Autópro - napi top

Autópro - friss

 • 18:09 A Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagja lett a magyar vezető Kovács Imrét, a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. elnök-vezérigazgatóját a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagjává nevezte ki az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasutak) felügyelőbizottsága december 7-i ülésén tájékoztatott az RCH.
 • 17:10 Nem talál szabad parkolóhelyet? Ez az App segít! Okos parkolási rendszer kezdte meg működését Székesfehérváron a Vodafone Magyarország közreműködésével: az autósok száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon egy mobiltelefonos applikáció segítségével.
 • 16:43 Tíz új autóból négyet lízingelnek Még mindig több használt autót vesz a magyar lakosság, mint újat. Idén arra számítanak, hogy körülbelül 140 ezer új autó talál majd gazdára és körülbelül húszezerrel több használtat adnak majd el.
 • 16:13 Már a második gyárát építi hidrogén-üzemanyagcellás elektromos autóknak a Hyundai A Hyundai Motor Co. jelentősen növeli a hidrogén-üzemanyagcellás elektromos hajtású autók (FCEV) gyártását.
 • 15:36 Nagyon fogynak a félvezetők Októberben jelentősen nőtt a félvezetők globális eladása áll a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA) honlapján.
 • 15:07 Orbán Viktor szerint a 400 órás túlóra a munkások érdekeit szolgálja A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja jelentette ki a miniszterelnök az Országházban.
 • 14:39 A Mercedes is betette lábát Debrecenbe Mercedes alvázra épül a debreceni Reform LE nevű új magyar busz, az 501 lóerős erőforrással szerelt városi jármű prototípusát kedden a budapesti Vasúttörténeti Parkban mutatta be az ITK Holding.
 • 14:01 Újra indul a középiskolai vasúti szakképzés Húsz év kihagyás után 2019 szeptemberétől újra indulhat a középiskolai vasúti szakképzés Szombathelyen közölte a Győr-Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. (Gysev).
 • 13:31 Hat éve vettek ilyen kevés autót a kínaiak Kínában, a világ legnagyobb nemzeti autópiacán 2012 óta legnagyobb mértékben csökkentek az autóeladások novemberben, immár az ötödik egymást követő hónapban jegyeztek fel visszaesést, a gazdasági növekedés lassulását jelezve.
 • 13:31 Óriási kárt okozhat a brexit Hollandiának Legalább 2,3 milliárd euró közvetlen kárt okozna a holland gazdaságnak 2023-ig az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása közölte a hágai számvevőszék.
 • 12:53 Adatelemzéssel szűri ki a Ford a balesetveszélyes helyszíneket A Ford kidolgozott egy eszközt, aminek révén big data adatelemzéssel azonosíthatók azok a helyszínek, amelyek az intézkedések hiányában potenciális baleseti helyszínek lehetnek a jövőben.
 • 12:15 Csak a jól teljesítő egyetemek kapnának állami támogatást A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges mondta az Emberi Erő...
 • 11:43 Kevesebb autót adtak el és gyárak álltak le Nagy-Britanniában Lassult a brit gazdaság az októberrel végződött három hónapban: kevesebb autót adtak el és gyárak álltak le a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságok miatti gyengébb kereslet hatására.
 • 11:08 Lemondott az indiai központi bank kormányzója Személyes okokra hivatkozva azonnali hatállyal lemondott tisztségéről az indiai központi bank kormányzója, Urjit Patel, de elemzők a jegybankra nehezedő kormányzati nyomással hozták összefüggésbe a döntést.
 • 10:36 Vádat emeltek a Nissan ellen is Jövedelmének eltitkolása miatt a tokiói ügyészség hétfőn hivatalosan is vádat emelt Carlos Ghosn, a Nissan Motor volt elnöke ellen.
 • 09:25 Négy éve volt utoljára ilyen rossz a befektetők hangulata Négyéves mélypontra esett decemberben a befektetői hangulat az euróövezetben az olasz költségvetési terv miatt Brüsszel és Róma között éleződő konfliktus, valamint Nagy-Britannia uniós kilépésének bonyodalmai miatt a Sentix GmbH gazdaságkut...
 • 08:24 A magasabb kamatok sem érdeklik az amerikai fogyasztókat Stagnált az amerikai fogyasztói hangulatindex decemberben derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből.
 • 07:16 A Techtogether verseny segít felmérni a cégek igényeit Két éve dolgozik a cégnél és máris vezető pozícióban van Csütörtöki Tibor, aki a Johnson Electric ózdi telephelyén dolgozik. Évekkel ezelőtt mérnökhallgatóként részt vett a szakportálunk által rendezett Techtogether versenyeken. Elárulta, m...
 • 06:38 Vállalati adók csökkentésével gyorsítaná a gazdaságát Kína Kétéves mélypontra lassult a termelői árak emelkedésének üteme novemberben Kínában a belső kereslet lanyhulása miatt, ami tovább növeli a nyomást a pekingi vezetésre, hogy újabb intézkedésekkel támogassa meg a gazdaságot.
