Ízesélet - napi top

Ízesélet - friss

  • 13:52 A Master Good megújítja a Ságát Kizárólag hazai alapanyag, 100% GMO-mentesség.
  • 2020.09.17
  • 17:14 Ez a süti lett idén Budapest desszertje A Szamos Marcipán alkotása, a körtés karamell mousse lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szen
  • 14:32 Ezt az alapanyagot nem ajánlott felhasználás előtt megmosni A zöldségeket, gyümölcsöket főzés-sütés előtt megmossuk – ez magától értetődik. Ám létezik egy olyan – egyébként hétköznapi – alapanyag, amely esetén jobban járunk, ha elfelejtjük a megszokott eljárá
  • 2020.09.16
  • 17:14 Egyik legcsodálatosabb őszi zöldségünk a káposzta A káposztafélék családja igen széles körű, ide tartozik többek között a fejes káposzta, kelkáposzta, lila káposzta, sőt még a brokkoli és a karfiol is. Az egyik legrégebbi és legkedveltebb zöldségünk a káposzta, amit alapvetően az...
  • 13:43 A kivi jó neked! Mutatjuk, miért is olyan egészséges Ez az apró trópusi gyümölcs számos pozitív élettani hatással bír, így nem csoda, hogy helyet kapott a szuperélelmiszerek népes táborában. Hogy miért is olyan jó neked? Íme, a válasz. Lássuk először a fajtáit!
  • 2020.09.15
  • 17:57 Ezért jobb tejben megfőzni a kelbimbót A kelbimbó megosztó étel. Vannak, akik rajonganak a kis zöld szemekért, mások ki nem állhatják, és tiltólistára teszik az étrendjükben. Minden alapanyag lehet finom, ha megfelelően készítjük el, a kelbimbót pedig
  • 13:55 Mit tegyünk, ha túl csípőset ettünk? Ezekkel az ételekkel hűsíthetjük torkunkat Sokan szeretjük a csípős fogásokat mind készíteni, mind pedig fogyasztani. Néha azonban előfordul, hogy főzőcskézés közben elszámoljuk magunkat, az ételünk pedig nem pikáns, hanem sokkal inkább égetően csípős lesz. Vagy egyszerűe...
  • 2020.09.14
  • 17:38 Így tisztíthatjuk meg a dörzsivel ellátott szivacsunkat A legtöbb konyhában valószínűleg találunk a mosogató környékén egy egyik oldalán sötétzöld, másik oldalán pedig színes „dörzsis” mosogatószivacsot. Nemcsak az edényeket lehet jól tisztítani az ilyen sziva
  • 13:51 Így éld túl a parlagfűszezont - 3 tipp a tüsszögős, orrfolyós napokra A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) figyelmeztetése szerint augusztusban megkezdődött a parlagfűszezon, amely – a korábbi évek tapasztalatai alapján – egészen októberig eltarthat. Komoly problémáról van sz
  • 2020.09.13
  • 07:08 Hazai superfoodok: orvosi tanácsok az őszi vitaminraktározáshoz Ha tíz éve azt mondja neked valaki, hogy superfood, biztosan nem tudtad volna, mit jelent ez a kifejezés. Azóta igazi őrület alakult ki az ilyen gyümölcsök, gabonák, magok és zöldségek körül, hiszen egytől egyig tápanyagban gazdag...
  • 2020.09.12
  • 15:59 Térképen a világ legrégebbi éttermei, köztük egy magyar hely is Színkódolt térképen fedezhetjük fel a legpatinásabb vendéglátóhelyeket, amelyek működésük évszázadai alatt túléltek már háborúkat, járványokat, gazdasági válságokat. Puszta létükkel is azt a biztató üzenetet hordozzák, hogy most s...
  • 11:26 Ezért pihentessük mindig sütés után a húst Mindegy, hogy egyszerű, de finom csirkemellet vagy villantós, ínycsiklandozó steaket készítünk, a hús sütésének megannyi trükkje és fortélya van. Az egyik ilyen sokat emlegetett tanács, hogy miután a hús megsült,
  • 2020.09.11
  • 17:34 Hogyan szabadulhatunk meg a kellemetlen szagoktól a konyhánkban? Igaz, hogy vége a nyárnak, de a kellemetlen konyhai illatok nem csupán a nagy melegben tudnak elszaporodni. Nézzük, mi okozhatja, illetve mit tehetünk ellenük. 1.Citrom Ha citrommal főzünk-sütünk, sose dobjuk ki a maradékot. Vágju...
  • 14:19 Mi minden okozhat állandó fáradtságérzetet? Ha egy végigdolgozott napot követően, netán megerőltető fizikai aktivitás után fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, az teljesen természetes. Az viszont már kevésbé, hogy a felnőttek és a tinédzserek 30-40%-a érzi magát nap k...
  • 2020.09.10
  • 17:13 Mellezzük, pedig nem kellene: ezért egészséges az árpa A hántolt árpát ugyanúgy felhasználhatjuk köretként vagy egytálételekhez, mint más gabonákat, álgabonákat. Például a barna rizs rostokban rendkívül gazdag alternatívája lehet, ha változatosabbá szeretnénk tenni étkezéseinket. Egy ...
  • 14:04 Megszervezik az első Tanyán élő családok országos találkozóját A különleges eseményt szeptember 10-13. között a Szentendrei-szigeten található Tahitótfaluban rendezik meg, ahová nem csak tanyán élőket várnak a szervezők. A rendezvény célja, hogy összehozza, bemutassa és népszerűsítse a Magyar...
