HRportal - napi top

  • 1. Karácsony Gergely lett Budapest főpolgármestere Magas volt a részvétel a 2019-es önkormányzati választásokon, de a rekord nem dőlt meg. 92,9 százalékos feldolgozottság mellett Karácsony Gergely a fővárosi szavazatok 50,62 százalékát nyerte el, Tarlós István 44,29 százalékot kapott. 23 me...
  • 2. Az autóiparban elkezdték alkalmazni a 400 órás túlmunkát Egyre több autóipari cégnél íratnák alá az évi 400 órás túlmunkáról szóló megállapodásokat, miközben hagyják elszivárogni a munkaerőt - írja a Nepszava.
  • 3. Megemelkedett a mérnökök fizetése 5 év alatt megduplázódtak a fizetések többek között a gépészmérnökök, a villamosmérnökök körében. A műszaki szakmákban elérhető jövedelmek már szorosan követik az IT területen dolgozókét - írja az eduline.hu oldal.
  • 4. Hogyan adható munkáltatói lakáscélú támogatás? Munkáltatói lakáscélú támogatás egyetlen módon adható, ha a munkáltató kamatmentesen, vagy kedvezményes kamatozással nyújt hitelt - írja az adó.hu oldal.
  • 5. A keveset és a sokat keresőket is fenyegeti a kiégés A WHO szerint a kiégés a kezeletlen és krónikus munkahelyi stressz eredménye. Kutatások szerint minél kevésbé hozhat valaki a saját munkáját érintő érdemi döntéseket, annál inkább fenyegeti a kiégés írja a G7.
  • 6. Profi hárítók, avagy a munka szuperhősei Előfordul, hogy az egész reggeledet azzal töltöd, hogy három különböző naptárt kell átnézned, mert már megint nem sikerült szinkronizálni őket? Miközben épp kifutott a reggeli kávéd és még az emlékeztetőd is sípol, hogy ma sem kezdted a nap...
  • 7. Még lehet jelentkezni az ABB egyetemi női mentorprogramjára Az ABB Kft. immáron az ötödik egymást követő évben hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az ABB mentorprogram női hallgatóknak elnevezésű programját. A projekt során a vállalat öt végzős hallgatót választ ki pályáz...
  • 8. Egyre több külföldi diák tanul hazai egyetemeken A külföldi állampolgárságú hallgatók száma és aránya folyamatosan nő a magyarországi felsőoktatásban - írja a Világgazdaság.

HRportal - friss

HRportal - heti top