 • 2018.12.10
 • 17:29 Új rekordot várnak a légi teherforgalomban A magyarországi légi közlekedés kimagasló éve az idei, az ágazat sok szempontból korábban nem látott csúcsteljesítményt nyújt mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a nemzetközi polgári repülés napja alkalmából ren...
 • 17:29 64-en vehették át az Év Vállalkozója Díjat Budapesten tartotta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napja rendezvényét, melyen 77 kitüntetést adtak át.
 • 16:24 A bérek miatt sztrájkoltak a német vasutasok A vasútforgalmat akadályozó figyelmeztető sztrájkot tartott hétfő reggel 5 órától 9 óráig a német vasúti és közlekedési szakszervezet (Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft - EVG).
 • 16:24 Tájfun és földrengés miatt csökkent a GDP Japánban A harmadik negyedévben a vártnál jobban, négy éve a legnagyobb mértékben csökkent a japán bruttó hazai termék a tokiói statisztikai hivatal második, végleges kalkulációja szerint.
 • 15:50 Betört a magyar piacra a raklapos áruszállításra szakosodott nemzetközi fuvarozó A raklapos áruszállításra szakosodott Palletways nemzetközi árufuvarozó vállalat 13 logisztikai szolgáltató összekapcsolásával felépítette magyarországi hálózatát, a fő elosztó központot Biatorbágyon alakították ki, és fontos szerepet szánn...
 • 15:20 A franciákat és a németeket nem érdekli a Huawei körüli botrány Német és francia illetékesek továbbra is szívesen látják a kínai Huawei mobil távközlési vállalatot országukban azt követően is, hogy több nyugati ország nemzetbiztonsági szempontokra hivatkozva megtiltotta a cég berendezéseinek állami besz...
 • 14:52 Az olajfelfogó szőnyeg segítségével elkerülhetők az üzemi balesetek Az autógyárakban működő gépeknek és maguknak a gépjárműveknek is kenőanyagra van szükségük a zökkenőmentes működéshez. Az erre a célra használt folyadékok azonban szivároghatnak vagy a hibás tömítések mellett csöpöghetnek. Ez veszélyes: a d...
 • 14:52 Jobb a német export, mint tavaly ilyenkor Októberben csökkent Németország áruforgalmi külkereskedelmi többlete a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn közzétett jelentése szerint.
 • 14:52 Beszippantottak egy olasz e-autómárkát a németek Először volt a torinói Tazzari Group, amely elektromos autókat gyártott. Aztán jöttek a fürge svájciak, és megbízást adtak a saját tervezésű e-autójuk legyártására. Nem bírták szusszal a melót az olaszok, inkább a németeknek passzolták tová...
 • 14:17 Csalás miatt tartóztatták le a Huawei pénzügyi igazgatóját Az Egyesült Államok ügyészsége csalással vádolja az amerikai hatóságok kérésére Kanadában letartóztatott Meng Van-csout, a Huawei globális pénzügyi igazgatóját, amiért a gyanú szerint kijátszotta az Irán ellen bevezetett amerikai és európai...
 • 12:29 Eltörölték az üzemanyagadó emelését, mégis törnek, zúznak a franciák A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások hatásai katasztrofálisak a francia gazdaságra jelentette ki Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter, aki szerint a kormánynak e...
 • 11:58 Cáfolja a Huawei a vádakat A Huawei Technologies (HT) tevékenysége és eszközei nem jelentenek biztonsági fenyegetést hangoztatta a társaság közleményében, amelyben visszautasította az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős biztosának kijelentéseit.
 • 11:23 Megállapodtak: ennyivel termelnek kevesebb olajat januártól Megállapodtak a kitermelés korlátozásáról a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai és szövetségeseik, élükön Oroszországgal Bécsben.
 • 10:54 Moduláris, távolról irányítható dekontamináló robot prototípus fejlesztésébe kezdett a Hep... A Könnyen testre szabható, moduláris, távolról irányítható, automatikus dekontamináló robot kifejlesztése" című projekt megvalósítására a Hepenix Műszaki Szolgáltató Kft., összességében 78,7 millió forint európai uniós vissza nem térítendő ...
 • 10:54 A kétszáz milliárd forintot is elérheti idén a Videoton árbevétele A Videoton idei árbevétele várhatóan eléri a 188 milliárd forintot jelentette be vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén.
 • 10:18 Egy helyben toporog a német ipar A vártnál kedvezőtlenebbül alakult Németország ipari termelése októberben, újabb jeleként annak, hogy Európa legnagyobb gazdaságában a negyedik negyedévet is a növekedés lassuló trendje jellemezheti.
 • 09:47 Rengeteg áru jön Kínából A Budapest Airport (BA)kétszámjegyű bővülést vár ebben az évben az előző évihez képest a Kínából érkező áru mennyiségében.
 • 09:13 A techcégek megrengethetik az unió iparát Az Európai Uniónak (EU) aggódnia kell a Huawei kínai távközlési óriásvállalat és más kínai technológiai cégek miatt, mert azok kockázatot hordoznak az unió iparára és biztonságára nézve közölte Andrus Ansip, az Európai Bizottság digitális ...
