Ízesélet - napi top

  • 1. Ezt adja II. Erzsébet a személyzetnek karácsonyra A királynő 550 alkalmazottját minden évben meglepi egy kis személyes figyelmességgel, lássuk mi szokott kerülni a palotában dolgozók ajándékdobozába! Egyet biztosan kijelenthetünk: a királyi család teljesen másképpen él, mint a hétköznapi e...
  • 2. Adj hozzá szeretetet! Ajándékok a konyhából Bár sokak elcsépeltek vélik, mi úgy gondoljuk, gasztroajándékot egyaránt öröm adni és kapni. Most 8 olyan ötletet mutatunk, amelyre még az őrült rohanásban is lesz időnk. Ezúttal nem pepecselünk hosszan érlelődő likőrökkel, expressz ajándék...

Ízesélet - friss

  • 18:33 Ezt adja II. Erzsébet a személyzetnek karácsonyra A királynő 550 alkalmazottját minden évben meglepi egy kis személyes figyelmességgel, lássuk mi szokott kerülni a palotában dolgozók ajándékdobozába! Egyet biztosan kijelenthetünk: a királyi család teljesen másképpen él, mint a hétköznapi e...
  • 13:23 Adj hozzá szeretetet! Ajándékok a konyhából Bár sokak elcsépeltek vélik, mi úgy gondoljuk, gasztroajándékot egyaránt öröm adni és kapni. Most 8 olyan ötletet mutatunk, amelyre még az őrült rohanásban is lesz időnk. Ezúttal nem pepecselünk hosszan érlelődő likőrökkel, expressz ajándék...
  • 2018.12.10
  • 18:05 Nemzetek karácsonya - ez kerül külföldön az ünnepi asztalra A karácsonyi asztalt legtöbbünk el sem tudja képzelni halászlé, rántott ponty és töltött káposzta nélkül, nem is beszélve a bejgliről. Kíváncsiak voltunk, más országok lakói milyen ételekkel ünnepelnek, sőt még az is megeshet, hogy egy-egy ...
  • 13:59 Így készül a kedvenc sütikiszúród Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de szerzőink közül többen büszkélkedhetnek hatalmas mennyiségű sütikiszúróval. Ilyenkor karácsony táján óhatatlanul is bővül a gyűjtemény, hiszen nem ünnep az ünnep még egy cuki hóember vagy rénszarvas form...
  • 2018.12.09
  • 18:20 A brit királyi család 10 karácsonyi tradíciója, amelyhez Meghan Markle-nak is hozzá kell s... Utazik Sandringhambe A királyi család tradicionálisan évente egy alkalommal látogatja meg vidéki birtokát Norfolk megyében. A királynő ráadásul a tömegközlekedést szokta választani, vonattal utazik a birtokra karácsony előtt egy héttel. F...
  • 2018.12.08
  • 18:21 Így lesz tökéletes a brownie Amerikában ma a brownie napját ünneplik! Ennek apropóján jöjjön pár jó tanács, amelyek segítségével könnyedén megalkothatjuk életünk legfinomabb süteményét. Válogassuk meg a hozzávalókat Egy közepesen finom és egy lélegzetelállítóan jó br...
  • 2018.12.07
  • 18:01 Maradjon több a malacperselyben! Számos lista született már arról, hogy egyes élelmiszereket milyen más alapanyaggal érdemes kiváltani, ha le szeretnénk adni pár kilót. Most azonban olyan tippek következnek, amelyek segítségével pénztárcánk túlzott elvékonyodását akadályoz...
  • 13:37 Pattogatott kukorica - együk vagy ne? Itt a hétvége, jönnek a mozizós, beszélgetős esték, ilyen alkalmakkor sokunknál kipattognak azok a bizonyos kukoricaszemek. Fogyasszuk bátran vagy inkább válasszunk valami más rágcsálnivalót? A jó hír az, hogy lemondani akkor sem kell a kuk...
  • 2018.12.06
  • 17:41 De mitől színes a karfiol? Narancssárga sütőtök és édesburgonya, lila krumpli, piros húsú grapefruit. Színpompás gyümölcsök és zöldségek, amelyek nem csupán finomak és egészségesek, hanem vidám színeikkel garantáltan jó kedvre is hangolnak. Ne hagyjuk ki a sorból a k...
  • 13:56 Van zsákodban minden jó Ezt készíti Európa Mikulás napjára Lépjünk túl a csoki, piros alma és mogyoró örök hármasán, hiszen Európában ennél jóval több izgalmas gasztronómiai vonatkozású szokás kapcsolódik december 6-hoz, azaz a Mikulás érkezésének napjához. Hollandiában a Mikulás neve Sinterklaas, ...
  • 2018.12.05
  • 18:38 Profi tippek vágódeszkákhoz Profi tippek vágódeszkákhoz A kedvenc kés, a kedvenc szilikonos sütőforma, a kedvenc vágódeszka Aki gyakran tevékenykedik a konyhában, előbb-utóbb felállít magában egy sorrendet, legkedveltebb eszközei pedig napi használatba kerülnek. A f...
  • 13:12 Melegíts fűszerrel! Az előttünk álló téli hónapok zimankója és az épp megkezdődött adventi időszak egyaránt arra buzdított bennünket, hogy gyűjtsük csokorba a legfinomabb melengető hatású fűszereket. Ugye ti is kedvet kaptatok egy forró, fűszeres egytálételhez...
  • 2018.12.04
  • 17:36 Ételek a pihentető alvásért Ha jól alszunk, azzal nem csupán életminőségünkön javítunk, hanem számos betegség kialakulásának kockázatát is csökkenthetjük. Erősebb lesz az immunrendszerünk, egészségesebb az agyunk és az emésztőrendszerünk. Életmódtól és személyes igény...