  • 2020.09.09
  • 17:59 Most akkor a liofilizálás fagyasztás vagy szárítás? Egyik sem és mindkettő. Hogy is van ez? A liofilizálás a tartósítást szolgáló fagyasztva szárítás technológiája. Sokan nem tudják, hogy ezt az eljárást nemcsak az élelmiszeripar, hanem a gyógyszeripar és a vegyipar is használja. V...
  • 13:47 Egészségünk védelméhez vessük be az antioxidánsokat Egészségünk megőrzése, immunrendszerünk erősítése, a stressz negatív élettani hatásainak csökkentése mindig fontos, de vannak helyzetek, időszakok, amikor ez különösen sokat számíthat. Gyakran lehet hallani a szervezetünkben kelet...
  • 2020.09.08
  • 17:18 Tényleg egészséges a napraforgómag? A szotyolázás nem is annyira elítélendő szokás. Na jó, a szemetelést semmi esetre sem támogathatjuk, de a szotyi vagyis a napraforgómag rendkívül egészséges. Ezek az apró magok tele vannak fontos tápanyagokkal, segítik az immunr...
  • 14:09 Zakuszka és padlizsánkrém - most érdemes eltenni télire Augusztus végén-szeptember elején csak úgy roskadoznak a piaci standok a szebbnél szebb padlizsánok súlya alatt. Érdemes ilyenkor nagyobb mennyiséget vásárolni, és eltenni a nyár ízeit a zimankós hónapokra. Legyen szó sima padlizs...
  • 2020.09.07
  • 17:27 10 tanács a jojó-effektus elkerüléséért Miért ne hízz el soha és miért áll meg a fogyás?
  • 13:57 5 okos ötlet, hogy reggelire több fehérjét fogyasszunk - tojás nélkül Azt már mindenki tudja, hogy a reggelit nem érdemes kihagyni. Ébredés után muszáj feltölteni a szervezetünket energiával, tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, azaz beindítani a gépezetet. Reggelire javasolt némi fehé...
  • 2020.09.06
  • 16:02 Minden napra egy keksz Receptválogatásunkban 7+1 házi kekszet mutatunk, hogy jusson az iskolai uzsonnás dobozba és a hétvégi piknikkosárba is.  Puffasztott rizses keksz  Ha a sütőt sem szeretnénk bekapcsolni, ez lesz a mi receptünk!  Vajas keksz  Alapre...
  • 12:03 Jön az IKEA és a LEGO szerelemgyereke: a tároló, amely egyben játék is Játszani, megmutatni és újra játszani. Ezzel a szlogennel mutatta be az IKEA és a LEGO Csoport első közös együttműködésük eredményét. A két márka összefogott, hogy Bygglek néven létrehozzon egy játékos tárolási megoldást. A LEGO b...
  • 2020.09.05
  • 16:33 Cserebere, fogadom - így cseréld le az egyszerű szénhidrátokat egészségesebb verziókra Mindannyiunkkal előfordul, hogy megkívánunk egy kis szénhidrátot. Ez a vágyakozás testet ölthet krumplipüré, sült krumpli, csipsz vagy egyszerűen egy szelet ropogós héjú, pihe-puha kenyér formájában. Szénhidrátot enni nem bűn, sőt...
  • 08:58 Maradjon sokáig friss a gomba! A gombából kis túlzással nem lehet eleget venni. Annyi ételhez használható: készíthetünk belőle levest, pörköltet, paprikást, ragut, meg is tölthetjük, illetve jól lepirítva feltétként is megállja a helyét. Izgalmas túllépni a csi...
  • 2020.09.04
  • 18:15 Meddig tárolhatjuk a hűtőszekrényben a maradék rizst? A nyers rizs a legtöbb ember kamrájában ott lapul, hiszen olcsó, és száraz helyre pakolva sokáig eláll. De mi a helyzet a maradék főtt rizzsel? Nyilván a hűtőbe tesszük, de vajon ott meddig őrizgethetjük? Ez nagyban függ attól, ho...
  • 13:43 Így lesz ragyogóan tiszta és baktériummentes a rozsdamentes acél mosogató A rozsdamentes acél becsapós dolog. Ha rendszeresen tisztítjuk szappanos vízzel, akkor szépnek és higiénikusnak tűnhet első látásra, ám ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk: a felszíni tisztaság mögött bizony jól eléldegélnek a...
  • 2020.09.03
  • 18:09 Segítség, mentesen étkezik a gyerek! 2. rész Mit csomagoljunk a suliba, ha tilos a glutén, a laktóz vagy a tojás?
  • 13:44 Magyar művészek rajzaival ünnepel a Medve sajt Az idén 90 éves Medve sajt öt képzőművészt kért fel a limitált csomagolásdesign megalkotására.
  • 2020.09.02
  • 17:56 Változatos szendvicskrémek - nem csak az iskolába Megérkezett az ősz, véget értek a nyári szabadságok, elkezdődött az iskola, indulnak a kirándulások. Azaz itt a szendvicsek szezonja! Tapasztalatból tudom, hogy a gyerekek hamar megunják a felvágott és sajt kombinációjú szendvicse...
