AzÜzlet - napi top

 • 1. Kopaszra tarolják a kárpátaljai hegyeket Meghallották az ukrajnai természetvédők hangját Németországban. Az ukrajnai Kárpátokban egyre több erdő tűnik el. Az oligarcháknak és a korrupt tisztségviselőknek nem számít, hogy nemzeti parkok részei. Aki tiltakozik, veszélyesen él. Petru...
 • 2. A füle vihette sírba a neandervölgyi embert A neandervölgyi ember kihalása összefügghet azzal, hogy egész életében állandó fülgyulladás gyötörte - vélik amerikai kutatók, akiknek először sikerült rekonstruálni a neandervölgyiek fülkürtjét.
 • 3. Ezreknél kopogtat a KSH - megkérdezik, mit eszünk Öt év elteltével újra felmérik a magyarok táplálkozási szokásait az európai lakossági egészségfelmérés részeként - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) főosztályvezetője.
 • 4. Gyűlnek a fellegek Németország felett Gyengén indította a harmadik negyedévet a német gazdaság. A globális konjunktúra lassulása, a Brexit és a kereskedelmi konfliktusok kedvezőtlenül befolyásolják az exportot - áll a német pénzügyminisztérium havi jelentésében.
 • 5. Országos sztrájkot tartanak a közszolgák Október 10-én folytatja a márciusban felfüggesztett országos sztrájkot a köztisztviselők és a szociális dolgozók szakszervezete, mondván a kormány nem tartotta be ígéreteit és becsapta a szociális ágazatban dolgozókat.
 • 6. Horrorkaravánok. A bírság sem visszatartó erő Átlagosan havonta száz horrorkaravánt, vagyis szabálytalan járműszerelvényt fogtak el idén az utakon. A szabálytalan sofőrökre kiszabható helyszíni bírság legmagasabb összege 150 ezer forint.
 • 7. Exportra termel a kisvárdai éticsiga üzem Megnyitotta élő éticsiga feldolgozó üzemét a francia tulajdonú Bourgogne Gastronomie Kft. Kisvárdán. A kizárólag exportra termelő gyár 6,5 milliárd forintból épült fel.
 • 8. Túlzott húsfogyasztás. Amikor az antibiotikum is csődöt mond Különösen azokban a fejlődő és gyorsan fejlődő országokban növekszik a haszonállatok gyógyszerekkel szembeni ellenálló-képessége, ahol robbanásszerűen nőtt a húsfogyasztás mértéke - állapították meg zürichi kutatók.
 • 9. Folyó fizetési mérleg - deficit a második negyedévben Az idei második negyedévben 121,5 milliárd euró hiányt mutatott a folyó fizetési mérleg, ezzel az elmúlt egy évben harmadszor zárt deficittel. Az idei első negyedévben 56 millió euró, a tavalyi második negyedévben 298,7 millió euró volt a f...
 • 10. Okosotthon francia eleganciával Egy okosotthon már önmagában is kényelmet teremt gazdájának, de az igazi kényeztetéshez még ennél is több kell. Alap elvárás az, hogy a beprogramozható, önmagukban is irányítható eszközöket egyetlen központi vezérlőegységről tudjuk irányíta...

AzÜzlet - friss

 • 17:39 Okosotthon francia eleganciával Egy okosotthon már önmagában is kényelmet teremt gazdájának, de az igazi kényeztetéshez még ennél is több kell. Alap elvárás az, hogy a beprogramozható, önmagukban is irányítható eszközöket egyetlen központi vezérlőegységről tudjuk irányíta...
 • 15:59 Túlzott húsfogyasztás. Amikor az antibiotikum is csődöt mond Különösen azokban a fejlődő és gyorsan fejlődő országokban növekszik a haszonállatok gyógyszerekkel szembeni ellenálló-képessége, ahol robbanásszerűen nőtt a húsfogyasztás mértéke - állapították meg zürichi kutatók.
 • 14:53 Exportra termel a kisvárdai éticsiga üzem Megnyitotta élő éticsiga feldolgozó üzemét a francia tulajdonú Bourgogne Gastronomie Kft. Kisvárdán. A kizárólag exportra termelő gyár 6,5 milliárd forintból épült fel.
 • 13:50 Ezreknél kopogtat a KSH - megkérdezik, mit eszünk Öt év elteltével újra felmérik a magyarok táplálkozási szokásait az európai lakossági egészségfelmérés részeként - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) főosztályvezetője.
 • 13:50 Kopaszra tarolják a kárpátaljai hegyeket Meghallották az ukrajnai természetvédők hangját Németországban. Az ukrajnai Kárpátokban egyre több erdő tűnik el. Az oligarcháknak és a korrupt tisztségviselőknek nem számít, hogy nemzeti parkok részei. Aki tiltakozik, veszélyesen él. Petru...
 • 12:46 Országos sztrájkot tartanak a közszolgák Október 10-én folytatja a márciusban felfüggesztett országos sztrájkot a köztisztviselők és a szociális dolgozók szakszervezete, mondván a kormány nem tartotta be ígéreteit és becsapta a szociális ágazatban dolgozókat.
 • 12:46 Lagarde: a politikai beavatkozás káros a jegybankokra A globális gazdaság törékeny és veszélyben van - jelentette ki egy interjúban az Európai Központi Bank soron következő elnöke, aki szerint káros, ha a politikusok beavatkoznak a jegybankok működésébe.