  • 13:06 Mindent a kefirről A boltokban megbújik a polcon a joghurtok és a tejfölök népes társaságában, pedig a kefir is legalább annyi figyelmet érdemel, mint többi rokona. Ismerjétek meg jobban ezt a finom és egészséges tejterméket! Mi is pontosan a kefir? Ferment...
  • 2018.12.03
  • 18:09 Szezonjuk van, ráadásul nagyon egészségesek. Fogyassz minél több citrusfélét! Narancs, citrom, mandarin, lime és grapefruit Panaszra nem lehet okunk: friss és színpompás gyümölcsökből válogathatunk a téli időszakban is. Kapjátok fel a kosaratokat, látogassatok el a közeli piacra, de előtte még olvassátok el cikkünket...
  • 13:19 Könnyítsd meg az életed a konyhában! Íme egy csokor szuper tipp, hogy megkönnyítsük a dolgotokat a konyhában, főleg így az évi végi hajrá kellős közepén. Egyszerű, de nagyszerű ötletek, érdemes beépíteni a mindennapokba. 1.Ha a húst rövid időre betesszük a fagyasztóba, sokkal ...
  • 2018.12.02
  • 18:37 Szendvicsekkel a Föld körül Egy jó szendvics sokszor megment az éhhaláltól, praktikus megoldás vészhelyzetekre. Éppen ezért sokan teljesen elfeledkezünk arról, hogy ez az étel bizony jóval több is lehet, mint pár hozzávaló két szelet kenyér között. Íme pár ikonikus sz...
  • 2018.12.01
  • 18:56 Naponta egy alma Nem kell táplálkozási tanácsadónak lennünk ahhoz, hogy tudjuk: az alma egészséges. Az amerikai Egyél egy piros almát! nap kapcsán 11 vitathatatlan érvet sorakoztatunk fel a mindennapi almafogyasztás mellett. Fehérebb, egészségesebb fogak ...
  • 2018.11.30
  • 18:09 Méz, a folyékony egészség Az emberiség évezredek óta ismeri a mézet, őseink ráadásul nem csupán élelmiszerként, hanem orvosságként is tekintettek rá. Cikkünkben bemutatjuk a méz pozitív élettani hatásait, illetve kitérünk arra is, hogy kik számára igényel különös od...
  • 13:13 Konyhai bakik - apróságnak tűnnek, mégis érdemes elkerülni ezeket a hibákat Tudjuk, nehéz megszabadulni a rosszul berögzült szokásoktól, nincs ez másként a főzés terén sem. Pedig kis odafigyeléssel megelőzhetjük a mindennapi apró hibák elkövetését, ezáltal pedig biztonságosabbá és komfortosabbá tehetjük a konyhai m...
  • 10:18 Ezeket edd, hogy a hidegben is egészséges maradj Idén nagy szerencsénk volt az ősszel, hiszen egészen sokáig élvezhettük a 20 fok feletti kellemes időjárást. November vége felé azonban mégis beköszöntött a koratéli hideg, ez pedig a meleg hónapok után váratlanul érhette a felkészületlen s...
  • 2018.11.29
  • 17:43 Ezek az Amazon legkeresettebb konyhai termékei Csak leülsz a kanapéra, felcsapod a laptopod, megnyitod a kedvenc rendelős oldalad, aztán már pakolod is az árut a virtuális kosaradba. Igen, nagyon sok ember működik így, kérdés, hogy a vásárlás eme szuper kényelmes módján csak egyébként i...
  • 2018.11.28
  • 18:13 Frissen a hűtőből Imádunk piacozni! Nincs is jobb érzés, mint körbenézni a zöldséges és gyümölcsös standokon, aztán pedig jól megpakolni a kosarunkat. Ha már megvettük a sok finomságot, érdemes odafigyelni a tárolás mikéntjére is, hogy sokáig élvezhessük fri...
  • 14:03 Hüvelyesek, a kiváló fehérje- és rostforrások A téli a hónapokban az egyik legjobb választás a hüvelyesekből készült ebéd vagy vacsora. Viszonylag olcsó alapanyagnak számítanak, laktató, meleg egytálételek, saláták, krémek készíthetők belőlük, emellett pedig nem elhanyagolható magas fe...
  • 2018.11.27
  • 17:56 A Tarte Tatin sztorija Nagyon szeretjük azokat az ételeket, amelyek eredetéhez kedves legendák köthetők. A fordított almatorta, azaz a Tarte Tatin története pont ilyen, ismerjétek meg ti is! Időutazásra invitálunk benneteket: az 1880-as évek Franciaországába re...
  • 13:42 Ne csak idd a teát! Titkos háztartási tippek Megpuhítja a rágós húst A rágós húsdarabok el fognak olvadni a szánkban, ha fekete teába áztatjuk. Helyezzünk 4 evőkanál tealevelet egy fazék meleg (nem forró) vízbe, majd hagyjuk 5 percig állni. Szűrjük le, keverjünk bele fél csésze barna ...
  • 2018.11.26
  • 18:22 Gyógyulj természetesen! Léteznek olyan természetes megoldások, amelyekkel könnyen felvehetjük a harcot a kórokozókkal szemben: segítséget nyújthatnak mind a megelőzésben, mind a már kialakult fertőzés tüneteinek enyhítésében. Félreértés ne essen, senkit sem biztat...
  • 2018.11.24
  • 18:33 Sörözünk egyet? Magyarországot is elérte a sörforradalom, hiszen nem csupán a kézműves sörözőkben, hanem a sarki kocsmákban és a boltok polcain is olyan típusú sörök sorakoznak, amelyekről az emberek többsége 10 éve még nem hallott. A legnagyobb különbség ...
  • 2018.11.23
  • 17:39 Egy erős feketét? A kesudió mellett az Egyesült Államokban ma a presszókávéról is megemlékeznek. Ezúttal nem a kávé történetére, hanem a kávéfőző gépek sztorijára voltunk elsősorban kíváncsiak. 1901 körül jelent meg az első presszókávé-főző és ezzel együtt a...
