- 1. Ecet a kertben? Aranyat ér. Az ecet számtalan dologra jó a kertünkben. Azonban nagyon oda kell figyelni a hígítására és arra is, mire használjuk. Hiszen természetesen az ecet sem csodaszer.
- 2. Kevesebb lomb, több termés – ezért éri meg kacsolni a paradicsomot A paradicsom megfelelő gondozásával, különösen a kacsolás révén, jelentősen növelhető a terméshozam – mutatjuk, mire kell figyelni.
- 3. Már most biztos: kevesebb terem ebből a gyümölcsből is Az idei termés visszaesése miatt a piacon drágulásra számítanak a szakértők – főként a keresett fajtáknál.
- 4. Gyümölcsösök védelme: még nincs vége a harcnak Bár a varasodás szóródása csökken, újabb betegségek és kártevők jelenhetnek meg a következő napokban.
- 5. Ezt nem árt tudni: a kávé tényleg segíthet a nők egészséges öregedésében Egy új tanulmány szerint a középkorú nők mérsékelt kávéfogyasztása összefüggésbe hozható az egészséges öregedéssel, míg más koffeintartalmú italok nem mutattak hasonló hatást.
- 6. Gumicukor a természetből? Igen, ez a fehér akác. Az akácvirág édeskés íze meglepően emlékeztet a gumicukorra – csak épp sokkal egészségesebb.
- 7. A cukros ételek fogyasztása mégsem fokozza az édesség utáni vágyat? Mi az igazság? Sokan hiszik, hogy minél több édességet eszünk, annál jobban kívánjuk azt. Egy holland kutatás azonban mást mutat.
- 8. Egy helyen a balatoni borvidék kincsei Az új balatoni látogatóközpont közös platformot biztosít a borászatok, gasztronómiai szolgáltatók és termelők számára.
- 9. Szakmai összefogás a szelídgesztenyések védelmében 700 éves örökség megőrzésén dolgoznak magyar és szlovák kutatók: megkezdődött a gesztenyefák tájrekonstrukciója és génmegőrzése.
- 10. Több mint 20 ezer fiatal kap munkalehetőséget a nyári szünetben A programban a mezőgazdaságtól az önkormányzatokig számos szektor fogadhat fiatalokat.