 • 12:20 Tiltott széfezés miatt fizet a Hársfa Gold Engedély nélküli széfszolgáltatás miatt újabb, 15 millió forintos bírságot szabott ki a fővárosi Hársfa Gold Szolgáltató Kft.-re a Magyar Nemzeti Bank.
 • 11:50 A füle vihette sírba a neandervölgyi embert A neandervölgyi ember kihalása összefügghet azzal, hogy egész életében állandó fülgyulladás gyötörte - vélik amerikai kutatók, akiknek először sikerült rekonstruálni a neandervölgyiek fülkürtjét.
 • 11:13 Folyó fizetési mérleg - deficit a második negyedévben Az idei második negyedévben 121,5 milliárd euró hiányt mutatott a folyó fizetési mérleg, ezzel az elmúlt egy évben harmadszor zárt deficittel. Az idei első negyedévben 56 millió euró, a tavalyi második negyedévben 298,7 millió euró volt a f...
 • 10:41 Gyűlnek a fellegek Németország felett Gyengén indította a harmadik negyedévet a német gazdaság. A globális konjunktúra lassulása, a Brexit és a kereskedelmi konfliktusok kedvezőtlenül befolyásolják az exportot - áll a német pénzügyminisztérium havi jelentésében.
 • 10:41 Ryanair-vezér: túl sok a pilóta - elbocsátások jönnek Százak elbocsátását helyezte kilátásba a Ryanair vezérigazgatója, aki szerint túl sok pilóta dolgozik a fapados légitársaságnál. A cég döntött a bónuszrendszer átalakításáról is - írta a Reuters.
 • 10:41 Az internetről tárgyalt Trump és Zuckerberg Donald Trump amerikai elnök és a Facebook első embere, Mark Zuckerberg a Fehér Házban találkozott. Megbeszélésük egyik fő témája az internet szabályozása volt.
 • 10:41 Üzemanyagválság Kubában: vissza az ökörerőhöz Súlyos üzemanyaghiány sújtja Kubát, ami begyűrűzött a mezőgazdaságba is. A traktorok kihasználatlanul vesztegelnek, ezért a parasztok ökröket fognak be a munkákra - közölte a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma.
 • 10:41 Megérkezett a Huawei csúcstelefonja - Google nélkül A Huawei bemutatta első okostelefonját, amely Google-alkalmazások nélkül működik. Elemzők szerint eladhatatlan az új készülék, mivel a vásárlók elvárják a Google szolgáltatásainak elérhetőségét.
 • 08:54 Horrorkaravánok. A bírság sem visszatartó erő Átlagosan havonta száz horrorkaravánt, vagyis szabálytalan járműszerelvényt fogtak el idén az utakon. A szabálytalan sofőrökre kiszabható helyszíni bírság legmagasabb összege 150 ezer forint.
 • 2019.09.19
 • 15:32 Bank of England: változatlan a brit alapkamat A várakozásoknak megfelelően nem módosította alapkamatát a Bank of England monetáris tanácsa, így változatlanul 0,75 százalék a brit jegybank irányadó kamata.
 • 15:32 Kanyaró - hét megbetegedés Horvátországban Két hét alatt hét kanyarós megbetegedést regisztráltak Zágrábban. Szakemberek szerint aggasztó, hogy a betegek nem voltak semmilyen kapcsolatban egymással.
 • 15:32 Totális háborúval fenyeget az iráni külügyminiszter Totális háborúval fenyegetett Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter arra az esetre, ha az Egyesült Államok vagy Szaúd-Arábia katonai csapást intézne Irán ellen - közölte a CNN.
 • 14:29 Tömegével érkezik a bóvli az EU-ba - nem csak Kínából Mintegy 740 millió euró értékben foglaltak le hamis termékeket tavaly az Európai Unió külső határain a tagállamok vámhatóságai. A legtöbb szállítmány Kínából, Törökországból és balkáni államokból érkezett az EU-ba.
 • 13:22 OECD: a vártnál nagyobbat fékez a növekedés Az OECD a 2008-as pénzügyi válság óta legalacsonyabb szintre rontotta a világgazdaság idei növekedésével kapcsolatos előrejelzését. A szervezet szerint a kereskedelmi konfliktusok számának növekedése és a feltörekvő piacok bizonytalansága m...
 • 13:22 Brexit - Javaslatokkal állt elő a Johnson-kormány Írásbeli javaslatokat nyújtott be a brit kormány az Európai Unió és az Egyesült Királyság között megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződés módosítására - közölték brüsszeli diplomáciai források.
 • 12:13 Felfegyverzik az űrhajósokat Oroszországban Űrhajósoknak szánt fegyvert tesztelnek Oroszországban: az asztronauták vadállattámadások kivédésére használhatják, ha eldugott térségben érnek földet.
 • 12:13 Fukusima. Felmentették az atomerőmű üzemeltetőit Felmentették a fukusimai atomerőművet működtető vállalat, a Tepco három volt igazgatóját. Azzal vádolták őket, hogy nem tettek meg mindent a nukleáris katasztrófa elkerüléséért.
 • 12:13 Vakcinázzák a rókákat - ebzárlat és legeltetési tilalom A vadon élő rókákat októberben immunizálják veszettség ellen. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el - közölte a Nébih.