 • 09:13 Hogyan teljesítenek a vállalatok az automatizálás terén? Amellett, hogy a sikeres automatizálás a termelés hatékonyságának és biztonságának növekedését ígéri, számos probléma merülhet fel a legújabb technológiák implementálásakor. Egyes technológiák még kiforratlannak számítanak, másoknál az éles...
 • 08:06 Nem ütötte ki az SUV a szedánt - mi az Opel titka? Nem nyírta ki az SUV a szedánt, a kompaktot, az Opel jól érzékelte, hogy Magyarországon széles konzervatív ügyfélkör van, amely a hagyományos formavilágot kedveli. Az Insignia nagyot ment idén, hetven százalékkal több fogyott belőle, mint t...
 • 05:02 Hatalmas fizetésemelést adott a kecskeméti Mercedes - ez történt az 49. héten Véget értek a bértárgyalások az autógyártónál, a dolgozókat képviselők elégedetten álltak fel a tárgyalóasztal mellől. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a magyar járműiparban. Két perc alatt képet kaphat a 49. hét legfontosabb esem...
 • 2018.12.09
 • 05:04 A gazdagok speciális igényeire összpontosít az Aston Martin A gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, nekik személyre szabott, különleges autóra van igényük vázolta a következő éveket az Aston Martin luxusautó gyártó vezérigazgatója.
 • 2018.12.08
 • 05:01 Digitális háborút vívnak a nagyok, egyelőre az USA áll vesztésre Az egyes országok technológiai befektetései kulcsszerepet játszanak, hiszen alapjaiban befolyásolják annak pénzügyi és gazdasági versenyképességét. A globális vezető szerepért folytatott harc a mesterséges intelligenciát érinti legjobban e...
 • 2018.12.07
 • 17:02 Több tízmilliárd eurót fordítanának mesterséges intelligenciára Az Európai Bizottság 2020 végéig legalább 20 milliárd euró (mintegy 6400 milliárd forint), az azt követő évtizedben pedig évente több mint 20 milliárd euró összegű állami és magánberuházást tesz lehetővé mesterségesintelligencia-kutatásra é...
 • 16:26 Bár nehéz embert találni, mégsem emelnek a béreken A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 155 ezerrel emelkedett, miközben elemzők 200 ezres bővülésre számítottak.
 • 15:54 Ez a hidrogénes kamion fogja meghódítani Európát Napjainkban a legtöbb kamiont dízel hajtja. Az amerikai Nikola startup azonban azt akarja bizonyítani, hogy megéri hidrogénre váltani.
 • 15:54 Magára talált az export Mindenképpen kedvező, hogy októberben magára talált az export az előző hónapok gyengélkedése után, a beruházások és a fogyasztás vezérelte növekedési szerkezet következtében az import tartósan nagyarányú növekedése várható, amit a világpiac...
 • 15:17 Szupermodern kamionos pihenőt adtak át Korszerű kamionos pihenőt adtak át az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál.
 • 14:06 Leépíti gyöngyösi gyárát a Lear Bezárja közel 500 dolgozót foglalkoztató foglalkoztató gyöngyösi gyárát a Lear Corporation Hungary Kft., a leépítések decemberben történnek meg.
 • 13:03 Gyengén teljesít az euróövezeti gazdaság A harmadik negyedévben az előzetes adatokkal megegyező, négy éve a legalacsonyabb negyedéves GDP-növekedést ért el az euróövezet az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett végleges adatai alapján.
 • 13:03 87 700 forintra nőtt a román minimálbér Differenciált minimálbért vezettek be Romániában 2019. január elsejétől kezdődően a felsőfokú végzettséggel és legalább egy éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók számára - jelentette be a pénteki kormányülésen Viorica Dancila minisz...
 • 10:53 Világpremier: DMC 1850 V A DMG MORI sikeres vertikális megmunkálóközpont családjának eddigi legnagyobb tagja, az új DMC 1850 V kiválóan tölti ki a kisebb DMC 1450 V és a mozgóállványos DMF gépek közti űrt.
 • 10:21 Nem közeledtek az álláspontok a minimálbér-emelésről A szociális partnerek nem tudtak megállapodni a 2019. január 1-jén hatályba lépő minimálbér és garantált bérminimum mértékében, elképzelhető, hogy jövő héten szerdán a kormány határoz a béremelésről - összegezték a Versenyszféra és a Kormán...
 • 09:45 A legjobb szakmunkásokat fogadták az Országházban Ahhoz, hogy egy ország jól működhessen, sokak tehetségére, lelkesedésére, eszére és bölcsességére, de mindenekelőtt elkötelezett és jól végzett munkájára van szükség hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön a Szakmák E...
 • 09:14 6,8 százalékos béremelkedésre számíthatnak a szakmunkások Jövőre az ideihez hasonló, 6-8 százalékos béremelésre számítanak Magyarországon a külföldi cégvezetők, a mérték egyelőre nem befolyásolja a megkérdezettek beruházási terveit, Magyarország még mindig az egyik legvonzóbb befektetési célpont a...
