HWSW - napi top

 • 1. Kézzelfoghatóvá vált a gigabites mobilnet Immár nem csak laboratóriumi körülmények közt, hanem kereskedelmi forgalomban kapható eszközökön, éles hálózaton is kézzelfogható közelségbe került a gigabites sávszélességet kínáló mobilnet. A rekord sebesség azonban még jó ideig nem válik...
 • 2. AMD: minden rózsás Váratlanul sikeres az AMD, a merész előrejelzéseket is sikerült meghaladnia a gyártónak. A szerveres termékek ugyanakkor a vártnál lassabban hódítanak a piacon.
 • 3. Szintet lépnek a Samsung kliens NVMe SSD-i Bő másfél évet követően érkeztek meg 960 PRO és 960 EVO SSD-k utódjai. Forradalmi fejlesztés nincs, ám az új modellek így is lehetnek olyan népszerűek, mint elődjeik.
 • 4. Távozik Chris Mattheisen a Telekom éléről A Magyar Telekom a hét elején váratlanul bejelentette, hogy a nyár közepén saját kezdeményezésre távozik a cég éléről Christopher Mattheisen, aki összességében 19 évet töltött el a társaságnál, illetve annak jogelődjeinél, ebből 12 évet a v...
 • 5. Jim Keller távozik a Teslától Előzetes értesülések szerint a processzorguru az Intelnél folytatja munkáját, helyét a Tesla berkeiben Pete Bannon veszi át.
 • 6. Bekerült egy magyar startup a Google Campus Residency programba Először került be magyar startup a Google növekvő fázisban lévő, régiós startupokat támogató Campus Residency Programjába. Az Instalent áprilistól hat hónapot tölthet a varsói Google Campuson, ahol workshopokon vehet részt és megismerkedhet...
 • 7. A Facebook eredményeit nem érintették a botrányok Talán majd a második pénzügyi negyedéves jelentésből jobban látszik a Facebookot körbevevő botránysorozat eredménye. Az évindítást viszont nem igazán árnyékolták be az események a bevételben, és tulajdonképpen a felhasználószámban sem.