 • 12:13 Az Autowallis is beszállna az MNB kötvényprogramjába Megszerezte a növekedési kötvényprogramban (nkp) való részvételhez szükséges hitelminősítést az AutoWallis, a Scope Ratings B+ kategóriába sorolta. A társaság hárommilliárd forintos kötvénykibocsátást fontolgat.
 • 12:13 Párizs. Elektromos vízitaxik előzik a dugókat Szárnyashajó-elven működő, vízen sikló taxikkal csökkentenék Párizsban a hatalmas közlekedési dugókat. A futurisztikus járműveket elektromos motor hajtja.
 • 08:50 Csökkentette az irányadó kamatot a Fed Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed 25 bázisponttal csökkentette az irányadó dollárkamatsávot. A kamatcsökkentés mértéke megfelelt a piaci várakozásoknak.
 • 07:05 Kávésbögrét hívtak vissza az áruházakból - ne használják Magas formaldehid kioldódást mért egy kínai kávésbögréből a lengyel hatóság. A termékből Magyarországra is szállítottak. A Nébih azt kéri, hogy aki vásárolt a bögréből, ne használja.
 • 06:02 Cégkultúrák ütközése -  Egy meg egy, az három Nem csillapul a nemzetközi üzleti életben a cégegyesülési és felvásárlási láz. Évről évre dőlnek meg a rekordok. A cégmozgásokkal többnyire kulturális ütközések is együtt járnak, ennek a nem megfelelő menedzselése viszont meghiúsíthatja az...
 • 2019.09.18
 • 16:17 Japánoké a legtöbb amerikai állampapír Júliusban már a második egymást követő hónapban japán tulajdonban volt a legtöbb amerikai állampapír. A listát két évig Kína vezette.
 • 16:16 A jegybanki cél alá süllyedt a brit infláció Váratlan mértékű lassulással háromévi mélypontra süllyedt a brit infláció. A brit statisztikai hivatal (ONS) adatai szerint a fogyasztói árak 1,7 százalékkal voltak magasabbak augusztusban, mint egy évvel korábban.
 • 15:18 Veszélyes savlekötőket vontak ki a forgalomból Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket vont ki a forgalomból, illetve függesztette fel a forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi).
 • 15:18 Húszezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról Mintegy húszezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, a magyarok 17 százaléka pedig még sosem használt internetet, ezért növelni kell az ország digitális kompetenciáját - hangzott el az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkoz...
 • 14:26 Uniós infláció. Csökkentek az árak Portugáliában Egy százalékon stagnált a fogyasztói árak emelkedésének éves összevetésű üteme az euróövezetben augusztusban. Az Európai Unió egészében gyorsabb, 1,4 százalékos inflációt mértek. Portugáliában csökkentek az árak.
 • 13:24 Brexit - Új népszavazást írna ki a Munkáspárt Új megállapodást dolgozna ki az Európai Unióval a Brexit feltételrendszeréről, és ezt népszavazásra bocsátaná a Munkáspárt vezetője. Jeremy Corbyn szerint a referendumon a választók arra is voksolhatnának, hogy az Egyesült Királyság maradjo...
 • 13:24 Juncker: most a legnagyobb a rendezetlen Brexit esélye Sohasem volt ennyire valószínű a rendezetlen Brexit, a brit álláspont szerint ugyanis az Egyesült Királyság október végén mindenképpen kilép az Európai Unióból - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban.
 • 12:22 Hőség Japánban - ezrek kerültek kórházba Japánban négyezer ember került kórházba a nagy hőség miatt, többségük idős - közölte a katasztrófavédelem és a mentők feladatait is ellátó tűzoltóság.
 • 12:22 Új vezérigazgató a magyar KPMG élén Rózsai Rezső, az audit részleg vezetője lesz a KPMG Magyarország vezérigazgatója októbertől. Az eddig a cég egészét és a tanácsadási részleget is irányító Robert Stöllinger 16 év után visszavonul pozíciójából.
 • 11:29 Új-Zélandon forog a Gyűrűk Ura-sorozat Akárcsak a filmtrilógiában, az Amazon új Gyűrűk Ura-sorozatában is Új-Zéland lesz Középfölde - erősítette meg a filmstúdió a produkcióról, amely a valaha készült legdrágább tévészéria lesz.
 • 11:29 Juncker: most a legvalószínűbb a rendezetlen Brexit Sohasem volt ennyire valószínű a rendezetlen Brexit, a brit álláspont szerint ugyanis az Egyesült Királyság október végén mindenképpen kilép az Európai Unióból - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban.
 • 11:29 Pécs. Másfél milliárdot csaltak el munkaerő-közvetítéssel Több száz dolgozó után nem fizette be a közterheket és a forgalmi adóval is trükközött egy pécsi központú munkaerő-kölcsönző cégháló. A költségvetésnek okozott kár meghaladja a másfél milliárd forintot.
 • 11:29 Növekedési kötvényprogram - elkezdte a vásárlást az MNB A Magyar Nemzeti Bank megvásárolta az első vállalati kötvényt a növekedési kötvényprogramban (nkp), amelybe eddig közel százötven hazai székhellyel rendelkező vállalat regisztrált.