 • 09:14 Hatvanmillió eurós kárt szenvedtek a spanyol fuvarosok A spanyol szállítmányozóknak eddig 60 millió euró kárt okozott a francia sárgamellényesek tüntetése közölte az ABC című spanyol napilap csütörtökön a spanyol árufuvarozók szövetségére (CETM) hivatkozva.
 • 09:14 Az elektronikai ipar húzta a magyar gazdaságot Októberben 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 3,3 százalékos a növekedés jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)...
 • 05:31 Hamarosan megtorpan az autógyártás? Nem számít az autógyártás növekedésére a jövő évben a legnagyobb autóipari beszállító vállalat, a Bosch.
 • 2018.12.06
 • 17:21 Kína taktikázik és halogat? Kína optimista, ám homályos ígéretet tett arra, hogy megállapodásra jut az Egyesült Államokkal a két elnök által megkötött kereskedelmi tűzszünet alatt.
 • 16:47 Tíz éve adták el az első együttműködő robotot A Universal Robots komoly mérföldkőhöz érkezett: tíz éve adták el az első együttműködő robotot (kobotot). Azóta, egy évtizede úttörője a cég a kobotok fejlesztésének és gyártásának, amely mára az ipari automatizáció leggyorsabban növekvő sz...
 • 16:47 Többféle motorválasztékkal kapható az új Audi Q3 Az Audi kibővíti az elérhető motorok körét, így a Q3 esetében már két teljesítményszinttel rendelhető a 2.0 TFSI erőforrás, illetve két változat közül választhatnak az ügyfelek a 2.0 TDI esetében is.
 • 16:13 Szombaton tüntetnek a 400 óra túlóra ellen A rabszolgatörvényként elhíresült törvénymódosítás ellen szólalnak fel a tüntetők december 8-án a Jászai Mari téren, majd onnan indulnak tovább a Kossuth térre. Óriási felháborodás övezte a kormány azon javaslatát, miszerint 400 órára emeln...
 • 16:13 Félmillió autót fog gyártani a Tesla Kínában Az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla cég első kínai gyárában 2019 második felében beindul a részleges termelés közölte a kínai város polgármesterét idézve több kínai internetes portál.
 • 13:58 Egyre több gyáripari megrendelést kap Németország Elemzők által várt csökkenés helyett októberben már a harmadik egymást követő hónapban nőttek a német feldolgozóipari megrendelések szeptemberhez viszonyítva.
 • 13:21 Nagyot emelt a béreken a kecskeméti Mercedes Sikeres bérmegállapodást kötött a kecskeméti Mercedesnél az MBMH Vasas Alapszervezet, melyet négyhónapos tárgyalássorozat előzött meg. December 5-én írták alá a bérmegállapodást.
 • 13:21 Hatalmas összeget kapott Debrecen, készülnek a BMW fogadására Alapvetően változtatja meg a keleti régióban élők mindennapjait a Debrecen 2030 program, amelynek célja, hogy a hajdú-bihari megyeszékhelyet 12 éven belül az országhatárokon átnyúló hatású üzleti, innovációs, közlekedési, oktatási, kulturál...
 • 13:21 44 milliárd forinttal több lett idén a kecskeméti Mercedes árbevétele A Bács-Kiskun megyei székhelyű vállalkozások nettó árbevétele 7,3 százalékkal nőtt 2017-ben az előző évhez képest hangzott el a TOP 100 Bács-Kiskun megye gazdasága 2018 című kiadvány bemutatóján, Kecskeméten.
 • 12:48 Leültek tárgyalni Amerikával a nagy német autógyártók A német kormány nem kifogásolja, hogy a hazai autógyártó vállalkozások vezetői megbeszéléseket folytattak a washingtoni kormányzat képviselőivel, és egyeztettek Donald Trump amerikai elnökkel is jelezték a szövetségi kormány részéről Berli...
 • 12:11 Az Octaviákért kapkodnak a horvátok Horvátországban az év elejétől november végéig 57 ezer 629 új személygépkocsit adtak el, ami 18,5 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban közölte a Promocija Plus intézet.
 • 11:40 Keveslik a 205 ezer forintos minimálbért, utcára mentek Közel ezer szakszervezeti tag tüntetett szerdán a szlovén fővárosban, magasabb béreket és nyugdíjakat követelve, valamint válaszképpen a munkáltatók egyesületének fenyegetéseire, miszerint ha megemelik a minimálbért az országban, felbontják...
 • 11:06 Nem akarunk drága olajat! - hördült fel Trump Újabb lépést tett a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és Oroszország a kitermelés korlátozásának irányába, jóllehet Donald Trump amerikai elnök épp az ellenkezőjét sürgeti az alacsonyabb árak érdekében.
 • 11:06 Így dobja meg a gazdaságot debreceni BMW-beruházás Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a befektetések szempontjából mondta Virág Barnabás Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Hbmkik) székházában, ahol a megye gazdaságának és legjelentősebb gazdálkodóinak...