  • 13:30 Ezért egyél kesudiót! Amerikában ma a kesudió napját ünneplik, bár véleményünk szerint ez a finom és egészséges mag akár egy világnapot is megérdemelne. Nézzük, milyen jótékony hatásokkal rendelkezik! Telítetlen zsírtartalma révén csökkenti a koleszterinszintet,...
  • 2018.11.22
  • 18:18 Less be Kate mini konyhabirodalmába! A 25 éves Kate Murdoch azzal vált híressé a Youtube-on, hogy videóiban mini ételeket készít. És nem csupán az ételek parányiak, hanem a konyha is, ahol a finomságok készülnek. A főzőlapot gyertya fűti, a serpenyő hüvelykujjnyi, az evőeszköz...
  • 13:13 Étkezéssel a hosszú életért? A hosszú élet titkára a legtöbb ember kíváncsi. Van, aki az egészséges életmódra, van aki a testi-lelki kiegyensúlyozottsága esküszik. És van, aki egészen másra. Biztos recept nem létezik, de érdemes megnézni pár idős legtöbbjük 100 év fel...
  • 2018.11.21
  • 13:51 Pesztó, a sietős ebédek megmentője A bazsalikomillatú, parmezánnal és magokkal teli genovai pesto vagy magyarosan írva: pesztó  egyike az olasz gasztronómia legkedveltebb és legismertebb ételeinek. Tömegek fogyasztják tésztával összeforgatva, levesbe kanalazva vagy pizzára...
  • 2018.11.20
  • 17:37 Gordon Ramsay ajánlja: főzési tanácsok a konyhában - még - kevésbé járatosaknak A legtöbben Gordon Ramsaynek csak a tévés arcát ismerik, és itt bizony arról híres, hogy a legváltozatosabb módon sért meg másokat. De mielőtt hírnevet faragott abból, hogy embereket ríkatott meg a tűzhely mellett, kezdő szakácsoknak adott ...
  • 13:32 7 tápláló étel az alacsonyabb koleszterinszintért Szervezetünk folyamatosan termeli a koleszterint, amelyre egyaránt szükségünk van sejteket és hormonokat előállítani, ételt emészteni és D-vitamint generálni. Probléma akkor alakul ki, ha túl sok koleszterin van a szervezetünkben, ugyanis a...
  • 2018.11.19
  • 18:11 Meal timing, azaz mikor együnk? Az étkezéseink időzítése olyan téma, amelyen a szakemberek rengeteget vitatkoznak. Számít-e tényleg annyira, hogy mikor eszünk? Az étkezések időzítése nem akkora ördöngösség, mint aminek beállítják, amennyiben betartunk pár egyszerű alapsza...
  • 13:04 Mindent az olívaolajról Nem lehet egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb olívaolaj, mindig a felhasználás módjától függ a megfelelő fajta kiválasztása. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy miként válasszunk jó olajat, hogyan...
  • 2018.11.18
  • 18:26 A mézeskalács emberkék története Még 5 hét karácsonyig Ha már ti is hangolódnátok az ünnepekre, kezdjétek el ezzel a cikkünkkel! A finom, fűszeresen illatos mézeskalács emberke, azaz a gingerbread man sztorijára voltunk kíváncsiak, utánanéztünk, hogy vajon honnan ered. Sok...
  • 2018.11.17
  • 18:15 Ezt edd cukros süti helyett! Rendben, nem szeretnénk végletesek lenni, néha beleférhet egy-egy szelet édes, cukros, habos csoda a legszigorúbb elvek szerint táplálkozók életébe is. A lényeg ezúttal is a mértékletesség, az, hogy édesség iránti sóvárgásunkat ne mindig ez...
  • 2018.11.16
  • 18:07 Gyorsétel - nem új módi Az amerikai gyorskaja nap apropóján annak jártunk utána, hogy vajon mióta fogyasztanak az emberek gyorsételeket. Egy biztos: jóval régebben, mint gondolnánk! A gyorsétel kifejezés 1951-ben jelent meg először, de maga a jelenség ennél sokk...
  • 13:37 Reggelizzünk egészségesen! Íme a lista, amelyről érdemes választanunk. Reggelizz úgy, mint a király! Egy tápláló, kiegyensúlyozott reggeli feltölt energiával, emellett megakadályozza azt, hogy napközben túl sokat együnk, így nem érdemes kihagyni a nap első étkezését. Nem mindegy azonban, hogy mit fogyasztunk, ...
  • 2018.11.15
  • 18:06 Főzzünk télen is friss fűszernövényekkel! Abban biztosan egyetértünk, hogy nincs is jobb, mint friss, zamatos fűszernövényekkel főzni. Csak tépünk egy keveset belőlük, és már mehetnek is a kedvenc levesünkbe vagy éppen tésztaszószunkba. Jó hír, hogy ezeknek a növényeknek a nevelget...
  • 13:41 Clean eating, azaz együnk tisztán! A kalóriák kordában tartásához muszáj matekozni, azonban az egészséges táplálkozás nem csupán a számokról szól. Ahhoz, hogy leadjunk pár kilót, majd ne is szedjük vissza, az úgynevezett clean eating, azaz a tiszta táplálkozás lehet a kulcs....
  • 2018.11.14
  • 17:49 Immunerősítő ételek - Védekezzünk finom és egészséges ételekkel a téli megbetegedések elle... Ha nem akarjuk elkapni az éppen aktuális influenzát vagy egyéb felső légúti megbetegedést, hanem fitten és egészségesen szeretnénk kiélvezni a téli hónapok szépségeit, ahhoz mindenképpen erős immunrendszerre lesz szükségünk. Szervezetünket ...