 • 11:29 Jól termett, mégis drágulhat a kukorica Bár a tavalyinál várhatóan nagyobb lesz a hazai kukoricatermés, a növekvő globális kereslet miatt áremelkedésre számítanak a termelők.
 • 2019.09.17
 • 16:10 Nagyobb a vegák karbonlábnyoma, mint a kevés húst evőké A kevés húst tartalmazó étrend éghajlati és vízfogyasztási hatása kisebb, mint a hagyományos tejet-tojást fogyasztó vegetáriánusé - vélik egy amerikai tanulmány szerzői.
 • 15:14 A mentolos e-cigaretta a legrákkeltőbb Nagy mennyiségű rákkeltő anyagot tartalmaznak a mentolos és a mentás ízesítésű elektromos cigaretták - derült ki egy amerikai kutatásból.
 • 15:14 Történelmi mélypont. 334 forint fölé szökött az euró Történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, röviddel 13 óra után az euró 334,28 forintot ért, miután 331,66 forinton indította a napot.
 • 14:00 Tízezrek spórolhatók a falak hőszigetelésével Energetikai szempontból korszerűtlen, elavult a magyarországi lakóingatlanok kétharmada, pedig megfelelő falszigeteléssel és nyílászárókkal tízezrek takaríthatók meg évente.
 • 14:00 EKB: támogatja Lagarde-ot az Európai Parlament Nagy többséggel támogatásáról biztosította az Európai Parlament Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank (EKB) élére. A végső döntést a tagállamok vezetői hozzák majd meg októberben.
 • 14:00 Optimistábbak a befektetők Németországban Szeptemberben kevésbé borúlátó a befektetők hangulata Németországban, mint augusztusban volt - derült ki a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet felméréséből.
 • 12:04 Ketchup-teszt. Győztest hirdetett és bírságolt is a Nébih Kisebb-nagyobb jelölési hiányosságokat talált a Nébih a ketchupok ellenőrzésekor, de a termékek élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból megfeleltek a teszteken.
 • 12:04 A kínai megrendelésekben bízik a Boeing A Boeing azzal számol, hogy Kína 2038-ig 8090 repülőgépet vásárol 1300 milliárd dollárért.
 • 12:04 Kína Loch Ness-i szörnye a Jangcéban él? - videó Egy Loch Ness-i szörnyhöz hasonló lény hozta izgalomba a kínai közösségi médiát: a hosszú, fekete élőlényt a Jangce folyóban videózták.
 • 10:52 Gyakornoki program: idén tízmilliárd forintból Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Új gyakornoki program pályázat. A vállalkozások legfeljebb hat hónapon keresztül részesülhetnek bértámogatásban gyakornok alkalmazása esetén.
 • 10:52 Rezsiutalvány - csak egyszer kézbesíti a posta Mindössze egy alkalommal viszi ki a címre a rezsiutalványt a Magyar Posta, amely több mint másfél millió rezsiutalványt kézbesített két hét alatt. Az értéklevelet tíz munkanapon belül át lehet venni a postán is.
 • 10:52 Csökkent a befektetési alapok vagyona Augusztusban 0,9 százalékkal, 56 milliárd forinttal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon. A hónap végén a Bamosz-tagok 6170 milliárd forintot kezeltek - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.
 • 10:51 Visszaszorítanák a kutyaevést Vietnamban A kutyahúsevés mellőzését javasolja Ho Si Minh-város lakóinak a vietnami élelmiszerbiztonsági hatóság, hogy a külföldiek kedvezőbb képet alkossanak a városról. Egészségügyi kockázata is van a szokásnak.
 • 09:44 Edward Snowden hazatérne Amerikába Visszatérne az Egyesült Államokba az Oroszországban élő Edward Snowden, a CIA volt alkalmazottja, aki 2013-ban titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra. Egy interjúban kijelentette, tetteiért nem kér bocsánatot.
 • 09:44 Kalifornia. 20 millió dollár az e-cigi elleni kampányra Kalifornia 20 millió dollárt fordít az elektromos cigaretta veszélyeinek ismertetésére - erről írt alá rendeletet Gavin Newsom kormányzó, aki szerint egészségügyi válsághelyzet alakult ki.
 • 09:44 BÉT - Enyhén negatívan indulhat a kereskedés Kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
 • 2019.09.16
 • 16:40 Mumifikálódott holttestet találtak Kaposváron Mumifikálódott holttestet találtak a Csokonai fogadó felújítása közben hétfőn Kaposváron - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.
 • 16:40 Bővül az agrárberuházások támogatása Új kamattámogatási lehetőséggel és kibővített garanciaprogrammal bővül a mezőgazdasági beruházások ösztönzése. A kamattámogatás mértéke az ügyleti kamat 80 százaléka, de legfeljebb 2 százalékpont évente - jelentette be az agrárminiszter.
 • 16:40 Brexit - Brit alternatíva nincs, gyorsulnak a tárgyalások Továbbra sem érkezett a brit kormánytól olyan javaslat, amely alternatívaként szolgálhatna az Egyesült Királysággal megkötött kiválási szerződéssel szemben - közölte az Európai Bizottság. Napi szintű találkozók kezdődnek.
 • 15:31 Szarmata település nyomait találták meg Hódmezővásárhelyen Szarmata település nyomait találták meg a régészek Hódmezővásárhely központjában, az Alföldi Galéria udvarán végzett próbafeltárás során.