 • 11:06 Lelép a gyalogos a zebrára? - az autó eldönti a sofőr helyett A kifinomult, fejlett vezetői asszisztencia funkciók és az automata vezetés egyik alapvető kiindulási pontja a teljes közlekedési helyzet pontos felmérése és részletes megértése. Ahhoz, hogy az önvezető autók átvehessék a sofőrtől az irányí...
 • 09:27 A Renegade a kedvenc Jeepje a magyaroknak A Fiat Chrysler Automobileshoz tartozó Jeep a leggyorsabban bővülő márka Európában, ezt a pozícióját 2019-ben is szeretné megőrizni, modelljei új változataitól pedig a magyarországi eladások további növekedését várja mondta Andrew Higgins,...
 • 07:55 A digitalizáció olyan, mint egy turbófeltöltő A gazdasági digitalizációt javasolja együttműködés keretében a kelet-közép-európai országoknak növekedésük fellendítésére az amerikai McKinsey & Company vezetési tanácsadó vállalat.
 • 06:06 Az ipar 4.0 kulisszatitkai a Modern Gyárak Éjszakáján A Modern Gyárak Éjszakája program 2017-ben indult útjára azzal a céllal, hogy az érdeklődők számára bemutassa az ipar újdonságait, átírja a sztereotípiákat, és közvetlen találkozási lehetőséget nyújtson a leendő munkavállalók és a gyárak sz...
 • 05:32 Új önindítót dobtak piacra Új önindítót dob piacra az AS-PL. A termék, ami nem mellesleg több Hyundai és Kia modellel is kompatibilis, csúcstechnológiás eljárásokkal készült.
 • 05:32 Zöld acél, visszafogott volumen - merre tovább acélipar? Az acélkorszak hajnala 150 évvel ezelőtt kezdődött. Ahhoz, hogy az elkövetkező évszázadokban is folytatódni tudjon, az öntödéknek új alapanyagok, technológiák, folyamatok, és ipari innovációk használatára lesz szükségük. De miken keresztül ...
 • 2018.12.05
 • 18:32 Kerozinra miért nem vetnek ki adót? Noha a légi forgalom egységnyi, utaskilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása duplája a személygépkocsikénak, és 1990 óta abszolút tételben meg is duplázódott a kibocsátás, a kerozinra mégsem vetnek ki ásványolaj-adót, a nemzetközi repülőjeg...
 • 16:28 A pénztári hozzájárulás az egyik legjobb munkáltatói juttatás marad jövőre Jövőre is a legjobb munkáltatói juttatások között lesz a pénztári hozzájárulás, a dolgozók számára kedvezőbb az adózása, mintha ugyanazt a pénzt fizetésként kapnák meg közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség).
 • 16:00 Egyhavi bért hagy a munkaadóknál a járulékcsökkentés Munkavállalónként több mint egyhavi bruttó bérnek megfelelő összeg marad évente a vállalkozásoknál azzal, hogy jövőre tovább csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho) hangsúlyozta a Magyar Időknek adott interjúban Izer Norbert, a Pénz...
 • 15:31 Tíz százaléknyi közterhet spórolhatnak a vállalkozások A napokban kapja meg a személyes tájékoztatást az a mintegy 80 ezer vállalkozás, amely a kisvállalati adó (kiva) választásával a becsült számítások alapján legalább tíz százaléknyi közterhet spórolna jövőre tájékoztatott Izer Norbert, a Pé...
 • 15:31 Felfüggesztené Trump a kereskedelmi vitát Kínával Donald Trump amerikai elnök keddi állásfoglalásában nem zárta ki a Kínával folytatott kereskedelmi vita felfüggesztésének meghosszabbítását.
 • 14:57 Elfogadta a jövő évi költségvetését az iparkamara A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 71. közgyűlése elfogadta a társaság 2019-es költségvetését, valamint alelnököt is választott.
 • 14:57 9000 milliárd már a pályázóknál van Magyarország jól sáfárkodik az uniós forrásokkal: a jelenlegi költségvetési ciklus mintegy 9000 milliárd forintos keretösszegének egészét odaítélték már a pályázóknak, a következő ciklus költségvetési átalakítását, a források tervezett átcs...
 • 14:19 Öt év után először nőtt az iparosodott országok szén-dioxid-kibocsátása Az idén öt éve az első alkalommal emelkedik az iparosodott országok szén-dioxid-kibocsátása a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) elemzése szerint.
 • 14:19 Nagyobbat nőtt a GDP, mint gondolták A bruttó hazai termék (GDP) 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit a harmadik negyedévben, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye 5,2, az előző negyedévhez vis...
 • 13:43 A brit autóipart is lehúzta az emissziós eljárás Visszaesett az új autók forgalomba helyezése novemberben Nagy-Britanniában, továbbra is elsősorban annak a hatására, hogy szeptembertől életbe lépett a motorok károsanyag-kibocsátásának a korábbinál pontosabb mérését szolgáló új eljárás.
 • 13:08 A bérnövekedés miatt élénkül a gazdaság A szolgáltatások teljesítménye alapján nagyrészt a bérnövekedéssel magyarázható, hogy kiemelkedő mértékben nő a magyar gazdaság reagált a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a harmadik negyedéves GDP-adato...