  • 13:52 Miért olyan egészséges a goji bogyó? A goji bogyó nem új keletű kedvenc, Kínában már több mint kétezer éve használják orvosi célokra. Szárított verzióban kapható, és egyre többen fogyasztják itthon is, például a reggeli zabkása tetejére szórva. Ha úgy szimpatikusabb,...
  • 2020.09.01
  • 17:37 Környezettudatos sulikezdés: hogyan csökkenthető az oktatási hulladék? Magyarországon 2018-ban átlagosan 381 kg háztartási hulladékot termeltünk fejenként. Ezzel még mindig a 492 kg/fő európai átlag alatt maradtunk, azonban a helyzet így is aggasztó. Sokszor háttérbe szorul az iskolák szerepe a körny...
  • 14:22 Ezek a legjobb agyserkentő ételek Hihetetlen vagy sem, az agy égeti el szervezetünk teljes kalóriafelhasználásának 20%-át, ezért aztán a helyesen megválasztott étrend agyunk működésére is nagy hatással bír. Ráadásul nemcsak sima kalóriákkal kell etetni, hanem bizo...
  • 2020.08.31
  • 18:01 Így csomagol uzsonnát a suliba Marton Adrienn A hosszúra nyúlt szünet után ismét becsöngetnek az osztálytermekbe, így újra felmerül a kérdés: mi kerüljön az uzsonnás dobozba. Marton Adrienn nehezen mond le a nyár spontán pillanatairól, de megtalálja a szépséget az iskolára va...
  • 14:23 Hogyan fog tovább elállni a banán? Vannak, akik legszívesebben majdnem éretlenül fogyasztják a banánt, mások viszont odáig vannak az édes, érett gyümölcstől. Persze akkor sem kell kétségbe esni, ha megjelennek azok a bizonyos barna foltok. Hogy miért? Mert számos s...
  • 2020.08.30
  • 11:56 Otthon nyaralunk! 5. rész - Ősz elején miért ne grillezhetnénk? Az idei év más, mint a többi: kevesebbet mozdulunk ki otthonról, és sokunk a hosszabb külföldi nyaralást is elhalasztotta jövőre bízva abban, hogy addigra csillapodik a szinte az egész világot érintő vírushelyzet. Hiszem azonban,...
  • 2020.08.29
  • 16:24 Ezekkel a táplálkozási szokásokkal inkább jobb leszámolni Cikkünkben olyan főzési, táplálkozási szokásokat gyűjtöttünk össze, amelyek első látásra nem tűnnek kirívóan egészségtelennek. Az ördög azonban a részletekben rejlik, apróságokon is elcsúszhat a tudatos táplálkozás. Nézzük, melyek...
  • 06:53 Kedvencünk, a csicseriborsó: sokoldalú és egészséges Új sorozatunkban bloggerünk, Gökler Kriszti mutatja be hónapról hónapra kedvenc egészségtudatos alapanyagait 1-1 recept kíséretében. Indítsuk a sort a csicseriborsóval! Amint elkezd ismerkedni az ember a növényi alapú táplálkozáss...
  • 2020.08.28
  • 17:57 Segítség, mentesen étkezik a gyerek! Mit csomagoljunk a suliba, ha tilos a glutén, a laktóz vagy a tojás?
  • 13:38 Ezért fagyaszd le a megpucolt fokhagymagerezdeket Ismerős a szitu? Először megküzdünk a fokhagyma megpucolásával és felaprításával, aztán amire végre végzünk a művelettel, már ott is az ellenállhatatlan fokhagymaszag a kezünkön. Létezik egy praktika, amellyel a szaghatást minimal...
  • 2020.08.27
  • 17:22 Programajánló: Kóstoltál már egészségtudatos kürtős kalácsot? Hétvégén megteheted! Bio Kürtőskalács Hétvége a városligeti kürtőskalács-cukrászdában
  • 14:26 10 egészséges tízórai, ami garantáltan el fog fogyni Közeleg a suli és a dilemma: mit csomagoljunk a tízórais dobozba?
  • 2020.08.26
  • 17:58 Miért fogyasszunk rendszeresen nyúlhúst? Megosztó alapanyag lett a nyúlhús. Régebben egyértelműen haszonállatként kezelték, és fogyasztották is rendszeresen. Mióta sok háztartásban házi kedvenccé vált, kialakult a húsvéti nyúl kultusz, lettek kedvenc nyúl mesefigurák is,...
  • 13:59 Idén is lesz Piacok Napja Szeptember 13., Erzsébet tér
  • 2020.08.25
  • 18:40 Nyár végi szenvedést okoz a parlagfű - 5+1 dolog, amit nem tudtál róla Viszkető szemek, eldugult orr, folyamatos tüsszögés, gyengeségérzet és számos egyéb kellemetlen tünet sokunk nyara áll ebből a forgatókönyvből, minden hetedik magyar küzd ugyanis az évente visszatérő allergiás tünetekkel. A nyár v...
  • 13:50 Kamrába velük! Ebből a 10 hosszú ideig elálló alapanyagból érdemes bespájzolni Nincs is bosszantóbb, mint amikor a kamránkban kutatva egy régen lejárt alapanyagra bukkanunk. A rendszeres ellenőrzést ezekkel az élelmiszerekkel sem ússzuk meg, viszont jó hír, hogy nem kell folyamatosan csekkolni a lejárati dát...