 • 15:31 Talajmenti fagyok jönnek A kedden érkező hideg léghullámok hatására a hét második felében megérkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok.
 • 14:40 Szedik a dohányt - jó a termés, kevés a munkaerő Jobb lesz az idei szezonban megtermett dohány minősége a tavalyinál, és a termés mennyiségével sem lesz gond. A megfelelő munkaerő azonban hiányzik a földekről - közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke.
 • 13:51 A szaúdi dróntámadás miatt drágul az olaj Drágul az olaj, ugyanakkor a Barclays elemzője szerint nem csökken majd drámai mértékben Szaúd-Arábia olajexportja a dróntámadások miatt. Mások úgy vélik, a Brent hordónkénti ára száz dollár fölé emelkedhet.
 • 13:51 Megbírságolták Rubint Réka cégét A  Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot rótt ki Rubint Réka cégére, az Alakreform Kft.-re és 2 millió forintot a The Body Shop termékeket forgalmazó Avanzo-Trade Kft.-re, mivel azok nem teljesítették maradéktalanul onli...
 • 12:42 Szuperállampapír. Kétezer milliárd felett a jegyzés A várakozások felett teljesít a Magyar Állampapír Plusz, június óta mintegy kétezer milliárd forintot jegyeztek belőle - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.
 • 12:42 Botlatókövet kapott Rejtő Jenő Botlatókövet kapott Rejtő Jenő a főváros II. kerületében, a Bimbó úton. A munkaszolgálatban 1943-ban elhunyt népszerű magyar íróra emlékező alkotás Günter Demnig műve: a német szobrász huszonöt éve helyez el Európa-szerte botlatóköveket a n...
 • 12:41 Szakít a PET-palackkal a PTE Megszünteti a műanyag palackos vizek és üdítők beszerzését a Pécsi Tudományegyetem, októbertől kizárólag üveges kiszerelésű italokat vásárol az intézmény.
 • 12:41 Kinyílnak az erőművek kapui - éjszaka Első alkalommal rendezik meg az Erőművek éjszakáját, a program keretében a szervezők országszerte több mint negyven helyszínen szakvezetéssel várják az érdeklődőket október 11-én.
 • 11:51 Közel harmadával csökkent a Budapest Bank eredménye Az első félévben 30 százalékos eséssel 6,4 milliárd forintra csökkent a Budapest Bank adózás utáni eredménye. A pénzintézet mérlegfőösszege 18 százalékot nőtt.
 • 11:51 Közúti ellenőrzés: kiszűrik a mobilozó sofőröket Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődött Magyarországon, a menet közbeni "mobilozókra" külön figyelmet fordítanak a rendőrök.
 • 11:51 Ötből négy bankkártya már érintős Bővült a kártyás fizetések mértéke a második negyedévben. Különösen az érintőkártyák népszerűek, ezekkel több mint 120 ezer terminálon fizethetünk országszerte.
 • 10:58 Sztrájk a General Motorsnál: ötvenezren követelnek béremelést Sztrájkba léptek a General Motors amerikai munkavállalói, miután a bértárgyalások holtpontra jutottak az autóipari dolgozók szakszervezete és az autógyártó között. A GM-nek közel ötvenezer alkalmazottja van az Egyesült Államokan.
 • 10:58 Szaúdi dróntámadások. Amerika csőre töltve vár Az amerikai kormány csőre töltve készen áll a válaszadásra a Szaúd-Arábia elleni támadások után - jelentette ki a Twitteren Donald Trump amerikai elnök, aki szerint Irán áll az incidens hátterében. Az amerikaiak az olajtartalék egy részét i...
 • 09:45 Mesterséges intelligencia - akcióterv készül Az ősz folyamán elkészül a mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó akcióterv - mondta a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója.
 • 07:57 Először találtak vizet egy távoli csillag bolygójának légkörében Először talált vizet egy csillagászcsoport egy távoli csillag potenciálisan lakható övezetében keringő bolygó légkörében.
 • 2019.09.14
 • 04:48 Alpesi turistaházban vizsgálják a műszaki cikkek hiányának egészségre gyakorolt hatását Alpesi turistaházban vizsgálják tíz önként jelentkezőn a műszaki cikkek, különösen a mobiltelefon hiányának egészségre gyakorolt hatását Olaszországban.
 • 2019.09.13
 • 20:08 A Ford egymillió e-autóval árasztja el Európát? A Ford 2022-re egymillió új elektromos autó értékesítését tervezi Európában, ez a szám akkorra meghaladhatja a benzines és dízel üzemű járművek eladását.
 • 17:26 Kisbolygók haladnak el a Föld mellett szombaton Biztonságos távolságot jelentő 5,6 millió kilométerre halad el a Föld mellett két közepes méretű aszteroida szombaton - közölte a NASA.
 • 16:25 Varga: a rendezetlen Brexit sem rengetné meg a gazdaságot Magyarország érdeke, hogy Nagy-Britannia rendezett keretek között lépjen ki az Unióból, ugyanakkor a szigetország megállapodás nélküli kilépése sem okozna jelentős visszaesést a magyar gazdaságnak - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszte...