  • 13:40 Szerdánként Finom Placc Budapest belvárosában Piacozás nélkül lehet élni, de szerintük nem érdemes. Budapest belvárosában, az Ellátó kertben (1075, Kazinczy utca 48.) minden szerdán délután 4 és este 9 óra között vár benneteket a Finom Placc kistermelői piac. Ezeken a színes piaci napo...
  • 2018.11.13
  • 17:34 Finom és gyógyít: ez a cékla Utálod? Ha esetleg még az utóbbi felé billen a mérleg nyelve, mi megpróbálunk meggyőzni az ellenkezőjéről. Ez a csodás színű téli zöldség nem csupán a rák megelőzésében lehet segítségünkre, hanem pozitívan hat állóképességünkre, csökkenthet...
  • 13:10 Így tápláld az agyad - memóriaserkentő ételek Hamarosan kezdetét veszi az egyetemeken és a főiskolákon a vizsgaidőszak, ezért számba vettük, hogy milyen ételekkel, ételcsoportokkal tudjuk igazán hatékonyan felturbózni agyunk működését. Persze nem csak egyetemistáknak ajánljuk az alábbi...
  • 2018.11.12
  • 17:50 Minden napra egy joghurt A ma oly népszerű joghurt története régi időkre nyúlik vissza, valószínűleg már a sumérok is ismerték. A legenda szerint a Mongol Birodalom alapítója, Dzsingisz kán szintén igencsak kedvelte, hiszen elrendelte, hogy híres hadseregének tagja...
  • 13:42 Ez most a Pinterest lakóinak egyik kedvenc étele Legyen szó otthonszépítésről, divatról vagy egy jó receptről, inspirációért mindig érdemes felnézni a Pinterestre. A The Kitchn utánajárt, hogy melyik most a legnépszerűbb csicseriborsós fogás az oldalon. Miért pont csicseriborsó? Mert nem ...
  • 2018.11.11
  • 18:00 Az asztalra tedd, ne a vitrinbe! Interjú Canesi Ildikó porcelánfestővel Hobbiból indult, mára főállássá vált. Mesélsz a kezdetekről, illetve a fontos állomásokról? Emlékszel még a legelső mintára, amit porcelánra festettél? Az első készlet Kisvakond mintával készült egy barátnőm kérésére még 2005-ben. A kisfia ...
  • 2018.11.10
  • 18:12 Középkori lakomák Több mint 50 olyan kézirat maradt fenn a középkorból, amely az akkori európai emberek táplálkozásával foglalkozik. Egyesekben gyógyító hatású ételeket soroltak fel gyógyszertárosoknak, más kéziratok pedig hatalmas lakomákról számoltak be. L...
  • 2018.11.09
  • 18:26 Buborékválasztó a hétvégére Nemcsak a szilveszteri mulatságok sztárjai lehetnek a buborékos italok, a hétvégi buliban is nyugodtan kibonthattok egy-egy palackkal belőlük. Beszerezni sem nehéz ezeket a finom italokat, az utóbbi években egyre többféle habzóbor került bo...
  • 13:15 Savanyú káposzta, a vitaminbomba Kínában már 2000 évvel ezelőtt ismerték a savanyú káposztát. Népszerűsége azóta is töretlen, hiszen ez az egyik legegészségesebb étel, amit télen fogyaszthatunk. Ráadásul a savanyítás nem csupán a tartósítás kérdését oldja meg, hanem az elj...
  • 2018.11.08
  • 17:47 Kés-kisokos Egy jó kés elengedhetetlen kelléke a sütés-főzésnek. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy az Ízes Élet olvasóinak is lapul egy-egy kedvenc kés a konyhafiókjában. Ha jól bánunk ezekkel az eszközökkel, sokáig szolgálhatnak minket hű segítőkén...
  • 2018.11.07
  • 18:31 Újragondolva: 5 szuper ötlet a kiürült befőttes üvegek hasznosítására Van az úgy, hogy éppen nem kerül a kiürült üvegbe újra lekvár vagy befőtt, viszont ilyenkor sem kell magányosan porosodniuk a kamra mélyén. Külföldön évek óta óriási trend ezeknek az üvegeknek az újrahasznosítása, azaz új, más funkciókkal f...
  • 14:13 Így fogyaszd az édesburgonyát! Tudjuk, hogy tápláló, egészséges, emellett pedig isteni finom. Az őszi-téli időszak narancssárga sztárjai közül ezúttal az édesburgonyát jártuk körül. Konkrét receptek helyett 8 szuper elkészítési mód következik, a variációs lehetőségek szá...
  • 2018.11.06
  • 18:09 Marilyn Monroe kedvenc ételei Marilyn Monroe, eredeti nevén Norma Jeane Baker a világhírt színészi tehetségével érte el, ám hihetetlen vagy sem, főzni is nagyon jól tudott. Aki ismerte és kóstolta a főztjét, mind azt nyilatkozta, hogy egyedi és rendkívül finom ételeket ...
  • 13:23 Mexikóból jöttem, mesterségem címere: nachos Mi is nagyon szeretjük, nemcsak az amerikaiak, akiknél ma minden a nachos körül forog. Ropogós réteg, olvadozó sajt, csípős paprika és persze jöhet hozzá húsos feltét is. Készíts belőle egy óriási tállal, de előtte olvasd el ennek az eredet...
  • 2018.11.05
  • 17:35 Fánkokkal a Föld körül Édes, puha, ropogós? Töltött, üreges, lyukas vagy mázas? Esetleg sós? Biztosan mindenkinek megvan a kedvence! Az amerikai fánknap kapcsán Sára helyes kis fánkjait már megismerhettétek, most pedig egy izgalmas összeállítás következik a világ...
  • 13:49 8 tipp, hogy gyorsabban végezz a szupermarketben Az univerzum egyik megcáfolhatatlan igazsága, hogy mindig tovább tart bevásárolnunk, mint ahogy előzetesen terveztük. Hányszor fordult már elő velünk, hogy megrökönyödve néztünk az óránkra, amikor kiderült, megint több mint egy óra telt el ...
