hvg - adózóna - napi top

hvg - adózóna - friss

hvg - adózóna - heti top

 • 1. Újítás a MÁV-tól: e-személyire is fel lehet tölteni a vasúti bérletet Az új típusú személyi igazolványra is fel lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt.
 • 2. Nyugdíj-kiegészítések: tekintélyes emelés jön Jócskán nő a politikai rehabilitációs célú nyugdíj-kiegészítés, továbbá az 1951 és 1956 közötti időszakban politikai okból hátrányos megkülönböztetéssel járó katonai munkaszolgálatot teljesített személyek nyugellátása.
 • 3. 2017-es nyugdíj-időpontok Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az idei nyugdíjak banki jóváírásának időpontjait.
 • 4. Autója is bánhatja, ha nem fizeti adótartozását Milliós értékű veterán terepjárót foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai adótartozás fedezeteként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy adóstól, aki megpróbálta kijátszani a végrehajtókat közölte Varga Zoltán, a NAV megyei...
 • 5. Nem lesz elérhető az ekáer Karbantartási célú üzemszünet miatt az ekáer 2017.02.15-én (szerdán) 0:00 óra és 2017.02.15-én (szerdán) 04:00 óra között nem elérhető közölte honlapján a NAV.
 • 6. Ha a nyelvtanár magánszemélynek számláz Különangol, matek-korrepetálás vagy zongoralecke ki ne vett volna már igénybe magántanárt saját vagy gyermeke tudásszintjének javítására? De hogyan számláz egy magánszemély egy másik magánszemélynek? Erről érdeklődött egyik olvasónk. Lepsé...
 • 7. A NAV szégyenfalán a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztók Közzétette a NAV honlapján azoknak az adózóknak a legfrissebb listáját, akik elmulasztották teljesíteni bejelentkezési kötelezettségüket.
 • 8. Ők lehetnek családi gazdaság tagjai, és így adóznak Hol kell élniük a családi gazdaság tagjainak, hogyan és hová kell iparűzésiadó-bevallást benyújtaniuk, s milyen járulékszabályokkal kell tisztában lenni tudakolta olvasónk. Sinka Júlia, okleveles adószakértőnk válaszolt.
 • 9. Őstermelők, figyelem! Fontos határidő közeleg Az őstermelők 2017. március 20-áig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák figyelmeztet a Nemz...
 • 10. Megszólalt a garantált bérminimumról az NGM 2017. január 1-jétől jelentősen változott a minimálbér, illetve a garantált bérminimum összege. Sok esetben azonban nehezen dönthető el, hogy mi jár az érintett munkavállalónak, így az illetékes szervtől állásfoglalást is kértünk.
 • 11. Bérvita demonstrációval Dunaújvárosban A középtávú bérmegállapodás szerinti 1,7 százalékos alapbéremelésnél magasabb bérnövekedést követelt a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség szerdai dunaújvárosi demonstrációján megjelent mintegy 150 dolgozó.
 • 12. Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen Kötelezettségszegési eljárást indított szerdán az Európai Bizottság Magyarországgal szemben, mert úgy látja, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmére vonatkozó nemzeti szabályok ellentétesek az uniós joggal. Egy má...
 • 13. Sikamlós kenőpénzek Medgyessy Péter egykori kormányfővel vitetné el az OLAF-balhét a jobb- és a baloldal is. A 4-es metróhoz kapcsolódó kenőpénzvádakon azonban mások is megcsúszhatnak írja a legfrissebb hvg.
 • 14. Bortermelők: nyilatkozniuk kell a NAV-nál Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni. A változás a termelők több mint 90 százalékának jelenthet könn...
 • 15. Új jövedéki szabályok áprilistól: így kell pénzügyi biztosítékot fizetni Április 1-jétől módosul a jövedéki törvény: az adóbevételek biztosítása érdekében a jövedéki termékek adó megfizetése nélküli előállításából, tárolásából, szállításából és a halasztott adófizetésből adódó adókockázatra jövedéki biztosítékot...
 • 16. Új ekáer-kötelezetti státusz Új ekáer-kötelezetti státuszra hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
 • 17. Nem is gondolná, mire adnak fizetett szabadságot Egy hét fizetett szabadságot biztosít alkalmazottainak a skóciai BrewDog sörfőzde, ha családjukba új kutya érkezik.
 • 18. Hiányzik a vevő közösségi adószáma? Nincs minden veszve Sok adóellenőrzés végződik azzal a konklúzióval, hogy a vevőpartner közösségi adószámának hiánya közvetlenül a közösségi termékértékesítéshez kapcsolódó adómentesség (illetve szolgáltatások esetén a területi hatályon kívüli minősítés) elves...
 • 19. NAV: nem kell külön kérni az szja-bevallás elkészítését Nem kell külön kérni a személyijövelemadó-bevallás elkészítését, a NAV elkészíti mindazoknak, akik munkáltatótól szereztek jövedelmet tavaly hívta fel a figyelmet a NAV adószakmai szóvivője.
 • 20. Hatalmas béremelés a NAV dolgozóinak három lépésben Az életpályamodell újabb, 5 százalékos fizetésemelést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak, amit már meg is kaptak mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.