 • 16:25 A cégek a konjunktúra visszaesésével számolnak Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) második negyedéves vállalati konjunktúra mutatója 39 pontról 33 pontra csökkent, vagyis a cégek a konjunktúra visszaesésére számítanak - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)...
 • 15:36 Nejlonzacskó - a hártyavékony nem lesz tilos Hamarosan eltűnik a nejlonzacskó a németországi szupermarketekből, és ha minden a környezetvédelmi miniszter tervei szerint alakul, a németek életéből is. Igaz a  hártyavékony maradhat, a kereskedők kész tények elé állítva érzik magukat. A ...
 • 14:35 Fidel Castro krokodilja harapta le egy férfi karját Fidel Castro hajdani kubai vezető tulajdona volt az a krokodil, amelynek harapása miatt amputálták egy svéd férfi karját.
 • 13:45 Áruforgalmi többlet. A júliust éves csúcson zárta az euróövezet Júliusban a piaci várakozásokat meghaladta, több mint egy éve a legnagyobb áruforgalmi többlettel zárta az euróövezet a világ többi részével folytatott kereskedelmében. Az EU 28-ak 4,5 százalékkal több árucikket exportáltak, mint az előző é...
 • 13:45 Fűtési idény. Csak egyszer ingyenes az indulás Szeptember 15-én kezdődik a fűtési időszak, a Főtáv is fűtésre alkalmas állapotba helyezi a berendezéseit. Kizárólag egyetlen alkalommal díjmentes a fűtés indítása, leállítása.
 • 13:45 5G - Hárman versenyben a frekvenciasávokért Az 5G frekvenciák értékesítési tenderén három jelentkezőt, a Telekomot, a Telenort és a Vodafone-t vette árverési nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A négy frekvenciasávot 15 évre értékesítik.
 • 12:30 British American Tobacco. A pécsi üzemben nincs szó elbocsátásról Nem érinti a Pécsi Dohánygyárat a British American Tobacco (BAT) vállalatcsoport 2300 munkavállaló leépítéséről szóló bejelentése  - közölte a vállalat.
 • 12:30 Nem számítanak markáns recesszióra a németek Nem tart markáns recesszió felé a német gazdaság, ugyanakkor kedvező fordulatra utaló makrogazdasági jelek sem észlelhetők - derült ki a német gazdasági minisztérium havi jelentéséből.
 • 12:30 Megnyílnak a bankszámlák az appok előtt Az ötezer forint alatti érintéses fizetések esetén is kérhetik a PIN-kódot a boltokban, bevezetik a nyitott bankolást és módosul az internetbanki belépés folyamata is.
 • 12:30 A 4iG 579 millió forint adózott eredményt ért el az első fél évben A 4iG Nyrt. az első fél évben 579 millió forint adózott nyereséget ért el a tavalyi első fél évi 246 millió forint veszteség után, az év végére minden várakozást meghaladhat a társaság eredményessége.
 • 11:25 Laktózérzékenyek voltak - ittak tejet a kőkorszakban Az emberi tejfogyasztás eddig feltárt legkorábbi közvetlen bizonyítékát azonosították Nagy-Britanniában. A kutatás kimutatta, hogy noha laktózérzékenyek voltak, ittak tejet az újkőkorszak emberei.
 • 11:25 Uniós jogot sért a reklámadó mulasztási bírsága A magyar reklámadó külföldi cégekkel szemben alkalmazott mulasztási bírsága nincs összhangban az uniós joggal. Juliane Kokott az Európai Unió biztosa ennek kimondását javasolta az EU bíróságának.
 • 10:16 Harmadával bővült az építőipar júliusban Júliusban az építőipari termelés 32,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építése 32,2 százalékkal, az egyéb építményeké 34,1 százalékkal nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.
 • 09:11 Automaták. Nem elég regisztrálni, jelölni is kell Félmillió forintos bírsággal is sújthatja az adóhatóság annak az automatának a tulajdonosát, amelyen nincs jól olvashatóan feltüntetve a regisztrációs szám.
 • 09:11 BÉT - Kisebb emelkedés várható nyitáskor Kisebb emelkedés várható a pénteki nyitáskor a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők szerint.
 • 2019.09.12
 • 17:29 Markáns hidegfront érkezik a jövő héten Jövő kedden markáns hidegfront éri el az országot a modellszámítások szerint - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
 • 16:27 Matolcsy György és Varga Mihály vitája / szó szerinti közlés Matolcsy György jegybank elnök és Varga Mihály pénzügyminiszter az ország gazdasági kilátásairól, a lehetséges veszélyekről a Közgazdász-vándorgyűlésen  egymással vitatkozó téziseit a hazai közgazdász társadalom nagy szakmai érdeklődéssel k...
 • 16:27 Az EU és Amerika húzta vissza a G20-ak növekedését Lassult a 19 legnagyobb gazdaságú országot és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport növekedése a második negyedévben. A legerősebb lassulást az Európai Unióban, az Egyesült Államokban, Törökországban és Indiában mérték.
 • 16:27 Matolcsy György előadása az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen 2019. szeptember 5. Matolcsy György Magyar Nemzeti Bank elnökének előadása az 57. Közgazdász-vándorgylésen a Nyíregyházi Egyetemen 2019. szeptember 5-én. Tisztelet, hölgyeim és uraim, tisztelt kollégák, kedves barátaim! Tőlem derűs, optimista jövőbelátó vízáru...