  • 2018.11.04
  • 18:53 Tudod, hogy miért olvad el a csoki a szádban? Érdekes tények jönnek az édességekről. Az amerikai cukorkanap kapcsán összegyűjtöttünk pár izgalmas tényt az édességekről. Lehet, hogy van közöttük olyan, amely még az újdonság erejével szolgál? Az Egyesült Államokban november 7-e a nemzeti vattacukor nap. (Igen, jól olvastáto...
  • 2018.11.03
  • 18:26 Melegíts isteni italokkal! A zimankós téli hónapok beköszöntével mindenki vágyik egy kis melegségre, a kuckózás élményére. Ez az egyik legfontosabb eleme a hygge életérzésnek, amelyről korábban már írtunk nektek. Tudjátok: vegyetek a kezetekbe egy jó könyvet, húzzato...
  • 2018.11.02
  • 18:14 Kaszinótojás, az ördög tojása A hidegtálak, no meg persze a közelgő szilveszteri összejövetelek szupersztárja a kaszinótojás (vagy ahogy az angol nyelvterületen nevezik, az ördög tojása). Minket most nem a legfinomabb recept felkutatása vezérelt, hanem az, hogy utánajár...
  • 13:10 A kalcium és D-vitamin legjobb természetes forrásai Egészségünk és vitalitásunk megőrzése érdekében alapvető szükségünk van kalciumra és D-vitaminra. Érdemes megnézni, hogy természetes módon, finom ételekkel hogyan juttathatunk belőlük elegendő mennyiséget a szervezetünkbe. A tejtermékek min...
  • 2018.11.01
  • 18:13 A veganizmus világnapja 1994-től kezdve november 1-jén ünneplik a vegánságot szerte a világon. Az Egyesült Királyságban 1944-ben alakult meg a Vegánok Társasága, ennek 50 éves évfordulójára született meg az emléknap. Magát a vegán kifejezést a Vegánok Társasága tá...
  • 14:04 Fagyasztóba velük? Ezekkel az ételekkel semmiképpen se! A fagyasztó csodás találmány, nagyban megkönnyíti mindennapi életünket. Van azonban számos olyan étel és alapanyag, amelyek fagyasztás hatására tönkremennek vagy veszítenek élvezeti értékükből. Tej Fagyasztás hatására a tejben különválnak...
  • 2018.10.31
  • 18:25 Halloween és az édességipar Vajon honnan jött ez az eredetileg amerikai szokás, amelynek itthon is egyre több követője akad? Az ottani szintet szerencsére még nem értük el, hiszen ilyenkor az Egyesült Államokban nagyjából 300 millió kilogramm édességet vásárolnak az e...
  • 13:47 Nem is hinnéd, milyen jó neked! Ezért fogyassz brokkolit! A brokkoliról tudjuk, hogy finom és egészséges, sőt az egyik legtáplálóbb zöldségféle. De miért is jó nekünk pontosan, ha gyakran fogyasztjuk? Íme számos érv, hogy miért kerüljön bele már legközelebb a bevásárló kosarunkba. A brokkoli a kar...
  • 10:31 Gyümölcsfogyasztás a diétában? Sokak fejében még mindig él az a tévhit, hogy ha fogyókúrába kezdünk, akkor érdemes kiváltani egy-egy étkezést, akár még a vacsorát is gyümölcsökkel. Sajnos azonban ez a módszer nem fogja meghozni a kívánt eredményt. A gyümölcsökről ugyanis...
  • 2018.10.30
  • 18:22 II. Erzsébet asztalánál - A brit uralkodói család táplálkozási szokásai Harry és Vilmos herceg gyerekként imádta a gyorsételeket. Úgy gondolhatjuk, hogy egy herceg homárt eszik és libamájat, azonban a valóságban egyáltalán nem veti meg az átlagemberek kosztját sem. A korábbi udvari szakács, Darren McGrady így n...
  • 13:07 Ne feledd a fehérjét! Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk diétázás során, ha száműzzük étrendünkből a fehérjéket. Ahhoz, hogy fogyjunk, de közben egészségesek és életerősek maradjunk, semmiképpen sem hagyhatjuk ki a megfelelő mennyiségű fehérjét a napi ...
  • 2018.10.29
  • 18:21 A nagy tojás-rejtély: milyen gyakran és mennyi kerüljön a tányérunkra? Biztosan hallott már mindenki a tojás körül zajló vitáról. Ártalmas vagy sem? Mennyit ehetünk belőle? Ha egészségesek vagyunk, a tojás fogyasztása mindenképpen ajánlott, ám érdemes jobban utánajárni annak, hogy milyen gyakran és mekkora men...
  • 14:04 Ne csak faragd, edd is! Tökéletes érvek a sütőtök fogyasztása mellett Ha úgyis a piacon járunk kifaragható tököt beszerezni, kerüljön a kosarunkba étkezési kanadai vagy hokkaido sütőtök is! A sütőtök rendkívül egészséges, nem mellesleg igen finom ételek alapja. Jó pár érv következik, hogy miért érdemes felven...
  • 2018.10.28
  • 19:00 Csoki, csoki és még egy kis csoki A tengerentúlon ma minden a csokiról szól. Tegnapi cikkünkben már megmutattuk, miért isegészséges fekete csokit fogyasztani, érveinknek nem lehet ellenállni! A mai napra pediglegyünk egy kicsit mi is amerikaiak, és készítsünk isteni csokis ...
  • 2018.10.27
  • 18:06 10 szuper érv a csoki mellett A csoki hű társunk, ha éppen stresszes az életünk, megnyugtató vigasz a bajban, éshangulatjavító hatása sem utolsó. Igen, ezek valóban szubjektív érvek. Ám van egy jó hírünk:a csoki egészséges! Persze nem mértéktelenül fogyasztva, de a jó m...
