friss kapor. Mutatjuk!   1. Hid...
  • 13:13 Tényleg hízunk, ha lefekvés előtt eszünk? Egy hosszú nap végén kevés jobb dolog létezik, mint némi rágcsa kíséretében megnézni egy izgalmas filmet, vagy olvasni pár fejezetet a kedvenc regényünkből. Csoki, csipsz, esetleg valami főtt étel, sokan vágyunk esténként vigasztaló vagy ép...
  • 2019.06.05
  • 18:06 És ismét egy furcsaságra bukkantunk. Itt a booza fagyi. Nem olyan régen számoltunk be nektek a boba sütiről, az ázsiai tápiókagyöngyös csodadesszertről. Ez az a kívül csak érdekes, belül viszont erős meglepetésfaktorral bíró süti, amely szép lassan meghódítja a világot. A boba is elég extra, de ...
  • 13:28 Étkezés utáni puffadás? A gasztroenterológus szerint ezt tehetjük a kellemetlen tünetek el... Aki már küzdött vele, tudja, hogy a puffadás rendkívül kellemetlen dolog, ráadásul azt is nehéz kideríteni, hogy mi okozza. Előfordulhat bizonyos ételektől vagy ételkombinációktól, sőt a női hormonális ciklus ingadozásától és a székrekedést...
  • 2019.06.04
  • 20:32 Nyaralásra fel. Akciósan. Gyerekkoromban sokszor mentünk autóval Horvátországba nyaralni. Közel laktunk a horvát határhoz és legtöbbször sátoroztunk, ezáltal spóroltunk és mobilisabbak is voltunk. Ha valahol nem volt jó az idő, a társaság vagy a fogás, csak felpakol...
  • 18:27 Este összekevered, aztán reggel már kanalazhatod is, ez az egyéjszakás zabkása Overnight Oats, azaz egyéjszakás zabkása. Ez az a trend, amely annyi lelkes rajongót gyűjtött magának, hogy mára az egyik legismertebb reggelivé vált a tudatosan táplálkozók körében. De mit is jelent pontosan? A recept roppant egyszerű: est...
  • 13:10 Edzés után akkor is együnk, ha nem vagyunk éhesek. Mi történik, ha nem eszünk edzés után? Edzés közben az izmainkban mikrorepedések keletkeznek, amelyek aztán megerősödve összeforrnak, és így épül „újra” az izomzatunk. Ehhez viszont tápanyagokra van szükségünk, például fehérjére, amely segí...
  • 2019.06.03
  • 17:35 Nem lesz ez egy kicsit drága? Néha értelmetlenül sok pénzt is elkérnek egy-egy fogásért Előfordul, hogy egy étterem figyelemfelkeltésként valami egészen meglepő ételt tesz fel az étlapjára. Például egy olyan fogást, amely első blikkre az a bizonyos „semmi extra” kategória, ám ha jobban megnézzük, a hozzávalói – vagy azok besze...
  • 13:16 Jó fehérjeforrások-e a zöldségek? A táplálkozással foglalkozó cikkek, magazinok egyik gyakran boncolgatott témája a növényi fehérjék kérdése. Vajon megoldható a fehérjebevitel kizárólag zöldségekből? Mi a helyzet azokkal, akik vegán életmódot folytatnak, és nem csak húst, h...
  • 2019.05.31
  • 17:40 A kínai kelnek minden konyhában ott a helye. Bár a kelbimbó, a karfiol és a brokkoli sokkal elterjedtebb a kínai kelnél, szerencsére már nálunk is egyre ismertebb, és nem csak a szupermarketekben, hanem kisebb diszkontokban, üzletekben és a piacokon is beszerezhetjük. Üde ízű, finom é...
  • 14:54 Veszély a konyhában: legyünk óvatosak, ha ezeket a tisztítószereket és eszközöket használj... Varázslatos dolog főzni, finomakat alkotni, majd bezsebelni szeretteink dicséretét. Ám mielőtt belefeledkezünk az ízekbe, a fűszerekbe és a kísérletezésbe, jó tudni, hogy konyhánk számos veszélyforrást rejthet magában. Mutatjuk, mire érdeme...
  • 10:01 Milyen szószt válasszunk a különböző tésztafajtákhoz? Ha olyan vagy, mint én, akkor csak spagettid, esetleg linguine tésztád van otthon (meg néha capellini, ami egy nagyon vékony spagetti, szinte cérnametélt), és szinte mindegy, hogy bolognai, pesztó vagy gombás szósz kerül rá, azt főzöd meg, ...
  • 2019.05.30
  • 17:45 Mitől Buffalo a Buffalo csirkeszárny? Meccsnézés, esti traccsparti vagy buli előtti-utáni-közbeni vacsi? Egy biztos, a csípős chiliszósszal sült, kéksajtos mártogatóssal tálalt Buffalo csirke mindegyik alkalomra tökéletes. Arra pedig, hogy éjszakai falatozásnak mennyire egészsé...
  • 13:03 Készüljünk a grillszezonra. Kezdjük a grillsütőnk alapos kitakarításával, mutatjuk, hogy é... Nyakunkon a nyár, legalábbis a naptár szerint, a napsütéses, meleg hónapok pedig egyet jelentenek a grillszezonnal. Mielőtt feldobnánk a rácsokra az első bepácolt finomságokat és hamburger húspogácsákat, ideje alaposan kitakarítani a grillü...
  • 10:10 A legjobb ételek a piros betűs napokra Nőtársaimnak minden bizonnyal nem kell bemutatni, mire is gondolok, hiszen a legtöbbünk élete során legalább néhányszor – ha nem minden hónapban – megtapasztalja azt, hogy miért is emlegetik „nehéz napokként” a menstruációs ciklus első néhá...