 • 16:27 Varga Mihály előadása az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen 2019. szeptember 7. Varga Mihály pénzügyminiszter előadása az 57. Közgazdász-vándorgylésen a Nyíregyházi Egyetemen. Köszönöm szépen a lehetőséget a közgazdasági társaságnak, megtisztelő, hogy újra előadást tarthatok itt. És hát úgy értelmezem a szerepemet, hog...
 • 15:19 Szilva: jó minőségű a termés, de bajban az ágazat Idén mintegy 60-70 ezer tonna szilva termett Magyarországon, ami átlagosnak számít, de a gyümölcs minősége nagyon jó. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint fejlesztésekre van szükség, mert az ültetvények elöregedtek, több helyen ped...
 • 15:19 Kamatot vágott az EKB - újraindul az eszközvásárlási program Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa a várakozásokkal összhangban kamatot csökkentett és úgy döntött, hogy újraindítja a nettó eszközvásárlási programot.
 • 14:13 Input Program. Gondolatvezérléssel az amerikai piacra Gondolattal irányítható elektronikus vezérlő, úgynevezett agy-gép interfész-rendszer fejlesztésével nyert a Mindrove csapata az Input Program első országos startup versenyén. A fejlesztők jutalma egy 20 ezer dollár értékű, észak-amerikai pi...
 • 14:13 Brexit - A franciák készek a határőrizet visszaállítására Franciaország készen áll a megállapodás nélküli Brexitre, az új határellenőrzési informatikai rendszer bármikor aktiválható az északi kikötőkben. Szakértők szerint a dugók is elkerülhetők lesznek. Mindez több tízmillió eurójába került a fra...
 • 13:03 Vidékfejlesztési program - 70 milliárd az élelmiszeriparnak Mintegy 70 milliárd forint támogatásban részesülhetnek idén az élelmiszeripari vállalkozások és borászatok a vidékfejlesztési programban. A támogatási maximum 500 millió forint vállalkozásonként.
 • 11:56 Mesterien főzték a szeszt az ókori Kínában A Kínában eddig felfedezett legnagyobb ókori lepárlóüzem romjait tárták fel Anhuj tartományban. A leletekből kiderült, az ókori kínaiak mesteri szinten űzték a szeszfőzést.
 • 11:56 Bírság. Belső hiányosságok a K&H Banknál Nem megfelelő szabályozottságára visszavezethető, kis súlyú jogsértés miatt a Magyar Nemzeti Bank 29,2 millió forint bírságot szabott ki a K&H bankcsoport három intézményére.
 • 11:02 Leukémiában szenved Karel Gott Akut leukémiában szenved Karel Gott. A cseh popsztár a Prágai Egyetemi Általános Kórházba jár kezelésre.
 • 11:02 Skoda: érkeznek az iV-k és az elektromos modellek Öt év alatt kétmilliárd eurót fektet be a Skoda az elektromos járművek és az új mobilitási szolgáltatások fejlesztésére. A márka palettája 2022-ig tíz elektromos modellel bővül.
 • 11:02 Elbocsátások a British American Tobaccónál Több mint kétezer munkavállalóját bocsátja el a British American Tobacco (BAT) világszerte. A hazánkban is jelen lévő brit dohányipari multi tevékenysége áramvonalasításával indokolta a döntést.
 • 11:02 Első űrútja után nyugdíjazták Fedort Nem alkalmas űrmissziókra a Nemzetközi Űrállomást megjárt orosz humanoid, Fedor. A robotról megállapították, hogy nem képes helyettesíteni az embert a kockázatos űrsétákon.
 • 11:02 Facebookos kriptopénz. A kibocsátók nyerik a legnagyobbat? Bár a Facebook kriptodevizája, a Libra erősíteni tudná a világ elmaradott térségeiben élők pénzügyi kibontakozását, a virtuális pénz kibocsátóit nem önzetlen szempontok mozgatják - írja a müncheni ifo gazdaságkutató intézet tanulmánya.
 • 08:38 Budai barlangban termett a kannabisz - videó Kábítószer-birtoklás bűntette miatt nyomoznak a negyvenegy éves F. Gy. ellen, aki a XXII. kerületi telkén lévő barlangrendszerben kannabiszt termesztett - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
 • 2019.09.11
 • 15:43 E-cigaretta. Csak trafikban árusítható a töltőfolyadék A dohányzás füstmentes alternatívái ugyanúgy dohánygyártmánynak és jövedéki terméknek minősülnek, mint a cigaretta. Kizárólag dohányboltokban forgalmazhatók, számos feltétel mellett - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
 • 14:36 Monetáris tanács - egyhangúlag maradt az alapkamat A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek az alapkamat, az egynapos és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamatának 0,9 százalékon, valamint az egynapos jegybanki betét kamatának mínusz 0,05 százalékon tartásáról - közölte ...
 • 14:36 Skót bíróság: törvénytelen a brit parlament felfüggesztése Törvénysértőnek minősítette a brit parlamenti ülésszak lezárását a polgári peres ügyekben illetékes legfőbb skóciai bíróság. A brit kormány fellebbezést nyújt be a végzés ellen.
 • 13:42 Hongkongi kézbe kerülhet a londoni tőzsde A hongkongi tőzsde működtetője 39 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a londoni börzét működtető vállalatra.