  • 2018.10.26
  • 18:19 A Buddha meg a tálja A Buddha-tál az év egyik slágerétele. Népszerűsége nem csoda, hiszen egészséges,változatos, megfizethető és könnyen elkészíthető. Rendkívül sokoldalú étel, amelyetbármilyen ízlésű vagy ételérzékenységű ember összeállíthat magának. Ráadásul ...
  • 13:06 Minden napra egy banánt! Ne csak azért edd, mert finom! A banán az egyik legkedveltebb gyümölcs. Egész évben kapható a boltokban, káliumban,rostban, B6-vitaminban és C-vitaminban gazdag. Lássuk, mi mindenre hasznos!A kálium szervezetünk minden sejtjében megtalálható, szabályozza a vércukorszintü...
  • 2018.10.25
  • 18:02 Tésztából hidat? Naná! Azt is mutatjuk, hogy milyen versenyeket rendeznek a témában. Mókás, de komoly A versenyszerű tésztahíd-építés egyáltalán nem öncélú hóbort, műszaki egyetemek ésfőiskolák szervezik mérnök hallgatóik számára. A hidakat hagyományos száraztésztából(spagetti) építik, a cél pedig az, hogy minél kevesebb té...
  • 13:49 Világnapja van! Ünnepeld te is a tésztát! A tészta világnapját 1998-óta ünnepeljük, elismervén szerepét abban, hogy ellátja a világotváltozatos, egészséges és megfizethető étellel. Ételtrendek jönnek, ételtrendek mennek, atészta viszont stabilan őrzi helyét a kedvencek között. Több...
  • 2018.10.24
  • 17:42 Főzz egy teát! Melengető, finom, ráadásul óvja az egészséged is. Nyáron hatalmas kedvenc a jeges verzió, a hideg hónapokban pedig nincs jobb, mint egynagy bögre gőzölgő, forró tea. Számtalan fajtájú, ízesítésű tea közül válogathatunk, cikkünkmost olyan fajtákat mutat be, amelyek nemcsak finomak, hanem eg...
  • 13:15 Ma van a pacal világnapja! Szereted vagy utálod? Van, aki hetente meg tudna enni egy jó pacalpörköltet, más ránézni sem bír. Kétségtelen, apacal az egyik leginkább megosztó étel. Több forrás szerint október 24-e a pacal világnapja,utánajártunk, hogy honnan is eredeztethető a dátum. A vála...
  • 2018.10.23
  • 18:21 Trükkök, hogy több zöldséget és gyümölcsöt fogyassz Az egyik legkézenfekvőbb dolog, ha egészségesen akarunk táplálkozni, hogy több zöldségetés gyümölcsöt fogyasztunk. Hogyan tehetjük meg ezt úgy a gyakorlatban, hogy ne váljongyorsan unalmassá a saláta, amelyet ebédnek csomagoltunk magunknak?...
  • 13:54 A tökéletes smoothie Ha nem vigyázunk, még a legegészségesebb hozzávalókból összeállított smoothie is kalória-és cukorbombává válhat. Azonban ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat, biztosak lehetünkbenne, hogy ami kikerül a turmixgépből, az nemcsak finom, hanem e...
  • 2018.10.22
  • 18:16 Süss granolát reggelire! Egyik kedvenc reggelinket a boltokban készen, számtalan összetételben és ízesítésbenmegvásárolhatjuk, mi most mégis arra biztatunk mindenkit, hogy készítse el otthon ropogósmüzlijét. Így az ízek és összetevők jól személyre szabhatók, valami...
  • 13:10 Olajos magvakkal az egészségért Az olajos magvak nagyszerű forrásai az egészséges zsíroknak és fehérjéknek, sőt egyesfajtáik olyan tápanyagokat is tartalmaznak, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, valamintmegakadályozhatják a cukorbetegséget és a szívrohamot. Az amer...
  • 2018.10.21
  • 18:41 Tartson sokáig a töklámpás! 7 szuper tipp, hogy a halloween tök még novemberben is frissen vigyorogjon. Magyarországon is egyre többen faragnak maguknak mókás halloweeni töklámpást. Aki már készített ilyet, az tudja, hogy igencsak fáradságos munka egy-egy műremek me...
  • 2018.10.20
  • 18:16 Imádod a pizzát? Akkor itt a helyed! Amikor már úgy gondoljuk, hogy mindennek és mindenkinek megvan a múzeuma, vessünk csak egy pillantást az amerikai pizzamúzeumra! Igazi paradicsom mindenkinek, aki a pizzát szereti és nemcsak a paradicsomosat. Az interaktív kiállítás minden...
  • 2018.10.19
  • 17:40 Paradicsom a kamrából Igazi jolly jokerként szolgálhat, ha tartunk a kamrában néhány üveg paradicsomot, akár hámozott, aprított, lé vagy éppen püré formában. Lássuk, mit is készíthetünk belőle! Gyors pizzaszósz Aki evett már házi pizzaszószt, nem fog többé a k...
  • 13:44 Természetes tisztítószerek A konyhában gyakori vendégek a makacs szennyeződések, zsírfoltok. Ha nem szeretnénk vegyi anyagokkal tisztítani, illetve költséges eszközöket vásárolni, érdemes bevetni az alábbi házi praktikákat. Általános tisztítószer Öntsünk kézi perme...
  • 2018.10.18
  • 18:23 Süssünk egészségesebb cupcake-et! 5 tanács a reform cupcake-re vágyóknak Arról már beszámoltunk, hogy a tengerentúlon a mai napot a cupcake-eknek szentelik a gasztronómia szerelmesei. Tény, ez a szép, színes sütemény tömény cukorsokk, mi azonban összeszedtünk 5 jól működő t...