  • 2020.08.24
  • 14:27 Mi minden okozhat D-vitamin hiányt? Léteznek olyan hiánybetegségek, amelyek egyértelmű tüneteket okoznak, így ha ezeket észleljük magunkon, jó eséllyel könnyen és gyorsan felállítható lesz a diagnózis. Más a helyzet azonban a D-vitaminnal. Elég nehéz megítélni, hogy...
  • 2020.08.23
  • 15:50 Minden napra padlizsán Padlizsán hétszer, akár a jövő hét minden napjára. Na jó, túlzásba esni nem kell, de használjuk ki a szezonját! Bloggereink receptjeiből válogattunk.  Marharagu parmezános padlizsánpürével  Török ihletésű, fűszeres fogás, amit a hozzá tálal...
  • 10:21 Otthon nyaralunk! 4. rész - Süssünk gyümölcsös pitét! Az idei év más, mint a többi: kevesebbet mozdulunk ki otthonról, és sokunk a hosszabb külföldi nyaralást is elhalasztotta jövőre bízva abban, hogy addigra csillapodik a szinte az egész világot érintő vírushelyzet. Hiszem azonban, hogy mess...
  • 2020.08.22
  • 15:49 Minden zsír rossz? 3+1 meglepő tény, amit nem tudtunk a zsírokról Hasonlóan a tojáshoz, a margarinhoz vagy a cukorhoz, a táplálkozási ajánlásokban időről időre a zsír válik az első számú közellenséggé. Így nem is csoda, hogy a mindennapi étkezések során elfogyasztott különféle zsiradékokat, olajféléket sz...
  • 06:54 Ezek a sztárok konyhai trükkjei - megfogadnád valamelyik tippet? Főzni divat, és ezt tudják a hírességek is. Épp ezért gyakran sürgölődnek a konyhában vagy legalábbis ezt kommunikálják a közösségi oldalaikon , rajongóikat pedig szívesen látják el gasztronómiai tanácsokkal. Taylor Swift Az énekesnő egyik...
  • 2020.08.21
  • 17:57 Megvannak a Virágos Magyarország verseny győztesei Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az idén rendhagyó módon a lakosság számára meghirdetett Virágos Magyarország verseny győzteseit. A legszebb kertek, illetve legszebb balkonok címekre összesen közel 2500-an pályáztak, m...
  • 14:06 Megkóstoltuk az idei országtortákat Curiositas Kíváncsiság és Szentivánéji Álom a tányérunkon.
  • 2020.08.20
  • 15:48 A Hajdúsági házi kenyér és a Rozmaringos-burgonyás cipó az év kenyerei A Magyar Pékszövetség idén kilencedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét, amelyre bármely magyar sütőipari vállalkozás nevezhetett függetlenül attól, tagja-e a Szövetségnek. A koronavírus-járvány okozta nehézségek közt is félszáz ken...
  • 06:55 Mindennapi kenyerünk - tudtad, mennyire régóta sütnek kenyeret az emberek? A történészek szerint az első kenyereket időszámításunk előtt 8000 körül sütötték a Közel-Keleten, azon belül is Egyiptomban. Az egyiptomiak ekkor már kézi malmokkal őröltek, ezek voltak az első ismert, őrlésre alkalmas eszközei az emberisé...
  • 2020.08.19
  • 18:06 Fasírt nem csak húsból lehet! Érdemes kipróbálni a zöldséges verziókat is A fasírt sokkal több, mint húsból készült főétel. Állhat csak zöldségből, de a hús-zöldség kombinációk is nagyon finomak, kísérletezzünk kedvünkre!  Milyen zöldségek használhatók fasírt készítésére? Gyakorlatilag bármilyen zöldség alkalma...
  • 14:09 Így tároljuk és tartsuk frissen a fokhagymát Aki szereti a fokhagymát, a legtöbb ételt szinte el sem tudja képzelni nélküle. És valóban, számos magyaros és nemzetközi étel fokhagymával a legfinomabb, legyen szó pörköltről, pizza- és tésztaszószról, levesekről vagy éppen húsos, zöldség...
  • 2020.08.18
  • 18:14 Brokkolit a kávéba? Új trend hódít az egészségtudatosan táplálkozók körében Köszönöm, nem! Inkább egy kis brokkolit kérek a kávémba! Furcsán hangzik, ugye? Bármilyen meglepő, valóban sokan fogyasztják tej, különböző édesítők, fahéj vagy éppen karamellszirup helyett brokkolival a kávéjukat. Persze nem dobálnak kis b...
  • 14:06 Idén is vár a Kenyérlelke fesztivál, a hagyományosan sütők találkozója Minden évben augusztus 19-én és 20-án megrendezzük a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. A Kenyérlelke fesztivál legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseinek évente egyszer biztosítson egy színvonalas rendezvényt, a...
  • 2020.08.17
  • 17:17 Mindent a feta sajtról Egyszerre karakteres és sós, de mindezt úgy teszi, hogy egyáltalán nem nyomja el az étel többi ízét. Sőt, inkább kiemeli. Így hát nem csoda, ahogy annyian szeretik a fetát, mi például egy jó kis frissítő görög salátát el sem tudnánk képzeln...
  • 14:14 Az élet apró örömei, avagy mi teszi boldoggá a magyarokat? A pszichológia egy viszonylag új irányzata a pozitív pszichológia, amely nevéhez hűen a boldogsághoz és a beteljesüléshez vezető utakat és módszereket kutatja. Általánosan elmondható, hogy a boldogságra és a beteljesülésre is (hosszan) fenn...