 • 12:40 Elkezdte a sebességváltó- differenciálmű gyártást Lengyelországban a Toyota A Toyota megkezdte a világ legfejlettebb, negyedik generációs hibrid elektromos hajtásának fontos részegysége, a sebességváltó-differenciálmű gyártását lengyelországi, wałbrzychi üzemében.
 • 12:04 Csökkentené az OPEC az olajkitermelést Az OPEC legalább napi 1,3 millió hordós termeléscsökkentést szeretne elérni bécsi közgyűlésén, de meg szeretné nyerni a szervezeten kívüli Oroszországot is a termeléskorlátozás ügyének a Reuters hírügynökséget tájékoztató négy különböző for...
 • 12:04 Pályázati forrásból fejleszhet alumínium elektrolit kondenzátorokat a szombathelyi TDK Egymilliárd forintot meghaladó összeget fordít kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásának bővítésére 2019 április végéig egy, az Európai Unió által támogatott projekt keretében a TDK Hungary Components Kft. közölte a cég vezetése.
 • 11:05 Nemcsak a SZÉP kártya marad adómentes jövőre Januártól jelentősen átalakul a béren kívüli juttatások rendszere, a jogalkotói szándék szerint a kapott juttatások összege a bérek részét képezik majd mondta Bajusz Dániel adószakértő.
 • 11:05 Kikötői felfordulással járhat a rendezetlen brexit A Bank of England kormányzója szerint felfordulást okozhat a brit kikötők forgalmában és meredek élelmiszer drágulással járhat, ha Nagy-Britannia szabályozatlan körülmények közepette lép ki az Európai Unióból.
 • 11:05 Hárommillió spanyolnak nincs munkája Spanyolországban 0,06 százalékkal, mintegy 1800-zal csökkent a munkanélküliség novemberben az előző hónaphoz viszonyítva közölte a spanyol munkaügyi minisztérium.
 • 10:01 Lánchajtással vág neki a szezonnak a temesvári FRT csapat Ötödik éve létezik a Temesvári Műszaki Egyetemen járműépítő csapat, amely megalakulása után rögtön majdnem szét is esett, de felálltak, és már második autójukat építik. Nagy szerencséjük, hogy a szponzorok egymás után kopogtatnak náluk, egy...
 • 09:27 A britek szerint romlott, az amerikaiak szerint erősödött a feldolgozóipar az USA-ban Eltérően értékelte az amerikai feldolgozóipar novemberi teljesítményét két intézet.
 • 05:15 A Kukával felkészülhet az additív gyártás kihívásaira Mi az additív gyártás, és hogyan működik? A 3D nyomtatásként is ismert additív gyártás során a legkülönbözőbb méretű, formájú és struktúrájú alkatrészeket állítják elő úgy, hogy olvasztható anyagot hordanak fel rétegenként, pontosan a megad...
 • 05:15 Sokan nem tudják, milyen hatékonysággal gyártanak - és ön? A versenyképesség számtalan tényezőtől függ, az egyik kulcsa az, hogy a cégek vezetői pontosan, hiteles forrásból, számszerűen ismerjék a vállalatnál zajló folyamatokat. Ugyan egyértelműnek tűnik ennek fontossága, ám a termeléskövető rendsz...
 • 2018.12.04
 • 17:06 Nőtt a kőolaj ára Közel három százalékkal emelkedett a kőolaj ára hétfőn, miután október közepe óta csaknem 30 százalékkal csökkent.
 • 16:35 Drágult az ipari termelés az Eu-ban Októberben nőttek az ipari termelői árak az euróövezetben és az Európai Unióban.
 • 16:35 Megújult a győri sportautó, már kapható Markánsabb, erősebb és gazdagabb felszereltségű: ma indul a megújult Audi TT előértékesítése. 20 évvel az ős TT debütálása után most még markánsabb dizájnnal, nagyobb teljesítményű motorokkal és kibővített alapfelszereltséggel mutatkozik be...
 • 16:06 Fejlesztésre szorul az egységes cégkapu Az egységes elektronikus kommunikációs platform létrehozására irányuló jogalkotói szándék mindenképp üdvözlendő, de a rendszer még fejlesztésre szorul vélekedett a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Kőmíves Krisztina, a PwC Magyarország adó- és ...
 • 16:06 Még mindig elenyésző a kkv-k teljesítménye Számarányuknál lényegesen kisebb a kis- és középvállalkozások gazdasági súlya: miközben a vállalkozási szférában foglalkoztatottak csaknem kétharmadának (65,2 százalék) biztosítottak munkalehetőséget, a hozzáadott érték 44, a nettó árbevéte...
 • 16:06 Néhány éven belül eléri az országhatárt az M6-os autópálya A magyar-horvát gazdasági együttműködésből egyértelműen profitál mindkét ország, ám vannak olyan területek, amelyeken még gyorsabban lehetne előrehaladni mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zágrábban a közmédiának. Magya...
 • 15:35 Miskolci kéziszerszámgyárát bővíti a Bosch A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója új gyártócsarnokot épít a miskolci elektromos kéziszerszámgyára számára jelentette be Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető ig...