  • 2019.05.29
  • 18:06 A gyermekláncfű nem gyomnövény, sokkal inkább gyógynövény. Hívjuk még pitypangnak és kutyatejnek – hogy csak a legismertebbeket említsük –, gyerekkorunkban koszorút készítettünk belőle, és a kertben általában a többi gyommal együtt kihúzgáljuk a földből. Pedig ennél jobb sorsra is érdemes ez a kis ...
  • 13:01 Minden nemzet mást szeret reggelizni – az egyik gyorsétteremlánc igazodott az országspecif... Bár a hamburger-sült krumpli kombináció szerte a világon népszerű, a reggelikkel azért más a helyzet. Egyes országokban a sós, máshol akár az ebédnek is beillő mennyiségű, megint máshol pedig az édes napindító a nyerő. Az egyik nagy gyorsét...
  • 2019.05.28
  • 17:51 Minden napra újkrumpli - így készítsük el a szezon sztárját. A nyár elérkeztének egyik biztos jele, ha a piacon megjelenik a parázskrumpli és az újkrumpli. Szerintünk az eper és a spárga mellett ezért az ízletes zöldségért és rengetegen várjuk a jó időt, ugye? Ha akkora rajongók vagytok, mint mi, érd...
  • 13:17 Ezekért a hamburgerekért rajonganak az amerikaiak Ma, azaz május 28-án az Egyesült Államokban nemzeti hamburger napot tartanak. Ilyenkor és persze egyébként is, hiszen éppen most csapunk bele a szezonba felizzik a grill, és a kertekben egyre csak sülnek a szaftos húspogácsák. Az egyik ke...
  • 2019.05.27
  • 17:45 Ezek a fűszerek nagyon jól állnak a sült csirkének A csirke meglehetősen ízetlen szárnyas mondják a fanyalgók, majd gyorsan el is könyvelik diétás fehérjeforrásnak ezt az alapanyagot. Más oldalról nézve viszont pont előnyünkre válhat, hogy semleges ízű hússal van dolgunk, hiszen így kedvün...
  • 13:45 Nyílnak a bodzavirágok. Idén se hagyjátok ki a gyűjtést, mutatjuk, hogy miért érdemes felk... Rövid ideig tart a szezon, most érdemes körülnézni a környéketeken. Mi hétvégén Budapest határában már mindenfelé láttunk kinyílt vagy éppen nyílófélben lévő bokrokat, így a jövő hetünk biztosan a bodzáról (is) fog szólni. Miért egészsége...
  • 2019.05.26
  • 18:45 Jön a 8. Rosalia Fesztivál. Szeretitek a rosét? És a pezsgőt? Akkor jövő hétvégén a Városl... Mi lehetne jobb nyárkezdés, mint rózsás árnyalatú rosékkal, habzóborokkal, pezsgőkkel, na meg isteni ételekkel, koncertekkel és családi programokkal ünnepelni a napsütéses, meleg hónapok eljövetelét? Idén nyolcadik alkalommal kerül megrende...
  • 13:47 Ezt nézzétek. Mókás ételek az Instagramról gyerekeknek és lélekben gyerekeknek Egész hétvégén a holnapi gyereknapra készülünk! Tegnap már mutattunk nektek 3 cuki receptet, most viszont az Instagram végeláthatatlan képtengeréből válogattunk olyan finomságokat, amelyeket tuti biztos szeretni fognak a csemeték. Nem tud...
  • 2019.05.24
  • 13:44 Ilyen ételeket is készítenek burgonyából - krumplikörkép a világ körül Magyarország „krumplis” nemzet, gondoljunk csak a hagyományos rakott burgonyára, a nudlira, a gombócokra, a hagymás tört krumplira vagy éppen a dödöllére és a tócsnira. Ahogy nálunk, úgy más országokban is igen népszerű, hiszen olcsó alapan...
  • 2019.05.23
  • 18:02 Mindig van egy első muffin… Sütési tanácsok kezdő konyhatündéreknek Úgy gondoljuk, hogy egy gasztronómiai oldalon nem csak különlegességekkel kell foglalkoznunk, hanem az alapokkal is. Vannak, akik most kezdik meg az első tétova próbálkozásokat a konyhában, cikkünk nekik szól. Sütni mindenképpen élvezetes, ...
  • 13:42 A tökéletes chili titkai – így lesz még finomabb a kedvenc csípős ételünk A mai szeles időjárás pont jó indok arra, hogy elkészítsétek a kedvenc chili con carne recepteteket. És ha már így alakult, emeljétek a szintet, legyen még finomabb, egyedibb, a saját ízlésetekre szabott! Javaslataink ebben segítenek, ne fe...
  • 2019.05.21
  • 17:37 Változatosabb, mint gondolnánk – ötletek karalábéra Habár gyökérzöldségnek tűnhet első pillantásra, a karalábé valójában a föld felszínén nő, akár a káposztafélék. A brokkoli és a kelbimbó rokona, édeskés íze és ropogós állaga miatt sokan kedvelik nyersen fogyasztva is. Amikor megvásároljuk,...
  • 13:19 Új őrület terjed a neten: itt a boba süti. Hogy micsoda? Boba! Igen, jól sejtitek, éppen új instasztár van születőben… Az Instagramnak – akár tetszik, akár nem – egyre nagyobb befolyása van arra, hogy mit is eszünk. Rengeteg étel köszönheti sikerét és közkedveltségét a közösségi méd...