  • 2020.08.16
  • 07:10 Otthon nyaralunk! 3. rész - Te mit ettél idén nyáron? Mi az alábbiakból nem tudtunk eleget... Az idei év más, mint a többi: kevesebbet mozdulunk ki otthonról, és sokunk a hosszabb külföldi nyaralást is elhalasztotta jövőre bízva abban, hogy addigra csillapodik a szinte az egész világot érintő vírushelyzet. Hiszem azonban, hogy mess...
  • 2020.08.15
  • 18:48 A Magyar Bor Napja és a Koccintás 2020 rendezvényt impozáns környezetben, a Vajdahunyadvár... Koccintsunk magyar borral a magyar borért!
  • 15:43 Idén sem kell lemondanunk a kürtőskalács-élményről Tematikus hétvégék Kürtőskalács Fesztivál helyett
  • 06:46 Ezek a legnépszerűbb Ferragosto-ételek Lássuk, mi minden kerül az asztalra az olaszok egyik legnagyobb ünnepén!
  • 2020.08.14
  • 13:38 Így csökkentsd 7 lépésben az otthoni műanyaghulladékot! A műanyaghulladék veszélyeiről legtöbbször az óceánok és tengerek kapcsán esik szó. Azonban elég szétnézni a közvetlen környezetünkben ahhoz, hogy felismerjük, a műanyagokból, például PET-palackokból álló hulladék utcáinkon, parkjainkban, e...
  • 2020.08.13
  • 17:22 Mi is az a sárkánygyümölcs? A sárkánygyümölcs vagy pitaya egy rendkívül mutatós, édes és ropogós trópusi gyümölcs. A növény, melynek gyümölcse a kaktuszfélékkel rokon, eredetileg Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában volt közkedvelt, manapság viszont nálunk is meg leh...
  • 14:26 Marináljuk-e egyáltalán a csirkehúst? Elsőre furcsának tűnhet a címben feltett kérdés, pedig van létjogosultsága. Marinálni azért szoktunk, hogy a hús puhább, szaftosabb legyen, valamint jól magába szívja a fűszerek aromáját. A csirkével viszont érdekes a helyzet, hiszen valójá...
  • 2020.08.12
  • 18:05 Nem csak az uborkát lehet kovászolni Egyik leggyakoribb nyári sós csemegénk a kovászos uborka. A rajongók nem győznek eleget készíteni belőle, szinte minden ház udvarán és lakás erkélyén felfedezhetjük a nagyobb üveget, mely uborkával van tömve, és a tetején ott csücsül a keny...
  • 13:53 A legnépszerűbb kávégépekhez használható kapszulákat vezet be töltőállomásain az OMV Kiderült: továbbra is eszpresszó-nemzet a magyar.
  • 2020.08.11
  • 17:38 Hogyan fagyasszuk és tároljuk a bazsalikomot? A bazsalikom a nyár íze, mediterrán ételeket szinte el sem tudunk képzelni nélküle. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több bazsalikom terem a konyhakertünkben, mint amennyit frissen fel tudunk használni, fagyasszuk le bátran! M...
  • 14:06 Helló, Kalóz Strandbisztró - a strandétel lehet sokkal több, mint hekk és lángos! 2015-ben nagyot gondolt a fövenyesi Kalóz Strandbisztró csapata: dobta a lángost és a hekket, majd egy olyan új, szerethető étlapot alkotott, amely abszolút strandkompatibilis, mégis más és több , mint a megszokott büfés kínálat. Bevezetté...
  • 2020.08.10
  • 18:16 Mi történik a szervezetünkkel, ha túl sok húst eszünk? Senkit sem szeretnénk lebeszélni egy kiadós pörköltről vagy egy remek steakvacsoráról, ám tény, hogy a nagy mértékű húsfogyasztásnak is lehetnek hátulütői. Például az utóbbi időben divatossá vált a ketogén diéta rengeteg húst ír elő, így mi...
  • 13:39 Így aprítja fel a hagymát Gordon Ramsay Valljuk be, a hagyma felaprítása nem a legkellemesebb konyhai művelet. Könnyek, átható hagymaszag, ráadásul nem is olyan egyszerű mutatvány, főleg ha apró, egyforma darabokra szeretnénk szeletelni. Viszont kihagyhatatlan a magyar ételekből ...
  • 2020.08.09
  • 06:51 Otthon nyaralunk! 2. rész - A varázslatos fűszerkert Az idei év más, mint a többi: kevesebbet mozdulunk ki otthonról, és sokunk a hosszabb külföldi nyaralást is elhalasztotta jövőre bízva abban, hogy addigra csillapodik a szinte az egész világot érintő vírushelyzet. Hiszem azonban, hogy mess...
  • 2020.08.08
  • 16:33 Szilva, a karcsúság természetes titka Akár fogyni szeretnénk, akár megőrizni a karcsúságunkat, az Európai Friss Kalandok program elárulja, melyik az a hazai gyümölcs, amely mindkét esetben segít elérni a célunkat. Színe zöld, sárga vagy éppen sötétlila, formája lehet gömbölyű, ...
  • 06:45 Kóstolj bele a Balaton-felvidékbe! Jóféle borokért és sajtokért nem kell külföldre utaznunk, csodás ízek várnak ránk a Balaton legszebb vidékein. Videóinkban borokat és sajtokat kóstoltunk egy falat Balaton, egy falat nyár. És tart még a nyár, jöhetnek az újabb úti célok!  ...
