hvg - adózóna - napi top

 • 1. Ajánlat az Egyesült Királyságban tartózkodó uniós állampolgároknak Az Egyesült Királyság kész a Brexit után a jelenlegiekkel nagyjából megegyező jogokat biztosítani több mint 3 millió EU-polgárnak, ha előzőleg már legalább öt éve a szigetországban tartózkodtak ezt a meglepetésszerű ajánlatot tette csütört...
 • 2. Változik a kenyér összetétele Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
 • 3. MNB: a vártnál később jön a célul kitűzött 3 százalékos infláció A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közölt inflációs jelentése szerint a 3 százalékos inflációs cél fenntartható elérése 2019 első negyedében várható, fél évvel később a korábban feltételezettnél mondta Balatoni András, az MNB igazgató...
 • 4. Kábítószerfogás Röszkén Több mint tizenhárom kiló marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) péntek reggel az MTI-vel. A rendőrség a külföldi sofőrt őrizetbe vette.
 • 5. Új adózási szabályok a praxisjog értékesítésére Az orvosi praxisjog értékesítéséből származó jövedelem adózási szabályait is változtak a nemrégiben elfogadott legújabb adótörvény-módosítási csomagban.
 • 6. Bírságra változhat Messi börtönbüntetése Az illetékes ügyész nem ellenzi az adócsalás miatt elítélt Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal történő kiváltását.
 • 7. Gyakorlati teendők a reklámadó módosítása miatt A korábbi években megfizetett reklámadó túlfizetésnek minősül, megszűnik a saját célú reklámok utáni adókötelezettség, nő a reklámadó mértéke. Mindez számos kötelezettséget keletkeztet az érintett adózóknál.
 • 8. Bővült a kiskereskedelmi üzletek forgalma 2017 áprilisában az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva főként a húsvéthatás miatt 1,7 százalékkal nőtt.

hvg - adózóna - friss

hvg - adózóna - heti top

 • 1. Kötelező költségtérítés munkába járáshoz A munkáltató milyen esetekben köteles megtéríteni, ha munkavállalója autóval jár munkába? Ellenőrizhető-e a hétvégi hazautazás? Olvasói kérdésekre Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.
 • 2. Jár-e szabadság táppénz idejére? Többhónapos táppénz alatt jár-e szabadság a munkavállalónak? kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.
 • 3. Így alakul az üzemanyagok adója júliustól Júliustól hordónként 51,257 dolláros ásványolaj átlagár alapján számítják az üzemanyagok adóját.
 • 4. Adótraffipax: itt a lista, hol lesznek a héten a NAV-ellenőrök Kéthetes akciósorozatot kezdenek a héten a Balatonnál a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is ...
 • 5. Előnyösen változnak a katázás szabályai Több ponton is kedvező változásokat fogadott el a katás adózókra a tavaszi adócsomagban az Országgyűlés.
 • 6. Kell-e pénztárgép az őstermelőnek? Kötelező-e pénztárgépet használnia az őstermelőnek, vagy jogszabály, illetve az értékesítés körülményei miatt mellőzheti? Olvasói kérdésre Magos Zoltánné adószakértő válaszolt.
 • 7. Ingatlanhoz kapcsolódó vagyon értékcsökkenése Ingatlan elektromos hálózatának fejlesztését és bővítését hány év alatt lehet leírni? Hiszen, ha kiépl a rendszer, akkor az folyamatosan használható, amíg a szolgáltatóval más megállapodás nem köttetik. Hogyan állapítható meg a hasznos élet...
 • 8. Natúr kozmetikumokat áruló cégek tévesztették meg a vevőket A fogyasztók megtévesztése és valótlan állítás miatt 500 ezer forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Manna Natúr Kozmetikum Kft.-t, a Manna Natúr Kozmetikum Európa Zrt.-t pedig figyelmeztetésben részesítette. A Manna Natúr K...
 • 9. Új szabályok az evára és a kivára Az egyszerűsített vállalkozói adóban egyebek között az osztalékadót kiváltó adó szabályai változtak, a kisvállalati adóban pedig az áttérési előírásokon módosított a június 19-én kihirdetett adócsomag.
 • 10. Szárazság, vízhiány, vészhelyzet Olaszországban Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és a víz adagolását rendelte el az olasz kormány Parma és Piacenza városok térségében Emilia-Romagna tartományban a szárazság okozta vízhiány miatt csütörtökön. A szárazság Olaszország más része...
 • 11. A munkaügyi voucher-rendszer ellen tüntettek Olaszországban Több tízezren vonultak fel Rómában a legnagyobb olasz szakszervezet (CGIL) által meghirdetett szombati tüntetésen, amelyen a balközép kormány munkaügyi politikája ellen tiltakoztak.
 • 12. Külföldre utazik? Kötött biztosítást? Becslések szerint a magyar kiutazók 40-45 százaléka köt utasbiztosítást, ami javuló tendencia mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.
 • 13. Bombahír a Mercedestől: kellenek az oroszok a német autóóriásnak A német Daimler autógyártó konszern képviselői lerakták kedden annak a gyárnak az alapkövét, amelyet a vállalat Moszkvában tervez indítani, ez lesz a cég első oroszországi üzeme.
 • 14. Hőségben ezekre figyeljen a munkában A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen hívta fel a figyelmet ...
 • 15. Munkaügyi jogsértést követtek el az ellenőrzöttek 60 százalékánál Az idei év első negyedében 3853 munkáltatónál végeztek munkavédelmi ellenőrzést, illetve 5524 munkáltatónál munkaügyi vizsgálatot; 76,9 százalékuknál (2963 cégnél) állapítottak meg különféle munkavédelmi szabálytalanságot, illetve 60 százal...
 • 16. Pénzbeli ellátások: júliustól csak elektronikusan igényelhetik a foglalkoztatók Korábbi tervek szerint a kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók már idén január 1-jétől csak elektronikus úton igényelhettek volna pénzbeli ellátásokat, ez a határidő kitolódott 2017. második felére, azaz 2017. július 1-jére. Alábbi ...
 • 17. Újabb kedvezmények a társasági adóban, már az idén is Kedvezmény érvényesíthető bérlakás építése, elektromos töltőállomás létesítése után, enyhül továbbá az adókötelezettséggel kapcsolatos több szabály a minap megszavazott adócsomag alapján.
 • 18. Iratminták - Ön mit gondol róla? Tisztelt Olvasónk! Felhasználóink körében gyakran merül fel kérdés egy-egy szerződés, pénzügyi szabályzat, egyéb okirat konkrét formáját, tartalmát illetően. Szeretnénk megtudni, hogy önnek milyen személyes tapasztalatai vannak e téren, mil...
 • 19. Figyelem, változik a nemzetközi vonatok kiindulási pontja és célállomása! Karbantartást végeznek a budapesti Keleti pályaudvaron és a Kőbánya-felsőig tartó szakaszon mától július 7-ig, emiatt változik több vonat menetrendje, útvonala és végállomása.
 • 20. Bérfizetés euróban, dollárban, egyéb valutában: kinek lehetséges? A munka törvénykönyve kötelező jelleggel írja elő, hogy magyarországi munkavégzés esetén a munkabért forintban kell megállapítani és kifizetni. Mi történik, ha mégis abban állapodnak meg a felek, hogy a munkavállaló például euróban kapja me...