  • 2019.05.20
  • 18:03 A szépségért szenvedni kell? Dehogy. Inkább fogyasszunk sok-sok retket, mutatjuk is, miért... Sok ételre mondták már az idők folyamán, hogy aki megeszi, megszépül tőle, így teremtett igazi divatot többek közt az addig kevésbé népszerű fodros kel és a leginkább szóra sem méltatott kókuszvíz. Hasonló a helyzet a retekkel, sőt amellett...
  • 13:21 Jó food truckot választottunk? Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk, inkább máshol együk... Jó food truckot választottunk? Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk, inkább máshol együk meg a kedvenc hamburgerünket! Tegnap már megmutattunk bloggereink legjobb street food, azaz utcai étel receptjeit. Otthon főzni szuper dolog, de pers...
  • 2019.05.19
  • 18:09 Jön a nyár, jön a street food szezon. Mutatjuk bloggereink legfinomabb utcai ételeit. Az előző pár nap a Gourmet Fesztivál jegyében telt, de ez még csak a kezdet: jobbnál jobb fesztiválok, utcai programok várnak rátok egész nyáron. És ha már kültér, ne feledkezzünk el a street foodokról, azaz az utcai ételekről se! Bloggerei...
  • 2019.05.18
  • 12:40 Egész hétvégén vár a Gourmet Fesztivál. A gyakorlott Gourmet-ra járók valószínűleg boldogan, de némi fenntartással fogadták az időjárást: igen, úgy néz ki, hogy az idei 4 napon nem fogunk gumicsizmában ázni-fázni kedvenc gasztrofesztiválunkon. Mi például pénteken kifejezetten szé...
  • 2019.05.17
  • 17:58 Maradt egy kis köret tegnapról? Semmi gond, mutatjuk, hogy mi minden készíthető belőle. Van az úgy, hogy elmérjük a köret mennyiségét, a hús elfogy, a rizs vagy a burgonya pedig dobozba kerül, és aztán már csak kerülgetjük a hűtőben. Kis fantáziával azonban szuper ételeket készíthetünk a felhasználásukkal, a család rá sem fog ...
  • 13:10 Hogyan együnk kevesebb sót? Örök kérdést feszegetünk az alábbi cikkben, hiszen a sótlan ételek nem az igaziak, és aki épp egy gasztronómiai oldalon barangol, minden bizonnyal kedveli az ízes fogásokat. Valamennyi sóra természetesen szüksége van a szervezetünknek, a tú...
  • 2019.05.16
  • 18:16 Apró változtatásokkal a nagy eredményekért: ezeket a pontokat tartsuk be, ha fogyni szeret... Még ha az időjárás nem is kegyes hozzánk mostanában, feltartóztathatatlanul közeleg a nyár, és vele együtt sokak „réme”, a bikiniszezon. Mielőtt ész nélkül koplalni kezdenénk, esetleg valami bonyolult és egyáltalán nem egészséges fogyókúráb...
  • 13:02 Jöhet egy kis csípős? A kakasszósz titka Sokan rajonganak érte, mások pedig egyszerűen nem értik, hogy mi annyira jó a Srirachában, vagyis a kakasszószban. Egy biztos: az utóbbi években Magyarországon is hatalmas népszerűségre tett szert, aki szereti a csípős ízeket, már egészen b...
  • 2019.05.15
  • 17:35 Vajon mennyi zsírt kellene fogyasztanunk? A zsírokra általában úgy szoktunk tekinteni, mint eredendően rossz dolgokra, amelyek nem csak egészségtelenek, hanem még a hízásért is felelősek. Ez azonban így nem igaz, sőt valójában pont segítségünkre lehetnek a kilók ellen vívott harcba...
  • 13:35 Umami, a titokzatos ötödik alapíz Mi is az az umami? Édes, keserű, sós és savanyú – a négy alapíz, vágjuk rá. Pontosan, de a sort még ki kell egészítenünk az umamival, ami nem más, mint az ötödik alapíz. Nehéz körülírni, hogy pontosan milyen, mindenki kissé szubjektíven, sa...
  • 2019.05.14
  • 18:01 Mitől egészséges a skandináv étrend? Biztosak vagyunk benne, hogy aki így tavasz táján életmódváltásra adja a fejét, az valószínűleg a mediterrán étrend követésén is elgondolkozik. Jön a nyár és a jó idő, mediterrán hangulatba kerülünk, ehhez pedig pont megfelelő az olasz, spa...
  • 13:40 A nagy bagel sztori: de miért került lyuk a süti közepére? Azt kell mondanunk, hogy a bagel bizony furcsa szerzet. Alig pár hozzávalóból áll, mégis meglehetősen időigényes az elkészítése, főzik, aztán megsütik, ráadásul még egy lyuk is ott tátong a közepén, pedig valószínűleg mezei zsemlének egysze...
  • 2019.05.13
  • 17:47 Érdemes komolyan venni: ezek a jelek utalhatnak cukorfüggőségre A finomított cukor nem kizárólag az elhízásért felelős, hanem a szívizomzati megbetegedések és a kettes típusú cukorbetegség kockázatát is növelheti. Ráadásul könnyen hozzá lehet szokni, sőt olyan mértékű függőséget okozhat, amelytől nehéz ...
  • 13:04 Így lesz igazán finom az egyedényes tészta Ismeritek az egyedényes vagy egylábasos tésztát? Millió recept kering a neten, és sok szakácskönyv is született a témában. A receptek roppant egyszerűek: egyetlen lábast használunk hozzájuk, amelybe csak bedobáljuk a hozzávalókat, és ripsz-...