  • 2020.08.07
  • 18:13 Ki szoktad önteni a rizs főzővizét? Ezért ne tedd! Azt már tudjuk, hogy a tészta főzővize számos praktikus dologra jó, például száraz hüvelyesek áztatására, szószok, mártások sűrítésére, sőt virágöntözésre is. De mi a helyzet a rizzsel? Biztosak vagyunk benne, hogy 10-ből legalább 9-en kiön...
  • 14:09 Vajdasági ételek, amelyeket meg kell kóstolnod Szerb-magyar fúziós ételek Magyarkanizsáról
  • 2020.08.06
  • 17:47 Élj maradéktalanul! Kampány indul az élelmiszerpazarlás csökkentésére Hazánkban fejenként 68 kg élelmiszer kerül évente a kukákba, továbbá az élelmiszerhulladékok több mint a fele a háztartásokból kerül ki. Annak érdekében, hogy ezek a számok csökkenni tudjanak, a Médiaunió Alapítvány idei társadalmi kezdemén...
  • 13:51 Tápláld az agyad is! Ezek a legjobb agyserkentő ételek Megfelelő élelmiszerekkel nemcsak a testünk, hanem a szellemünk is táplálhatjuk. Akár vizsgákra tanulunk, akár a következő munkahelyi megbeszélésen szeretnénk brillírozni, a felkészülés mellett fordítsunk figyelmet a táplálkozásunkra is. Vá...
  • 2020.08.05
  • 17:52 Miben különleges az új-zélandi spenót? Egyre elterjedtebb hazánk konyhakertjeiben az új-zélandi spenót. A maoriknak, Új-Zéland őslakosainak egyik kedvenc csemegéje volt. Már az 1700-as években átkerült Európába. Hazánkban még csak most kezd teret hódítani magának. Botanikai szem...
  • 14:04 2020-ban a Curiositas - Kíváncsiság lett Magyarország Tortája Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a Curiositas Kíváncsiság fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a Szentivánéji Álom t...
  • 2020.08.04
  • 18:03 Ízesíts felsőfokon - így készíts fűszerolajat Az üzletek polcain sorakozó kínálatnak nehéz ellenállni: szépséges üvegekbe töltött olaj mutatós fűszerekkel, amit persze meglehetősen borsos áron kínálnak. Amennyiben tetszik a koncepció, ám nem vagyunk biztosak abban, hogy a bazsalikomos,...
  • 14:02 Ezt igyuk, ha fogyni is szeretnénk a nagy melegben Ha fogyókúrázni kezdünk, gyakran megszállott módon figyelünk arra, hogy mit eszünk, de arra már kevésbé, hogy milyen folyadék kerül a poharunkba. Pedig ha számolni kezdünk egy kicsit, hamar kiderül, hogy a szokásos kávénk, üdítőitalunk, gyü...
  • 2020.08.03
  • 17:15 A konyhai eszközeinknek is jót tesz, ha kitesszük napfürdőzni Odafigyelés és megfelelő napvédelem mellett bőrünkkel csodát művel a napsütés. Viszont bármilyen hihetetlen, egyes konyhai eszközeinknek is ajánlatos néha napozni sőt őket még naptejjel sem kell bekenegetni. Lássuk, mi mindent érdemes a na...
  • 14:04 Íme a zöld tea 5 fantasztikus hatása, ha még nem próbáltad, itt az ideje A Távol-Keleten régmúltra visszanyúló hagyománya van a zöld tea fogyasztásának. Kedvező élettani hatásait számtalan kutatás igazolta, aminek köszönhetően a nyugati világban, így hazánkban is egyre kedveltebb italként tartják számon télen és...
  • 2020.08.02
  • 15:56 7 nap, 7 leves: hűsítő kanalaznivalók a jövő heti forróságra Igazán meleg napoknak nézünk elébe, ilyenkor pedig nincs is jobb, mint finom, behűtött leveseket kanalazgatni. Minden napra hoztunk egy-egy receptet, válogassatok kedvetekre!  Hétfő: Hideg uborkaleves  Kígyóuborkából készülő könnyű leves, a...
  • 07:03 Görbicz Anita és Sterbik Árpád kedvencei az OMV töltőállomásokon Ismét megújul a Palágyi Eszter, a Matild Palace Executive séfje által megálmodott OMV VIVA Gourmet Selection kínálat. Augusztus 1-től két teljesen új menüsor kerül a töltőállomások választékába. A legújabb szendvicsek a WTCR túraautó világk...
  • 2020.08.01
  • 16:18 Friss kalandok Fruttival és Veggivel - élményfőzésen jártunk a Séfek séfe stúdiójában Az Európai Friss Kalandok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hároméves edukációs programja, amelynek célja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése a gyermekes családok, a szülők és a fiatalok körében. A program francia szakmai partnere...
  • 06:53 Otthon nyaralunk! 1. rész - Reggelizz úgy, akár egy utazáson! Az idei év más, mint a többi: kevesebbet mozdulunk ki otthonról, és sokunk a hosszabb külföldi nyaralást is elhalasztotta jövőre bízva abban, hogy addigra csillapodik a szinte az egész világot érintő vírushelyzet. Hiszem azonban, hogy mess...