  • 16:11 Világkonyha Budapesten A Globalista Konyha szervezésében nálunk főz Celine Pham A Globalista Konyha 2013 óta hozza el Magyarországra London (és azon túl Mexikó, Franciaország vagy éppen Ukrajna) kedvenc séfjeit, hogy pop-up vacsorákon elkápráztassák vacsoravendég...
  • 13:54 Több mint muffin, ez a cupcake! Az amerikai desszertrajongók ma meg is ünneplik kedvenc süteményüket, éljen a cupcake nap! Maroknyi csodák temérdek variációs lehetőséggel, hiszen ha cupcake-et készítünk, nemcsak az ízekben tobzódhatunk, hanem a színeket és a díszítést is ...
  • 2018.10.17
  • 17:39 Híresek és vegák Celebek, akikről nem is gondolnánk, hogy vegán életmódot folytatnak. Beyonce Instagramján jelentette be, hogy ezentúl nem fog állati eredetű ételeket fogyasztani, Sőt, rajongóit is erre biztatta. Vegaidő!! Kattints a profilomra, ha csatla...
  • 13:52 Lefogytam, mert rájöttem Leckék, amelyeket fogyókúra közben tanultak meg az emberek. Aki kacérkodik a fogyókúrával, sokszor érezheti úgy, hogy mínusz 10 kiló szinte elérhetetlen álom. Pedig jóval nagyobb súlyfeleslegtől is sikerülhet megszabadulni, íme néhány mot...
  • 2018.10.16
  • 18:38 Magunkra is érdemes főzni Tervezés kérdése az egész Egymagunkra főzni rémisztő feladatnak tűnhet néha, főleg ha nem szeretnénk, hogy elhatalmasodjanak rajtunk a maradékok. Rossz érzéssel tölthet el minket az is, ha lejárt szavatosságú hozzávalók sorát találjuk meg f...
  • 13:06 Ezt ne tegyük a konyhában Rossz szokásaink, amelyeknek ideje búcsút inteni Legtöbbünknek vannak olyan szokásai, amelyekről tudjuk, hogy meg kellene szabadulnunk tőlük. Néha azonban nem is vagyunk tisztában azzal, hogy egy-egy berögzült mozdulatunk, cselekedetünk m...
  • 2018.10.15
  • 18:16 Lehet, hogy túl gyorsan eszel? Megéri mérni az időt Sokunknak ismerős szituáció: akár 30-45 percet eltöltünk a vacsoránk elkészítésével, amelyet aztán töredék annyi idő alatt belapátolunk. Teljesen eltelünk, ám ennek ellenére már 1-2 órával később a hűtőszekrény felé ven...
  • 13:08 Quinoa, a csodagabona: finom, egészséges és sokoldalú Kiválóan fűszerezhető, lehet köret vagy főétel, ráadásul gluténmentes. Többféle színben kapható, létezik puffasztott verziója, valamint gyártanak belőle pelyhet és lisztet is. Habár elsősorban fehérjetartalma miatt ajánlják, nem a mennyiség...
  • 2018.10.14
  • 19:09 Így dolgozzuk le hatásosan a testzsírt Vagyis, mi a titka a fenntartható fogyásnak?
  • 14:45 9 dolog, amiért szeretjük az édesburgonyát 1. B6 vitaminban gazdag. A B6 vitamin segít lebontani a homocisztein aminosavat, ami ellenkező esetben érelmeszesedést, és ezen keresztül szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozhat. 2. Gazdag C-vitamin forrás. Azzal mindenki tisztában va...
  • 2018.10.13
  • 18:18 8 dolog, amiért nagyon szeretjük a céklát Egyetlen adag cékla megsokszorozhatja az energiáidat és csökkentheti a vérnyomásodat. A cékla rendszeres fogyasztása hosszú távon többek között segít megelőzni a rákot, csökkenti az ízületi fájdalmat, segít a fogyásban. Sokan nem szeretik a...
  • 2018.10.12
  • 17:52 Hogyan válasszunk burgonyát? Melyik jó sütni, melyik főzni, és melyikből legyen saláta? Ha nem is eszünk sok krumplit, jó ha tudjuk, melyik típust mire tudjuk felhasználni. Alapvetően 3 csoportra oszthatóak: mindenre jó, viaszos, keményítős. Keményítős (rozsdabarna és az édes burgonyák): nagyon finomak mind olajban, mind sütőb...
  • 13:33 Hogyan filézzük ki a lepényhalat? Lépésről lépésre haladunk
  • 2018.10.11
  • 18:13 Csirke módi Jó fűszerezéssel egyáltalán nem unalmas a csirkemell.
  • 13:32 Főtt tojás tápláló reggeliként 1. Az első lépés mindenképpen az, hogy megfőzzük a tojást. A tűzhelyen: ez a tojásfőzés klasszikus módszere, és valóban ez a legpraktikusabb, ha néhány tojást főzünk. A vizet a tojásokkal együtt forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Állít...
  • 2018.10.10
  • 18:24 Ételek, amelyek rombolják a hormonháztartásunkat Tudjuk, miért van az, hogy egyszer minden jól működik és fantasztikusan érezzük magunkat, máskor pedig az állunkon egy akkora pattanással ébredünk, mintha tinédzserek volnánk? Mindannyiunkkal előfordult már ilyesmi. Legtöbbször a felborult ...
  • 14:12 Ezért fontos a D-vitamin fogyasztása A D vitamin kutatások középpontjában továbbra is annak a vizsgálata áll, hogy mekkora mennyiségű napfény szükséges  az az optimális D vitamin szint eléréséhez. Az őszi-téli időszakban legtöbbünk nem jut elegendő napfényhez. Ezekben az idősz...