 • 15:04 A titkosszolgálat szerint keletre tolódik a világgazdaság súlypontja Fokozatosan keletre tolódik el a világgazdaság súlypontja azzal párhuzamosan, ahogy Kína a növekvő tőkeerejének, politikai befolyásának és technológiai fejlettségének köszönhetően egyre nagyobb befolyásra tesz szert jelentette ki Alex Youn...
 • 14:34 Ha túl vannak a gyártók a WLTP-teszteken, visszaerősödhet a piac Az autópiac erősödésére számít a Magyar Lízingszövetség az elmúlt hónapok visszaesését követően.
 • 13:58 Azt akarják az amerikaiak, hogy náluk gyártsanak autót a németek Gyors eredményekre számít az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon Larry Kudlow, a Fehér Ház Országos Gazdasági Tanácsának elnöke, aki a Fox televízió üzleti csatornájának nyilatkozott erről.
 • 13:58 Zöld e-rollerekkel szórja meg Budapestet a Lime Hamarosan Budapesten is indul a Lime e-rollermegosztó szolgáltatása, erről egyrészt Facebook-kampányukból lehetett hírt szerezni, másrészt abból is egyértelmű, hogy a cég elindította az előregisztrációt a Budapesten a közeljövőben munkába á...
 • 13:58 A bérek szárnyalnak, a közterhek mérséklődnek - állítja a kormány A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint óriási eredményeket hozott idén a feketegazdaság elleni küzdelem és a béremelési folyamat olvasható a Magyar Idők keddi számában.
 • 12:55 Meghozta a gyümölcsét a Knorr-Bremse átlag feletti K+F költése A Knorr-Bremse a fékrendszerek globális piacvezetője, valamint a biztonsági szempontból döntő fontosságú vasúti és haszongépjármű-rendszerek vezető szállítója tőzsdére bevezetett vállalatként közzétette az első kilenc hónapot lefedő eredm...
 • 12:23 Lendületet vett a német gépipar A belföldi és külföldi kereslet hatására 12 százalékkal volt nagyobb a német gépipar októberi rendelésállománya az egy évvel korábbinál.
 • 11:52 A bérek szárnyalnak, a közterhek mérséklődnek - közölte a NAV A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint óriási eredményeket hozott idén a feketegazdaság elleni küzdelem és a béremelési folyamat olvasható a Magyar Idők keddi számában.
 • 11:52 Gyárakat zárna be a GM, pedig egyre több autót ad el Vegyes novemberi amerikai eladási adatokat ismertettek a járműgyártók.
 • 11:17 Győri fejlesztésű digitális iker nyerte a nemzetközi versenyt Két magyar startup vállalkozás, a virtuális valóság alapú, új operációs rendszert megalkotó Maxwhere és az IoT-platformot fejlesztő Reach Solutions közös csapata a napokban megnyerte az egyik legrangosabb európai digitalizációs versenyt, az...
 • 10:46 Kína megvezette az USA-t? Kína szuverén állam, nem hódol be az Egyesült Államoknak, a kettejük közötti súrlódások fennmaradnak áll a China daily című kínai napilap szerkesztőségi cikkében, kommentálva a Buenos Aires-i G20 csúcson született, kívülről nézve kedvező m...
 • 09:35 Gyorsult az orosz feldolgozóipar Gyorsult, tavaly júliusi szintre ugrott az orosz feldolgozóipari aktivitás novemberben a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexe (BMI) szerint.
 • 09:35 Ha a gyártó digitalizál, a beszállítóinak is igazodni kell Az intelligens vállalatot már nem a megérzések, a megszokások vezérlik, hanem a valós idejű adatok. Ám szerencsére ma minden cég előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a szükséges befektetés által a jelenbe ugorjon, és felkészüljön a jövőre. Az...
 • 07:53 454 milliárd dollárt sodor veszélybe a munkaerőhiány A több éve tartó konjunktúrának köszönhetően az ipari termékek iránti kereslet növekedésével a szektor résztvevői egyre több munkahelyet teremtenek. Az azonban még a Deloitte vizsgálatából sem látszik, hogy a jövőben milyen munkaerőre lesz ...
 • 05:16 Gyorsult a kínai feldolgozóipar Enyhén gyorsult a kínai feldolgozóipar növekedése novemberben, de az új exportmegrendelések állománya tovább csökkent, a gazdasági kilátások romlására utalva a hosszú hónapok óta tartó amerikai-kínai kereskedelmi háború közepette.

Autópro - heti top

 • 1. Hatalmas fizetésemelést adott a kecskeméti Mercedes - ez történt az 49. héten Véget értek a bértárgyalások az autógyártónál, a dolgozókat képviselők elégedetten álltak fel a tárgyalóasztal mellől. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a magyar járműiparban. Két perc alatt képet kaphat a 49. hét legfontosabb esem...
 • 2. Új önindítót dobtak piacra Új önindítót dob piacra az AS-PL. A termék, ami nem mellesleg több Hyundai és Kia modellel is kompatibilis, csúcstechnológiás eljárásokkal készült.