  • 2020.07.31
  • 17:40 5 edzésmítosz, amelynek nincs valóságalapja Személyi edzőként rendszeresen találkozom olyan gondolatokkal különösen új vendégek esetében , amelyek visszatérő tévhiteket fogalmaznak meg a konditermi edzéssel kapcsolatban. Ezért most összeszedtem öt olyan gyakori mítoszt, amely nemcsa...
  • 13:43 Részt vennél egy evőversenyen? Wang mesternél a legbátrabbak kipróbálhatták, mennyi piríto... Ki ne hallott volna már klasszikus hot dog evő versenyről? Meghatározott idő alatt minél nagyobb mennyiséget elfogyasztani így foglalhatók össze legegyszerűbben az evőversenyek szabályai, és bár elsőre őrültségnek tűnnek, mégis hatalmas né...
  • 2020.07.30
  • 17:17 Itt a frissítő ételek ideje - könnyű és tartalmas levesek ebédre, vacsorára és desszertnek... Mutatjuk, mi mindenből készíthetsz mennyei leveseket.
  • 14:15 Megnyílt Tihany új látványossága, az Eau de Tihany - Illatok Háza Már látogatható a Balaton-felvidék és egyben Tihany új látványossága, az Eau de Tihany Illatok Háza, amely a tihanyi levendula közel százéves történetét mutatja be interaktív módon. A minden érzékszervre ható interaktív kiállításon a látog...
  • 2020.07.29
  • 18:01 Variációk palacsintára - ezt a 6 klassz verziót muszáj kipróbálnod idén nyáron A klasszikus vékony, tekerhető palacsinta az egyik legjobban variálható alaprecept. Készíthetjük édesen vagy sósan, tölthetjük, rakhatjuk, csúsztathatjuk, hogy csak a legismertebbeket említsük. És persze vegyük figyelembe az évszakokat is! ...
  • 14:27 A méz segít, hogy egészséges, fényes és csillogó legyen a hajunk A tudatos táplálkozás már-már szinte alap, ha egészségesen szeretnénk élni. A rendszeres testmozgás mellett odafigyelünk, hogy mit és mennyit eszünk, a tápanyagokat pedig megpróbáljuk minél természetesebb élelmiszerekből a szervezetünkbe ju...
  • 2020.07.28
  • 18:04 10 éves a Starbucks Magyarországon, jönnek az akciók 2010 nyarán, Budapesten nyitotta meg első hazai üzletét a Starbucks, az elmúlt 10 évben pedig az ország számos pontján nyitott kávézókat a vállalat. A születésnap okán folyamatos akciókkal lepik meg a betérőket. 7,5 millió vendég és 2,6 mil...
  • 13:37 Jamie Oliver szerint ez a tökéletes héjában sült burgonya trükkje Télen-nyáron kedvencünk a héjában sült burgonya, de valljuk be, most, az apró szemű újburgonyák szezonjában különösen nehéz neki ellenállni. Persze ha belül nyers marad vagy épp ellenkezőleg, túlpuhulnak a burgonyák, már közel sem lesz olya...
  • 2020.07.27
  • 17:25 Fogyókúrás csodaszerek - nem segítenek, de akár árthatnak is Fogyasztó tea, bogyó, kapszula, pörgető? Fogyókúra kezdetén sokakban felmerülhet, hogy a megfelelő táplálkozáson és mozgáson kívül mivel támogassák még a sikert. Gyakran hallani a legkülönbözőbb táplálékkiegészítők állítólagos segítő hatásá...
  • 13:54 Csak a Nők az 52. Kékszalag Vitorlásverseny csapatában Élményspecialista és étkezési szakértő is versenyez a kizárólag nőkből álló Csak a Nőknek hajó csapatában.
  • 2020.07.26
  • 07:42 Mi köze Hamburgnak a hamburgerekhez? Bizonyára sok, hiszen innen kapta a nevét. A sztori azonban összetettebb, mutatjuk, hogy is lett a hamburgi harapnivalóból a világ egyik legnépszerűbb street foodja. Minden út Rómába vezet De hogy jön mindehhez Róma? Ha valami után elkezdün...
  • 2020.07.25
  • 15:42 Ha így fagyasztod le a húst, megkönnyíted és lerövidíted az elkészítési időt Ez a tipp azoknak fog jól jönni, akik szeretik a gyors, serpenyőben vagy sütőben készült húsokat, például a csirkét, a pulykát vagy a szeletekre vágott karajt, tarját. Mielőtt lefagyasztjuk, jöjjön egy apró, de hasznos trükk. Ez pedig nem m...
  • 07:25 Gasztrokalauz segít eldönteni, hol érdemes enni a Balatonon A Balaton környékének 333 legjobb éttermét, strandbisztróját, borászatát, kávézóját és egyéb vendéglátóhelyét veszi számba a Magyar Konyha magazin nyári számával megjelent 2020-as Balaton Gasztrokalauz. Balatonon nyaralóknak kötelező lesz b...
  • 2020.07.24
  • 17:50 Ha fontos fogaink épsége, csak óvatosan az alábbi ételekkel Fogaink állapota sokat elárulhat arról, hogy miket szoktunk enni, és sajnos bőven akadnak olyan élelmiszerek, amelyek különösen károsak. Ártó hatásuk jele lehet a fogakat elszínező lepedékképződés vagy fogínybetegség. Tehát nemcsak rendszer...
  • 13:37 Pirítsd, blansírozd, pácold! Profi tippek zöldségekhez Szerencsére azok az idők már rég elmúltak, amikor a zöldséges ételeket némi párolt répával vagy unalmas, csoffadt salátalevelekkel azonosították. Rengeteg lehetőség rejlik ezekben az alapanyagokban, ha pedig a technikára is figyelünk, bizto...