HWSW - friss

HWSW - heti top

 • 1. Mától már lehet várni az új Gmailt A Google közleménye szerint mától érkezik a megújult webes Gmail. Egyúttal hivatalos közleményben szedte össze a cég az új funkciókat az okos válaszoktól kezdve, az offlline módon át az önmegsemmisítő üzenetekig, és néhány újabb részletet i...
 • 2. Chrome-ból is elérhető a Microsoft adathalászattól védő rendszere Megjelent a Windows Defender kiegészítője a Chrome böngészőhöz. Az ingyenes megoldás az adathalász támadások és a megtévesztő, kártékony linkekre kattintás ellen.
 • 3. Ryzen, második felvonás Piacra dobta második generációs Ryzen processzorait az AMD. Az új lapkák új gyártástechnológiával és módosított mikroarchitektúrával érkeznek és a tavalyi, viszonylag nagyot szakító sorozat finomhangolásának tekinthetőek. Lássuk, mire elég ...
 • 4. Fogyókúrás Windows 10 verzió érkezik A Windows 10 Lean kiadás 16 gigabájt belső tárhellyel is kényelmesen boldogul majd, olcsó tableteken, notebookon találhat otthonra.
 • 5. Tényleg lassabb a mobilnet külföldön? Tavaly nyár óta belföldi díjakkal lehet a mobilszolgáltatást igénybe venni az EU tagországaiban barangolva, ami idestova egy év alatt egyvalamire mindenképpen felhívta a figyelmet: korántsem természetes, hogy ugyanazt az élményt nyújtja a m...
 • 6. Végre megérkezett a MySQL 8.0 Bő másfél év tesztelést követően számos újítással érkezett meg a szabad szoftveres adatbázis-kezelő legújabb kiadása.
 • 7. Megkezdte a 7 nanométeres lapkák tömeggyártását a TSMC Tizennyolc dizájnnal indult be a TSMC 7 nanométeres termelés, a szám pedig pár hónap alatt ötvenre nőhet. A gyártó szerint legújabb technológiája meghatározó lesz, arra számos lapka épül majd, tetemes bevételt hozva a kasszába.
 • 8. Megújul a Spotify mobilos freemium változata Több új területen is frissíti végre Spotify az ingyenes változat használóinak mobilos alkalmazását. A felület teljesen megújul, 15 személyre szabott listát fog tartalmazni, és ezek közül tetszőlegesen is le lehet majd játszani a zenéket.
 • 9. Rajtra készek az új belépő Motorolák Papíron jól mutatnak a Motorolák, de a processzorokon nagyot spórolt a gyártó.
 • 10. Kriptopénz-tolvajok térítették el az Amazon IP címeit A támadók 1300 IP-t tereltek el, 150 ezer dollárnak megfelelő összeget zsákmányoltak - szakértők szerint az akció csak bemelegítő kör volt.
 • 11. Idén is a fintech legizmosabb élharcosait hozza el a FinTechShow A konferencián a PSD2, azonnali fizetés, a fintech-nagymenők és az ifjú titánok is helyet kapnak, az előadások mellett továbbá szakmai konzultációra is lehetőség lesz.
 • 12. Kódolás nélkül is testreszabható skillekkel bővül az Alexa Saját otthoni kvízek vagy a vendégek gyakori kérdéseire adott válaszok is készíthetők az új Alexa Blueprints sablonokkal. A felhasználók semmi fejlesztői tudásra nincs szükségük, hogy testre szabják a skilleket.
 • 13. Átlépte a 100 millió felhasználós mérföldkövet az Amazon Prime Végre közölt néhány konkrét adatot az Amazon vezérigazgatója a Prime tagsággal kapcsolatban. Ezek szerint az Amazon Prime már több mint 100 millió előfizetővel rendelkezik.
 • 14. Biztonságos IoT a Microsofttól - Linux alapokon A klasszikus gyártók számára egyelőre megugorhatatlan feladatnak tűnik az okosított termékek biztonságosan tartása. A Microsoft átvállalná ezt a feladatot új, termék+szolgáltatás formájában kínált Azure Sphere megoldásával.
 • 15. Takarékos Ryzen APU-kkal jelentkezett az AMD Az újabb asztali modellek a mini PC rajongók kedvencei lehetnek, az alacsony fogyasztás mellég ugyanis kellemes CPU, illetve grafikus teljesítmény társul.
 • 16. A Samsung a félvezetőgyártás királya Az emberiség tavaly közel 75 milliárd dollárral költött többet félvezetőkre, mint 2016-ban - hangzik a Gartner friss kutatásának legütősebb pontja. A vezető a Samsung, de minden memóriás gyártó hatalmasat lépett előre.
 • 17. Döntött a holland hatóság a loot boxok kérdéséről Hollandia már döntött a játékokban pénzért vásárolható loot boxok kérdéséről, amellyel véletlenszerűen juthatnak előnyökhöz a vásárlók. A helyi hatóság szerint ez szerencsejátéknak minősül, ami függőséget is okozhat, ezért négy játéknak vál...
 • 18. Még mindig tud gyorsulni a Google növekedése Továbbra is szépen növekedik a Google-anyavállalat Alphabet eredményei. A felhasználók mobilra pártolása a webböngészőből viszont egyre jobban fájhat a cégnek. Úgy általában a növekedés megőrzése miatt sokat fordított tőkeberuházásra is.
 • 19. Teljes kontrollt ad a Nintendo Switch-ek felett az új sebezhetőség Az Nvidia Tegra lapkák coldboot hibája kalóztartalmak hullámát indíthatja el, ráadásul a sérülékenységet felfedezői szerint szoftveres javítással sem lehet orvosolni.
 • 20. Egyértelműsíti a Facebook a Közösségi alapelveit A Közösségi alapelvekre igyekszik irányítani a figyelmünk a Facebook. A terrorizmus, a gyűlöletbeszéd, a meztelenség és az álhírek többnyire tavalyi kérdések, amire idén ad választ a vállalat az alapelvek szintjén. A jövőben fellebbezni is ...