 • 3. Nemcsak a SZÉP kártya marad adómentes jövőre Januártól jelentősen átalakul a béren kívüli juttatások rendszere, a jogalkotói szándék szerint a kapott juttatások összege a bérek részét képezik majd mondta Bajusz Dániel adószakértő.
 • 4. Betört a magyar piacra a raklapos áruszállításra szakosodott nemzetközi fuvarozó A raklapos áruszállításra szakosodott Palletways nemzetközi árufuvarozó vállalat 13 logisztikai szolgáltató összekapcsolásával felépítette magyarországi hálózatát, a fő elosztó központot Biatorbágyon alakították ki, és fontos szerepet szánn...
 • 5. A gazdagok speciális igényeire összpontosít az Aston Martin A gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, nekik személyre szabott, különleges autóra van igényük vázolta a következő éveket az Aston Martin luxusautó gyártó vezérigazgatója.
 • 6. Nagyot emelt a béreken a kecskeméti Mercedes Sikeres bérmegállapodást kötött a kecskeméti Mercedesnél az MBMH Vasas Alapszervezet, melyet négyhónapos tárgyalássorozat előzött meg. December 5-én írták alá a bérmegállapodást.
 • 7. Hamarosan megtorpan az autógyártás? Nem számít az autógyártás növekedésére a jövő évben a legnagyobb autóipari beszállító vállalat, a Bosch.
 • 8. Digitális háborút vívnak a nagyok, egyelőre az USA áll vesztésre Az egyes országok technológiai befektetései kulcsszerepet játszanak, hiszen alapjaiban befolyásolják annak pénzügyi és gazdasági versenyképességét. A globális vezető szerepért folytatott harc a mesterséges intelligenciát érinti legjobban e...
 • 9. Egyhavi bért hagy a munkaadóknál a járulékcsökkentés Munkavállalónként több mint egyhavi bruttó bérnek megfelelő összeg marad évente a vállalkozásoknál azzal, hogy jövőre tovább csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho) hangsúlyozta a Magyar Időknek adott interjúban Izer Norbert, a Pénz...
 • 10. Nem ütötte ki az SUV a szedánt - mi az Opel titka? Nem nyírta ki az SUV a szedánt, a kompaktot, az Opel jól érzékelte, hogy Magyarországon széles konzervatív ügyfélkör van, amely a hagyományos formavilágot kedveli. Az Insignia nagyot ment idén, hetven százalékkal több fogyott belőle, mint t...
 • 11. Bár nehéz embert találni, mégsem emelnek a béreken A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 155 ezerrel emelkedett, miközben elemzők 200 ezres bővülésre számítottak.
 • 12. Kerozinra miért nem vetnek ki adót? Noha a légi forgalom egységnyi, utaskilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása duplája a személygépkocsikénak, és 1990 óta abszolút tételben meg is duplázódott a kibocsátás, a kerozinra mégsem vetnek ki ásványolaj-adót, a nemzetközi repülőjeg...
 • 13. Keveslik a 205 ezer forintos minimálbért, utcára mentek Közel ezer szakszervezeti tag tüntetett szerdán a szlovén fővárosban, magasabb béreket és nyugdíjakat követelve, valamint válaszképpen a munkáltatók egyesületének fenyegetéseire, miszerint ha megemelik a minimálbért az országban, felbontják...
 • 14. A Renegade a kedvenc Jeepje a magyaroknak A Fiat Chrysler Automobileshoz tartozó Jeep a leggyorsabban bővülő márka Európában, ezt a pozícióját 2019-ben is szeretné megőrizni, modelljei új változataitól pedig a magyarországi eladások további növekedését várja mondta Andrew Higgins,...
 • 15. A pénztári hozzájárulás az egyik legjobb munkáltatói juttatás marad jövőre Jövőre is a legjobb munkáltatói juttatások között lesz a pénztári hozzájárulás, a dolgozók számára kedvezőbb az adózása, mintha ugyanazt a pénzt fizetésként kapnák meg közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség).
 • 16. Kína taktikázik és halogat? Kína optimista, ám homályos ígéretet tett arra, hogy megállapodásra jut az Egyesült Államokkal a két elnök által megkötött kereskedelmi tűzszünet alatt.
 • 17. Eltörölték az üzemanyagadó emelését, mégis törnek, zúznak a franciák A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások hatásai katasztrofálisak a francia gazdaságra jelentette ki Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter, aki szerint a kormánynak e...
 • 18. Az Octaviákért kapkodnak a horvátok Horvátországban az év elejétől november végéig 57 ezer 629 új személygépkocsit adtak el, ami 18,5 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban közölte a Promocija Plus intézet.
 • 19. Szupermodern kamionos pihenőt adtak át Korszerű kamionos pihenőt adtak át az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál.
 • 20. Többféle motorválasztékkal kapható az új Audi Q3 Az Audi kibővíti az elérhető motorok körét, így a Q3 esetében már két teljesítményszinttel rendelhető a 2.0 TFSI erőforrás, illetve két változat közül választhatnak az ügyfelek a 2.0 TDI esetében is.