  • 2019.05.12
  • 18:17 Oliver Rowe, a szezonalitás elkötelezettje Két tavaszi receptet mutatunk Olivertől, a séffel és főztjével budapesti vacsoraestjein személyesen is megismerkedhettek.
  • 2019.05.11
  • 18:35 A tökéletes sült csirkemell fortélyai Lássuk be, a csirkemell nem a legízletesebb húsfélék egyike, főleg ha diétázunk, és bőr nélkül sütjük meg. Ellenben könnyen kiszárad, ha nem figyelünk oda az elkészítésénél, ez pedig így együtt sokaknak elveszi a kedvét a kísérletezéstől. N...
  • 2019.05.10
  • 18:11 Vásárlás, feldolgozás, tárolás - ezekre figyeljünk, ha zöldség és gyümölcs kerül a kosarun... Sok-sok szezonális zöldségre és gyümölcsre van szükségünk, ezt jól tudjuk. Ha az elhatározás adott, hogy nap mint nap fogyasszunk az egészséges finomságokból, jótékony élettani hatásukat ne rontsuk el azzal, hogy rosszul választunk, vagy a ...
  • 13:09 Gondoltad volna? Azon kívül, hogy egészséges és finom, még a háztartásban is hasznát vehet... Tehetjük limonádéba, cikkezve vagy öntetként salátába, télen szegfűszegekkel teletűzdelve a radiátor fölé – erre mind jó a narancs. És még sok másra is, mutatjuk.   1. Felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal szemben A narancshéj intenzív ...
  • 2019.05.09
  • 17:51 Ezért nem biztonságos a nyers hús fogyasztása Van, aki alaposan átsütve szereti a húst, és van, aki inkább a nyersebb verziókra szavaz – ez idáig ízlés dolga. Az viszont nem kérdés, hogy a jól megsütött hús fogyasztása biztonságosabb, ezzel szemben nyers húst enni igencsak rizikós váll...
  • 13:13 A péksüti két élete – vegyünk belőle többet, szikkadt kenyérféléből is készíthetünk finoma... Ezúttal nem a véletlenül megmaradt péksütemények megmentéséhez adunk ötleteket, hanem egyenesen arra biztatunk benneteket, hogy spóroljatok a bevásárlásra szánt időn. Vegyetek többet a kedvenc bageletekből vagy éppen kalácsotokból, első nap...
  • 2019.05.08
  • 18:35 Kutyakaja mítoszok - igen, kutyaétel-trendek is léteznek, de nem kell mindent elhinnünk A kutyusunkon egyértelműen látszik, hogy milyen az étrendje. Erről árulkodik bundájának fénye, egészségi állapota és aktivitási szintje. Így nem csoda, ha a szerető gazdik körében éppen úgy népszerűek egyes kutyaétel-trendek, ahogyan mi emb...
  • 13:25 Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája – Íme a döntős kreációk. Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a szakma és a közönség körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Magyarország Tortája verseny. Tegnap, május 7-én derült ki, hogy a szakmai zsűri mely süteményeket ítélte a legkiválóbbaknak, 5-5...
  • 2019.05.07
  • 17:55 Diétázni csak ésszel. Bízzunk benne, hogy ezek a retró diétatrendek örökre kimentek a diva... Habár hódít a retró, és jó móka felvenni anyukánk fiatalkori farmerját, esetleg megtalálni apu lemezlejátszóját és tetemes bakelitlemez-gyűjteményét, a korábbi generációk diétázási szokásaikat inkább ne elevenítsük fel. Természetesen nem mi...
  • 13:04 Rétegről rétegre: így készítsünk mennyei pohárdesszertet Pohárdesszertet készíteni nem nagy ördöngösség, a variációs lehetőségek száma szinte végtelen, pár perc alatt összeállítható, mutatós, no meg nagyon-nagyon finom. Kőbe vésett szabályok nincsenek, sőt ehhez az édességhez még pontos recept se...
  • 2019.05.06
  • 18:15 Eper, de nem desszert? Kedvenc tavaszi gyümölcsünk sós ízekkel is remek párost alkot, íme ... Bár már hetek óta kapható a piacon és a szupermarketekben eper, lassan tényleg beköszönt az igazi szezon. Ilyenkor aztán az összes süteménybe, pohárkrémbe, turmixba, zabkásába epret pakolunk, és milyen jól tesszük! Azonban nem csupán édessé...
  • 13:00 Így reggelizzünk, ha low-carb diétát folytatunk Új hét, új fogadalmak. Lehet, hogy éppen most, a nyár előtti utolsó hajrában kezdtetek bele egy jó kis fogyókúrába? Ha az alacsony szénhidrátbevitelen alapuló low-carb diéta mellett tettétek le a voksotokat, fontos kérdés, hogy mivel indítj...
  • 2019.05.05
  • 18:04 Anyu mondta: a legjobb konyhai praktikákat az édesanyáktól leshetjük el Biztos vannak olyan ételek a ti családi recepttáratokban is, amelyek akkor a legfinomabbak, ha édesanyátok, nagymamátok készíti el. Érdemes az apró, de több évtizedes tapasztalatokon nyugvó trükköket ellesni tőlük, hiszen anya vagy a mami f...
  • 2019.05.04
  • 18:05 Holnap köszöntjük az édesanyákat. Készüljetek nekik kedves és finom meglepetéssel. Az édesanyák minden egyes nap megérdemlik a törődést, viszont ezt a hétvégét tegyétek számukra még különlegesebbé! Egy finom reggeli, helyette elkészített ünnepi ebéd és persze édesség… Ti melyikkel lepnétek meg őket? Mutatjuk a válogatásun...