AzÜzlet - heti top

 • 1. Veszélyes savlekötőket vontak ki a forgalomból Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket vont ki a forgalomból, illetve függesztette fel a forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi).
 • 2. Ketchup-teszt. Győztest hirdetett és bírságolt is a Nébih Kisebb-nagyobb jelölési hiányosságokat talált a Nébih a ketchupok ellenőrzésekor, de a termékek élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból megfeleltek a teszteken.
 • 3. Kávésbögrét hívtak vissza az áruházakból - ne használják Magas formaldehid kioldódást mért egy kínai kávésbögréből a lengyel hatóság. A termékből Magyarországra is szállítottak. A Nébih azt kéri, hogy aki vásárolt a bögréből, ne használja.
 • 4. Tömegével érkezik a bóvli az EU-ba - nem csak Kínából Mintegy 740 millió euró értékben foglaltak le hamis termékeket tavaly az Európai Unió külső határain a tagállamok vámhatóságai. A legtöbb szállítmány Kínából, Törökországból és balkáni államokból érkezett az EU-ba.
 • 5. Felfegyverzik az űrhajósokat Oroszországban Űrhajósoknak szánt fegyvert tesztelnek Oroszországban: az asztronauták vadállattámadások kivédésére használhatják, ha eldugott térségben érnek földet.
 • 6. Mumifikálódott holttestet találtak Kaposváron Mumifikálódott holttestet találtak a Csokonai fogadó felújítása közben hétfőn Kaposváron - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.
 • 7. Szaúdi dróntámadások. Amerika csőre töltve vár Az amerikai kormány csőre töltve készen áll a válaszadásra a Szaúd-Arábia elleni támadások után - jelentette ki a Twitteren Donald Trump amerikai elnök, aki szerint Irán áll az incidens hátterében. Az amerikaiak az olajtartalék egy részét i...
 • 8. Brexit - Javaslatokkal állt elő a Johnson-kormány Írásbeli javaslatokat nyújtott be a brit kormány az Európai Unió és az Egyesült Királyság között megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződés módosítására - közölték brüsszeli diplomáciai források.
 • 9. Hőség Japánban - ezrek kerültek kórházba Japánban négyezer ember került kórházba a nagy hőség miatt, többségük idős - közölte a katasztrófavédelem és a mentők feladatait is ellátó tűzoltóság.
 • 10. Közúti ellenőrzés: kiszűrik a mobilozó sofőröket Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődött Magyarországon, a menet közbeni "mobilozókra" külön figyelmet fordítanak a rendőrök.
 • 11. Nagyobb a vegák karbonlábnyoma, mint a kevés húst evőké A kevés húst tartalmazó étrend éghajlati és vízfogyasztási hatása kisebb, mint a hagyományos tejet-tojást fogyasztó vegetáriánusé - vélik egy amerikai tanulmány szerzői.
 • 12. Új vezérigazgató a magyar KPMG élén Rózsai Rezső, az audit részleg vezetője lesz a KPMG Magyarország vezérigazgatója októbertől. Az eddig a cég egészét és a tanácsadási részleget is irányító Robert Stöllinger 16 év után visszavonul pozíciójából.
 • 13. Edward Snowden hazatérne Amerikába Visszatérne az Egyesült Államokba az Oroszországban élő Edward Snowden, a CIA volt alkalmazottja, aki 2013-ban titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra. Egy interjúban kijelentette, tetteiért nem kér bocsánatot.
 • 14. Húszezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról Mintegy húszezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, a magyarok 17 százaléka pedig még sosem használt internetet, ezért növelni kell az ország digitális kompetenciáját - hangzott el az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkoz...
 • 15. Szarmata település nyomait találták meg Hódmezővásárhelyen Szarmata település nyomait találták meg a régészek Hódmezővásárhely központjában, az Alföldi Galéria udvarán végzett próbafeltárás során.
 • 16. Tízezrek spórolhatók a falak hőszigetelésével Energetikai szempontból korszerűtlen, elavult a magyarországi lakóingatlanok kétharmada, pedig megfelelő falszigeteléssel és nyílászárókkal tízezrek takaríthatók meg évente.
 • 17. A mentolos e-cigaretta a legrákkeltőbb Nagy mennyiségű rákkeltő anyagot tartalmaznak a mentolos és a mentás ízesítésű elektromos cigaretták - derült ki egy amerikai kutatásból.
 • 18. Megbírságolták Rubint Réka cégét A  Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot rótt ki Rubint Réka cégére, az Alakreform Kft.-re és 2 millió forintot a The Body Shop termékeket forgalmazó Avanzo-Trade Kft.-re, mivel azok nem teljesítették maradéktalanul onli...
 • 19. Először találtak vizet egy távoli csillag bolygójának légkörében Először talált vizet egy csillagászcsoport egy távoli csillag potenciálisan lakható övezetében keringő bolygó légkörében.
 • 20. Botlatókövet kapott Rejtő Jenő Botlatókövet kapott Rejtő Jenő a főváros II. kerületében, a Bimbó úton. A munkaszolgálatban 1943-ban elhunyt népszerű magyar íróra emlékező alkotás Günter Demnig műve: a német szobrász huszonöt éve helyez el Európa-szerte botlatóköveket a n...