  • 2018.10.09
  • 13:50 Így bírjuk rá illedelmesen vendégeinket a távozásra A Sütimester egyik zsűrije, Mary Berry tanácsa
  • 2018.10.08
  • 18:13 5 tipp irodai bulikhoz Sajnos a takarítás is a része
  • 13:29 Még egy ok, hogy kerüljük a gyorséttermeket Már nem csak maga az étel, de a csomagolás is az egészség ellensége lehet. A gyorsétteremben használt csomagolópapírok további kockázatokat jelentenek az egészségre nézve derült ki egy új kutatásból. A Silent Spring Intézet és a Berkeley e...
  • 2018.10.07
  • 18:42 Együnk sok lasagne-t és legyünk hercegnők Ha ez ilyen könnyen menne
  • 14:40 Unikornisos ételek! - mert ezekből sosem elég Merjünk gyerekek lenni, és élvezzük ezeket a színkavalkádos tálalási módokat.
  • 2018.10.06
  • 18:11 12 étel, amelyet a gyerkőc imádni fog Szülőknek mindig jól jönnek a trükkök ahhoz, hogy hogyan tud egészséges ételt etetni a gyermekkel.
  • 2018.10.05
  • 13:23 6+1 esküvői tortatrend 2019-re Már most meg lehet jósolni, hogy a jövő évi trendi esküvőkön miket fogunk falatozni.
  • 2018.10.04
  • 17:50 Tippek, hogy csökkentsük a puffadást Nehéz rámutatni, hogy pontosan mi okozza a puffadást. Egy biztos: nagyon kellemetlen.
  • 13:51 7 ok, hogy sose együnk ranch dressinget Magasan feldolgozott élelmiszer és tele van kalóriával.
  • 2018.10.03
  • 18:22 Mi pontosan a gendersemleges étkezés? Célja, hogy a vendégek kényelmesebben érezzék magukat azáltal, hogy nem címkézik fel őket.
  • 13:09 Új hűségkártya-programot indít a Starbucks A Starbucks Rewards hűségprogram több egy átlagos pontgyűjtő akciónál.
  • 2018.10.02
  • 18:08 Az NHS egyszerű tanácsai diétázóknak Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Szervezet (NHS) szerint nem kell bedőlni az aktuális divatdiétáknak.
  • 14:01 10 tipp salátához Így dobhatjuk fel a salit, hogy egy valóban tápláló, ízes ebéd legyen.

Ízesélet - heti top

  • 1. A brit királyi család 10 karácsonyi tradíciója, amelyhez Meghan Markle-nak is hozzá kell s... Utazik Sandringhambe A királyi család tradicionálisan évente egy alkalommal látogatja meg vidéki birtokát Norfolk megyében. A királynő ráadásul a tömegközlekedést szokta választani, vonattal utazik a birtokra karácsony előtt egy héttel. F...
  • 2. Pattogatott kukorica - együk vagy ne? Itt a hétvége, jönnek a mozizós, beszélgetős esték, ilyen alkalmakkor sokunknál kipattognak azok a bizonyos kukoricaszemek. Fogyasszuk bátran vagy inkább válasszunk valami más rágcsálnivalót? A jó hír az, hogy lemondani akkor sem kell a kuk...
  • 3. Nemzetek karácsonya - ez kerül külföldön az ünnepi asztalra A karácsonyi asztalt legtöbbünk el sem tudja képzelni halászlé, rántott ponty és töltött káposzta nélkül, nem is beszélve a bejgliről. Kíváncsiak voltunk, más országok lakói milyen ételekkel ünnepelnek, sőt még az is megeshet, hogy egy-egy ...
  • 4. De mitől színes a karfiol? Narancssárga sütőtök és édesburgonya, lila krumpli, piros húsú grapefruit. Színpompás gyümölcsök és zöldségek, amelyek nem csupán finomak és egészségesek, hanem vidám színeikkel garantáltan jó kedvre is hangolnak. Ne hagyjuk ki a sorból a k...
  • 5. Profi tippek vágódeszkákhoz Profi tippek vágódeszkákhoz A kedvenc kés, a kedvenc szilikonos sütőforma, a kedvenc vágódeszka Aki gyakran tevékenykedik a konyhában, előbb-utóbb felállít magában egy sorrendet, legkedveltebb eszközei pedig napi használatba kerülnek. A f...
  • 6. Így készül a kedvenc sütikiszúród Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de szerzőink közül többen büszkélkedhetnek hatalmas mennyiségű sütikiszúróval. Ilyenkor karácsony táján óhatatlanul is bővül a gyűjtemény, hiszen nem ünnep az ünnep még egy cuki hóember vagy rénszarvas form...
  • 7. Így lesz tökéletes a brownie Amerikában ma a brownie napját ünneplik! Ennek apropóján jöjjön pár jó tanács, amelyek segítségével könnyedén megalkothatjuk életünk legfinomabb süteményét. Válogassuk meg a hozzávalókat Egy közepesen finom és egy lélegzetelállítóan jó br...
  • 8. Van zsákodban minden jó Ezt készíti Európa Mikulás napjára Lépjünk túl a csoki, piros alma és mogyoró örök hármasán, hiszen Európában ennél jóval több izgalmas gasztronómiai vonatkozású szokás kapcsolódik december 6-hoz, azaz a Mikulás érkezésének napjához. Hollandiában a Mikulás neve Sinterklaas, ...
  • 9. Melegíts fűszerrel! Az előttünk álló téli hónapok zimankója és az épp megkezdődött adventi időszak egyaránt arra buzdított bennünket, hogy gyűjtsük csokorba a legfinomabb melengető hatású fűszereket. Ugye ti is kedvet kaptatok egy forró, fűszeres egytálételhez...
  • 10. Maradjon több a malacperselyben! Számos lista született már arról, hogy egyes élelmiszereket milyen más alapanyaggal érdemes kiváltani, ha le szeretnénk adni pár kilót. Most azonban olyan tippek következnek, amelyek segítségével pénztárcánk túlzott elvékonyodását akadályoz...