  • 2019.05.03
  • 17:38 Ebben az országban eszik a legtöbb édességet – ti jól tippelnétek? Ha úgy gondoltátok, hogy az Egyesült Államok lesz a helyes válasz, bizony tévedtetek, a világ legnagyobb édességfogyasztói a svédek. Akkora rajongók, hogy a „szombati édesség” külön fogalom náluk, amire egyedi szavuk (Lördagsgodis) is van. ...
  • 13:10 Így óvjuk környezetünket takarítás közben is Van jobb érzés annál, mint amikor egy igazán alapos takarítás után végigsétálunk az immár ragyogóan tiszta otthonunkon? Talán csak az, ha már munka közben tudjuk, hogy nem csupán magunkért, hanem a környezetünkért is tettünk egy keveset. El...
  • 2019.05.02
  • 17:51 Veszélyes lehet a vágódeszkánk? Aggodalomra nincs ok, de nem árt odafigyelni a tisztán tar... Ha valaki megkérdezné tőlünk, hogy melyik a legveszélyesebb konyhai eszközünk, valószínűleg nem a vágódeszka jutna rögtön eszünkbe. Pedig könnyen válhat káros baktériumok melegágyává a látszólag alapos és rendszeres elmosás ellenére is. Mi ...
  • 13:38 Még egy cég kiállt a környezettudatosság mellett - a Disney is felhagy a műanyag szívószál... 2019-től már a Disneyland élményparkokban sem szürcsölhetjük műanyag szívószállal az italunkat, ugyanis az anyacég Disney a Starbucks és a McDonald’s példáját követve az év közepére megszabadul az egyszer használatos műanyag szívószálaktól....
  • 2019.05.01
  • 12:36 Nincs majális virsli nélkül. Ebből az apropóból jöjjenek bloggereink legjobb virslis recep... Roppanós virsli, hideg sör, no meg az édes-ragacsos vattacukor, ezek nélkül elképzelhetetlen a klasszikus majális. Május 1. napján virslis receptválogatást hoztunk nektek, mert persze mustárba tunkolva is finom, de ennél azonban jóval sokol...
  • 2019.04.30
  • 17:30 Felmelegített sült krumpli? Van megoldás arra, hogy finom legyen. Szinte mindenki szereti a hasábkrumplit, vagy legalábbis legtöbbünk odáig van a kívül roppanós, belül omlós krumplirudacskákért. Ám ha véletlenül túl sok készült belőlük, és a tetemes mennyiség nem fogy el rögtön, valószínűleg már senki sem...
  • 13:09 Ezek az ételek segíthetnek a tavaszi fáradtság leküzdésében A hosszú tél után legtöbbünk már nagyon vágyik a jó időre, hosszú sétákra az éledező természetben, vagy esetleg egy kis kertészkedésre. Aztán hiába a kedv, ha minket is utolért a sokakat érintő tavaszi fáradtság. Aggodalomra viszont semmi o...
  • 10:28 10 szokás, amivel egészségesebb lehetsz 1 Előre tervezés Ha már vasárnaponként átgondolod, majd írásba is foglalod a következő hétre szóló mozgással kapcsolatos terveidet és céljaidat, sokkal kisebb eséllyel fogsz letérni a helyes útról. Pont úgy, ahogy a fontos megbeszéléseket, ...
  • 2019.04.29
  • 17:41 Klasszikus magyar festmények a belvárosi tűzfalakon – megnyílt Budapesten a Fuzetea szabad... Látványos sajtótájékoztató keretein belül nyitotta meg kapuit április 25-én a Fuzeum, a Fuzetea szabadtéri kiállítása. A kiállítótér maga a 7. kerület, ezen belül is három tűzfal a Kazinczy és az Akácfa utcában. Ezeken a falakon elevenednek...
  • 13:10 A fokhagyma amilyen jó az ételekbe, annyira el is ronthatja az összhatást Mutatjuk a gyako... Aki szokott főzni, pontosan tudja, hogy a fokhagyma az egyik legsokoldalúbban használható fűszer, hiszen könnyen beszerezhető, finom, és kevés olyan sós étel létezik, amelynek ne válna előnyére egy kis jellegzetes plusz íz. Emellett nagyon-...
  • 2019.04.27
  • 19:28 Ezt fogyasztja II. Erzsébet nap mint nap A brit királynő táplálkozási szokásai sokkal hétköznapibbak, mint gondolnánk Lássuk, mit fogyaszt a legszívesebben! Tea Elvégre a brit királynőről beszélünk, tehát nem múlhat el reggel egy adag forró Earl Grey vagy Darjeeling tea nélkül. ...
  • 2019.04.26
  • 18:23 Hogyan tisztítsuk ki a kávéfőzőnket? Tavasszal azok az eszközök is sorra kerülnek a nagytakarítási lázban, amelyeket az év többi részében hajlamosak vagyunk jobban elhanyagolni. Ne maradjon ki a sorból hűséges reggeli társunk, a kávéfőző se! Mindenki sikált már ki bögre aljá...
  • 13:09 Hogyan kell szakszerűen felszeletelni a különböző fajta sajtokat? Sajt és sajt között óriási különbség lehet ízük, állaguk és textúrájuk tekintetében, így nem csoda, hogy a hozzáértők eltérő módszereket, technikákat javasolnak a különböző fajta sajtok felszeleteléséhez. Ábránk is van hozzá, mutatjuk. View...