  • 2020.07.23
  • 17:51 Hogyan főzzünk csöves kukoricát a mikrohullámú sütőben? A főtt kukorica éppen annyira hozzátartozik a nyárhoz, mint a fagyi és lángos. De kinek esne jól egy nagy lábas forrásban lévő víz mellett ácsorogni az amúgy is forró konyhában? Akik már lemondtak egy finom kukoricáról csak azért, mert nem ...
  • 14:07 Új búzafajtát hoztak létre tudósok, hogy megalkossák a jövő whiskyjét Egy új, a szeszfőzés számára kedvező tulajdonsággal bíró búzafajtát hozott létre egy brit tudóscsapat. Az új változat nagyban lecsökkentheti a whisky-előállítás költségeit és időigényét, amely tényezők kedvező hatást gyakorolhatnak a szeszf...
  • 2020.07.22
  • 17:58 Milyen fűszereket használjunk nyáron? A nyári nagy melegben általában a frissebb, üdébb, hűsítőbb ízeket és a könnyed, kevésbé laktató ételeket keressük. Nem véletlenül, hiszen az emésztésünk lelassul, az ételeket nehezebben dolgozza fel a szervezetünk. A folyadékigényünk jelen...
  • 14:41 A saláta is lehet teljes értékű étkezés! Ha így készíted, tökéletes könnyű ebédnek lesz be... Persze senkit sem szeretnénk lebeszélni a lakomának is beillő ebédekről és vacsorákról. Tény azonban, hogy a nagy melegben jobban esnek a könnyebb ételek. Ám attól, hogy valami kevésbé nehezít el, azaz elmarad a kajakóma, még lehet tápláló....
  • 2020.07.21
  • 17:52 7 hiba, amit elkövethetünk, ha zöldségeket grillezünk A nyárban a grillezés az egyik legjobb dolog, ugye? A finom húsok mellett érdemes a zöldségeknek is helyet szorítani a grillrácson, faszén felett készítve még egy megrögzött húsfogyasztó szívét is rabul ejthetik. Az így készített zöldségfél...
  • 13:57 Így tartsd távol a pókokat az otthonodtól Sokunk rémálma, hogy amikor az éjszaka közepén felkapcsoljuk a villanyt a fürdőszobában, egy félelmetes lény néz vissza ránk az összes szemével a padlóról vagy épp a szemközti falról. Ráadásul ahol egy pók megjelenik, ott lesz több is. Pers...
  • 2020.07.20
  • 17:11 A lélek egészségére - átadták és megáldották a Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjét A bor, az ásványvíz, valamint a gyógynövények felhasználásával készült kisüzemi termékek nyomán a sörfőzéssel ismét egy évszázados hagyományokkal bíró vállalkozás innovatív, modern formában való újraélesztésére vállalkozott a Pannonhalmi Fő...
  • 14:30 Keményítő kisokos - mikor melyiket válasszuk? A keményítők nem csupán összetevőikben különböznek, hanem abban is, hogy milyen gyorsan sűrítik be az adott ételt, illetve milyen lesz a kapott állag és íz. A főzés során használt, általánosan ismert keményítők vagy gabonafélékből vagy gumó...
  • 2020.07.19
  • 10:36 A banán nem csak arra jó, hogy megedd! Mutatjuk, még mire használhatod A banánból tízórai és uzsonna, puha banánkenyér, torta, snack vagy épp tápláló smoothie készülhet. Természetesen az a legjobb, ha megesszük, de ezen túl hasznát vehetjük a napi szépségápolási rutinban, a növényeink gondozásában, vagy példáu...
  • 2020.07.18
  • 16:43 Nyári finomságok Fruttival és Veggivel: folytatódik az Európai Friss Kalandok program Igazi nyári zöldséges és gyümölcsös finomságokat készített Wolf András és Marton Adrienn, az Európai Friss Kalandok program idei első főzéssel egybekötött sajtótájékoztatóján Fruttival és Veggivel. Az Európai Friss Kalandok a Nemzeti Agrárg...
  • 06:43 Húsmentes golyók húsimádóknak az IKEA bemutatja az ikonikus húsgolyó fenntarthatóbb altern... Hamarosan megkóstolhatjuk az IKEA legfrissebb újdonságát, a húsmentes golyókat. Komoly munka eredményeképpen olyan összetevőkből, mint a borsófehérje, a zab, az alma és a burgonya sikerült megalkotni a klasszikus IKEA termék fenntarthatób...
  • 2020.07.17
  • 17:31 Pulykával a világ körül - vendégváró különlegességek Ázsiából A pulykahús igazán nemzetközi étel! Nemcsak az európai és az amerikai konyha kedvelt alapanyaga, de az ázsiai gasztronómiáé is. Ha a vacsoravendégeink kedvelik a fűszeres, pikáns, egzotikus ízeket, nyugodtan kísérletezhetünk velük. Dosso Ga...
  • 13:48 Levendula, a lila csodanövény Erős, jellegzetes illatával és vibráló, színes virágaival a levendula az egyik legkönnyebben felismerhető növény. Emellett igencsak sokoldalú, hiszen a természetgyógyászatban, a szépségiparban, valamint a gasztronómiában is szívesen alkalma...

Ízesélet - heti top