  • 2019.04.25
  • 17:43 A tökéletes karamellizált hagyma titkai 1. Szerezzük be a hozzávalókat! A karamellizált hagyma nem egyenlő a grillezett hagymával. Mindkettő finom, de tudnunk kell, hogy közel sem ugyanúgy készülnek. A grillezett hagyma magas hőfokon készül, a karamellizálás pedig alacsony hőfoko...
  • 13:35 2019 trendi tavaszi ételei Imádjuk ezeket a listákat, néha őrület, hogy milyen ételek szerepelnek rajtuk. A legizgalmasabb pedig 1-2 év múlva visszanézni, hogy mely újdonságok vetették meg a lábukat ténylegesen a gasztronómiában, és melyek tűntek el nyomtalanul a sül...
  • 2019.04.24
  • 17:56 Mit kezdjünk a húsvéti maradékokkal? Sonka, tojás és kalács: mind újrahasznosíthatók. Valljuk be: hajlamosak vagyunk az ünnepekre túl sok ételt készíteni. Süssünk plusz egy kis kalácsot, készüljön hozzá még egy adag főtt tojás, sőt a bejgli sem egy megvetendő dolog. Aztán húsvét után csak pislogunk, hogy mennyi minden megmar...
  • 13:17 Csak jót teszel magaddal, ha fogyasztod: ez a Rooibos tea A wellness és az egészségmegőrzés világában mindig felbukkan egy-egy új csodaszer, aminek fantasztikus hatására persze megesküsznek a lelkes rajongók. És léteznek olyan termékek, amelyeknek szerencsére semmi szükségük a média hírverésére, m...
  • 2019.04.23
  • 17:36 Mindent a spárgáról: rövid a szezon, ne hagyjátok ki. A tavasz egyik legnépszerűbb zöldsége idén már megjelent a piacokon és a szupermarketek polcain. Ha még nem dogoztatok spárgával, épp itt az ideje: könnyű, gyors és változatos ételeket készíthettek belőle. Mutatjuk, hogyan érdemes elő- és e...
  • 13:27 Mitől kék a kéksajt? És hogyan készül? A kéksajt felfedezését a puszta véletlennek köszönhetjük. Egy meglehetősen ittas állapotban lévő sajtkészítő mester egy alkalommal az erre a célra szolgáló barlangjában, az érő sajtok mellett ott felejtett egy félig megevett kenyeret. Amiko...
  • 2019.04.22
  • 17:59 Mit szimbolizálnak a húsvéti tojások? Habár a húsvét Jézus feltámadásának ünnepe, sok szokás mégis pogány hagyományokat őriz. Ilyen a húsvéti tojás és a mögötte rejlő szimbólumrendszer is.   A tojás mint szimbólum a történelem folyamán Az ókori egyiptomiak, perzsák, föníciaiak ...
  • 13:08 Krimi, sárkányok és az óriási omlett - húsvéti furcsaságok a nagyvilágban A húsvét nem csupán a csokinyulakról és a csokitojásokról szól, hanem sok-sok régi népi hagyomány is kötődik hozzá, amelyeknek egy része egészen érdekes átalakuláson és újraértelmezésen ment keresztül a történelem során. Ezekhez csatlakozta...
  • 2019.04.21
  • 18:08 9 érdekes húsvéti hagyomány a világ minden tájáról Ha már túl vagytok a sonka-tojás-torma kötelező körökön, repüljetek velünk gondolatban messzi tájakra, és ismerjétek meg, hogy miként ünnepelik a húsvétot a világ más részein! Lesz itt minden a sajtgurítástól kezdve egészen a fazékdobálásig...
  • 2019.04.20
  • 18:29 31 tradicionális húsvéti fogás a Föld minden tájáról - 3. rész Cikksorozatunk első részében lengyel és litván tradicionális ételekkel, a folytatásban pedig olasz és brit húsvéti fogásokkal ismerkedtünk meg. Sorozatunk befejező részében Görögországba kalauzolunk el benneteket. Tsoureki Habár Görögorsz...
  • 2019.04.19
  • 17:51 31 tradicionális húsvéti fogás a Föld minden tájáról - 2. rész Cikksorozatunk első részében lengyel és litván tradicionális ételeket kóstoltunk, most olasz és brit tájakon folytatjuk a kalandozást. Tartsatok majd velünk a befejező részben is, ekkor görögországi ízutazásra invitálunk benneteket. Olasz...
  • 13:22 Jöhet egy jó tejeskávé? A Nespresso sajtótájékoztatóján jártunk Három különböző tejeskávéval indítani a hétfő reggelt? Mi így – és sok-sok tejes, kávés és persze tejeskávés információval – kezdtük a hetet a Nespresso Mini Atelier rendezvényén. Tudtad, hogy a világ kávéfogyasztóinak háromnegyede tejjel i...
  • 2019.04.18
  • 17:47 Praktikák a húsvéti sonka megvásárlásához és elkészítéséhez A húsvéti menü kihagyhatatlan része a sonka, és bár ha főzzük hosszadalmas az elkészítése, bonyolultnak szerencsére nem nevezhető. Nézzük, mire kell ügyelnünk a megvásárlásánál és elkészítésénél, hogy igazán fejedelmire sikerüljön az ünne...
  • 13:41 Nagycsütörtöki ételtradíciók Nagycsütörtökhöz – vagy ahogy sokan ismerjük, zöldcsütörtökhöz –, az eredeti zsidó húsvéthoz számos keresztény tradíció kötődik, ezek közül pedig több is kapcsolatos az étkezéssel. Ezen a napon került sor Jézus és követői között az utolsó v...
  • 2019.04.17
  • 18:13 31 tradicionális húsvéti fogás a Föld minden tájáról - 1. rész Nálunk sonka, tojás és kalács nélkül biztosan nincs húsvét. De vajon mit fogyasztanak más nemzetek ezen az ünnepen? Izgalmas válogatásunk első része következik, amelyben a lengyel és a litván tradicionális ételeket vettük górcső alá.   Leng...
  • 13:30 Díszítsünk tojást. Húsvéti tojásdekorációs tippeket mutatunk a készülődéshez, próbáljátok ... Húsvét előtt a legtöbb piacon el lehet csípni egy-egy doboz fehér tojást. Vegyetek ti is pár darabot, de ezúttal ne a sütihez, hanem dekorációs célra. A húsvéti dekorációnak szánt tojásokat nem csupán festéssel díszíthetjük, hanem használha...
  • 2019.04.16
  • 17:50 Hogyan vált a sonka tradicionális húsvéti étellé? Mint karácsonyra a halas fogások, úgy a húsvéti sonka is elválaszthatatlanul összeforrt az ünneppel. Virágok, barkaágak, tojás, nyuszi-csibe dekorációk, és persze az asztal éke, a csodásan felszeletelt sonka. De miért pont ez a húsétel lett...
  • 13:12 Száműzzük a szagokat. Ezek a legjobb természetes légfrissítők Főzünk, takarítunk és még számtalan olyan tevékenységet végzünk otthonunkban, amelyek túl intenzív, esetleg kellemetlen szagokkal járnak. Ezek egyrészt lehetnek savasak mint a cigarettafüst és lúgosak, ilyen többek között a hal illata. Ha...
  • 2019.04.15
  • 17:49 2 perces dekorációs tipp húsvétra: hajtogass szalvéta nyuszit. Nyuszit, nyuszifejet sokféleképpen hajtogathatunk. Most egy olyan verziót mutatunk meg nektek, amelyet papírból és textilszalvétából is könnyen elkészíttek. Minél vékonyabb az anyag, annál pontosabb lesz a végeredmény. Az egyes lépések közö...
  • 14:02 A fokhagyma csodaszer. Egy tanulmány szerint gyomorproblémák esetén is bevethetjük Hasi diszkomfort érzés, emésztési zavarok, puffadás, görcsök Legtöbbünknek ismerősek ezek a kellemetlen tünetek, ráadásul sokszor nem is tudjuk mihez kötni a felbukkanásukat (sem sokat, sem fűszereset nem fogyasztottunk). Persze hosszan fen...
  • 2019.04.14
  • 18:35 Ebben az étteremben még a pizza is Garfield formájú Nem éppen a szomszédban, hanem a kanadai Torontóban nyílik meg hamarosan az az étterem, ahol minden Garfieldról szól: a híres képregényhős egy egész étlapnyi pizza, lasagne, kávé és süti inspirációjául szolgál. Persze mi máshoz is adhatná G...
  • 2019.04.13
  • 18:21 Együk? Ne együk? Ilyen vacsora mellett lesz pihentető az álmunk Ezúttal nem a fogyókúrázókra koncentrálunk, hanem azokra, akik nem küzdenek súlyproblémákkal, viszont fontos számukra a tudatos, egészséges életmód. Egyes fogások nyugodt álmot hoznak, azonban vannak olyan ételek is, amelyek késői elfogyasz...
  • 2019.04.12
  • 18:00 Ezek az idei esküvői tortatrendek Hamarosan itt az esküvői főszezon. Akár idénre tervezitek a nagy napot, akár nem, az esküvői süteménytrendeket mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni – már csak a torták szépsége miatt is… Lássuk, milyen desszertet fog választani az, aki ...
  • 13:13 Mi a dietetikusok véleménye a ketogén diétáról? A rendkívül kevés szénhidrát elfogyasztására alapozó ketogén diéta követői tábora egyre csak növekszik szerte a világon. A diéta lényege roppant egyszerű: a cukor- és szénhidrátbevitel korlátozásával a máj szénhidrátok helyett zsírok eléget...
  • 2019.04.11
  • 17:49 Hogyan fagyasszuk le a banánt? Finom, télen-nyáron kapható, sok káliumot és rostot tartalmaz. És finom...ja, ezt már mondtuk! Nem csoda hát, hogy az egyik leginkább közkedvelt gyümölcs a banán, viszont problémás is egyben, legalábbis abból a szempontból, hogy nehéz vásár...
  • 13:19 10 étel, amelyből a nőknek többet kellene fogyasztani Azt már betéve tudjuk, hogy jobb elkerülnünk a cukros üdítőket és édességeket, a készételeket vagy például a túl zsíros fogásokat, azonban arról sokkal kevesebb szó esik, hogy milyen alapanyagokat, ételeket lenne célszerű beiktatnunk a tápl...
  • 2019.04.10
  • 17:32 Jobban esik az étel, ha szépen van tálalva - ismerd meg Manta-Szabó Zsuzsanna csodás kerám... Hangulatos keramikus műhelyében fogadott bennünket Manta-Szabó Zsuzsi, a helység hosszabbik fala végig polcos, a polcok pedig csak úgy roskadoznak a legfrissebben kiégetett kerámiák súlya alatt. Mindegyik más egy picit, egyedi, megismételhe...
  • 13:40 De mi is az az F-faktor diéta? Hasznos módszer vagy csak egy új őrület? Mutatjuk. Diétatrendek jönnek, diétatrendek mennek, a fogyni vágyók pedig semmi mást nem szeretnének, csak azt, hogy önsanyargatás nélkül elérjék a kívánt vékony alakot. Nem olyan rég új módszer ütötte fel a fejét a diétázók körében, ez az a bizonyos...
  • 2019.04.09
  • 17:51 Így főzzünk barna rizst a japán rizsszakértő szerint Momoko Nakamura évek óta járja a japán vidéket, és kutatja a rizs termesztésével kapcsolatos ősi eljárásokat. Az internet csak „Rice Girl” néven hivatkozik rá – és ő is saját magára –, ez pedig egyáltalán nem túlzás: mindent tud a rizsről. ...
  • 13:44 Gluténmentes táplálkozás - utazás közben is Utazni jó, nyaralni, kikapcsolódni menni még szuperebb dolog, ám aki ételérzékenységgel él együtt, pontosan tudja, hogy ez egyben óriási kihívás is. Finomakat enni, megismerni a helyi ízeket, de közben még véletlenül sem fogyasztani olyan é...
  • 2019.04.08
  • 18:04 Mire tippelsz, melyik a Föld legegészségesebb országa? Cikkünkből kiderül. Talán nem meglepő, hogy sajnos nem hazánk, de lehet, hogy elsőre a győztes nemzet sem jutott volna eszünkbe. Lerántjuk a leplet: a Bloomberg 2019-es felmérése szerint a dobogó legfelső fokán Spanyolország áll, éppen csak megelőzve Olaszorsz...

Ízesélet - heti top

  • 1. Miért egészségesebb a whiskey a többi tömény szesznél? Már a felvetés is érdekes, hiszen lépten-nyomon azt halljuk, hogy alkoholok terén a jó minőségű száraz vörösbor a legmegfelelőbb választás. Tény, hogy a mérsékelt vörösborfogyasztás mellett számos érv szól, pozitív élettani hatásait hosszan...
  • 2. Miért olyan drága a Himalája só? Nehéz divatosságra hivatkozva eladni bizonyos élelmiszereket, például a sót. Annyira alapvető, hogy reklám nélkül is megvásároljuk, viszont hétköznapisága révén nem soroljuk a trendi hozzávalók közé. Igen, eddig a szegény asztali sóról besz...
  • 3. Mi történik a testünkkel, ha alkoholt fogyasztunk a nagy melegben? Itt a nyár, és ilyenkor az egyik legjobb dolog meginni egy hideg sört, fröccsöt, netán Aperol Spritzet a kedvenc kerthelyiségünkben vagy a teraszunkon. Ám mielőtt túlzásokba esnénk, és egyik italt kevernénk a másik után, jó tudni, hogy a ká...
  • 4. A világ legdrágább ételei, amelyeket muszáj egyszer megkóstolnunk. Vagy mégsem? Arannyal borított pattogatott kukorica, kaviáros pizza, gyémántokkal díszített koktélok. Furcsának hatnak? Biztosan. Pedig a luxusételek világa tele van ilyen, inkább a külsőségekről, mintsem az ízekről szóló fogásokkal. És persze léteznek ...
  • 5. Hűsítsük magunkat házi fagyival. Bloggereink évről évre szuper fagylaltokat készítenek, a legjobbakból szemezgettünk. Válasszátok ki a kedvenceteket, gyorsan dobjátok össze, aztán mehet is a fagyasztóba a hűsítő finomság.  Joghurtos eperfagyi  Még elcsíphetjük a szezon uto...
  • 6. Érik a ropogós cseresznye. Fogyasszunk belőle sokat, finom és egyben egészséges is. Az eperszezonnak lassan vége, de senki se csüggedjen: a nyári kedvencek java még hátravan, most éppen a zamatos cseresznye beérésének örülhetünk. A cseresznyés kevert sütemény és a clafoutis, vagyis a franciák híres tejes pitéje ilyenkor ki...
  • 7. Ezekért a fagylaltokért rajong Amerika Most, hogy igazán beköszöntött a nyári meleg, minden bizonnyal kedvünk támad elnyalogatni egy kis fagyit. De melyiket válasszuk a rengeteg íz közül? Nemrég belefutottunk egy jópofa rajzba, ami államokra lebontva mutatja be az amerikai ember...
  • 8. Hogyan célszerű a boltban vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket megmosni? A téma, ami időről időre előkerül, és általában rengeteg vitát vált ki, hiszen mindenki más módszerre esküszik. Elég leöblíteni folyó víz alatt, vagy éppen dehogy elegendő ennyi, suvickoljuk csak meg szépen a vásárfiát. És persze „a gyümölc...
  • 9. Frissüljünk fel egy csokor illatos mentával. Mutatjuk, mi mindenre használható a konyhában Mi a közös egy klasszikus angol borsóételben, a kedvenc joghurtos mártogatósunkban és a kubai mojitóban? Egy egyszerű és szerény kinézetű zöldfűszer, a menta. A fenti három példából azonban jól látszik, hogy szerepe egyáltalán nem elhanyago...
  • 10. Érdekességek a koffeinről Sokan kávézunk nap mint nap, de tudjuk pontosan, hogy miként fejti ki a kávé élénkítő hatását? Mértékkel fogyasztva a koffein nem csak az idegrendszerünket serkenti, hanem javítja a memóriánkat, koncentrációs képességünket is. Sőt, csökkent...
  • 11. Görögdinnye, a nyár slágere - fogyaszd szendvicshez, salátához és koktélokhoz adva is. A sok-sok esős nap után végre igazán beköszöntött a nyár, a piacokon pedig már kapható az évszak talán legjellegzetesebb gyümölcse, a görögdinnye. Ha már túl vagytok jó néhány szeleten, mutatunk néhány további izgalmas módot a felhasználásá...